- Konu Sahibi karamanlier
-
Tek diyeceğim bir erkek uğruna aileni ezip geçme!
İnan bana değmez..
Değmediğini gördüğünde başını hangi duvara vuracağını şaşırırsın
Şimdi bana ama o farklı!
Ama yıllarımı verdim!
Ama o benim her şeyim onsuz yaşayamam!
Ama onun için değer o beni asla üzmez!
O benden asla vazgeçmez!
Deme..
Herkes bu inançlarla evlenir..
Bu tutkulu aşkla gözü kapalı atar o imzayı..
Sonra mı?
Sonrasını yine bu bölümde eşi ve eşinin ailesi bölümünde
çeşit çeşit örneklerle okuyup, öğrenebilirsin..
çok sevdim.. basını dahi hatırlamıyorum bu ilişkinin yıllardır birlikteyiz kendimi bildiğimden beri.. akrabayız zaten ama yakın değil annemin kuzenının çocuğu.. şimdi askerde yolunu bekliyorum... zaten hep beklediğimdi çünkü ayrı şehirlerde yaşıyoruz.. oda beni seviyor eminim bundan kendi sevgimden nasıl eminsem onunkindende öyle eminim... tartısırız kavga ederiz o sayar söver ben susarım ben kırıp dökerim o susar... evi gibiyiz zaten dedim ya yıllardır beraberiz sanırım ilk çıkmaya basladıgımız da (çıkma denirse tabi o beni öpüp kaçmıstı) 7. sınıftaydım küçücüktüm... elimi tuttugunda liseye yeni baslamıstım... öptüğünde lise 2 deydim zorlukları birlikte atlatmaya calıstıgımızda lise son... onun omzunda ilk agladıgımda karar vermiştim daha 15 yasımdaydım tavsanım ölmüştü ve ona sıgınmıstım :))) çocukluk işte... herneyse uzatmaya gerek yok... ama içimi de dökmek istiyorum çünkü anlaması gereken insanlar anlamıyor beni.. annem babam onlardanda öte tüm ailem olmaz diyor istemiyor sevdiğim adamı.. hatta hakaretler ediyor.. babam mesela arş-ı alaya kaldırdığım adama söylemediği şeyleri bırakmıyor... en iğrenç küfürler dahil.. annem hakkımı helal etmem ancak ölümü çiğner evlenirsin diyor.. kaçmak istemiyorum güzellikle olsun hersey napıcam bilmiyorum... diceksiniz neden istemiyorlar babamın gerekçesi akrabaya kız vermem... annemse deli o sülale diyor.. babası sürekli gencken döverdi karısını senide döver.. deli aşağı deli yukarı... ama bışey deyimmi aşktan gözüm kör olmadı ınce eleyip sık dokuyan bi insanım her hareketten olumsuz bişey cıkaran... deli falan değil ya vallahi değil.. sinirli çok snirli ama hepsi o... ama her insan damarına basınca kükremez mi... kükrer elbet.. napmalıyım bilmiyorum sürekli dua ediyorum.. ve bu adama babam en iğrenç küfürleri ettiği halde en ufacık bir saygısızlık yapmadı bu zamana kadar eger onun ailesi beni istemeseydi ne kadar seversem seviym dayanamazdım artık yeter onlar kim oluyoda bana hakaret ediyo derdim inanın demiyo bile.. napcam ben nasıl ikna etcem ailemi... normalde anneye anlatılır anne babayı yumusatır ama bende tam tersi yangına körükle giden bir kadındır artık bıktım nereye kadar sürcek bu süreç kestiremiyorum... mutlaka aranızda benım durumumda olupta evlenende vardır... yazarsanız sevinirim
yazmayı unuttum şimdi ekliyorum sevdiğim istanbulda ve biz ne zaman istanbula gitcek olsak annem onlara gidelim der... annesini çok çok sever ...babasının gencken yaptıklarından ve baba tarafından kaynaklı biraz annemin istememe durumu..
çok teşekkür ederim şimdiden dinlediğiniz için çok sağolun...
ben kırmızıyla belirttiğim yere takıldım yani erkeğin küfredeni hiç çekilmez
ben kırmızıyla belirttiğim yere takıldım yani erkeğin küfredeni hiç çekilmez
ben zaten o söylediğin şeyleri asla söylemem.... onsuz yasayamam demem mesela yaşarım.. ama o farklı diye ergence bi cümle hiç kuramam.... ünlem koymana gerek yoktu ayrıca neyse.. ha ailem istemiyo ama bu mutsuz olcağım anlamına da gelmiyor.. kimse boşanmak için evlenmez... toz pembe hayallerimde yok ayrıca gözüm kapalı değil.. öyle sabahları onla uyanmak istiyorum onla uyumak istiyorum tarzında düşünceler içersindede değilim.. ailemi nasıl ikna edebilirim onun derdindeyim...
Aileni tanıyan sensin, sevgilini de tanıyan sensin..
O yolu deneye deneye sen bulabilirsin.
Ben sadece tecrübelerimle ışık olmak adına yazdım.
Kaçmak istemiyorum dedin ama ikna edemezsen kaçacaksın
gibi hissettim. Öyle emin yazmışsın ki..
