bana bir akıl verin ne olur:(

mevlam tez zamanda bir kapı açşın inşallah.Vakia suresini okuyunuz.Kalbinizi ferahlatın inşirah suresi ile.
birde ben şöyle dua ederim ;

Allahım rızkımız gökte ise önu indir,
Yerde işe onu çıkart;
Uzak ise yakınlaştır;
Yakın ise nasip et;
Az ise çoğalt;
Çok ise bereketlendir.AMİN

AMİNNN....ne de güzel yazmışsınız yüreğinize sağlık...dediğiniz sureleri eşim okuyor ben dinliyorum..bende okuyacağım dediğiniz gibi...çok sağolun...

nerede yaşıyorsun bilmiyorum... mesela türkiyede (burada) sigortalı çalışanların işten ayrılınca işsizlik maaşı bağlanıyor... yaşadığın yerdede olmalı... bir görüşün. vakıflar dernekler vs. varmı?. iş aramasına yardımcı olacak dernekler mesela... türkler başka ülkelerde gruplar kuruyorlar sanırım....

Allah yardımcın olsun... inşallah çabucak düze çıkarsınız... bebeğinide sağlıkla kucağına alırsın inş... bebek kısmetiyle gelir derler...

merhaba arkadaşlar...
ben yeni evliyim 6 ay oldu evleneli.. 5,5 aylık hamileyim... buraya kadar herşey çok güzel..
sorun şu eşimle ben gurbette yaşıyoruz.. kimsemiz yok yaşadığımız şehirde.. eşim çok çalışkan biri..ama bu kadarı yetmiyor işte... 2,5 ay önce işten çıkarıldı... ben hamileyim çalışamıyorum..offff yazarken içim şişiyor... doğalgaz elektirik su.... Allahım sen yardım et... hergün iş görüşmesine gidiyor tüm kapılar yüzüne kapanıyor birlikte ağlıyoruz evde... bebek doğacak daha bir çorap bile alamadık...Rabbim kimseye yaşatmasın... eşimi çok seviyorum o çok iyi bir ADAM... arakadaşlar bana bir akıl verin benim kafam durdu artık..:((( ben çeyizlerimi gelinliğimi nişanlığımı satmak istiyorum... en azından biraz para kalsın istiyorum elime... bunu nasıl yapabilirim..aranızda önceden gelinliğini çeyizini satan oldumu??? bir akıl Allah rızası için...... birde bu mübarek gün dualarınızı esirgemeyin bizden....:(

Eşin eski çalıştığı yerde ne kadar çalıştı? Sonuçta işveren tarafından çıkarıldığında tazminat hakkınız oluyor. Ayrıca sgkya şikayet edebilir maaşını alamadığına dair. Umarım "bütün haklarımı aldım, alacağım yoktur" tarzı birşeye imza atmamıştır.

Allah yardımcınız olsun, meleğinizin hürmetine yeni kapılar açılsın inşallah.

Hangi ülkede yaşıyorsun bilmiyorum ama geçici olarak, eşin iş bulana kadar az da olsa düzenli para kazanabileceğiniz bir şeyler yapabilir misiniz acaba? Eğer Türkiye'de olsanız size önerim fabrikaların evlere verdiği işlerden almanız olacaktı. Elbiseye boncuk dikimi, nikah şekeri, davetiyesi yapımı gibi. Bir de evde internet üzerinden yapılabilecek işler var. Ben bir dönem ev kredisini ödemek için akşamları bir haber sitesinde haber akışını sağlıyordum mesela. Hem çok kolay hem de geliri iyi olan bir işti. Ama dediğim gibi yaşadığınız ülkeyi, şartlarını bilemiyorum. Keşke bebek için acele etmeseydiniz demenin de anlamı yok, olan olmuş artık. Bundan sonra Allah yardım etsin diyebiliriz ancak. Bir de Türkiye'ye dönme ihtimaliniz olursa dönün. En azından aileler, arkadaşlar destek olurlar. Kendi memleketinizdir ne de olsa.

