Bana çok tuhaf geldi

Kızlar çok yakın bi arkadaşımız hamile ailecek görüşüyoruz bu arada 2 aylıkmış bebek neyse tabi hemen arkadaşımı aradım tebrik etmek için canım bebek geliyormuş hayırlı olsun falan dedim gülerek ay bana hemen saol ama sakın ona söyleme buna söyleme bilmem ne bi sürü isim saydı onlara söylemeyecekmişim bebek onda aşırı sinir yapıyormuş biri hayırlı deyince çok sinirleniyomuş bu arada saydığı diğer isimlerde çok yakın arkadaşlarımız hiç te kıskanç değiller ve
Çok da mutlu olurlar eminim neyse lafı ağzıma tıkadı bu arada bizde deniyoruz 6 aydır ama olmuyo acaba o yüzden mi alındım bole bilmiyorum Arkadaşımın bu buldumcuk hareketi beni inanılmaz sinirlendirdi
belki kadin bebegini biraz buyuyunce soyleyecek. belki sizin bile bilmenizi istemiyordu ki normal nazar illaki kiskamclikla degmez severek bakmakla konusmaklada deger belki boyle bir inanisi var

Duyulmasini istememesi normal ama siz nerden duyduysaniz baskalarininda duymasi normal.Birisi hamileligini saklamak istiyorsa kimseye soylememeli bence insanlari zor durumda birakiyorlar.

Size kim söyledi

Söylememek isteyebilir

Ben anneme bile 20 haftalıkken söyledim mesela

Iş arkadaşlarımın bir kısmına hemen söyledim ama zira ona göre davrandılar fakat diğer tanıdıklara Kv görümce vs 4 ay bitince söyledim

Görümcem hamile kaldı tüp bebek ile karnı birden çıktı herkes öğrendi sonra düşük oldu

Aradan bir süre geçip görenler çocuğu sordu bu da acıyı mesela o nedenle doktorlar da ilk üç ay söylemeyin diye tembih ediyorlar

bence alinganlik yapmis olabilirsin bende 14. hafta gecene kadar kimse duysun istemedim cunku daha once bi dusuk yasamistim insanlarin gecmis olsun doktora gittinizmi bi sorun varmi nasi dusurdun gibi sorularina cevap vernekten biktigimdan yine aynisi olursa dayanacak gucum olmadigindan kimse duysun istemedim belki arkadasin da oyke dusunmustur cunku dusuk artik cok yasaniyo ne olur ne olmaz diye herkes duysun istemiyo olabilir

Ben arkadaşınıza hak verdim. Neden derseniz, bende hamile kaldım. sadece bir kaç kişiye söyledim. Mübarek, yememişler içmemişler herkese söylemişler. Sonra ben malesef düşük yaşadım, bebeğimi kaybettim.. Allahım o dost bildiklerim bana neler söylediler. Milletin ağzı torba değil.. Ben o dönem bildiğin depresyona girdim.. O kadar çok üzüldüm ki.. Birde kendime çok dikkat ettim. Kendime çok iyi baktım, ama kısmet değilmiş.
Belki arkadaşınızın da düşük tehlikesi vardır. Kendisi söylesin hamile olduğunu..

Kızlar çok yakın bi arkadaşımız hamile ailecek görüşüyoruz bu arada 2 aylıkmış bebek neyse tabi hemen arkadaşımı aradım tebrik etmek için canım bebek geliyormuş hayırlı olsun falan dedim gülerek ay bana hemen saol ama sakın ona söyleme buna söyleme bilmem ne bi sürü isim saydı onlara söylemeyecekmişim bebek onda aşırı sinir yapıyormuş biri hayırlı deyince çok sinirleniyomuş bu arada saydığı diğer isimlerde çok yakın arkadaşlarımız hiç te kıskanç değiller ve
Çok da mutlu olurlar eminim neyse lafı ağzıma tıkadı bu arada bizde deniyoruz 6 aydır ama olmuyo acaba o yüzden mi alındım bole bilmiyorum Arkadaşımın bu buldumcuk hareketi beni inanılmaz sinirlendirdi

Seni cooook iyi anladim. Yakin arkadaslarimdan biri bana hamile olduğunu soylemisti. 3 aylik degilmis daha. Ben de heyecanla arkadasima söyledim. Güya mutluluk paylascam. Ustune bir de azar yedim. Bu arkadasim hala pek cok konuda ciddi bilmislik taslio gecen artik kizdim da biraz topladi kendini.

