Bana da bi ses verin ...

hazellesare

Anne,Eğitimci,psikolog,ev hanımı ve çok aşık...
Kayıtlı Üye
24 Şubat 2016
326
329
103
43
Hanımlar merhaba benim çift yumurta ikizi bebeklerim olacak inşallah 25.haftaya girmek üzereyim. Bebeklerim biri kız diğeri erkek , erkek olan bebeğim gayet sağlıklı ama ya kızım perinatalog ileri düzeyde us yapınca corpus colleseum Agenizi teşhisi koydu ve tek taraflı ventrikülde 10mm sınırda olduğunu söyledi , ama kızımın posizyonu cok uygun olmadığı için Emar sonucuna bakalım denildi. ikiz oldukları için amineyosentez yapılamadı 28 haftamda emar çekilecek . Şimdi hanımlar bu emar sonucunda kötü çıkarsa sonuç kızımın kalbine yapılan bir iğne ile sonlandırabiliriz denildi lakin ben bu şekilde olsun istemiyorum , kızımı dünyaya getirmek istiyorum ama bu durum da ne düşünüp Nasıl hareket etmeliyim ? O kadar çaresiz durumda kaldım ki bilemiyorum .. Bu rahatsızlıkta olup ta sağlıklı dünyaya gelebilen bebekler olduğu gibi , Anamoli bebeklerde dünyaya gelebiliyor ... Ben bebeğimi doğurup dünyaya getirmek istiyorum ama ya cok ağır olura , gözümün önünde her gün acıdan ölürse hiç kendimi affetmem bu sefer ...Bana yardımcı olun anne olarak, kadın olarak düşüncelerini duymak istiyorum.. Bir de bu durum yasamış ve ya halen yasayan hanımlar yaşanmışlıklarınıza ihtiyacım var ... Hayırlı geceler.. Rabbim evlatlarımızı korusun ...

Merhaba. Öncelikle cok gecmis olsun, cok üzüldüm. Ben de tek yumurtu ikizlerimi bekliyorum 31. Haftadayim. Gercekten cok zor bir durum ama ben nacizane yasamasam da size tavsiyem duayla beklemeniz olur. Onun kalbi atiyor yaşıyor Yani icinizde kocaman olmus. Kiyilmaz ki. Siz karar verip Allahtan ne gelirse basim ustune diyin ve sabırla duayla bekleyin. Bence bebeginiz sapasağlam dogacak. Olumlu dusunmeye calisin. Etrafinizdaki herkes de pozitif olup dualarla destek olsunlar. Yani benim acimdan onerilecek tek sey bu. Tabi ki kimse yasamadan bilemez stresi uzuntusu yeter insana.. Bu bir sınav ve Allah sizi saglikli guzel yavrularinizla mukafatlandirsin insallah. Size cok dua edecegim.

Cok uzuldum.Allah yardimciniz olsun.Bol dua edin,rahimlerin icini yanliz Allah bilir demiyor mu ayet..
Hayatta malesef hic bir seyin garantisi yok.Benim de halam zihinsel engelli.gayet saglikli bir bebek olarak dunyaya geliyor ama sonra yasanilanlarin etkisiyle 3 yasindaki bebek akli var..
Birakin bebeginiz kaderini yasasin.Sonucta hasa Allah tan daha merhametli degiliz..
Ben inaniyorum ki cok saglikli bir bebek olacak..Uzulmeyin bol dua edelim.Rabbim hepimizin yardimcisi olsun..

Allah razı olsun ama işte bu sorular beni mahvediyor kesinlikle isyan etmiyorum ama ...

Amin inşallah inşallah Rabbim duyar sesimi ...

Ben size özelden de yazdım Burdan da yazıyım da belki birgün biri okuyup umut aramak ister çok zor bir süreç hamileliğimi hiç yaşayamadım hergün ağladım üzüldüm ama her zaman umutlu olup dua ettim amniyosentez yaptırdım emar çektirdim bazı doktorlar duyamaya bilir göremeye bilir herşey söylendi ama hiç kimse anne karnındaki cenini bilemez rabbim ol der herşey olur Doğum yaptım 5 aylık dünyalar tatlısı bir oğlum var gelişimi kordinasyonu herşeyi çok iyi şimdi çocuğumu gördükçe değmezmiş üzülmeye diyorum her Cca olan çocuk engelli olmuyor zaten eğer eşlik eden başka bir anamoli yoksa gayet sağlıklı oluyor herşey yolunda inşallah sizin çocuğunuz da sağlıklı bir şekilde doğar

Ne karar verirsiniz bilmiyorum ama tek doktorun sozuyle hareket etmeyin derim. Allahim hayirli kapilar acsin...

