• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana bir akıl verin

Henüz üniversiteden mezun olmamış, askerliğini yapmamış biri. sizin bulunduğunuz şehirde ise girse tek başına asgari ucretle hem kira ödeyip hem nasıl gecinecek?
Önce mezun olsa ve mesleğine uygun daha yüksek gelirli bir iş bulsa daha mantıklı değil mi?

Erkekler daha geç olgunlaşıyor şuan hala ailem diyebiliyorsa kendısınınde bi birey olduğunun ve hayatı paylaşacağı kişiyle kararlar alabılecegının farkındalıgına varamamış
Kesinlikle ben de öyle düsünüyorum olgunlasmadığı hala çocuk olduğu için böyle

Henüz üniversiteden mezun olmamış, askerliğini yapmamış biri. sizin bulunduğunuz şehirde ise girse tek başına asgari ucretle hem kira ödeyip hem nasıl gecinecek?
Önce mezun olsa ve mesleğine uygun daha yüksek gelirli bir iş bulsa daha mantıklı değil mi?
Bu dönem mezun oluyor. Eğer benim bulunduğum yerde bir fabrikaya girerse yaptığı mesailerle birlikte 50-60k maaş alır. Biraz dişini sıkıp yapar hem de burada faturalar dahil olan apartlar var 10-15k arası. Çok rahat birikimini de yapar eder sonrasında yine onun okuduğu bölüme uygun bulacağı iş anca benim oturduğum yerde lojistik depolaraı lojistik firmaları olur kendi oturduğu yerde de okuduğu bölümle ilgili hiçbir şey yapamaz çünkü öyle bi imkanları olan sehir değil.

Bu dönem mezun oluyor. Eğer benim bulunduğum yerde bir fabrikaya girerse yaptığı mesailerle birlikte 50-60k maaş alır. Biraz dişini sıkıp yapar hem de burada faturalar dahil olan apartlar var 10-15k arası. Çok rahat birikimini de yapar eder sonrasında yine onun okuduğu bölüme uygun bulacağı iş anca benim oturduğum yerde lojistik depolaraı lojistik firmaları olur kendi oturduğu yerde de okuduğu bölümle ilgili hiçbir şey yapamaz çünkü öyle bi imkanları olan sehir değil.
Gayretli olmak güzel hatta olması gereken. Ama bu biraz da gayret edecegi şeyi ne kadar istediği ile ilgili. Planınız kağıt üzerinde güzel (hatta tecrübesiz birine 60 k maaş veren fabrika da harika) ama apartta yaşamak herkesin yapabileceği bir şey değil. Ailesini, rahat evini bırakıp apartlarda sürünmek istemiyor olabilir.
Onun yaşadığı şehirde mesleğini yapabileceği iş yok demişsiniz peki ona sordunuz mu ne yapamayi düşünüyormuş?

Kuzum sen farkındalığı yüksek bilinçli bir gençsin o ise halen ailesine bağımlı yargılamıyor ya da kınamıyorum.
Ama denk degilsiniz.
ve senin tüm bu denklemlerine karşılık verebilecek kapasitede değil bu genç kişi.

Keşke olsaydı ama yapınız karakteriniz farklı. Senin düşünce yapınla da iftihar ettim şahsen. Aferin sana.

Sal ipini gitsin. Üsteleme daha fazla ve onun adına da üzülme herkes kendi tercihlerini yaşar bu hayatta.
Senin bu hassatiyene değmez. Şimdi sana uysa bile o gençlik ateşiyle ileride pruz çıkarır ve bu işin sonunda yine suçlu sen olursun.
Ve bunun nasıl olduğuna anlam dahi veremezsin.
İleride çok daha fazla üzüleceğine şimdilik bu kadarıyla üzül.
Ve boşver.

