- 23 Ocak 2016
- 35.086
- 51.051
- 598
- Konu Sahibi pportakall
Cıngar çıkarırım
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ya ceyiz demeseler senin icin birikim uapacagiz deseler benimnicin gene sorun yoktu. Ama ben annemi biliyorum ceyiz diye gidip her seyin en pahalısını alır. Dahs simdiden beni ceyiz borfuna sokma derdinde. Banada esyaya para vermek sacma geliyor.
Annenize diyin altın yapsın size kirayla. Çeyizin modası geçer vs diyin.Ya ceyiz demeseler senin icin birikim uapacagiz deseler benimnicin gene sorun yoktu. Ama ben annemi biliyorum ceyiz diye gidip her seyin en pahalısını alır. Dahs simdiden beni ceyiz borfuna sokma derdinde. Banada esyaya para vermek sacma geliyor.
Bence o kirayı yok sayın ve borcunuzu aylığınızla bitirmeye bakın. Kira parası sizin için birikiyorsa ne âla, ileride çok faydasını görürsünüz. Fakat şimdi size verseler o parada uçup gider. Ailenizin davranışını çok yerinde buldum.Biz 3 kardesiz herbirimize birer ev alındı. Abime ilk ise basladıgı sene , öbür kardesime geçen yıl esiyle ev baktıklarında, banada bu yıl.Tabi ev alınirken hepimiz katkı yaptık. Digerlerne oturdukları sehirlerde. Bana farkli bir sehirde cünkü benim sehrimden alinmasi mantiksizdi. Neyse ev kiraya verildi. Ama kirasinı ben evlenene kadar alamayacağım ancak o sehre tayinim olursa o evde yasarım (o da imkansız)benim yerime ceyiz yapmayı düsünüyorlar. Cok sacma değil mi ben belki hic evlenmeyeceğim belki de 10 yıl sonra evleneceğim. Yani ortada bir aday bile yok su an hicte oyle sununla evkenicem diye ailemin karsisina birini çıkartmadim. Ve ben gercekten bir anda böyle bir sey cıktıgı icin çok sıkıştım her ay 6-7 bin ödüyorum ev icjn ve ekstra cok fazla borcum var maasimin yarisindan fazlask borclarima gidiyor 5-6 ay daha böyle devam edecek . Ekstra bir sey cikiyor ona gidiyor vs.. Hicbir zaman maddi bir talebim olmadı ama surekli cok para harciyosun cok musrifsin dedikleri icin borclarımdan haberleri yok tabi. Yani hem benim icin ev aliyorlar hemde evlenene kadar kirasının bana verilmeyecegini söyluyorlar cok sacma geliyor. Ama simdi kirasinı bana verin deyip paragoz durumuna dusmekte istemiyorum. Ne desem bilemedim.
Aynen ama benim normal sartlarda o sehre gitmem yani tayinimin cıkması imkansız mal mülk derdine düsmüyorum hatta ben hep orayı yok saydım kendileri israrla söylüyor benim daha ortada bir sey yokken hemen ceyize baglamaları bifaz zoruma gittiSize almamışlar aslında 3 çocuğada ev kalsın istemişler bence yaşarken 3 çocuğuda niyet edip almışlar.iyi aileymiş ya bence bu devirde kim 3 çocuğuna ev bırakabilir yani.müsrif olduğunuz için bar gidip oturma ihtiyacı duyana kadar değerlendirelim biz kirasını demişlerdir.sizin değil evlerin hepsi onların aslında ama iyi niyetli davranıp kardeşlerinizin ihtiyacı doğrultusunda kullanmalarına izin vermişler.sizde evlenince falan geçer oturursunuz demişler işte.
