bana da akıl verebilir msiniz..???

ben zaten o söylediğin şeyleri asla söylemem.... onsuz yasayamam demem mesela yaşarım.. ama o farklı diye ergence bi cümle hiç kuramam.... ünlem koymana gerek yoktu ayrıca neyse.. ha ailem istemiyo ama bu mutsuz olcağım anlamına da gelmiyor.. kimse boşanmak için evlenmez... toz pembe hayallerimde yok ayrıca gözüm kapalı değil.. öyle sabahları onla uyanmak istiyorum onla uyumak istiyorum tarzında düşünceler içersindede değilim.. ailemi nasıl ikna edebilirim onun derdindeyim...

ben kırmızıyla belirttiğim yere takıldım yani erkeğin küfredeni hiç çekilmez

ben kırmızıyla belirttiğim yere takıldım yani erkeğin küfredeni hiç çekilmez

:))) bağırır çağırır anlamında küfür etmez.. bende kırıp dökmem mecazi anlamda :)) evet hiç çekilmez iğrenç bişey hatta nefret ederim çok şükür öyle küfür etmez yakıştırmaz da edene ailesinden öyle görmüş

canım gerçekten zor bişey yaşadığın ve çıkmazda olduğun belli. kendimce fikrimi söyleyeyim hayatında hiçbir zaman herkesi aynı anda memnun ve mutlu edemezsin. o yüzden önce kendini memnun ve mutlu edicek kararı almaya çalış derim. inşallah senin için en hayırlısı ne ise o olur canım...

Aileni tanıyan sensin, sevgilini de tanıyan sensin..
O yolu deneye deneye sen bulabilirsin.
Ben sadece tecrübelerimle ışık olmak adına yazdım.

Kaçmak istemiyorum dedin ama ikna edemezsen kaçacaksın
gibi hissettim. Öyle emin yazmışsın ki..

Ayrıca ünlem de bir noktalama işaretidir uyarı ardından kullanılır.
Ne bu tuhaf çıkarım anlamadım?

Sinirlenince herkes sayıp sövmez mesela kimi susarak cezalandırır ki en güzelidir..
Ama herkes kükrer demişsin bazen 40 yaşındaki insan ergence düşünebiliyor.
Niye söylediklerimi kötü algıladın anlamıyorum.
Çok seven insan ergence saçmalamalarda bulunabilir yani.

Toz pembe hayallerin yoksa, o kadar bağlı değilsen
sinirlenince sayıp söven biri için bu kadar dertlenme..
Başarılar..
İyilik de yaramıyor ayol

teşekkürler sizede...!

O değil de ben şu cümleye takıldım ''yerle gök bir araya gelse Allah yere inse olmaz demelerindese'' Böyle bir cümle kurabilen, bu tarz kafası işleyen birileri sağlıklı düşünemiyordur benim için, ben çok hasassım insanların kullandıkları kelimelerde, bir kelimesinden ne tür insan olduğunu anlayabilirim. Keza buna dayanarak sevdandan vazgeçme derim, umarım anlatabilmişimdir, kusurabakma lütfen..

öyle sabahları onla uyanmak istiyorum onla uyumak istiyorum tarzında düşünceler içersindede değilim

Aileni neden ikna etmek istiyorsun o zaman

ailenin ikna olacak bi durumu yokki,küfürler hakaretler havada uçuşmuş, bukadar yüzgöz olunduktan sonra oturup tatlı dille aileni ikna etme evresini geçmişsin zaten edemezsin de...
kararını vermişsin biz ne desek diyelim kaçacaksın, ama sana şunu söyleyim askerden dönsün ve kaçarsan emin ol seni bu bir derdim var bölümünde gözü yaşlı pişman halde göreceğime eminim...
hiçmi duymadın görmedin be güzelim...aile rızası almadan kaçarak evlenenlerin akıbetini...?
sen üzüleceksin pişman olacaksın hata ettim deyip kk ya konular açacaksın, gençsin pembe gözlükle bakıyorsun hayata....ama şunu bil ki dünyadaki hiçbir erkek için aileni karşına almaya değmez...
onlar senin kanın canın, el oğlu aşık olur sever gün gelir kaçırmasını bildiği gibi yollamasını da bilir...işte o gün ailenin karşısına mahcup çıkmaya yüzün olmaz...hayat müşterek biz nedesek de illa kaçıcaksın...
çok ağlarsın, dönemezsin, dönsen bile huzur bulamazsın...senin göremediğini aileler görür sen şuan aşk evlilik mutluluk planları yaparken ailen ileriyi görerek olmaz diyor..var bi bildikleri yapma kızım yapma...