Oldum olasi cok sacma gelio. Ki ben düşük yapmış biriyim. Bu sureci de 2. Gebeligimi de hemen herkesle paylastim yine. Bu trip beni boğuyor.

Normal 3 aydan sonra söylerler genelde bence siz alınmışsınız

İlk üç ay düşük tehlikesi olduğu için duyulmamasini istemiş olabilir, o kişilerin kiskanc olduğunu belirtmemis ki size, nerden cikardiniz. Size sinirli olduğunu söylemis ayrıca bu da bir gerekçe. Ben de hamileligimde çok sinirliydim. Tuhaf bir durum yok yani

Bende ilk etapta kimse bilmesin isterim.. herkesin farklı nedenleri olabilir.. ama onun kararı alınacak bir şey yok saygı duyulmalı..

Ben olsam da hemen söylemek istemezdim kimseye.. 3 aydan sonra söylerdim diye düşünüyorum.

hamilelik oyle bir sey yukselen progestron insani delirtiyor

Benim en yakın arkadaşım beş yıllık evliydi ve hamile kalamıyordu hamile kaldığımda üzülür diye söylemedim takii hamile olduğunu öğrenene kadar sonra ne yazıkki kaybetti bebeğini çok üzülmüştüm

Hormonlari fena sallanmis sanki duymuycaklar o bebek dogmuycak tembihlemesi hic hos degil

Canm bnm bir dusuk yasadm sonra bu bebegi tam 19 ay sonra yakaladim :-) rabbim hepimize nasip etsin insallah. Herneyse hamile kalmadan bende sen gbydim hatta bi kac arkadasma bile kiziodm ama sana yemin edrrm testi yaptm poztf cikti yanmda kuzenim vardi ilk lafim kimseye soyleme oldu. Cunku dgerini cok erken soyledm ve 1hafta dusuk olmustu sonrasindaki aciklamalaar noldu sorulara cevap vermeler insanlarin seni teselli etmesi falan yipratici olmustu . Belki arkadsnda ole dusunmustur aslnda iki tarafida anlayabiliyorm

En yakın arkadaşlarımdan biri bana 6 aylıkken söyledi hamile olduğunu ..... (Ben duymuştum halbuki biliyordum yani) düğününe falan çağrırdın acele etmeseydin dedim :işsiz:
Doğum yaptı gruptan yazdı resim varmı bebişin dedim (çokta bayıldığım için değil yani ilgilenmedi gibi olmasın diye dedim.) birazcık büyüsün teyzesi dedi
:KK57::oha:
Ben şok ben iptal..:ruh:
Kem gözümden korktu heralde:KK53::confused:
İlgilenmemek en iyisi. Takma salla gitsin
Rabbim bizimde yüzümüzü güldürür inşaallah :KK73:

( suzansu suzansu @Love5 )

bazıları ilk 3 ay gerçekten söylemek isteimyo normal bence, alınganlık yapmayın. bende söylemek istememiştim ama kalp atışı duyulana kadar bari söylemeyelim dedim çünkü illa söylemek istiyolardı. kalp atışı duyulana kdr bile tüm yakın akrabalar öğrenmiş bilmiyomuş gibi yapıyolardı:)

Yok zaten söylemeyecektim arkadaşımı da çok severim bu arada ama ne bilim bole sinirli sinirli konuşması tuhaf geldi ben ne güzel gülerek güzel güzel konuştum ama o aradığıma bile sevinmedi sanki
İllaki sevinmiştirde gerçekten zor bir dönem hormonlar tepetaklak oluyor. Bulantısı, kusması.. Birde gerçekten sinirlilik bile olabiliyor..
Bende herkes bilsin istemem ama daha hiç beceremedim.. :)
İnşallah sizde en kısa zamanda yaşarsınız

Back
X