"bana erkekligimi hissettirmiyorsun"

Hay senin eekekliğine tüküreyim, kendi erkekliginden şüphen mi var ki benden onay istiyorsun diyemediniz mi?

Bak buraya yazıyorum, bu adamın içinde hükmetmeye meyilli, kompleksli, önceki yüzyılda yaşamış bi krocan var.

Bence vakit kaybetmeye değmez. Sizi cinsiyetle değil insanliginizla değerlendiren, modern, saygı duyan bi adam bulun kendinize. Şuan ölmüş rolü yapan o dana bir gün hortlayacak emin olun

Merhabalar,

sevdigim adam bugün bana bu cümleyi kullandi.

Olay su:
Bi konu hakkinda bana uzun süredir baski kuruyor, üsteliyor ve beni bunaltiyor. Defalarca "hayir" dememe ragmen yine de hergün söylüyor. Ben de ona huyumu suyumu bilmesi ve ona göre davranmasi icin dedim ki "bana baski kurma, ben bisey icin hayir diyorsam o hayir diye kalir, üstelemen beni sadece kendinden uzaklastirir ve bunaltir".
Arkadaslar yine de anlamiyor, cok basit bir konu aslinda, ufak bisey istiyor benden ama benim icimden gelmedigi icin ben her seferinde hayir diyorum. ISTEMIYORUM, anlamiyor.
Bugün yine bu konu hakkinda tartistik, ben artik dayanamadigimi, ona daha kac kez anlatmam gereketigini sordum. O da bana yukardaki cümleyi kullandi. Erkeklik istedigini yaptirmak midir?
Ne demek istedigini sordum ve örnek vermesini istedim, bana diyor ki "sana mesela git elini yüzünü yika, sakinles diyorum, hayir diyorsun" diyor. Ama yüzümü yikayip sakinlesmek istemiyorum belki?

Bugün ona cok bagirdim beni bunalttigi icin, ama anlamiyor, hicbir sekilde anlamiyor ya, hayir diyorum, sus diyorum, konuyu degistiriyorum ama beni cileden cikarmayi beceriyor her seferinde.

Siz söyleyin, ben mi haksizim? Birine erkekligini nasil hissettirir insan? Siz eslerinize, sevgililerinize nasil hissetiriyorsunuz? Acaba bu cümleyle ne demeye calisti?
Haklısınız. Ben eşime bu cümleyi kursam sen karılığı istediğini yaptırmak mı sanıyosın der ağzıma da çarpar al şimdi hisset der :) (bu tabii ki işin esprisi) bence o biraz erkek egemen topluma uygun davranmanızı bekliyor ama o devirler geçti artık.. erkekliği böyle baskıyla hissettirme arzusu birçok tecavüzcü ve suistimalci doğuruyor. Kendisine karşı dikkatli olun çünkü çok banal bir tavır içinde. Aşırı geleneksel davranıyor. Hele küçük bir meselede kendi istediğini yaptırmaya ISRARLA çalışmak yeterince kötüyken bir de cinsiyetçi davranması beni çok düşündürürdü. Evlenince de bana şu yemeği yap, benle şöyle seviş diyecek. Yapmazsanız da daha beter cümleler kuracak. Bunu asla hafife almayın tehlikeli bir adam olma potansiyeli var.

İnşallah bir ömür sürer evliliğiniz. Tecrübenize hiç lafım yok.
Şöyle düşünün siz ayaktasınız eşiniz oturuyor ‘’hayatım bana bir bardak su getirir misin?’’ Dediğinde eşiniz hayır istemiyorum mu dersiniz yoksa yorgun olsanız da 10 snlik olan işi yapar mısınız? Tabi ki yaparsınız. Eşim bana hayır yapamam dese kesinlikle çok kırılırım. Konu 1 bardak su olmaz benim için alt tarafı 10 snlik bi işi yapmayı reddetmesi olur.
Düğün örneğinde sonuna kadar haklısınız. Gelmeme sebebi kalabalıktan ve gürültüden rahatsız olması. Ama sadece hayır istemiyorum dese bu dediğiniz sebepleri olmasa eminim her düğüne sebepsiz tek gitmekten buruk olur içiniz. Bazen konular açılıyo misal eşim benim doğum günümü veya evlilik dönümümüzü hiç kutlamıyor kaç kere konuştum tamam diyor ama yine aynı gibi konular. O zaman birçok üye eşinin tutumu yanlış diyor. 2 dklık bir işi sebepsiz bi şekilde yapmak istememek bence konu sahibinin dediği gibi baskın karakter olması değil bencilliğinden.

Çok teşekkür ederim, herkese huzurlu mutlu beraberlikler nasip olsun inşaallah, sakın yanlış anlamayın, yazdıklarınıza muhalif olmak için yazmıyorum kesinlikle ama eşimle aramızdaki bağ başka türlü, o yüzden eşim benden bir bardak su istese ah gülüm ya ben de susamıştım hadi 2 bardak doldur da bana da getir derim, kırılmaz öyle şeylere ya da eşim bana çok rahatlıkla öf valla hiç yapasım yok diyebilir, kaldı ki konu sahibesi bahsettiği beyfendiyle evli bile değil, eşinize bile fazlasını yapmamanız gerekirken, erkek arkadaşa kişiliğinizden taviz vermek ne derece doğrudur tartışılır, küçük gibi görünen her talep bir sonraki aşamada daha büyük talepleri doğurabilir çünkü, şunu yapmıştın o zaman bunu da yapmalısın diyebilir karşınızdaki, misal etek giymeni istemiyorum pantolon giysen daha güzel olur isteği, yarın karşınıza pantolonun üzerine uzun kollu bluz giysen daha iyi olur'a dönebilir bir anda, pantolon giymenizi istemesi çok basit ve masumane bir istek gibi gelir baştan, belki sizi önemsediği, değer verdiği belki kıskandığı düşüncesi yaratıp kıskanıyorsa seviyordur sonucu çıkarmanıza neden olabilir ama bir kere kabul ettiğinizde giyim zevkinizi eline teslim etmiş olur her isteğini yaparken bulursunuz kendinizi, sonrasıysa sürekli ödün veren taraf haline dönme ve mutsuzluktur, bu erkek için de geçerlidir, ilişkilerde önemli olan birşeyi yapıp yapmamanız değildir, birbirinizi olduğunuz gibi kabul etmektir.