Ayrıca ünlem de bir noktalama işaretidir uyarı ardından kullanılır.
Ne bu tuhaf çıkarım anlamadım?
Sinirlenince herkes sayıp sövmez mesela kimi susarak cezalandırır ki en güzelidir..
Ama herkes kükrer demişsin bazen 40 yaşındaki insan ergence düşünebiliyor.
Niye söylediklerimi kötü algıladın anlamıyorum.
Çok seven insan ergence saçmalamalarda bulunabilir yani.
Toz pembe hayallerin yoksa, o kadar bağlı değilsen
sinirlenince sayıp söven biri için bu kadar dertlenme..
Başarılar..
İyilik de yaramıyor ayol
ben zaten o söylediğin şeyleri asla söylemem.... onsuz yasayamam demem mesela yaşarım.. ama o farklı diye ergence bi cümle hiç kuramam.... ünlem koymana gerek yoktu ayrıca neyse.. ha ailem istemiyo ama bu mutsuz olcağım anlamına da gelmiyor.. kimse boşanmak için evlenmez... toz pembe hayallerimde yok ayrıca gözüm kapalı değil.. öyle sabahları onla uyanmak istiyorum onla uyumak istiyorum tarzında düşünceler içersindede değilim.. ailemi nasıl ikna edebilirim onun derdindeyim...
O değil de ben şu cümleye takıldım ''yerle gök bir araya gelse Allah yere inse olmaz demelerindese'' Böyle bir cümle kurabilen, bu tarz kafası işleyen birileri sağlıklı düşünemiyordur benim için, ben çok hasassım insanların kullandıkları kelimelerde, bir kelimesinden ne tür insan olduğunu anlayabilirim. Keza buna dayanarak sevdandan vazgeçme derim, umarım anlatabilmişimdir, kusurabakma lütfen..
öyle sabahları onla uyanmak istiyorum onla uyumak istiyorum tarzında düşünceler içersindede değilim
Aileni neden ikna etmek istiyorsun o zaman
ailenin ikna olacak bi durumu yokki,küfürler hakaretler havada uçuşmuş, bukadar yüzgöz olunduktan sonra oturup tatlı dille aileni ikna etme evresini geçmişsin zaten edemezsin de...
kararını vermişsin biz ne desek diyelim kaçacaksın, ama sana şunu söyleyim askerden dönsün ve kaçarsan emin ol seni bu bir derdim var bölümünde gözü yaşlı pişman halde göreceğime eminim...
hiçmi duymadın görmedin be güzelim...aile rızası almadan kaçarak evlenenlerin akıbetini...?
sen üzüleceksin pişman olacaksın hata ettim deyip kk ya konular açacaksın, gençsin pembe gözlükle bakıyorsun hayata....ama şunu bil ki dünyadaki hiçbir erkek için aileni karşına almaya değmez...
onlar senin kanın canın, el oğlu aşık olur sever gün gelir kaçırmasını bildiği gibi yollamasını da bilir...işte o gün ailenin karşısına mahcup çıkmaya yüzün olmaz...hayat müşterek biz nedesek de illa kaçıcaksın...
çok ağlarsın, dönemezsin, dönsen bile huzur bulamazsın...senin göremediğini aileler görür sen şuan aşk evlilik mutluluk planları yaparken ailen ileriyi görerek olmaz diyor..var bi bildikleri yapma kızım yapma...
kesinlikle kaçma derim.. bekle, sabret, dua et,aşkından vazgeçma,ısrar et,konuş susma.. mutlaka seni bir gün anlayacaklar..
her genç kız pembe gözlükle bakar evliliğe, bu konuda aksini iddia etme....
evlilik öyle yaşanmadan bilinecek bişey değil...o yüzden pembe gözlüklü değilim bilincindeyim gibi cümleler kurma, pembe gözlüklesin şuan...mesele yaşla alakalı da değil...40 yaşına gelmiş ama hiç evlenmemiş bir kadın da evlilik hayalini pembe pembe kurar..ama yaşayınca anlar..yaşamadan böyle emin konuşma..asla bilemezsin..asla...
zaten pembe gçzlükle bakmıyor olsaydın, şuan herşeye rağmen ailemi nasıl ikna edebilirim demek yerine, acaba ailem neden istemiyor demen gerekirdi..burdan belli işte anladınmı..senin iyiliğin için konuşuyor burda herkes..kimseye faydası da yok zararıda..ister kaç ister kaçma bizi ilgilendirmez....biz hemcinsimiz olarak akıbetin için tavsiye veririz o kadar..karar senin...ama eğer kaçarsan ağlayarak buraya yazacağın günler yakındır unutma..
onunla aile olmak istiyorum... çocuklarıma güzel babalık yapar eminim... herseyden öte bana saygı duyuyor mesela.. yaşlandıgımızda
elden ayaktan düştüğümde bile yanımda olur bende olurum.. evlilik sabah onla uyanıp gece onla uyumak değilki.. yol arkadaslıgı ben
beni musalla tasına kadar yanında gerektiğinde sırtında tasıycak bir adam için ailemi ikna etmek istiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?