• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana dedi ki..

Eşiniz size çektirmiş belli ki...Ben de doğuluyum hatta D bakırlıyım ve kürtüm hizmetçi gibi de değilim bu sekilde insanları otekileştrmek hiç hoş değil,burda tanımadığınız insanlar bile size koşturur esnafı komşusu herkes sıcaktır sizi turk olgununuz için dışlamazlar insanlık vardır bi kere,merhamet vardır burda huzurevi yoktur...insanlar ailelerine düşkündür... Tabi ki her yerin iyisi de kötüsü de var genelleme yapmak iyi insanlara haksızlık değil midir.misal şimdi ben de kalkıp desem ee batıdaki erkeklerde hep karılarını aldatıyorlar ana babaya hürmet yok desem ?...ayıp olur ama söylemem....

Bakın bahsettiğiniz her şeyde insanlar arasındaki dayanışma var. Ve bana sorarsanız evet doğuda aile bağları olsun insan ilişkileri olsun daha bir kaynaşma daha bir yardımlaşma var. Kendi komuşularımdan biliyorum bir yemek yapılsın herkes yesin isterler herkesi yedirelim içirelim diye düşünürler. Çok eli açık insanlardır. O konuda haklısınız ama bence kadının hakları konusunda bir şey iddaa etmeniz güç. Burda bize hizmetçilik ya da erkeklerden daha farklı bir yerde olmak gibi gelen hal ve hareketleri siz saygı, gelenek ve görenek çerçevesinde yorumlayabilirsiniz. Ben malesef doğuda bir kadının eşine ben seninle eşitim eşit söz hakkım var bu evlilikte diye rahat rahat söyleyebileceğini düşünmüyorum. Kadının ailesi nüfuzludur erkek ailesinden korktuğu için belki sesini çıkaramaz ama orta direk bir ailede eşitlik çok kolay değildir bence.

Canım bende iç anadoluluyum eşim doğulu hemde aşiret okulda tanıştık sevdik evlendik hiç pişman olmadım zaten suan iş dolayısıyla başka yerdeyiz yani ne benim ailemde ne onun ailesinde ama senede 3 defa doğuya gideriz 2 defa da onlar gelir hiç gözüme batan birşey olmadı ne zaman gitsem el bebek gül bebek bir bardak su taşıtmazlar agizlarindan kurban olurum ölürüm lafından başka bişey duymam ben 24 yaşımdayim kaymım 38 bana hizmet eder yazık kıyamam görümcelerim hepsi bayilir bana hele aileler olnlarda çok iyi anlaşırlar ama bu sennde böyle olacağın anlamına gelmez adamın kişiliği nasılsa sana o hayatı yaşatır ve bana bu saygı eşime saygılarından.. Zor karar kalbinin sesini dinle ama aklına da sor hakkında en hayırlısı olsun.

aynen canim benim teyzemde oglu sevdalandi doguda gorevdeyken bir kiza teyzem kulaklarini tikadi kim ne derse desin umursamadi yillarca cocugu olmadi olanlar yasamadi tek bu cocugu yasadi zamanla olumle mucadele etti kuzenim teyzem ne cekdimse ben cekdim cocuumun sevdigi benim sultanimdir dedi gitti aldi kizi inanin cok iyi anlasiyorlar teyzemle ki yegenleri olarak bile biz 2 saati bulmaz teyzemde oturmamiz enistem kil otesi birsey kuzen desen miyminti kimsecikleri begenmez pasa oglu gibi teyzem desen titizlikden cani cikiyor ama kizcagiz hepsine uydu gikiii cikmaz ama teyzemde allah var bir dedigini iki etmez el bebek gul bebek geciniyorlar millet saskinlikla bakiyor onlarin yasamlarina :38:istanbul van falan degil konu bence bazi arkadaslar takilip kalmis konu erkegin bencilligi sadece van has degil bu yurtdisinda dogma buyume esimin kuzeni mastir ustune mastir yapmis biri ama anasindan korkusuna evlilikde bir adim one gitmis insan degil gelmis 40 yasina halen daha bekar halen daha ana ogul kendilerine uygun onlarin dediklerinden cikmayacak gelin bulamadilar birde anlatirken bir gorseniz herkes kotu bi onlar iyi amanin kizlar boyle anakuzulariyla evlenipde kendinizi harap etmeyin ask mesk demeyin allah askina tozpembe gorunen hersey pembesi gidip tozu kalinca ne yazikki faydasiz oluyor hicbir anne babada yavrusunun kotu olmasini istemez onlar cekiyor ne cekiyorsa onlari es gecmeyin lutfen :34:bazen bizlerin goremediklerini anne babamiz daha iyi goruyorlar anneniz hissetmis demekki oralara gittigin an pisman olacagini lutfen aile dinle ve vazgec yol yakinken

Back