Bana ev alındı ama kirası bana ait değil.

Ya ceyiz demeseler senin icin birikim uapacagiz deseler benimnicin gene sorun yoktu. Ama ben annemi biliyorum ceyiz diye gidip her seyin en pahalısını alır. Dahs simdiden beni ceyiz borfuna sokma derdinde. Banada esyaya para vermek sacma geliyor.

O zaman bu şekilde yönlendirin annenizi. Altın veya döviz olarak biriktirsin kirayı sizin adınıza. Yakın tarihte evlilik yoksa ve annenizle zevkleriniz uyuşmuyorsa saçma zaten.

Ya ceyiz demeseler senin icin birikim uapacagiz deseler benimnicin gene sorun yoktu. Ama ben annemi biliyorum ceyiz diye gidip her seyin en pahalısını alır. Dahs simdiden beni ceyiz borfuna sokma derdinde. Banada esyaya para vermek sacma geliyor.
Annenize diyin altın yapsın size kirayla. Çeyizin modası geçer vs diyin.

Biz 3 kardesiz herbirimize birer ev alındı. Abime ilk ise basladıgı sene , öbür kardesime geçen yıl esiyle ev baktıklarında, banada bu yıl.Tabi ev alınirken hepimiz katkı yaptık. Digerlerne oturdukları sehirlerde. Bana farkli bir sehirde cünkü benim sehrimden alinmasi mantiksizdi. Neyse ev kiraya verildi. Ama kirasinı ben evlenene kadar alamayacağım ancak o sehre tayinim olursa o evde yasarım (o da imkansız)benim yerime ceyiz yapmayı düsünüyorlar. Cok sacma değil mi ben belki hic evlenmeyeceğim belki de 10 yıl sonra evleneceğim. Yani ortada bir aday bile yok su an hicte oyle sununla evkenicem diye ailemin karsisina birini çıkartmadim. Ve ben gercekten bir anda böyle bir sey cıktıgı icin çok sıkıştım her ay 6-7 bin ödüyorum ev icjn ve ekstra cok fazla borcum var maasimin yarisindan fazlask borclarima gidiyor 5-6 ay daha böyle devam edecek . Ekstra bir sey cikiyor ona gidiyor vs.. Hicbir zaman maddi bir talebim olmadı ama surekli cok para harciyosun cok musrifsin dedikleri icin borclarımdan haberleri yok tabi. Yani hem benim icin ev aliyorlar hemde evlenene kadar kirasının bana verilmeyecegini söyluyorlar cok sacma geliyor. Ama simdi kirasinı bana verin deyip paragoz durumuna dusmekte istemiyorum. Ne desem bilemedim.
Bence o kirayı yok sayın ve borcunuzu aylığınızla bitirmeye bakın. Kira parası sizin için birikiyorsa ne âla, ileride çok faydasını görürsünüz. Fakat şimdi size verseler o parada uçup gider. Ailenizin davranışını çok yerinde buldum.

Ev sizin ama miras hükmüne geçince sizin. Şu an sizin değil. O yüzden kira beklentiniz olmasin. Ayni şekilde diğer 2 ev kardeşlerinizin de değil. Tapularin hepsi ailenizde. Ileride miras hükmüne geçince sizlerin olacak. Tahminen vasiyet yazarak evleri çocuklarına 1er tane bırakacaklar. 1 tane daha ev varsa (şu an oturdukları ev) onu da satıp 3e bölüp ederini paylaşacaksınız.
Hep hayatta şunu benimsedim, tapusu senin olmayan mal senin değildir. İstedikleri kadar senin desinler. İstedikleri zaman İstedikleri tasarrufu yapabilirler tapu onlarda çünkü.
Siz şimdiden aileniz sağ iken ev benim beklentisine girmeyin. Aileniz ömrünü tamamlayacak miras hükmüne girecek de vs. Şu an kendi kesenize göre hesap yapın. Baktınız maddi olarak çok şıkıştınız borç isteyin evi karıştırmayın. Eğer şimdiden ev muhabbeti yaparsaniz iyi karşılamazlar. Tapu kiminse ev onundur.

olur canımızı da verelim çocuk yaptık diye
50 bin vermişsin şimdiden peşine düşmüşsün
pes

Size almamışlar aslında 3 çocuğada ev kalsın istemişler bence yaşarken 3 çocuğuda niyet edip almışlar.iyi aileymiş ya bence bu devirde kim 3 çocuğuna ev bırakabilir yani.müsrif olduğunuz için bari gidip oturma ihtiyacı duyana kadar değerlendirelim biz kirasını demişlerdir.sizin değil evlerin hepsi onların aslında ama iyi niyetli davranıp kardeşlerinizin ihtiyacı doğrultusunda kullanmalarına izin vermişler.sizde evlenince falan geçer oturursunuz demişler işte.

