Bana bir akıl verin!...

Bu duygusal şiddet konusu cidden çok önemli. Bir arkadas Dr. Şafak Nakajima'nın sitesinden konuyla ilgili yazıyi alintilamiş gayet de iyi yapmış.

Duygusal siddete maruz kalan kisi insan kimliğini, onurunu korumak icin tepki veriyor ve ortam gergin oldugu icin asırıya kaçıyor.

Muhatap sessiz durunca tüm suc sizin uzerinize kaliyor. Zaten bogazina da sarildiniz yani gercekten gorunur bir hata da yaptıniz.

Adam dese ki ikimiz de hataliyiz ama bir arada olamiyoruz ozür diliyorum ve sana tesekkur ediyorum guzel gunler icin falan filan sonra ayrilsaniz belki bu kadar sana sıkıntı olmayacak.

Ama şimdi öyle bir hal aliyor ki sanki beyimiz harikaydı, iliski mükemmeldi ama sen mahvettin. Sana sucluluk hissettiriyor. Sen de bu his yuzunden onun pesine dusup af dileniyorsun.

Hadi diyelim seni dinledi yani sen ona hatasini anlatmaya çalistın, israr ettin bu sefer de duzelmek yerine, iyi madem ben hataliyım o zaman benimle olma diyecek birine benziyor.

Bu tipler insanın yaralarinı saracak değil daha cok kanacak turden kisiler.

En dogrusu uzak ve dik durmak ve duzelmeleri için de onlara dua etmek zira bir psikologa ihtiyaclari var ama giderler mi ki?

Son düzenleme:
Erkek arkadaşınızın size yaptığı bir 'mansplaining' yani türkçe adıyla 'açükleme' olarak çevirdiler :)
Erkeğin kadının zekasını küçümseyerek, anlamayacağını sanarak, çocuğa anlatır gibi konuştuğu bir aşağılama yöntemidir. Yani bir psikolojik şiddettir. Çok ciddi sonuçlar doğurur. Sürekli buna maruz kalırsanız özgüveniniz yerle bir olur ve adama bağımlı olursunuz. Gösterdiğiniz şiddet için bişey diyemeyeceğim ama tepki göstermeniz gayet olağan çünkü gerçekten çok aşağılık bir hitap şeklidir. Amaç sadece karşıdakini küçük, zekasız, aşağılık gördüğünden kendi egosunu tatmin çabasıdır.

Umarım biraz aklınız varsa barışmak için çabalamaz, kurtulduğunuz için parti falan düzenlersiniz :)
Dediğiniz gibi bağımlı oldum ve sürekli kendimi ispat çabasındayım.

Siz sanirim bu iliski yuzunden böylesiniz, karsinizdaki adamin size saygisi olmadigi icin siz bu sekilde davraniyorsunuz ama bunun yerine kendinize olan inancinizi ozguvenizini ve sayginizi tam olarak kaybetmeden bu adamdan , bu iliskiden uzaklasmaniz gerekiyor. . Unutmayin sizden degerli kimse yok ..
Kendi değerimi hiç bilemedim en çok kendime yaptım ona da izin verdim bana bu şekilde davranmasına. Şimdi de hazımsızlığını yaşıyorum.

Siz fiziki şiddet uygulamışsınız ama erkek arkadaşınız sütten çıkmış ak kaşık değil. Yaptıkları psikolojik şiddet.
Sakın yanlış anlamayın beni ama küfür eden, siz yokmuşsunuz ve çocukmuşsunuz gibi davranan biri ile daha ne kadar ne paylaşabilirsiniz? Size tahammülü kalmamış gibi.
İkinizde uzak durun birbirinizden, en temizi bu.
Birde öfke halinde kendinizi daha kontrollü tutmaya çalışın, sonrasında üzülmezsiniz en azından

Sağlıklı bir insan olmadığınız konusunda çok haklıymış kendisi. Eğer sizinle teker teker konuşmak zorunda kalmasa öyle konuşmaz demek ki hep yanlış anlıyorsunuz kendinizi ya da kendini size ifade edemiyor orada bir kavga olmuş, yemeğ gitmişsiniz yine olmuş adam da sizi eve bırakırken resmen şiddet uygulamışsınız boğazına yapışmak vurmak ne demektir. Size karşılık vermemiş efendi adammış. Tabi ki açmayacak telefonu olay bitmiş. geçmiş olsun. Bence psikoloğa gitmelisiniz.

Dediğiniz gibi bağımlı oldum ve sürekli kendimi ispat çabasındayım.
Ben sana cidden uzüldüm çunku senin normal zamanlar da asla saldırgan biri olmadiğina inandım. Bak o hep memnuniyetsiz olarak seni kontrol ediyor. Sen surekli onu mutlu etmek icin uğrasiyorsun. Kendini ispatlamak zorunda kaliyorsun. O da fazla caba gostermiyor böylece. Yani hani o hint kuması sen hep onu elde etmek icin ugrasmali ve uzmemek icin tetikte olmalisin. Ya bu adamlar bunu bilincli bir taktik olarak mi uyguluyor yoksa baska turlü davranamiyorlar mi bilmiyorum belki de her ikisi :)

Biraz fazla mı yazdim sana ne ama cidden ben bu şiddetin duygusal boyutunun yaygınliğindan çok rahatsızım.

Bu duygusal şiddet konusu cidden çok önemli. Bir arkadas Dr. Şafak Nakajima'nın sitesinden konuyla ilgili yazıyi alintilamiş gayet de iyi yapmış.

Duygusal siddete maruz kalan kisi insan kimliğini, onurunu korumak icin tepki veriyor ve ortam gergin oldugu icin asırıya kaçıyor.

Muhatap sessiz durunca tüm suc sizin uzerinize kaliyor. Zaten bogazina da sarildiniz yani gercekten gorunur bir hata da yaptıniz.