Öncelikle Allah yardımcınız olsun. Daha 15 günlük evliyken hangi akla hizmet hamile kalabildiniz buna şaşırmakla birlikte,birilerine başvurup en azından yoksulluk maaşı gibi bişey alabilirsiniz. Çeyiz satmakla gelinlik satmakla olmaz bu işler. Biraz akıl biraz fikir ve çokça mantık diliyorum size ve diğerlerine. Allah yardımcın olsun :ssz:

Siz mi karar vereceksiniz ne zaman hamile kalacağına?
Ortada bir problem yokken hamile kalmış, isterse evlendiği gün kalır.

Allah yardımcınız olsun.
Bebek rızkıyla gelir derler, elbet yardım eder Allah, açar bir kapı.
Ailelerden biraz yardım istemeniz mümkün değil mi bu süreçte?
Veya varsa bir beceriniz evde bir şeyler yaparak az da olsa para kazanmak?

Siz mi karar vereceksiniz ne zaman hamile kalacağına?
Ortada bir problem yokken hamile kalmış, isterse evlendiği gün kalır.

Allah yardımcınız olsun.
Bebek rızkıyla gelir derler, elbet yardım eder Allah, açar bir kapı.
Ailelerden biraz yardım istemeniz mümkün değil mi bu süreçte?
Veya varsa bir beceriniz evde bir şeyler yaparak az da olsa para kazanmak?

Sizin konunuza mı yazdım size ne? Ben kendi düşüncemi söyledim sizi ne ilgilendirir pardon

keşkelerin bir önemi yok,konu sahibi hamile sonuç itibariyle ve hayırlısı buymuş.
ben bebeğin rızkıyla geldiğine inanıyorum,bol bol dua edin,Rabbim inşallah bir çıkış kapısı gösterir size.
Türkiyede misiniz yurt dışında mı?
eğer Türkiyedeyseniz özelden birşey görüşmek istiyorum sizinle.

keşkelerin bir önemi yok,konu sahibi hamile sonuç itibariyle ve hayırlısı buymuş.
Ben bebeğin rızkıyla geldiğine inanıyorum,bol bol dua edin,rabbim inşallah bir çıkış kapısı gösterir size.
Türkiyede misiniz yurt dışında mı?
Eğer türkiyedeyseniz özelden birşey görüşmek istiyorum sizinle.

özelden msj ınızı aldım ..msj sayım yeterli olmadığından yazamadım.. Rabbim sizi her daim mutlu kılsın...allah bin kere razı olsun fakat ben buraya birilerinden bişeyler talep etmek için yazmadım...sizin kalbiniz çok güzel bunu hissedebiliyorum... Bizden daha çok ihtiyacı olan bir bebeğe nasip olur inşallah... Rabbim sizi ve bebeğinizi korusun...

canım çok sağol samimiyetini buradan hissedebiliyorum.. tek tesellim bebeğimin kıpırtıları:( ben eşimin hep yanındayım öğrencilik yıllarımızda bir aç bir tok geçti:)) rabbim yardımcımız olsun... birdaha göstermesin inşallah...

Amin canım... Ama unutma Rabbim bir kapıyı kapar bir kapıyı açar bol bol dua et..

Allah o bebeği sana nasip ettiyse rızkıyla gelecektir sakın kendini bunaltma hamilesin sen..

