Bana çok tuhaf geldi

esraylmz03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
2.305
565
163
- Yurtdışı
Kızlar çok yakın bi arkadaşımız hamile ailecek görüşüyoruz bu arada 2 aylıkmış bebek neyse tabi hemen arkadaşımı aradım tebrik etmek için canım bebek geliyormuş hayırlı olsun falan dedim gülerek ay bana hemen saol ama sakın ona söyleme buna söyleme bilmem ne bi sürü isim saydı onlara söylemeyecekmişim bebek onda aşırı sinir yapıyormuş biri hayırlı deyince çok sinirleniyomuş bu arada saydığı diğer isimlerde çok yakın arkadaşlarımız hiç te kıskanç değiller ve
Çok da mutlu olurlar eminim neyse lafı ağzıma tıkadı bu arada bizde deniyoruz 6 aydır ama olmuyo acaba o yüzden mi alındım bole bilmiyorum Arkadaşımın bu buldumcuk hareketi beni inanılmaz sinirlendirdi

Sakın kimseye söyleme mi dedi?
Bilinmesini istemiyor olabilir?

Ya da çok cahildir, kıskançlar bilirse bebeğe zarar geleceğini düşünüyordur.

Hassas olunuyor az biraz hamile olunca bide sağolsun doktorlar ilk üç ay her an bebek düşebilir korkusu verdiği için öyle demiştir. Allah hayırlısıyla size de nasip etsin kızmayın arkadaşınıza heyecanlıdır, hormonludur normaldir bunlar

Bence de sen alınganlık yapmissin arkadaşının senden böyle birşey istemesi normal birşey .insan herşeyi herkesle paylaşmak istemeye bilir.insallah Allah size de bana da bu duyguları yaşamayı nasip eder

Niye tuhaf geldi ki. Söyleme diyorsa soyleme. Ben 2.5 yildir istiyorum vallahi hic boyle duygusal olmuyorum baskasi hamileyim deyince, ya da bebek soyle boyle deyince, ya da hamileyim kimseye soyleme deyince. Benle o bir mi yani?
Ben de soylemem. Siz de soylemeyin bosuna alinganlik da yapmayin. .

Kızlar çok yakın bi arkadaşımız hamile ailecek görüşüyoruz bu arada 2 aylıkmış bebek neyse tabi hemen arkadaşımı aradım tebrik etmek için canım bebek geliyormuş hayırlı olsun falan dedim gülerek ay bana hemen saol ama sakın ona söyleme buna söyleme bilmem ne bi sürü isim saydı onlara söylemeyecekmişim bebek onda aşırı sinir yapıyormuş biri hayırlı deyince çok sinirleniyomuş bu arada saydığı diğer isimlerde çok yakın arkadaşlarımız hiç te kıskanç değiller ve
Çok da mutlu olurlar eminim neyse lafı ağzıma tıkadı bu arada bizde deniyoruz 6 aydır ama olmuyo acaba o yüzden mi alındım bole bilmiyorum Arkadaşımın bu buldumcuk hareketi beni inanılmaz sinirlendirdi
hamileliğine ver geç
insan o zamanlarda çok sağlıklı ruh haline sahip olmayabiliyor üstünde durmayın...

Yok zaten söylemeyecektim arkadaşımı da çok severim bu arada ama ne bilim bole sinirli sinirli konuşması tuhaf geldi ben ne güzel gülerek güzel güzel konuştum ama o aradığıma bile sevinmedi sanki

Bazi insanlar bilinmesini istemez benim yakın arkadaşlarimdan biri bize 3.5 aylikken soylemisti halbuki o süreçte bulusmustuk, 1 aylik falan hamileymis (belki kendi de bilmiyordu o dönem bilemem de) konustugumuzda önceden yaşadığı düşükten bahsetmişti
Yani insanlar bazen nazardan korkuyor, senin yaptığın alinganlik da olabilir garipsemis de olabilirsin belki sen hamile kalinca herkes bilsin isterdin onu da öyle dusundun ama beklemediğin sekilde davranmis o yuzden sasirmissin