kesinlikle kaçma derim.. bekle, sabret, dua et,aşkından vazgeçma,ısrar et,konuş susma.. mutlaka seni bir gün anlayacaklar..

her genç kız pembe gözlükle bakar evliliğe, bu konuda aksini iddia etme....
evlilik öyle yaşanmadan bilinecek bişey değil...o yüzden pembe gözlüklü değilim bilincindeyim gibi cümleler kurma, pembe gözlüklesin şuan...mesele yaşla alakalı da değil...40 yaşına gelmiş ama hiç evlenmemiş bir kadın da evlilik hayalini pembe pembe kurar..ama yaşayınca anlar..yaşamadan böyle emin konuşma..asla bilemezsin..asla...
zaten pembe gçzlükle bakmıyor olsaydın, şuan herşeye rağmen ailemi nasıl ikna edebilirim demek yerine, acaba ailem neden istemiyor demen gerekirdi..burdan belli işte anladınmı..senin iyiliğin için konuşuyor burda herkes..kimseye faydası da yok zararıda..ister kaç ister kaçma bizi ilgilendirmez....biz hemcinsimiz olarak akıbetin için tavsiye veririz o kadar..karar senin...ama eğer kaçarsan ağlayarak buraya yazacağın günler yakındır unutma..

olur mu öyle şey ne kusuru burda iyi kötü herkes bişeyler diyo o insan da benim ailem babam atam daha gecen hafta kullandı bu cümleyi tüm kapılarım kapandı gibi hissetim çok kötü oldum napcağımı bilemeyip çıkmaza girdim..

öyle sabahları onla uyanmak istiyorum onla uyumak istiyorum tarzında düşünceler içersindede değilim

Aileni neden ikna etmek istiyorsun o zaman

onunla aile olmak istiyorum... çocuklarıma güzel babalık yapar eminim... herseyden öte bana saygı duyuyor mesela.. yaşlandıgımızda

elden ayaktan düştüğümde bile yanımda olur bende olurum.. evlilik sabah onla uyanıp gece onla uyumak değilki.. yol arkadaslıgı ben

beni musalla tasına kadar yanında gerektiğinde sırtında tasıycak bir adam için ailemi ikna etmek istiyorum...

o kadar güzel şeyler demişsiniz ki haklısınız kaçarak baba evine dönüp ben naptım ettim diyen çok var ama iyiki kaçtım şimdi eşimle

ailemin arası çok iyi diyende kısmettir nasiptir bilinmez...kaçmak istemiyorum inanın karar vermedim ailemi ikna edip telimle duvagımla

çıkmak istiyorum babamın evinden ben kaçsam zaten onun ailesi de yüz cevirir eminim kaçmamı istemezler.. üstelik karsımdaki

insanda anne baba rızasına çok önem veren bir adam.. kaçırmaz yani beni.. :)) ama napcam onu da bilmiyorum sırf ailem istemiyo

diye çok sevdiğim sevgilimden yeri geldiğinde abimden kardesımden en iyi arkadasımdan dostumdan ne zaman kötü günüm olsa

yanımda duran adamdan vazmı geçeyim buda mantıklı gelmiyor ki bana... oturup hiç muhhabbeti olmayan o insanlarla belki konussalar

herşey cok güzel olacak eminimki ben bundan..

kesinlikle kaçma derim.. bekle, sabret, dua et,aşkından vazgeçma,ısrar et,konuş susma.. mutlaka seni bir gün anlayacaklar..

