Doğuma Hazırlık bana da yardım lütfen, Melis ismi hakkında

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Miranda_

Guru
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2008
466
22
318
İstanbul
arkadaşlar Allah ın izniyle bi kızımız olucak, ismi konusunda çok kararsızlık yaşadık, bi çok isme karar verip vazgeçtik, en son içime sinen Melis oldu. Melis in anlamının bal sevgili can vs. olduğunu okudum bi çok yerde, TDK isimler sözlüğünde de aynı anlamlar yazıyo. ancak burda bi arkadaş yazmıştı, anlamı aslında tembel şişman demek diye. sizden isteğim bu ismin bu anlamlarını duyan okuyan ve güvenilir kaynak belirtecek olan var mı, gerçekten anlamı tembel, şişman mı. bu ismi koymak istiyorum ama aklımın bi köşesinde de bu anlamları kalmış, emin olmak istiyorum yani. lütfen fikri olanlar yardım etsin

Burada okuduğum her bilgiye güvenmiyorum.Hangi kaynak belli değil.Kaynak verildi diyelim.O tek kaynağa neden güvenelim?O kitabı,internet sitesini hazırlayan kişinin bilgisi ,birikimi nedir? Hangi güçlü ve farklı kaynaklardan ,referanslardan yararlanmış çalışmasında belli değil.Sadece ve sadece isimler yeni ,modern olduğu için hoşlanmayanlar ve insanları sadece belli klasik isimlere yönlendirmek isteyenler ,bunu yapmadığında ayıp,yanlış birşey yapıyormuşsun algısı yaratmak isteyenler de oluyor arada.Ali, Ayşe ,Kemal isimleri klasiktir, çok severim.Ama her klasik ismi sevmem. Güzel olmasına rağmen gına getirten isimler var . Sanki eski ,geleneksel isimler de ilk kullanıldığında bazıları tarafından sadece yeni diye tepki görmedi mi ? tabii gördü ama yüzyıllar geçti ve alışıldık bildik isim oldu.Yeni isimlerden de çok sevdiklerim var ama antin kuntin yeni isimler de var .Melis çok güzel melodisi olan bir isim .Melis olsun:49:

Son düzenleme:
Burada okuduğum her bilgiye güvenmiyorum.Hangi kaynak belli değil.Kaynak verildi diyelim.O tek kaynağa neden güvenelim?O kitabı,internet sitesini hazırlayan kişinin bilgisi ,birikimi nedir? Hangi güçlü ve farklı kaynaklardan ,referanslardan yararlanmış çalışmasında belli değil.Sadece ve sadece isimler yeni ,modern olduğu için hoşlanmayanlar ve insanları sadece belli klasik isimlere yönlendirmek isteyenler ,bunu yapmadığında ayıp,yanlış birşey yapıyormuşsun algısı yaratmak isteyenler de oluyor arada.Ali, Ayşe ,Kemal isimleri klasiktir, çok severim.Ama her klasik ismi sevmem. Güzel olmasına rağmen gına getirten isimler var . Sanki eski ,geleneksel isimler de ilk kullanıldığında bazıları tarafından sadece yeni diye tepki görmedi mi ? tabii gördü ama yüzyıllar geçti ve alışıldık bildik isim oldu.Yeni isimlerden de çok sevdiklerim var ama antin kuntin yeni isimler de var .Melis çok güzel melodisi olan bir isim .Melis olsun:49:

sağol canım ya çok güzel açıklamışsın, benim de kulağıma çok hoş geliyo. çok itibar etmedim sonradan duyduğum anlamlarına ama insan yine de emin olmak istiyor, oldukça önemli bir konu olduğu için. belki bu konularda bilgili, uzman birileri okur da yardımcı olur içim rahatlar diye paylaştım burda. çok tşk ederim cvbın için

benim beğendiğim bir isim ama eşim ve kızım istemediler
anlamı içinse TDK dan başkasına güvenmemelisin ;tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=veritbn&kelimesec=86425 burdaki anlamlarına bak :68:

Melis
Melis Melisa'nin kisaltılmışı sanılıyor çoğu zaman.
Bu yüzden 'Yunan mitolojisinde geçen bir rahibenin adı, Bir tür kokulu bitki, bal, sevgili' gibi anlamlar yaziliyor Melis için,
fakat bu anlamlar Melisa'nin anlamlari.. Melis'in degil!
Gerçek anlam:
1. Şişman ve tenbel olan kişi
2. Bir şeyi şiddetle tutmak

Alıntıdır..

