Bana ev alındı ama kirası bana ait değil.

Eklentiler

• Screenshot_2023-11-12-22-55-08-074_com.android.chrome.webp
    Screenshot_2023-11-12-22-55-08-074_com.android.chrome.webp
    23,6 KB · Görüntüleme: 130
kendi uzerlerine onlarda fark yok
Size niyetle alınmış ama sizin üzerinize olmayan bir evden şuan maalesef kira hakkı iddia etmek saçma olur. Çok cüzzi bir rakam yardımda bulunmuşsunuz. Ne zaman ki evi sizin üzerinize verirler, o zaman kirayı alırsınız. Çok uyanık aileniz.

Biz 3 kardesiz herbirimize birer ev alındı. Abime ilk ise basladıgı sene , öbür kardesime geçen yıl esiyle ev baktıklarında, banada bu yıl.Tabi ev alınirken hepimiz katkı yaptık. Digerlerne oturdukları sehirlerde. Bana farkli bir sehirde cünkü benim sehrimden alinmasi mantiksizdi. Neyse ev kiraya verildi. Ama kirasinı ben evlenene kadar alamayacağım ancak o sehre tayinim olursa o evde yasarım (o da imkansız)benim yerime ceyiz yapmayı düsünüyorlar. Cok sacma değil mi ben belki hic evlenmeyeceğim belki de 10 yıl sonra evleneceğim. Yani ortada bir aday bile yok su an hicte oyle sununla evkenicem diye ailemin karsisina birini çıkartmadim. Ve ben gercekten bir anda böyle bir sey cıktıgı icin çok sıkıştım her ay 6-7 bin ödüyorum ev icjn ve ekstra cok fazla borcum var maasimin yarisindan fazlask borclarima gidiyor 5-6 ay daha böyle devam edecek . Ekstra bir sey cikiyor ona gidiyor vs.. Hicbir zaman maddi bir talebim olmadı ama surekli cok para harciyosun cok musrifsin dedikleri icin borclarımdan haberleri yok tabi. Yani hem benim icin ev aliyorlar hemde evlenene kadar kirasının bana verilmeyecegini söyluyorlar cok sacma geliyor. Ama simdi kirasinı bana verin deyip paragoz durumuna dusmekte istemiyorum. Ne desem bilemedim.
Ailenin saçmalamış. Evlenince mı varoluyorsunuz normalde birey değilsiniz sanki. İsteyin bence paragözlük değil bu

Biz 3 kardesiz herbirimize birer ev alındı. Abime ilk ise basladıgı sene , öbür kardesime geçen yıl esiyle ev baktıklarında, banada bu yıl.Tabi ev alınirken hepimiz katkı yaptık. Digerlerne oturdukları sehirlerde. Bana farkli bir sehirde cünkü benim sehrimden alinmasi mantiksizdi. Neyse ev kiraya verildi. Ama kirasinı ben evlenene kadar alamayacağım ancak o sehre tayinim olursa o evde yasarım (o da imkansız)benim yerime ceyiz yapmayı düsünüyorlar. Cok sacma değil mi ben belki hic evlenmeyeceğim belki de 10 yıl sonra evleneceğim. Yani ortada bir aday bile yok su an hicte oyle sununla evkenicem diye ailemin karsisina birini çıkartmadim. Ve ben gercekten bir anda böyle bir sey cıktıgı icin çok sıkıştım her ay 6-7 bin ödüyorum ev icjn ve ekstra cok fazla borcum var maasimin yarisindan fazlask borclarima gidiyor 5-6 ay daha böyle devam edecek . Ekstra bir sey cikiyor ona gidiyor vs.. Hicbir zaman maddi bir talebim olmadı ama surekli cok para harciyosun cok musrifsin dedikleri icin borclarımdan haberleri yok tabi. Yani hem benim icin ev aliyorlar hemde evlenene kadar kirasının bana verilmeyecegini söyluyorlar cok sacma geliyor. Ama simdi kirasinı bana verin deyip paragoz durumuna dusmekte istemiyorum. Ne desem bilemedim.
Savurgan olduğunuzu düşündükleri için sizin yerinize parayı biriktirmeyi ve şimdiden çeyiz almayı daha uygun bulmuşlar gibi görünüyor. Ileride daha pahalı olur şimdiden kenara bir şeyler koyalım, sana verir isek çar çur olur gider demiş olabilirler. Ama derseniz ki " Şu an eve ödeme yaptığım ve de kendi giderlerim de olduğu için sıkışıyorum. En azından taksitler bitip de rahatlayana kadar evin kirasını alırsam bana daha faydalı olacak". Çünkü belli ki ödemeyi ailenizle birlikte yapıyorsunuz. Tapu sizin üstünüze mi oraya tam anlayamadım. Sizin üstünüze olup da kirayı aileniz mi alıyor yani? Eğer alınırken aileniz kirayı siz evlenene kadar vermeme şartı koştu ise o zaman bu konudaki düşüncenizi belirtmeniz daha iyi olabilirdi. Ama hala belirtmek için geç kalmış değilsiniz. Kendi ailenizi daha iyi tanıdığınız için 3 aşağı 5 yukarı nasıl tepki vereceklerini tahmin edersiniz.