işte bende bundan korkuyorum ya anlamazlarsa.. ailem istemediğim birine veriyodu beni belki ben susan biri olsam şimdiye evliydim..

gittim isteyen çocukla konustum istemmiyorum dedim annesiyle konustum istemiyorum dedim de vazgecildi... ailem düşüncelerimi

fazla önemsemeyen bi aile..

belki de pembe bakıyorumdur bilmiyorum... tabiki de burda herkes tavsiye veriyor ama üslub çok önemlidir... inanın ailem neden

istemiyor diye çok sorguladım ailemin söylediği şeylere çok dikkat ettim ama hayır ailem yanılıyor... evet ben onların çocuguyum

ama kimle evlenip evlenmeyeceğime dahi karısmaları anlamsız geliyor ben onları bu zamana kadar üzmedim üniversite kazandım

göndermediler mesela.. başka aile olsa sevinirdi gururlanırdı... çalısmamı istediler çalısıyorum.. bu zamana kdar hiç karsı çıkmadım

her dediklerine okey dedim tamam dedim.. ama çocukluğumu gencliğimi gönlümü verdiğim adam için aileme tamam demiyorum..

onları asla utandırmak istemiyorum Allah bana yanlış yaptırmasın.. hayırlı değilsede olmasın.. bana göstersin hayırsız tarafını diye de

çok dua ediyorum inanın.. ama vazgecmekte inanın çok zor.. ne aileden ne ondan.. size şimdi sorsalar eşiniz ve çocuklarınız mı yoksa

anneniz babanız mı diye ilk seçeneği seçerdiniz ne kadar içiniz kan aglasa da... ama ben iki taraftanda vazgecemıyorum çıkmazdayım

işte.. aldığım nefes sanki zehir...

konunu okurken kendimi okudum sanki. tıpa tıp aynısını yaşadım kendimi bildim bileli onunlaydım ve akrabamdı senelerimi verdim askerliğini bekledim işini gücünü okulunu herşeyini bekledim ama ne oldu??? ailem istemedi karşılarında durdum direndim savaştım. tabi bu arada neyi anladım akrabayla olmuyormuş. hani diyorsun ya gözüm kara değil ince eleyip sık dokuyorum aslında gözün kapkara şuan göremiyorsun. bak aynılarını yaşadım tecrübe konuşuyor yani. ailenin vardır bir bildiği. bak bende o zaman karşı çıkıyordum onlara ama haklılarmış diyorum şimdi. bana inat 1 hafta önce gitti nişanlandı. gerçekten gözlerini aç ve iyi düşün. şimdi 1 ay bilemedin 1 sene ağlarsın ama öbür türlü bir ömür ağlarsın. söylemesi kolay deme sakın bana. seni çok iyi anlıyorum şuan. eşekten düşeni eşekten düşen anlarmış misali ha bak bu arada da aileler asla yanılmıyor aslında onlar herşeyi görüyor senin kötü olmanı istemez ne annen ne baban

Son düzenleme:

Neden? Evlilik yol arkadaşım dediğin insanla gece onunla uyuyup sabah onunla uyanmaktır aynı zamanda... Bunun farkını anlamadım yani o yüzden bu ifadenin üzerine çok gittim.

Her şey gönlünce olsun...

Biz ne desek boş arkadaşım sen zaten kararını vermişsin.. öyle bir savunuyorsunki, o kadar emin konuşuyorsunki.. ben çok gördüm böyle davrananları sonunda ailelerinin dediğine geldiler.. bi akrabam aynı durumdaydı, aile istemeyince kaçtı.. adam bi süre geçtikten sonra aldattı kızı, kız şimdi 6 yaşında çocuğuyla baba evine döndü.. bu kadar emin konuşman bende şunu düşündürdüki sen etraflıca mantıklıca düşünemiyorsun. ben bir yıllık kocamdan bu kadar kesin dille bahsedemem. ne olursa olsun bi miktar şüphe olmalı insanın içinde, kendi iyiliği için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…