Melis bana göre çok güzel ve kibar bir isim ama anlamı konusunda bende tereddütte kaldım şimdi. Etrafımdada Melis ismini şimdiye kadar hiç duymadım belki gerçekten anlamı olumsuz olduğu için tercih edilmiyordur. Başka bir isim düşünebilirsiniz Bu isme takılmayın bence.

benim beğendiğim bir isim ama eşim ve kızım istemediler
anlamı içinse TDK dan başkasına güvenmemelisin ;tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=veritbn&kelimesec=86425 burdaki anlamlarına bak :68:

evet aslında TDK ya güvenmicem de napıcam diye düşünüyorum ama ya onlar da yanılıyosa diye de içimden geçmiyor değil, ama o kadar da değildir heralde ;)

Melis
Melis Melisa'nin kisaltılmışı sanılıyor çoğu zaman.
Bu yüzden 'Yunan mitolojisinde geçen bir rahibenin adı, Bir tür kokulu bitki, bal, sevgili' gibi anlamlar yaziliyor Melis için,
fakat bu anlamlar Melisa'nin anlamlari.. Melis'in degil!
Gerçek anlam:
1. Şişman ve tenbel olan kişi
2. Bir şeyi şiddetle tutmak

Alıntıdır..

Melis bana göre çok güzel ve kibar bir isim ama anlamı konusunda bende tereddütte kaldım şimdi. Etrafımdada Melis ismini şimdiye kadar hiç duymadım belki gerçekten anlamı olumsuz olduğu için tercih edilmiyordur. Başka bir isim düşünebilirsiniz Bu isme takılmayın bence.

sağol canım yardımın için ama belkilerle karar vermek istemiyorum doğrusu. isim konusunda o kadar zorluk yaşadık ki kaç kere fikir değiştirdiğimizi bilsen şaşırırdın, eşimle bana fenalık geldi bu konudan. melis içime oldukça sindi üstelik uzun süre kararımdan vazgeçmediğim bi isim. elimde de tek güvenilir kaynak TDK olduğu için olumluya daha yakınım, diğer anlamlarıyla ilgili kaynak hiçbiyerde belirtilmiyo

TDK derim bende..ayrıca melis ismi kulağa çok hoş geliyor,
en azından sizin bir seçeneğiniz var,ben de o bile yok... :(

sağol canım yardımın için ama belkilerle karar vermek istemiyorum doğrusu. isim konusunda o kadar zorluk yaşadık ki kaç kere fikir değiştirdiğimizi bilsen şaşırırdın, eşimle bana fenalık geldi bu konudan. melis içime oldukça sindi üstelik uzun süre kararımdan vazgeçmediğim bi isim. elimde de tek güvenilir kaynak TDK olduğu için olumluya daha yakınım, diğer anlamlarıyla ilgili kaynak hiçbiyerde belirtilmiyo

Melis isminin kökeni Yunan sonradan Türkçe diline geçmiş.Bilginiz olsun,

^^çiçek özü anlamına gelen 1983 yılında çıkan bir kanunla yunan kökenli olduğu için çocuklara konması yasaklanan fakat bu ismi çocuklarına koymak isteyen ailelerin açmış olduğu davalar sonucu konmasına izin verilen ve 1983 sonrası nesillerde ayşe ismi kadar yaygın hale gelen isim. 1987 yılındada yine aynı yasakla anılan Melis isminin malesef parlak bir geçmişi yok^^

Kaynak için Google de araştırma yapabilirsiniz. Bu bilgiler nekadar doğrudur bilemiyorum. sizde bir araştırın son kararınızı verirsiniz. Kolay gelsin..

Son düzenleme:
bende kızım olursa MELİS ismini koyucam..çok hoş kibar bi isim we anlamıda bal arısı tatlı şey sewgili anlamında biryerdede cennet vadisindeki çiçek die geçio

ne kadar zormuş isim koymak yaa
bnmde kızım olacak hayırlısıyla bnde melis ismini düşünüorum ama aynı düşünceler bende de var acaba kötü anlamı var mı diye hala karasızım siz kararınızı verebildiniz mi?

MELİS bencede çok güzel ve kibar bir isim.Kızımın ismi MİNA ama ikinci bir kızım olursa koyacağım isim şimdiden belli MELİS.:emir_bebek:

Melis ismi konusunda yazılan bu anlamı ben de birkaç yerde okudum.Ben Melis isminin bu anlamlara geldiğini düşünmüyorum.Böylesine bilgi kirliliği olan bir ortama da itibar ederek kararlarınızı bu yönde almamanızı öneriyorum.Tdk en güvenilir kaynaktır.

Back
X