Ben kıyamazdım saglıklı doğurup Doğumdan sonra başına bşyde gelebilir
Belkide sapasağlam doğacak kızınız
Bilmiyorum başına gelmedikçe uzaktan konuşmak kolay olabilir ama aldırıncada bi Ömür vicdan azabı çekerim

canım konunu tesadüfen gördüm. çok üzüldüm yazdıklarını okuyunca. topiğe yazmadığın için inan bilmiyordum. çok zor bir karar canım. inan bir şey diyemedim

arkadaşım öncelikle allahtan sana sabır diliyorum. hangi peritanologa gidiyorsun bilmiyorum, ancak sadece tek bir doktora mı gittin bilmiyorum ama tek doktorla kalma derim. hem görümcemin hamileliğinde cocuk doğmaz bu rahimde, ölür dedi bir tane doktor, diğeri ameliyat son vereceğiz hamileliğine dedi, en sonuncu doktoru da merak etme büyür yeri var rahmin dedi. maşallah harika sağlıklı bir yeğenimiz var 5 yaşında şimdi. yine bir arkadaşım 5 aylıkken almaya kalkıştılar bebeği, rahimdeki kistler büyümüş diye, kurul toplandı da cerrahpaşada devam kararı alındı. dolayısıyla hemen başka bir doktora peritanologa gitmeni öneririm. kesinlikle atıl yüksel hocaya gitmelisin, gitmediysen. emarı çektirdikten hemen sonra da ona da gitmeni tavsiye ederim. bunların hepsini yaptım emar sonucundan sonra kötü çıktı diyelim, inancını sorgulaman, isyankar mısın değil misin buna bakman önemli bence. kesinlikle yanlış anlama lütfen, kötü sonuçlara da kendini hazırlaman lazım. diyelim emra sonucu kötü çıktı ve ben devam etmeliyim, o bir can dedin, ama bir yandan da o kadar zor ki süreç, eşin ailenle oturup etraflıca konuşup kararını vermelisin, bu yola tek başına çıkmadın sonuçta. benim down sendromlu bir kuzenim var, allah teyzemin sabrını, sevgisini, enerjisini tüm engelli annelerine versin. hala 65 yaşında kuzenim için çabalıyor teyzeciğim. tek başına hem de. onu görüp bildiğim için diyorum ki eşini, kendini, aileni, inançlılığınızı, maneviyatınızı herşeyi sorgulayıp değerlendirme yapmanızı öneririm. sağlıcakla, huzurla kalın, bizi lütfen haberdar edin.

Canım eski bi topikten tanıyorum seni inşallah sizin için herşey çok çok iyi olur öyle ilerler. Konuyla ilgili İnan bilgim yok ama içime güzel şeyler olacak diye doğuyor. Rabbim yolunuzu açık etsin arkadaşım. Bir ikiz hamişi olarak ben de hep tetikteyim allah hepimizin gönlüne göre versin.

Allah yar ve yardımcın olsun kardeşim. Rabbim tez vakitte sağlıklı haberini duydurur inşallah. Hastalık hakkında bi bilgim yok ama sorumu mazur gör, doğum yaparsan bebeğinde neler olabilirmiş nasıl bişeymiş bu. Arkadasımın bebeğinin bütün kalp damarlarının yeri değişikti çaprazdı. Yaşamaz dediler doğurma doğurursan ölür dediler. Valla doğdu ameliyatta oldu 2 kez ehli ellerde şuan bebek 2 yaşında çokta sağlıklı. Diyeceğim o iyice bi araştır doktorlara danış.

Canım yeni gördüm mesajînı rabbim yardımcin olsun inan ne diyecegimi bilmiyorum nasıl bir hastalık bilmiyorum farklı dokyorlardan da görüs al bence insallah iyi olucak hersey canım dualarım seninle

Saolun kızlar .. Sonuç olarak ben kararımı verdim devam edicem inanıyorum sağlıklı doğacak diğer kardesı gibi , benım bebeğim gibi cok Bebek var sağlıklı doğan ...hayırlısı Rabbımden bu hastalık 20. Haftadan sonra meydana çıkıyormuş enteresan bır durum ama söyle de bır durum var . Bu hastalığa başka bir sendrom eklenınce engel durumuna dönsüyormus , suanda benım kızım başka bir sendrom yok açıkcası ama Zaman neyi gösterir bileniyorum... Ama ben her seye hazırlıklıyım ama inancım yüksek , basından gecmiş atlatmış anneler var aramızda en önemli cevap tecrübedir. Bu konuda bilgisi ve tecrübesi olan arkadaslar varsa bildiklerini benimle paylaşırsa cok Mutlu olurum ...