Gayretli olmak güzel hatta olması gereken. Ama bu biraz da gayret edecegi şeyi ne kadar istediği ile ilgili. Planınız kağıt üzerinde güzel (hatta tecrübesiz birine 60 k maaş veren fabrika da harika) ama apartta yaşamak herkesin yapabileceği bir şey değil. Ailesini, rahat evini bırakıp apartlarda sürünmek istemiyor olabilir.
Onun yaşadığı şehirde mesleğini yapabileceği iş yok demişsiniz peki ona sordunuz mu ne yapamayi düşünüyormuş?
Evet zaten kesinlikle rahatını bozmak istemiyor ama ne olacak böyle nereye kadar gidecek ki. Abla valla bana alesse giricem dedi bi ara sonra kppsye çalışıcam dedi sonra o bitti muhasebeci olucam dedi o da bitti bi ara gümrük memuru olucam falan fistan yani kısaca ne yapacağını kendisi bile bilmiyor

Evet zaten kesinlikle rahatını bozmak istemiyor ama ne olacak böyle nereye kadar gidecek ki. Abla valla bana alesse giricem dedi bi ara sonra kppsye çalışıcam dedi sonra o bitti muhasebeci olucam dedi o da bitti bi ara gümrük memuru olucam falan fistan yani kısaca ne yapacağını kendisi bile bilmiyor
Kuzum sen farkındalığı yüksek bilinçli bir gençsin o ise halen ailesine bağımlı yargılamıyor ya da kınamıyorum.
Ama denk degilsiniz.
ve senin tüm bu denklemlerine karşılık verebilecek kapasitede değil bu genç kişi.

Keşke olsaydı ama yapınız karakteriniz farklı. Senin düşünce yapınla da iftihar ettim şahsen. Aferin sana.

Sal ipini gitsin. Üsteleme daha fazla ve onun adına da üzülme herkes kendi tercihlerini yaşar bu hayatta.
Senin bu hassatiyene değmez. Şimdi sana uysa bile o gençlik ateşiyle ileride pruz çıkarır ve bu işin sonunda yine suçlu sen olursun.
Ve bunun nasıl olduğuna anlam dahi veremezsin.
İleride çok daha fazla üzüleceğine şimdilik bu kadarıyla üzül.
Ve boşver.
Ya abla çok teşekkür ederim bu yazdıkların beni çok mutlu etti gerçekten. Aynen ben de ona aynı seyi söyledim herkes kendi tercihlerinin sonuçlarını yasar ben de denk olmadığımızı anladım üzüldüm evet ama dediğin gibi her gün ağlamaktansa şimdi ağlarım

Merhabalar hepinize, sırf bu konu için sizden görüs almak için buraya üye oldum. 4 yıllık bir ilişkim var üniversiteyi ona yakın bir yerde okuduğum için 3 yıl hep birlikteydik son bir yıldır uzak mesafe ilişkisine dönüştü. Ben çok gelişmiş sanayi şehrinde tüm imkanları olan gerek sosyal gerek özel sektör iş açısından türkiyenin en gelişmiş bir şehrindeyim. O ise memleketim olan karadenizin hiç gelişmemiş bir şehrinde. Bana hep ileride oraya gelicem diyordu bazen benimle inatlaşıp illa orda mı oturmak zorundayız ordakiler milyoner mi tarzında saçma sapan konusuyordu. Ben geçen hafta ondan artık netlik istedim ben senin oturduğun yere gelemem orda ne yapıcam dedim çünkü orda oturan akrabalarım iş yok sosyal aktivite yok diye her gittiğimde ağlıyolar kendi gittiğimde de şahit oluyorum buna. Kendisi suan asgari ücretli bir ise girdi birikim yapabileceği bir iş değil ben de evlenince zaten burada oturacağız diye evlilikten 1-2 sene önce gelsin hem alışsın hem de bir fabrikaya girer mesai yapar kiraya çıkar dolgun bir maaşı olur üniversite mezunu olucak okuduğu bölüm özel sektörde avantajlı diye buraya gelmesini istedim bana hep 1-2 aya gelirim iş bul gelicem diye geçiştirdi beni. Geçen hafta netlik istediğimde “sen bana dayattığın için gelmezsen ayrılırım dediğin için gelirim yoksa ben gelmek istemiyorum” dedi “ben bu kadar kısa sürede gelemem” dedi. “Bana niye bütün sorumluluğu yüklüyosun sen de bir şeyler yap o zaman sen de işe gir çalış evlenince ne işe yaricaksın” gibi laflar etti ki ben kpssye çalışan aynı zamanda da garsonluk yapan bir kızım ve hiçbir zaman ona ben evde oturucam çalışmicam demedim ben her zaman çalışırım dedim ki öyle de diyebilirdim. Ailem istemezse napıcam dedi ve bunu diyen daha askerliğini bile yapmamıs 25 yaşında cocuk. Ben oraya gelicem elimde avucumda yok köpek gibi bir de mesaili bir işte mi çalışıcam diyor bana. E sen ne bekliyosun pardon paşa çocuğu musun dedim ben de. Artık yanımda olsun bir şeyler netleşsin istedim ama kendini zora sokamadığı hayatında hiç yokluk görmediği sadece evde yan gelip yattığı için rahatından ödün vermemek için göze alamadığı için gelmek istemiyor. Ben de gelmiyosan ben yokum dedim o da öyleyse diyecek bir şeyim yok diyip 4 yılı harcadı. Siz neler düşünüyosunuz lütfen biraz yorumlayın sizce ben hatalı mıyım geleceğimi düşünmekle?
Hatalı falan değilsin ilişkiyi bi adım ileriye taşımak istiyorsun ama ortak noktada bulusamıyorsunuz küçük yerde iş bulan büyük şehirde de bulabilir bence.
Çok ısrar etme yalnız, evlilik fikrine hazır değildir belki. Sen de ondan bağımsız şekilde evlilik için acele etme işini düzenini kur sonra