Söylemeni istemiyorsa bu ille o insanların kötü olduğunu düşündüğü anlamına gelmez. Kendi seçimidir ve senden bunu istemiş. Bunda anormal bir şey yok. Saygı duymalısın bence.
Allah isteyen herkese nasip etsin

kımsenın bılmesını ıstemıyor olabılır
ben 4 aylık oldugumda soyledım kayınvalıdeme
sonra arkadaslara
bıtanesı benı doktor kontrolunde gordu salak gıtmıs ortak arkadasa soylemıs oda akrabama akrabam bılmemneyı derken sinirim zıplamıstı
ben kayınvalıdeme bıle soylememısım ınsanların bunu vazıfe edınmesını cok hadsızce buldum ve bulurumda
benım rahmımde yasayan bebegı soyleyıp soylememe hakkı benımdır dusuncesındeyım

alınganlık yapmıssınız anlamaya calısın
sızede hayırlı zamanda nasıp etsın allah mutlaka bı zamanı vardır olmuyor dıye uzulmeyın sakın

Arkadaşın haklı nazara gelebilir çok riskli bi dönem zaten ilk 3 ay.. Sizde biraz alınganlık yapmışsınız doğal olarak durumunuzdan dolayı ama bence daha anlayışlı olun ve sabırla bekleyin Allah sizi duyacaktır..

Ya nazara gelen 4-.5. Aylarda da gelebilir bu benim düşüncem herhalde başıma gelmediği için böyle düşünüyorum
Nazara gelmesi değil sadece ben o dönemde 5 doktor değiştirdim. Hepsi bana şimdi bişey alma şuan bir sıkıntı yok ama belki bişey olur düşer üzülürsün dedi. Haliyle kimseye söylemek istemedim bende. Düşünsenize bide düştüğünü o hassaslıkla bide size açıklama yapıcak. Çok alınganlık yapıyorsunuz bence duyulmasını istememesi normal

Ilk 3 ay olayindan soylenmesini istemiyor belki ama benim kendi gorusum bu hamilelik 9 ay her ani riskli soylesende soylemesende bisey olacaksa oluyor. Ben kendi yakin aileme soyledim kizimdada bundada daha sonra karnim sistikce goren anlayan tebrik etti, hic ozellikle ona soyleyim buna soylemeyim demedim. Hassastir belki bilemiyorum insallah saglikla kucagina alsin.
Rabbim sanada nasip etsin konu sahibi 6 ay cok bi sure degil hic sorun olmayanlarda 1 seneye kadar olmamasi nromal diyor doktorlar. Bizimde 2.5 sene olmamisti insan hassas olabiliyor bu konularda.

Oğluma hamile kalmıştım, 6 haftalıktı öğrendiğimde, doktor da 7.hafta kalp atışını duyalım öyle haberi ver demişti. Kalp atışını duyduk, çok yakın iş arkadaşıma söyledim sevinçle. Ama o 'canım ilk 12 hafta çok riskli dikkat et, çok da heveslenme' gibi bir şeyler söyleyince başta kızmıştım. Ancak toplumun genel bir kanısı olduğunu farkettim bunun. Kimi hemen paylaşır, kimi öğrenilmesini istemez. Hepsine saygı duymamız gerek, çünkü kendi ile ilgili bir durum bu kararı anne adayı vermeli.

Bir not eklemek istiyorum ayrıca. Çok yakın, çok sevdiğim bir arkadaşım neredeyse 6 aylıkken paylaştı hamileliğini bizle. Halbuki senelerdir bu haberi bekliyorduk. Söyleyince sadece mutluluğunu paylaştık. Yaşadığı zorlu süreçleri kimsenin görmesini istemediği için düze çıkınca söylemek istedim dedi, saygı duyduk.

Alınganlık etmişsiniz. Bilinsin istemiyor demek ki. Onun meselesi.

Benim ilk hamileliğim düşükle sonuçlanmıştı. Tekrar hamile kalınca 4 aylık olana kadar sadece anneme ve kayınvalideme söyledim çünkü yine düşük tehlikem vardı. Belki arkadaşın da bundan korkuyor olabilir.

Back
X