Verdiğiniz örneklerin sevgililik dönemindeki kısmı yazayım size, sevgiliyken sizin doğum günlerinizi kutlar, değer verdiğiniz şeyleri gözünüze girebilmek için zorlamayla da olsa yaparlar, aşk kelebeği bir adam gibi dolanır etrafınızda, evlendikten sonra özel günleri kutlamayan adam zaten aslında böyle günleri kutlamayı sevmeyen biridir, o yüzden eşim sevgiliyken nişanlıyken hiç böyle değildi, evlenince çok değişti diye dert yanar kadınlar, bir nevi rol yapılır anlayacağınız, evlenince de hayal kırıklığı yaşanır tabii, oysa böyle oyunlara gerek yok, herkes olduğu gibi davransa, olduğu gibi yansıtsa karakterini evlenince değişti deyip üzülmez kimse, aslında değişmiyorlar sadece gerçek karakterleri ortaya çıkıyor, taa ilişkinin en başında kartlar açık oynansa, sevdiğimiz sevmediğimiz, yapmak istediğimiz veya istemediklerimizi ortaya net olarak koysak evlenince beklentilerimizin çıtası ona göre şekillenir ve zamanında yapıyordu şimdi neden yapmıyor beni sevmiyor mu artık diye üzülmeyiz.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim, herkese huzurlu mutlu beraberlikler nasip olsun inşaallah, sakın yanlış anlamayın, yazdıklarınıza muhalif olmak için yazmıyorum kesinlikle ama eşimle aramızdaki bağ başka türlü, o yüzden eşim benden bir bardak su istese ah gülüm ya ben de susamıştım hadi 2 bardak doldur da bana da getir derim, kırılmaz öyle şeylere ya da eşim bana çok rahatlıkla öf valla hiç yapasım yok diyebilir, kaldı ki konu sahibesi bahsettiği beyfendiyle evli bile değil, eşinize bile fazlasını yapmamanız gerekirken, erkek arkadaşa kişiliğinizden taviz vermek ne derece doğrudur tartışılır, küçük gibi görünen her talep bir sonraki aşamada daha büyük talepleri doğurabilir çünkü, şunu yapmıştın o zaman bunu da yapmalısın diyebilir karşınızdaki, misal etek giymeni istemiyorum pantolon giysen daha güzel olur isteği, yarın karşınıza pantolonun üzerine uzun kollu bluz giysen daha iyi olur'a dönebilir bir anda, pantolon giymenizi istemesi çok basit ve masumane bir istek gibi gelir baştan, belki sizi önemsediği, değer verdiği belki kıskandığı düşüncesi yaratıp kıskanıyorsa seviyordur sonucu çıkarmanıza neden olabilir ama bir kere kabul ettiğinizde giyim zevkinizi eline teslim etmiş olur her isteğini yaparken bulursunuz kendinizi, sonrasıysa sürekli ödün veren taraf haline döneme ve mutsuzluktur, bu erkek içinde geçerlidir, ilişkilerde önemli olan birşeyi yapıp yapmamanız değildir, birbirinizi olduğunuz gibi kabul etmektir.

Verdiğiniz örneklerin sevgililik dönemindeki kısmı yazayım size, sevgiliyken sizin doğum günlerinizi kutlar, değer verdiğiniz şeyleri gözünüze girebilmek için zorlamayla da olsa yaparlar, aşk kelebeği bir adam gibi dolanır etrafınızda, evlendikten sonra özel günleri kutlamayan adam zaten aslında böyle günleri kutlamayı sevmeyen biridir, o yüzden eşim sevgiliyken nişanlıyken hiç böyle değildi, evlenince çok değişti diye dert yanar kadınlar, bir nevi rol yapılır anlayacağınız, evlenince de hayal kırıklığı yaşanır tabii, oysa böyle oyunlara gerek yok, herkes olduğu gibi davransa, olduğu gibi yansıtsa karakterini evlenince değişti deyip üzülmez kimse, aslında değişmiyorlar sadece gerçek karakterleri ortaya çıkıyor, taa ilişkinin en başında kartlar açık oynansa, sevdiğimiz sevmediğimiz, yapmak istediğimiz veya istemediklerimizi ortaya net olarak koysak evlenince beklentilerimizin çıtası ona göre şekillenir ve zamanında yapıyordu şimdi neden yapmıyor beni sevmiyor mu artık diye üzülmeyiz.

Kocanız sizden bir bardak su rica edicek ve siz de her seferinde kalk gülüm kendin al diye kibirli bi cevap vereceksiniz ve hiç bi kırgınlık olmadan devam ediceksiniz gününüze. :KK51:
İyi akşamlar dileyip konudan çekiliyorum :duduk:

Back
X