Hatalı falan değilsin ilişkiyi bi adım ileriye taşımak istiyorsun ama ortak noktada bulusamıyorsunuz küçük yerde iş bulan büyük şehirde de bulabilir bence.
Çok ısrar etme yalnız, evlilik fikrine hazır değildir belki. Sen de ondan bağımsız şekilde evlilik için acele etme işini düzenini kur sonra
Abla ben konuda yazmamısım ama ben kesinlikle evlilik düsünmüyorum suan işimi elime almadan. Ben 30-35te de evlenirim hiç sıkıntı yok ben sadece bir çaba bekliyorum bir şeyler netleşsin istiyorum yaş geçiyo birikim yapmak istesin yanımda olmak istesin geleceğini düşünsün biraz erkek adam olsun istediö sadece yoksa ona da hep söylüyorum ben suan düsünmüyorum zaten daha var diye. Ama bu süreçte hiçbir şey yapmayacağını da biliyorum

Abla ben konuda yazmamısım ama ben kesinlikle evlilik düsünmüyorum suan işimi elime almadan. Ben 30-35te de evlenirim hiç sıkıntı yok ben sadece bir çaba bekliyorum bir şeyler netleşsin istiyorum yaş geçiyo birikim yapmak istesin yanımda olmak istesin geleceğini düşünsün biraz erkek adam olsun istediö sadece yoksa ona da hep söylüyorum ben suan düsünmüyorum zaten daha var diye. Ama bu süreçte hiçbir şey yapmayacağını da biliyorum
Tatlım kafası karışık bu çocuğun. Ciddi ilişki insanı değil sana da guven vermiyormuş zaten davranışları.
Boş ver yorma kendini önüne bak yolun açık olsun daha çok seversin sevilirsin inşallah.

Ya abla çok teşekkür ederim bu yazdıkların beni çok mutlu etti gerçekten. Aynen ben de ona aynı seyi söyledim herkes kendi tercihlerinin sonuçlarını yasar ben de denk olmadığımızı anladım üzüldüm evet ama dediğin gibi her gün ağlamaktansa şimdi ağlarım
Canımsın♥️ işte böyle kuzum. Senin gibi parlak fikirli kadınlara ihtiyacı var bu ülkenin enerjini doğru yerlere aktar. Ama önce kendin. Ve dengine göre arkadaşlar edin. Statü zeka ile erişilir, para ise bir şekilde kazanılır. Fakat azim yoksa yani kafa ve çaba harcamiyorsa ondan bir cacık olmaz.
Bir de şöyle düşünelim, şimdi senin sunduğun bu mantıklı kuramlara uysa bu çocuk ve o yolda ilerlerse farzı misal başarılı olamadı ki bu kaçınılmaz ya da beceremedi işte.. hasbel kadar ilk başta tutunsa da bir süre sonra batmaya başlayacak ona ve en ufacık bir pruzde seni suçlayacak. Sen getirdin beni buraya sen istedi. Senin yüzünden diyecek.
Senin tüm kalbimle iyi niyetine ve samimiyetine inanıyorum. Ama bu işin rengi sonradan laciverte döner ben sana diyim.
Azıcık üzül şimdi sonra önümüzdeki maçlara bakalım de geç.
Umarım ruhun kadar parlak bir ışık seni bulur, den gelirsiniz en güzel dileklerimle.
Ayy valla tekrar tebrik ederim seni gurur duydum.