Size almamışlar aslında 3 çocuğada ev kalsın istemişler bence yaşarken 3 çocuğuda niyet edip almışlar.iyi aileymiş ya bence bu devirde kim 3 çocuğuna ev bırakabilir yani.müsrif olduğunuz için bar gidip oturma ihtiyacı duyana kadar değerlendirelim biz kirasını demişlerdir.sizin değil evlerin hepsi onların aslında ama iyi niyetli davranıp kardeşlerinizin ihtiyacı doğrultusunda kullanmalarına izin vermişler.sizde evlenince falan geçer oturursunuz demişler işte.
Aynen ama benim normal sartlarda o sehre gitmem yani tayinimin cıkması imkansız mal mülk derdine düsmüyorum hatta ben hep orayı yok saydım kendileri israrla söylüyor benim daha ortada bir sey yokken hemen ceyize baglamaları bifaz zoruma gitti

Ben ortada kızılacak bir durum görmedim. Üçünüz de şanslısınız ki böyle anne ve babanız var. Belli ki çocuklarının iyiliğini düşünen insanlar. Ve belli ki sizin müsrifliginizin de farkındalar ve sizin birikim yapamayacağınızı düşündükleri için sizin için onlar birikim yapıyorlar.

Eğer o kiraya ihtiyaçları varsa bir şey diyemem sonuçta ev almak kolay değil. Ama durumları iyiyse kirayı alman gerekirdi. Asıl şimdi lazım kira geliri evlenince zaten eşinle senin gelirin toplamıyla daha rahat olursun tek başına hayatta kalmak en zoru.

Ben ortada kızılacak bir durum görmedim. Üçünüz de şanslısınız ki böyle anne ve babanız var. Belli ki çocuklarının iyiliğini düşünen insanlar. Ve belli ki sizin müsrifliginizin de farkındalar ve sizin birikim yapamayacağınızı düşündükleri için sizin için onlar birikim yapıyorlar.

Aynen ben de böyle düşündüm
50bin lira çalışan kadını batırmaz bence
Hemen ev benim diye havaya girmişsin
Keşke beni de böyle düşünen bir ailem olsaydı

Aynen ama benim normal sartlarda o sehre gitmem yani tayinimin cıkması imkansız mal mülk derdine düsmüyorum hatta ben hep orayı yok saydım kendileri israrla söylüyor benim daha ortada bir sey yokken hemen ceyize baglamaları bifaz zoruma gitti
anneniz gidip çeyiz diye 38926965 tane sunumluk bardaklar kristal çanaklar varaklı eşyalar güpürlü ev tekstilleri alacaksa onu biraz tatlı tatlı ikna edemez misiniz?

hani deseniz annecim ben memurum tayin oluyorum, ev tasıyorum, zaten tarzım deil, ziyan olur o eşyalar hiç kullanılmayacak bak günah, emeklerine yazık o eşyaları alma vs vs gibi? ya da erkek tarafı ne alacak hele bi bakalım ona denk alalım gibi gibi...bir çekilde ikna olmaz mı?

eşya alacağına altın dolar vs alsın sizin adınıza dolaylı olarak aynı yere gelmiş olursunuz

hani diklenmeden bunun yolu yok mu?

benim geniş ailemde de çeyiz önemlidir
ben ergenken (sizin belki üniversite zamanlarınıdır) herkesler haldır haldır çeyiz yapardı -çeyiz dediğim bildiğiniz dantel oya nakış vs.

atanan memur olan her kız haldır haldır mutfak eşyası alırdı -korkarım burada çeyiz denilen şeyler bular mutfak eşyası, ev tekstili, küçük ev aletleri vs.
hala da alanlar var

kaymakamla vali yardımcısıyla savcıyla üst düzey uzmanlarla vs. evlenen (-ki genelde okuldan arkadaş olarak filan evlenen, o kadar üst düzey okullarda okumuş) kizlarımız bile haldır haldır bohça götürüyor, çeyiz seriyor (kızlar yapmıyor aslında ama anneleri çeyizsiz geldi demesinler diye yapıyor).

anadolu bu yani, %90 bu.

hem çocuklarına ev alsın hem çeyiz düşünmesin...bu aile profili nerede varmış ki?
kaç tane var yani?

onlar sizin savurgan olduğunuzu da düşünerek kendilerince iyilik yapıyorlar.