Ev sizin üzerinize değilse sizin sayılmaz..vermem derlerse ne olacak. Sizin aileniz miydi kıyafetinize vs karışan
Ev benim demiyorum ki ben tapuda benim uzerime değil. Benim hic benim icin ev alın gibi bir isteğim de olmadı. Zaten ben cok cüzi miktar katkı yaptim. Hicbir zaman ev benim düsüncesine girmedim. Kendileri en basından beri ev senin, evi sana aldık diyorlar.

Evi ister size alsınlar ister başkasına. Sonuçta parasını kendileri vermiş. 50-60 bin verdim diyosunuz şuanda ki ev fiyatları için 50-60 bin sakız parası. Evi size aldıysa kirasını vermek zorunda gibi şeyler demişler olur mu öyle şey onların yerine kendinizi koyun parasını onlar verdiyse istediğini yapar. Belki para çarçur olmasın diye sizin adınıza birikim yapıyorlardır. Borcunuz varsa söyleyin bence yardımcı olacaklardır sonuçta kendi kanınız canınız. Ama ne yapıyorlarsa sizin için yapıyorlar emin olun.

Ev benim demiyorum ki ben tapuda benim uzerime değil. Benim hic benim icin ev alın gibi bir isteğim de olmadı. Zaten ben cok cüzi miktar katkı yaptim. Hicbir zaman ev benim düsüncesine girmedim. Kendileri en basından beri ev senin, evi sana aldık diyorlar.
Demeyle olmuyor. Kadlndırmışlar bence sizi yoksa tapusunu sizin üzerinize yaparlardı

Evi ister size alsınlar ister başkasına. Sonuçta parasını kendileri vermiş. 50-60 bin verdim diyosunuz şuanda ki ev fiyatları için 50-60 bin sakız parası. Evi size aldıysa kirasını vermek zorunda gibi şeyler demişler olur mu öyle şey onların yerine kendinizi koyun parasını onlar verdiyse istediğini yapar. Belki para çarçur olmasın diye sizin adınıza birikim yapıyorlardır. Borcunuz varsa söyleyin bence yardımcı olacaklardır sonuçta kendi kanınız canınız. Ama ne yapıyorlarsa sizin için yapıyorlar emin olun.
Tabiki zorunda değiller. Ben hicbir zaman evle ilgili tek kelime etmedim. Ama diğer kardeslerime oturmalari icin ev aldilar . Banada boyle bir sey yapmak istediler. Ama ben hicbir seu demedigim halde en basindan beri sana aldık, senin icin aldık demeleri bende ister istemez beklenti uyandırdi. Bir de senin icin ceyiz yapicaz demelerine cok bozuldum.

Arkadaşlar şaka mısınız siz ya? Yok sizi kandırmışlar yok bilmem ne 😁 insanlar çocuklarını düşünüp hepsine birer tane ev almış. Bu devirde kim 3 çocuğuna birer tane ev alabiliyor? Üzerine olsun veya olmasın sonuçta 3 ev var ve 3 kardeşler ve evler onlara kalacak. Biraz mantıklı düşünün. Arkadaşı da saçma sapan gaza getirmeyin ailesine karşı. Borcunuz olduğunu söylediğinizde zaten yardım ederler. Çocuklarını düşünüp ev alan insanlar zorda kaldığı zaman neden yardım etmesin?

Size niye versin kirayı? Bir kaç milyonu ödeyen onlar ise ? Ve hayattalar şimdilik miras da değil. Yani iyi ki istemiyorsunuz tuhaf olurdur bence
Anlatamadım benim hicbir zaman böyle bir talebim beklentim olmadı sürekli kendilri dedigi icin son zaman beklentim oldu. Geme bir sry demedigim halde ceyiz yaparız demelerine cok bozuldum acikcasi

Sizin üzerinize değilse çok saçma anne babanız vefat ettiğinde otomatik olarak diğer kardeslerinde hakkı doğmuş olacak. Sözle bu ev sizin demeleri yetmez. Paranın yüzü sıcak çok iyi kardeşler bile mal paylaşımı yaparken anlaşmazlığa düşebilir.

Ben ailenizi tamamen haksız göremedim. Ama sizi de anlıyorum, sıkışmışsınız, paraya ihtiyacınız var. En güzeli orta yolu bulmak. Aileniz durumunuzu anlatın, 6 ay boyunca siz alın kirayı. Diğer 6 ay da aileniz birikim yapsın yine sizin için.
Ya ceyiz demeseler senin icin birikim uapacagiz deseler benimnicin gene sorun yoktu. Ama ben annemi biliyorum ceyiz diye gidip her seyin en pahalısını alır. Dahs simdiden beni ceyiz borfuna sokma derdinde. Banada esyaya para vermek sacma geliyor.

Back
X