bence çokk kibar bir isim çok hoş
Burada okuduğum her bilgiye güvenmiyorum.Hangi kaynak belli değil.Kaynak verildi diyelim.O tek kaynağa neden güvenelim?O kitabı,internet sitesini hazırlayan kişinin bilgisi ,birikimi nedir? Hangi güçlü ve farklı kaynaklardan ,referanslardan yararlanmış çalışmasında belli değil.Sadece ve sadece isimler yeni ,modern olduğu için hoşlanmayanlar ve insanları sadece belli klasik isimlere yönlendirmek isteyenler ,bunu yapmadığında ayıp,yanlış birşey yapıyormuşsun algısı yaratmak isteyenler de oluyor arada.Ali, Ayşe ,Kemal isimleri klasiktir, çok severim.Ama her klasik ismi sevmem. Güzel olmasına rağmen gına getirten isimler var . Sanki eski ,geleneksel isimler de ilk kullanıldığında bazıları tarafından sadece yeni diye tepki görmedi mi ? tabii gördü ama yüzyıllar geçti ve alışıldık bildik isim oldu.Yeni isimlerden de çok sevdiklerim var ama antin kuntin yeni isimler de var .Melis çok güzel melodisi olan bir isim .Melis olsun
benim beğendiğim bir isim ama eşim ve kızım istemediler
anlamı içinse TDK dan başkasına güvenmemelisin ;tdkterim.gov.tr/bts/?kategori=veritbn&kelimesec=86425 burdaki anlamlarına bak
Melis
Melis Melisa'nin kisaltılmışı sanılıyor çoğu zaman.
Bu yüzden 'Yunan mitolojisinde geçen bir rahibenin adı, Bir tür kokulu bitki, bal, sevgili' gibi anlamlar yaziliyor Melis için,
fakat bu anlamlar Melisa'nin anlamlari.. Melis'in degil!
Gerçek anlam:
1. Şişman ve tenbel olan kişi
2. Bir şeyi şiddetle tutmak
Alıntıdır..
Melis bana göre çok güzel ve kibar bir isim ama anlamı konusunda bende tereddütte kaldım şimdi. Etrafımdada Melis ismini şimdiye kadar hiç duymadım belki gerçekten anlamı olumsuz olduğu için tercih edilmiyordur. Başka bir isim düşünebilirsiniz Bu isme takılmayın bence.
sağol canım yardımın için ama belkilerle karar vermek istemiyorum doğrusu. isim konusunda o kadar zorluk yaşadık ki kaç kere fikir değiştirdiğimizi bilsen şaşırırdın, eşimle bana fenalık geldi bu konudan. melis içime oldukça sindi üstelik uzun süre kararımdan vazgeçmediğim bi isim. elimde de tek güvenilir kaynak TDK olduğu için olumluya daha yakınım, diğer anlamlarıyla ilgili kaynak hiçbiyerde belirtilmiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?