Adam dese ki ikimiz de hataliyiz ama bir arada olamiyoruz ozür diliyorum ve sana tesekkur ediyorum guzel gunler icin falan filan sonra ayrilsaniz belki bu kadar sana sıkıntı olmayacak.

Ama şimdi öyle bir hal aliyor ki sanki beyimiz harikaydı, iliski mükemmeldi ama sen mahvettin. Sana sucluluk hissettiriyor. Sen de bu his yuzunden onun pesine dusup af dileniyorsun.

Hadi diyelim seni dinledi yani sen ona hatasini anlatmaya çalistın, israr ettin bu sefer de duzelmek yerine, iyi madem ben hataliyım o zaman benimle olma diyecek birine benziyor.

Bu tipler insanın yaralarinı saracak değil daha cok kanacak turden kisiler.

En dogrusu uzak ve dik durmak ve duzelmeleri için de onlara dua etmek zira bir psikologa ihtiyaclari var ama giderler mi ki?
Gittik psikologa ama ona da bir kulp buldu. Neymiş yaşı bizden küçükmüş, dr yi mrahat ettirmek için uğraşmış. Kendinizle ilgili öz eleştiri yapın dediğinde bile beni eleştirdi orada. Dr. Benim yaptıklarımın misliyle karşılığını verdiğini söylemesi ve hatalarının ortaya çıkmaya başlaması üzerine gitmedik zaten bşr daha. Bize uygun değilmiş

Sağlıklı bir insan olmadığınız konusunda çok haklıymış kendisi. Eğer sizinle teker teker konuşmak zorunda kalmasa öyle konuşmaz demek ki hep yanlış anlıyorsunuz kendinizi ya da kendini size ifade edemiyor orada bir kavga olmuş, yemeğ gitmişsiniz yine olmuş adam da sizi eve bırakırken resmen şiddet uygulamışsınız boğazına yapışmak vurmak ne demektir. Size karşılık vermemiş efendi adammış. Tabi ki açmayacak telefonu olay bitmiş. geçmiş olsun. Bence psikoloğa gitmelisiniz.
Zahmet edip cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Bana bir şeyleri tek tek anlatmaya çalılması benim anlamadıpım anlamına gelmiyor onun karakteri zaten bu

Ben sana cidden uzüldüm çunku senin normal zamanlar da asla saldırgan biri olmadiğina inandım. Bak o hep memnuniyetsiz olarak seni kontrol ediyor. Sen surekli onu mutlu etmek icin uğrasiyorsun. Kendini ispatlamak zorunda kaliyorsun. O da fazla caba gostermiyor böylece. Yani hani o hint kuması sen hep onu elde etmek icin ugrasmali ve uzmemek icin tetikte olmalisin. Ya bu adamlar bunu bilincli bir taktik olarak mi uyguluyor yoksa baska turlü davranamiyorlar mi bilmiyorum belki de her ikisi :)

Biraz fazla mı yazdim sana ne ama cidden ben bu şiddetin duygusal boyutunun yaygınliğindan çok rahatsızım.
Ben bugüne kadar hayatımda kimseye sesimi yükseltmedim, kimseyi bilerek ve isteyrek üzmedim. Kimseye vurmadım. Tek isteğim bana kötü söz söylememesiydi çünkü beni aşağı çekiyor. Çok üzgünüm saldırdığım için dilerim Allah beni affeder. Ne olursa olsun yapmamalıydım ama çıldırdım elbette bu bahane değil.

Ben bugüne kadar hayatımda kimseye sesimi yükseltmedim, kimseyi bilerek ve isteyrek üzmedim. Kimseye vurmadım. Tek isteğim bana kötü söz söylememesiydi çünkü beni aşağı çekiyor. Çok üzgünüm saldırdığım için dilerim Allah beni affeder. Ne olursa olsun yapmamalıydım ama çıldırdım elbette bu bahane değil.
Canım bu kişi seni gercek anlamda sevse der ki hayatim bu sen degilsin nasil bu hale geldik ya yardim alalim ya da gel oturup konuşalım. Ha kac erkek bu kadar olgun olur, cok az. Ama siz zaten psikologa da gitmissiniz oradan da kacmış.

Yani sen hic mi hata yapamayacaksın tamam siddet yanlış ama seviyorsa terk etmez duzelmen icin sana destek olur. Fakat sorun onunla basliyor ve o da duzelmek istemiyor.

Inan ben bu tarz insanları anlayamiyorum. Yani ne hatalarini kabul ediyorlar ne düzeliyorlar tek yapabildikleri uzak durmak ki bu durumda aslında dogru olan da bu yoksa kan çıkacak :) Zaten bir erkeğin elestirileri hele ki sevgilisinin uyarilarini kabul etmesi cok zor. Kompleksiz olmasi gerek.

küfürleştikten sonra nasıl yemeğe gidiyorsunuz acep ? :kahve:
Ben küfür etmedim, yedim. Yemeğe gitmeye kendi içinde karar vermiş bana bir şey söylemedi direkt oraya gitti bende uzamasın diye gitmek istemiyorum demedim. O da sanırım yanlış yaptığını düşündüğü için götürdü ama daha kötü olduk

Şiddet göstermekle haksızdım çok haklısınız ancak ben sözel ve psikolojik şiddete maruz kaldığım için bunu yaptım dayanamadım artık. İnanın tahammü etmek oldukça güçtü söylenenler karşısında
koşmayın şu erkeklerin peşinden ya siz ilgilendikçe daha çekecek kendini bulunmaz hint kumaşımı sevgiliyken dah bunları yaşadığın biriyle barışıp evlilikmi düşünüosun bence hemen boşanın :KK14::KK14:

Back
X