Canımsın♥️ işte böyle kuzum. Senin gibi parlak fikirli kadınlara ihtiyacı var bu ülkenin enerjini doğru yerlere aktar. Ama önce kendin. Ve dengine göre arkadaşlar edin. Statü zeka ile erişilir, para ise bir şekilde kazanılır. Fakat azim yoksa yani kafa ve çaba harcamiyorsa ondan bir cacık olmaz.
Bir de şöyle düşünelim, şimdi senin sunduğun bu mantıklı kuramlara uysa bu çocuk ve o yolda ilerlerse farzı misal başarılı olamadı ki bu kaçınılmaz ya da beceremedi işte.. hasbel kadar ilk başta tutunsa da bir süre sonra batmaya başlayacak ona ve en ufacık bir pruzde seni suçlayacak. Sen getirdin beni buraya sen istedi. Senin yüzünden diyecek.
Senin tüm kalbimle iyi niyetine ve samimiyetine inanıyorum. Ama bu işin rengi sonradan laciverte döner ben sana diyim.
Umarım ruhun kadar parlak bir ışık seni bulur, den gelirsiniz en güzel dileklerimle.
Abla gerçekten ben senin kalbinden öperim güzel düşüncelerin için çok teşekkürler inşallah Allah seni hep iyilerle karşılaştırır ve çok mutlu olursun hep.. desteğin için çook çok sağoll❤️❤️❤️ evet bundan sonra gelmek istese bile beni suçlayacak ben çok yalvardım yapacak bir şey yok en azından ileride pişmanlığını ben yaşamicam. keşke gitseydim diceği yere en azından denedim olmadı derdi ama yapcak bir sey yok

Abla gerçekten ben senin kalbinden öperim güzel düşüncelerin için çok teşekkürler inşallah Allah seni hep iyilerle karşılaştırır ve çok mutlu olursun hep.. desteğin için çook çok sağoll❤️❤️❤️ evet bundan sonra gelmek istese bile beni suçlayacak ben çok yalvardım yapacak bir şey yok en azından ileride pişmanlığını ben yaşamicam. keşke gitseydim diceği yere en azından denedim olmadı derdi ama yapcak bir sey yok
Amin inşallah teşekkür ederim. İnançlı dirayetli bir çocuksun bellli. Şu an üzülüyor olabilirsin. Bu çok normal. Rabbim seni de hep iyilerle karşılaştırsın. Tevekkül et. Ve gerçekten boşver artık sen bir insan yavrusu için elinden gelen çabayı gösterdin. Ve sakın bir daha yalvarma herkesin bir gidişatı var kuzum. Herkes bize uygun olmayabilir. Biz bunu ne kadar çok istesek de olmaz yani.
Çünkü o öyledir. O hikaye o kadardır. Suçlama ne kendini ne onu yargılama ağla üzül ama yoluna önüne bak kendinin kıymetini bil. Çünkü sen çok değerlisin.bu aralar kendini biraz daha geliştirmeye eğitimine bak, kafanı dağıt, sonrası sonra.
Yolun çiçekli olsun.

