Bana bir akıl verin kızlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Boşanan kadınlar bilmiyordu zaten ders vermeyi ondan boşandılar. Ne desek boş. Konuda çocuklarım için boşanamıyorum demişsiniz yorumlarda onsuz yapamam gibi geliyor demişsiniz zaten tam da bu yüzden hakaretlere maruz kalıyorsunuz. Herkes biliyor sizin hiçbir şey yapamayacağınızı. Biz boşan deyince birden sevmeye başladınız ve kocanızın suçlarının süresi 4,5 aya düştü.

Esiniz ne tamir ediyor ki gece birlere ikilere kadar.cocuklariniz büyükse kreşe verip biraz rahatlayabilirsiniz.kayinvalidenize gelince çizgiyi cekecekseniz.madem kocanizin haberi var.kimsenin karışmaya hakkı yok.Kocaniza gelince malesef bir yaştan sonra insanlar asla degismiyor.ya uyum sağlayacaksınız yada birakacaksiniz başka bir çare yok

Bir alternatif yok ama onu öyle bir ders vermek istiyorum ki anlasın hatalarını sadece kafam şu an çok karışık Ne yapayım ne edeyim bilemiyorum Nasıl bir ders verebilirim
Mesela çalışmaya başlayabilirsiniz, her şeyin başlangıcı için harika bir adım olur. Zira ailenizi değil kendi ayaklarınız üstünde durabilmeyi düşünmelisiniz boşanma fikri olacaksa bile.

Tam da bu yüzden maruz kalıyorsunuz bazı şeylere. "Sensiz yapamam" Dediğiniz için. Çook katılıyorum size.

Agzinizi açar açmaz gerçek yüzünü gormussunuz eşinizin. Bence biraz diklenin kendi haklarınızı diretin bakalım da görün gerçekten mutlu musunuz değil misiniz? Ben boşan demiyorum ayaklarının üstünde dur çalış ve kendini sözel olarak savun

Eşiniz çalışıyor, belki sabah geç gidebilir biraz ama iş konusunda yapacak bir şey yok.

İşe girip çalışabilirsiniz. KV cocuklara baksın ( kocanız izin vermez kesin)

KV ve kp sanane diyebilirsiniz (onların evinde oturuyorsunuz sanırım diyemezsiniz)

Eşinizle terapiye gidebilirsiniz

Kimseyi takmayabilirsiniz. Kavga etmeden, huzursuzluk çıkarmadan çocuklarınızla kendinize bir dünya kurar onun içinde yaşarsınız.

Eşinizin şiddet eğilimi varsa, lütfen kavga etmeyin. Çocukların önünde özellikle.

Konuda bir anormallik var. Konu sahibi 23 yaşında. Kayınvalide 70’lerinde diyor. Kocası yakın yaşlardaysa bu kadının 50 yaş civarı doğurmuş olması gerekiyor. Ya da kocası kırklarında. Kırklarında bir adam 17’lik kızla evlendiyse zaten ne desek boş.

Öncelikle kendiniz ne hissediyorsunuz ona bi odaklanın... akabinde çözümler üretmeye çalışın. 6 yıl boyunca mi eşiniz gece 1 2 lere kadar çalışıyor, peki neden ne tamir ediyor ki ? Sonuçta bi tamir işi gelir işin ne zaman biteceği sorulur gün verilir ve eşiniz ona göre organize olur. 8-5 çalışma dünyasında hayli hayli yeter vakti ya eşiniz günü verimsiz geçiriyor yada orda arkadaş esnaf ortamı günü çene ile geçiriyor. Yada ev sorumluluğu ağır geliyor eve gelmek istemiyor işi bilerek yayıyor. Diyelim çok yoğun yanına eleman alsın... Çocuklar nasıl yük oluyor onu anlamadım. Kreş çağları geldi ise kreşe verin. Kayinvalide ile de yakın oturuyorsunuz yuvanizin ve kendi huzurunuz için bazı ilişkileri dengede tutmak zorundasınız esinizde aynı şekilde savunması gereken yerde sizi savunmali arada derede bırakmamalı.. kayinvalidenizin sizi araması size hesap soruyor gibi miydi ? Merak ettiği için aramış olabilir mi? Belki de davet bekliyor birlikte bisiler yapmak istiyor. Birde kocaniz gunun hic bir saati yok nereye gidiyor bu gelin de diyebilir uzaktan bakinca insanlarda nasil bir his biraktiginizi bilemezsiniz Dediğinize gore yaşlılar ise bi yaştan sonra insan sevgi saygı sohbet muhabbet bekliyor. Karşılıklı bu sevgiyi saygıyı yürüteceksiniz.ders vermek istiyorum demişsiniz bi kaç yerde yaşı başı almış insanlar dersten ne anlar... onların anlayacağı dil sevgi ve saygı ile kişisel sınırlarınızı öğretmektir... sorun sadece eşinizin eve gelmemesi, kayinvalidenizin hesap sorması ise çözülebilir şeyler, deveyi gutmeyi öğrenmezseniz bu diyar sizi üzer... Bende kayinvalidemle yakın oturuyorumda az çok halinizi anlayabiliyorum. Bazı davranışlar saldırı gibi geliyor olabilir. Ama belki onunda sizden bekledikleri vardır konu sadece haber verme meselesi ise...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…