• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana dert oldu

Türk örf ve adetlerinde olan şeyler
Söz hakkinda olumsuz yapan birini ilk defa görüyorum

Herkes ne güzel adı konmuş ilişkinin ciddiyete binmiş diye bakarız biz olaya

yok söz ve nişan ayrı olunca sözün geçerliliği pek olmuyor.
ben de bu fikirdeyim.

Mesafe koyun laf soktuğunda da saygısızlık etmeden cevabını verin
Bilsin ne düşündüğünüzü nasıl biri olduğunuzu
O lafı söyleyip geçince sizi ezdim sanıyor
İlerde sürpriz yaşamayın ikinizde

Türk örf ve adetlerinde olan şeyler
Söz hakkinda olumsuz yapan birini ilk defa görüyorum

Herkes ne güzel adı konmuş ilişkinin ciddiyete binmiş diye bakarız biz olaya
Bu benim fikrim. Neyin adını koyup kim kime söz verecek ki?
Hee sözle nişan arası 1 yıl gibi uzun ve saçma bir zaman diliminden oluşuyorsa zaman geçirmek adına söz yapılabilir tabi.
Ama istemeden sonra şartlar uygun değilse zaten isteme olmasın bence. Çünkü 1 sene uzun bir zaman insanların ne olacağı belli olmaz.

Neyse aile arasında mıydı sizinki, kendi aranızda mı?

yok söz ve nişan ayrı olunca sözün geçerliliği pek olmuyor.
ben de bu fikirdeyim.
Bana da şey saçma geliyor araya 1 sene konmuş. "Bizim kız sözlü"
Bizim Türk kadınları gün aşırı sormaz mı adama: nişan ne zaman, düğün ne zaman?

çok altta kalma çokta üste çıkma...her laf söylediğinde susma yani..gereken sakince cevabı ver..

şimdi böyleyse yarın neler yapar bu kadın. altta kalma, sessiz kalma yoksa ezer.

Bu benim fikrim. Neyin adını koyup kim kime söz verecek ki?
Hee sözle nişan arası 1 yıl gibi uzun ve saçma bir zaman diliminden oluşuyorsa zaman geçirmek adına söz yapılabilir tabi.
Ama istemeden sonra şartlar uygun değilse zaten isteme olmasın bence. Çünkü 1 sene uzun bir zaman insanların ne olacağı belli olmaz.

Neyse aile arasında mıydı sizinki, kendi aranızda mı?

Aile arasında daha detay vermek gerekirse benim ailem babaannem dedem amcam dayım teyzem kuzen cumbür cemaat
Erkek tarafıda aynen amcalar kuzenler

Herkesin herşeyi olması gerektiği gibi olmuyor durum nasıl gelişirse ona göre hareket ediyor insan

Herkesin bakış açısına saygı duyuyorum bazınarkadaşlara göre söz saçma olabilir
Ama bizim ailelerimiz için çok fazla önem taşıyor

oooo valla tehlikeli bir insan tipi.Bence siz de öyle davranın.Başkalarının yanında "annecim " falan deyin.Baş başa kalınca size laf sokarsa siz de ona laf söyleyin.Bence baştan susulduğu zaman daha kötü .Çünkü öbür türlü evlenirseniz eşiniz sanacak ki kadın size hep iyi davranıyor sorun siz de.Yani çaktırmayın ,ama aynı şekilde davranın .

oooo valla tehlikeli bir insan tipi.Bence siz de öyle davranın.Başkalarının yanında "annecim " falan deyin.Baş başa kalınca size laf sokarsa siz de ona laf söyleyin.Bence baştan susulduğu zaman daha kötü .Çünkü öbür türlü evlenirseniz eşiniz sanacak ki kadın size hep iyi davranıyor sorun siz de.Yani çaktırmayın ,ama aynı şekilde davranın .

Tesekkurler gercekten en dogrusu boyle galiba zaten normaldede ezik bir tip degilim herkese haddini bildiren biriyim kv bunun farkinda ama ona yapamayacagimi dusunuyor herhalde ondan bu ozguven
Boyle demem dogru mu bilmiyorum ama dinsizin hakkindan imansiz gelirmis herkese hakettigini yasatmak lazim

Tesekkurler gercekten en dogrusu boyle galiba zaten normaldede ezik bir tip degilim herkese haddini bildiren biriyim kv bunun farkinda ama ona yapamayacagimi dusunuyor herhalde ondan bu ozguven
Boyle demem dogru mu bilmiyorum ama dinsizin hakkindan imansiz gelirmis herkese hakettigini yasatmak lazim
Tabi ki,siz niye kafanıza takacaksınız ki suçsuz yere.O kafasına taksınn:KK14:

Back
X