İleride bebeğine anlatırsın ne zor şartlar altında dünyaya geldiğini beraber dertleşirsiniz anne kız diyesim geliyor kız mı bebişiniz:9:
:49:

bızde yılbasından sonra zam beklıyoduk esımın maaşına, cokta ümitliydik ama zam yapmadılar esımın maası fena deıl ama borclarımız var sıkıntıdayız bebekte gelıcek zorlanıcaz dıye ıkı gundur o da bende uzuluyoruz zam yapmadılar dıye :50:
ama sımdı senın konunu okuyunca kardesım, kendımden utandım , cigerım yandı durumunuza ,benım eşimde 2 ay işsiz kaldı seni anlayabılırım işsizlik cok zor :50: bırbırınıze kenetlenın ümidiniz hep yuksek olsun Allah bi kapıyı kapatır diğerını acar sabırlı olmak zorundayız. aılelerınız hayattalar mı durumları nasıl size yardım etme imkanları yokmu? gercı o da bıyere kdr oluyo ama hiç yoktan iyidir..
cok dua edicem sizin için Allah bebegının rızkını verecek göreceksın inşallah.. :59:

Arkadaşlar ben içimi dökmek sizlerden bir fikir edinmek için yazdım buraya...fakat en ufak bir sözü bile kaldırcak durumda değilim bu ara lütfen yanlış anlamayın beni iyi söylenenlere bile alınıp ağlayabiliyorum deli gibi.. Allah hepinizden razı olsun... Ricam konumun kapatılması... Bunu nasıl yapacağım??

her karanlık gecenin bir aydınlık sabahı vardır.
kendinizi üzmeyin.bebeğinizi düşünün.herşey hallolacaktır.
iş bulacak eşiniz merak etmeyin yeterki sabırlı olun.
dualarımız sizinle.:34:

öncelikle Rabbim yardımcınız olsun.Sakın üzülme bebeğinide üzme.Bir çıkış yolu illa vardır.Rabbim o bebeğin hürmetine bir rızık kapısı versin inşallah

özelden msj ınızı aldım ..msj sayım yeterli olmadığından yazamadım.. Rabbim sizi her daim mutlu kılsın...allah bin kere razı olsun fakat ben buraya birilerinden bişeyler talep etmek için yazmadım...sizin kalbiniz çok güzel bunu hissedebiliyorum... Bizden daha çok ihtiyacı olan bir bebeğe nasip olur inşallah... Rabbim sizi ve bebeğinizi korusun...

buraya birilerinden bişey talep etmek için yazmadığınızı bildiğim için bu teklifi sundum zaten.
5 senedir kk dayım burda öyle konular gördüm ki artık samimiyeti ve niyetleri kestirmek çok zor olmuyor.
ben sizin samimiyetinize inandığım için bu teklifi yaptım.hala bu konuda ısrar ediyorum ve kabul ederseniz inanın beni çok mutlu edersiniz...
Rabbim önünüzü hep açsın,yavrunuzu bereketiyle büyütmeyi nasip etsin,onun hep güzel günlerini göstersin :16:

senin yerine düşündüğüm zaman alınmaların normal çünkü hamilesin ve bilki geçici... allahın izniyle doğumdan sonra herşey ama herşey değişecek göreceksin. ben rabbimin hiç kimseyi darda koymayacağına inanıyorum. heleki doğumdan sonra resmen evimiz bereketleniyor...
canım kardeşim zaman zaman bizler de sıkıntıya ve dara düşüyoruz inanki işimiz var ama borçlar zorluyor bizi de ama allahım herkese kendi sıkıntısının çare kapısını açsın inşallah. bende çok güzel ve içten duygularla yazıyorum bunları.
hangi şehirdesiniz acaba merak ettim sadece gurbet dediğin için.
allaha emanet olun arkadaşım. burda yazılanlar seni yermesin, gurur yapma. belki yaşın küçüktür o yüzden gururuna dokunuyordur açtığın konu. sonradan rahatsız oldun haklısın ama unutmaki kardeşim her insanın türlü türlü sıkıntısı var.
kimisi para, kimisi çocuk, kimi koca, kimi aile ama en zoru sağlık sınavı herhalde. allahım sana bebeğine eşine ve tüm sevdiklerine önce can,beden ve akıl sağlığı versin. içi sırada bizlere olsun, bu yazıyı tüm okuyanlara olsun inşallah.
seni görmeden sevdim kardeşim. allaha emanet ol...

Back
X