Abla gerçekten ben senin kalbinden öperim güzel düşüncelerin için çok teşekkürler inşallah Allah seni hep iyilerle karşılaştırır ve çok mutlu olursun hep.. desteğin için çook çok sağoll evet bundan sonra gelmek istese bile beni suçlayacak ben çok yalvardım yapacak bir şey yok en azından ileride pişmanlığını ben yaşamicam. keşke gitseydim diceği yere en azından denedim olmadı derdi ama yapcak bir sey yok
Amin inşallah teşekkür ederim. İnançlı dirayetli bir çocuksun bellli. Şu an üzülüyor olabilirsin. Bu çok normal. Rabbim seni de hep iyilerle karşılaştırsın. Tevekkül et. Ve gerçekten boşver artık sen bir insan yavrusu için elinden gelen çabayı gösterdin. Ve sakın bir daha yalvarma herkesin bir gidişatı var kuzum. Herkes bize uygun olmayabilir. Biz bunu ne kadar çok istesek de olmaz yani.
Çünkü o öyledir. O hikaye o kadardır. Suçlama ne kendini ne onu yargılama ağla üzül ama yoluna önüne bak kendinin kıymetini bil. Çünkü sen çok değerlisin.bu aralar kendini biraz daha geliştirmeye eğitimine bak, kafanı dağıt, sonrası sonra.
Yolun çiçekli olsun.
bu yazdığınız her şey benim için çok değerli insallah hepimizin hayatında çiçekler açar iyi geceler sevgili ablam❤️

Madem yapacak bir şey yok dedi yaz bunu kenara.
İlk kez doğru demiş seni kaybetmeliydi. Bir gömlek fazlasin gülüm büyüksün. Senin aklının çeyreği olsa sözünü kulağına küpe ederdi.

Gel gelelim niye yaz bir kenara dediğime. Aklı başında gelecek bunun bir zaman sonra. Sakın ha yumuşama o gün. Cevabın hazır: yapacak bir şey yok! Diyeceksin

Madem yapacak bir şey yok dedi yaz bunu kenara.
İlk kez doğru demiş seni kaybetmeliydi. Bir gömlek fazlasin gülüm büyüksün. Senin aklının çeyreği olsa sözünü kulağına küpe ederdi.

Gel gelelim niye yaz bir kenara dediğime. Aklı başında gelecek bunun bir zaman sonra. Sakın ha yumuşama o gün. Cevabın hazır: yapacak bir şey yok! Diyeceksin
Kesinlikle aklı başına geldiğinde çok geç olucak ve ben de aynı dediğiniz gibi yapıcak bir şey yok dicem

Bu çocuk çevresiyle var olan biri olarak anladım ben ve çevresi dışında varlığını sürdüremeyen , kıt akıllı birinden hayır gelmez sen belli ki kendini geliştirmiş daha vizyon sahibi birisin şu an üzülürsün ayrılırsan ama geleceğini kurtarırsın ola ki ayrılmaz da bir gün evlenirseniz onun bakış açısı yaşam tarzı sana dar gelecek hayatı zindan edecek bir süre sonra

alesse giricem dedi bi ara sonra kppsye çalışıcam dedi sonra o bitti muhasebeci olucam dedi o da bitti bi ara gümrük memuru olucam falan fistan yani kısaca ne yapacağını kendisi bile bilmiyor
Daha kendisine saglam bir yol plani cizememis, tabiri caizse sizi de kendi bataklığına cekmeye çalışıyor.

Hayatta atacaginiz adımlar, sizi bugununuzden daha üst seviyeye tasimiyorsa, konfor alaninizda gelişme değil gerileme yaşanacaksa, bu attığınız adım sağlıklı bir adım değildir.

Ablacım, bıcır bıcırsın. Işık dolusun, enerji dolusun. Neşe dolusun. Şu günlerini bu denli saçma bir tartışma ve stres için harcayarak kendine haksızlık ediyorsun. Azimli bir genç kadınsın belli ki. Anasının donundan düşmeyi becerememiş ve düşmek istemeyen bu oğlan çocuğu, hayatta hep senin ayağına dolanır çünkü böyleleri yaşamak için illa ki bir kadının eteğinin altına girmek zorundadır. Silkele gitsin çünkü senin için yürümen gereken bir yol var.
Bugün bunu yapmazsan bir süre sonra kavga dövüş seni yaşadığı yere getirir. Evde oturur ve buraya kaynana terörü konulu başlıklar açarsın. Aman diyeyim ablam.
Sokakta adamdan bol bi şey yok. Boşver gitsin

Back
X