Çok geçmiş olsun canım Rabbimin imtihanındasın şuan inşallah hayırlı bi karar vereceksin. Çok iyi hatırlıyorum ilk hamilelik zamanındaki sevincini Rabbim inşallah doğumlarıyla da sana aynı sevinci yaşatsın. Ne hikayeler duyuyoruz umutsuz denip sağlıkla hayata gelen minikler var. Dualarımızdasın inşallah sakın kalbini bozma olumlu düşün isyan etme ve çok sorgulama. Yeterki Rabbim ol desin önünde durabilecek bi güç mü var haşa. Allaha emanet olun inşallah canım..

Çok geçmiş olsun canım Rabbimin imtihanındasın şuan inşallah hayırlı bi karar vereceksin. Çok iyi hatırlıyorum ilk hamilelik zamanındaki sevincini Rabbim inşallah doğumlarıyla da sana aynı sevinci yaşatsın. Ne hikayeler duyuyoruz umutsuz denip sağlıkla hayata gelen minikler var. Dualarımızdasın inşallah sakın kalbini bozma olumlu düşün isyan etme ve çok sorgulama. Yeterki Rabbim ol desin önünde durabilecek bi güç mü var haşa. Allaha emanet olun inşallah canım..

CANIM BU HAStalık 20. Haftada değil ilk 1. Ayda beyin gelişimi esnasında oluyor 20. Haftada da net yokluk gözüküyor evet bu tamamen çocukta başka bir hastalık varmı yokmu etki ediyor benim oğlum da 20. Haftada 10 mm dendi doğumu da 19 mm ile yaptım artış durdu 30. Haftada başka bir rahatsızlığı Yok oğlunun şükürler olsun ki gelişimi iyi doğduktan sonrada götürdüm en fazla dikkat eksikliği olur sen interneti okuma orda çoğu yalan yanlış dedi Prof sen umudunu yitirme dua et yalvar Allah'a

Ameliyata gerek Yok takip ederiz dendi sen umudunu yitirme her cca olan çocuk engelli olmuyor kimi insanda yokluk otopside ortaya çıkıyormuş hiç farkında olmadan yaşayan insanlar varmış eskiden epilepsi hastalarının cca sı kesilirmiş tedavi amaçlı olumsuz düşünme Albert Einstein da corpus callesum yok ama adam bilim adamı

Can'ım bana Dr o sekılde Dedi bu cca has. 20 haftadan sonra görebiliyoruz Dedi daha önceden gözükmüyor demişti. Bakalım nasib de ne var ? Emar konusunda kararsızım ama ...

canım ben senin adına çok üzüldüm inanki çok dua etcem inşallah sağlıklıdır okuduğum kadarıyla yanlışım varsa düzelt senin tüple olmuş bak çok şükürkü olmuş bence sen doğur eğer Allah bu dünyada ona rısk vemişse yaşar zaten hem şöyle düşün ikisini verende ALLAHsağlıklıya nasıl seviniyosan onada sevin inşallah oda sağlıklı olcak bol dua et ALLAH a bırak gerisini benimde bebeğim olmuyo tüplerimde sıkıntı varmış bende tüp bebek deniycem inşallah benimde ikizlerim olur çümkü çok istiyom biliyommu tüpüm kapalı dediği halde adet gecikince hemen umutlanıyom acaba diye bak böyleyken bile umudum var ALLAH meryem anamızı erkeksiz gebe bıraktı hz.ADEMi topraktan var etti o isterse herşey olur yeterki o ol desin buda senin sınaman inşallah dua yla geçersin hem şöyle düşün yarına nasıl uyanıcağımız ne meçül ALLAH sana kolaylık versin duam dasın benide duana katmayı unutma ve sakın üzülme hamileliğini harap etme tadınıçıkar o ğüzel duygunun çok öptüm bizide haberdar et sonuç tan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…