Biz 3 kardesiz herbirimize birer ev alındı. Abime ilk ise basladıgı sene , öbür kardesime geçen yıl esiyle ev baktıklarında, banada bu yıl.Tabi ev alınirken hepimiz katkı yaptık. Digerlerne oturdukları sehirlerde. Bana farkli bir sehirde cünkü benim sehrimden alinmasi mantiksizdi. Neyse ev kiraya verildi. Ama kirasinı ben evlenene kadar alamayacağım ancak o sehre tayinim olursa o evde yasarım (o da imkansız)benim yerime ceyiz yapmayı düsünüyorlar. Cok sacma değil mi ben belki hic evlenmeyeceğim belki de 10 yıl sonra evleneceğim. Yani ortada bir aday bile yok su an hicte oyle sununla evkenicem diye ailemin karsisina birini çıkartmadim. Ve ben gercekten bir anda böyle bir sey cıktıgı icin çok sıkıştım her ay 6-7 bin ödüyorum ev icjn ve ekstra cok fazla borcum var maasimin yarisindan fazlask borclarima gidiyor 5-6 ay daha böyle devam edecek . Ekstra bir sey cikiyor ona gidiyor vs.. Hicbir zaman maddi bir talebim olmadı ama surekli cok para harciyosun cok musrifsin dedikleri icin borclarımdan haberleri yok tabi. Yani hem benim icin ev aliyorlar hemde evlenene kadar kirasının bana verilmeyecegini söyluyorlar cok sacma geliyor. Ama simdi kirasinı bana verin deyip paragoz durumuna dusmekte istemiyorum. Ne desem bilemedim.
Çok para harcadıgını düşünüp gelecek parayı biriktirecekler sanırım.
yaşınız kaç?

Ben ailenizi mantıklı buldum. Benim de bir tanıdığım böyle. Aile ev aldı kıza, evlenince sana vericez dediler, kız aileyle oturuyor, o vakte kadar ev kirada ama kira anne-babaya gidiyor. Sonuçta yapılan bir yatırım.

Evlenip kirasını kocana yedir diyemi vermiyorlar bekarken tadını çıkarmak varken bilemedim ben olsam en başından karşı çıkardım

Birinden birşey kabul ediyorsan (ailende olsa) herzaman bi tık beklenti olur.
Özgür olmak istiyorsan kimseden birşey kabul etme.

tapusu senin adına mı?

Aslında aileniz aldıysa kirayı vermek zorunda degil. Bir çeşit teminat gibi düşünmüşler ilerisi için. Ama parayı ceyize vermek de çok sacma. Annenize her şeyin modasının geçtiğini bu sene çok pahalı ve tercih edilen bir modelin iki sene sonra çöp olabileceğini söyleyin bir de daha kullanmadan garantisi doluyor. Bu da var. En iyisi bir eşyayı kullanacağınız zaman almak. Çalışıyorsunuz ev var, evlenirseniz düğün zamanı altından kalkabilirsiniz onun yerine altin ya da dolar alıp birikim yapsak daha iyi olur diyebilirsiniz Bu sekilde ikna olursa olur olmazsa kendi bilir. Kirayı verin demek bana pek hoş gelmedi açıkçası.

Ama öyle olsa diger kardeslerimle boyle sorun olmadı kendi oturacakları evleri aldılar. Ayriyetten kendi kaldiklari evde onlara ait.

Katkı derken gercekren cok cuzi bir miktar 50-60 bin falan yaptım. O yuzden sanki kirssini istersem yuzsüzlük mü olur diyorum . Sadece bir anda hazifliksiz yakalandıgım icin cok zorlanıyorjm.
Kardeşleriniz oturuyor evlerinde bu sebeple hak kaybı olmaması adina sizin tasarrufunuzda olması gerekir tabi ki de kira vb konuların.
Ailenizle konuşun,halihazırda kirada yaşıyorsanız kiranızın arttığını,zorlandiğınızı söylerseniz vermezler mi kirayı yine de size?

Back
X