- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.137
- 298
Eşiniz size çektirmiş belli ki...Ben de doğuluyum hatta D bakırlıyım ve kürtüm hizmetçi gibi de değilim bu sekilde insanları otekileştrmek hiç hoş değil,burda tanımadığınız insanlar bile size koşturur esnafı komşusu herkes sıcaktır sizi turk olgununuz için dışlamazlar insanlık vardır bi kere,merhamet vardır burda huzurevi yoktur...insanlar ailelerine düşkündür... Tabi ki her yerin iyisi de kötüsü de var genelleme yapmak iyi insanlara haksızlık değil midir.misal şimdi ben de kalkıp desem ee batıdaki erkeklerde hep karılarını aldatıyorlar ana babaya hürmet yok desem ?...ayıp olur ama söylemem....
Bakın bahsettiğiniz her şeyde insanlar arasındaki dayanışma var. Ve bana sorarsanız evet doğuda aile bağları olsun insan ilişkileri olsun daha bir kaynaşma daha bir yardımlaşma var. Kendi komuşularımdan biliyorum bir yemek yapılsın herkes yesin isterler herkesi yedirelim içirelim diye düşünürler. Çok eli açık insanlardır. O konuda haklısınız ama bence kadının hakları konusunda bir şey iddaa etmeniz güç. Burda bize hizmetçilik ya da erkeklerden daha farklı bir yerde olmak gibi gelen hal ve hareketleri siz saygı, gelenek ve görenek çerçevesinde yorumlayabilirsiniz. Ben malesef doğuda bir kadının eşine ben seninle eşitim eşit söz hakkım var bu evlilikte diye rahat rahat söyleyebileceğini düşünmüyorum. Kadının ailesi nüfuzludur erkek ailesinden korktuğu için belki sesini çıkaramaz ama orta direk bir ailede eşitlik çok kolay değildir bence.