Henüz 1, 5 aydır bildiğin biri için babanı üzme. Bu kadar kısa zamanda bırak eş adayını komşunu, arkadaşını bile tanıyamazsın. Aşıksın şu anda, gözün Hiç Bir şey görmüyor muhtemelen. Ben sevdiğimle olduktan sonra geçinirim bir şekilde diyorsundur. Bunu söylemenin en temel sebebi de maddi açıdan rahat olman bence. Hayat öyle değil, ne kadar zengin ailen bilmiyorum ama geçen daha biri konu açmıştı. Eş adayı öğretmen, 2 küsürlü bir maaşla tek maaşlı Geçinebilir miyiz diye. Orada herkes söylemişti kıt kanaat geçineceklerini.
Belki olumsuz yazdığım için çok dikkate almazsın ama bence mantıklı bir şekilde değerlendir mesajımı da. Evlilik hayatındaki en belirleyici konu. Okulundan, işinden daha belirleyici. Çok seviyorsun, tamam ama sevgiyi bir kenara koy. Önce mantıklı bir şekilde değerlendir durumunu. Onun maaşı, benim maaşım..babama istemeden de olsa kabul ettirsem, ben yine yanında mı çalışacağım, yoksa başka bir iş mi, hangi iş? Nerede oturacağız? daha bir sürü konu. Hepsini cevapla, sonra tekrar sevmeye devam et.
Ben babanı değerlendiremem, tanımıyorum. Ama anlıyorum: paraya tamah ettiği için değil; kızının ileride rahat bir hayatı olmasını istediği için sorun ediyor bu konuyu. Maddiyat azken de mutlu olunur ama sıkıntı da çekilir. Senin o sıkıntıyı bilmeni istemez baban. Evlilik ciddi bir iştir, yalnızca aşk götürmez ilişkiyi. Sevgi, saygı, mantık, geçim hepsi içinde.
İster devam et, ister etme ama önce planını yap. 1,5 ay tanıdığın insanlara da bu kadar güvenme. Genelde aileler çok mantıksızlık insanlar değilse ve karşı çıkıyorlarsa sorun oluyor. Yine de devam edeceksen tatlı dille ikna et. Kendi seçtiğinle de mutlu ya da mutsuz olabilirsin, ailenin uygun gördüğüyle de. Ama ailen o zaman kendin ettin, kendin buldun der mi, yoksa hep yanında olacak insanlar mı? Kendi iyiliğin için Bunların hepsini değerlendir.