Ben ortada kızılacak bir durum görmedim. Üçünüz de şanslısınız ki böyle anne ve babanız var. Belli ki çocuklarının iyiliğini düşünen insanlar. Ve belli ki sizin müsrifliginizin de farkındalar ve sizin birikim yapamayacağınızı düşündükleri için sizin için onlar birikim yapıyorlar.
anneniz gidip çeyiz diye 38926965 tane sunumluk bardaklar kristal çanaklar varaklı eşyalar güpürlü ev tekstilleri alacaksa onu biraz tatlı tatlı ikna edemez misiniz?Aynen ama benim normal sartlarda o sehre gitmem yani tayinimin cıkması imkansız mal mülk derdine düsmüyorum hatta ben hep orayı yok saydım kendileri israrla söylüyor benim daha ortada bir sey yokken hemen ceyize baglamaları bifaz zoruma gitti
Çok para harcadıgını düşünüp gelecek parayı biriktirecekler sanırım.Biz 3 kardesiz herbirimize birer ev alındı. Abime ilk ise basladıgı sene , öbür kardesime geçen yıl esiyle ev baktıklarında, banada bu yıl.Tabi ev alınirken hepimiz katkı yaptık. Digerlerne oturdukları sehirlerde. Bana farkli bir sehirde cünkü benim sehrimden alinmasi mantiksizdi. Neyse ev kiraya verildi. Ama kirasinı ben evlenene kadar alamayacağım ancak o sehre tayinim olursa o evde yasarım (o da imkansız)benim yerime ceyiz yapmayı düsünüyorlar. Cok sacma değil mi ben belki hic evlenmeyeceğim belki de 10 yıl sonra evleneceğim. Yani ortada bir aday bile yok su an hicte oyle sununla evkenicem diye ailemin karsisina birini çıkartmadim. Ve ben gercekten bir anda böyle bir sey cıktıgı icin çok sıkıştım her ay 6-7 bin ödüyorum ev icjn ve ekstra cok fazla borcum var maasimin yarisindan fazlask borclarima gidiyor 5-6 ay daha böyle devam edecek . Ekstra bir sey cikiyor ona gidiyor vs.. Hicbir zaman maddi bir talebim olmadı ama surekli cok para harciyosun cok musrifsin dedikleri icin borclarımdan haberleri yok tabi. Yani hem benim icin ev aliyorlar hemde evlenene kadar kirasının bana verilmeyecegini söyluyorlar cok sacma geliyor. Ama simdi kirasinı bana verin deyip paragoz durumuna dusmekte istemiyorum. Ne desem bilemedim.
Biz 3 kardesiz herbirimize birer ev alındı. Abime ilk ise basladıgı sene , öbür kardesime geçen yıl esiyle ev baktıklarında, banada bu yıl.Tabi ev alınirken hepimiz katkı yaptık. Digerlerne oturdukları sehirlerde. Bana farkli bir sehirde cünkü benim sehrimden alinmasi mantiksizdi. Neyse ev kiraya verildi. Ama kirasinı ben evlenene kadar alamayacağım ancak o sehre tayinim olursa o evde yasarım (o da imkansız)benim yerime ceyiz yapmayı düsünüyorlar. Cok sacma değil mi ben belki hic evlenmeyeceğim belki de 10 yıl sonra evleneceğim. Yani ortada bir aday bile yok su an hicte oyle sununla evkenicem diye ailemin karsisina birini çıkartmadim. Ve ben gercekten bir anda böyle bir sey cıktıgı icin çok sıkıştım her ay 6-7 bin ödüyorum ev icjn ve ekstra cok fazla borcum var maasimin yarisindan fazlask borclarima gidiyor 5-6 ay daha böyle devam edecek . Ekstra bir sey cikiyor ona gidiyor vs.. Hicbir zaman maddi bir talebim olmadı ama surekli cok para harciyosun cok musrifsin dedikleri icin borclarımdan haberleri yok tabi. Yani hem benim icin ev aliyorlar hemde evlenene kadar kirasının bana verilmeyecegini söyluyorlar cok sacma geliyor. Ama simdi kirasinı bana verin deyip paragoz durumuna dusmekte istemiyorum. Ne desem bilemedim.
tapusu senin adına mı?Biz 3 kardesiz herbirimize birer ev alındı. Abime ilk ise basladıgı sene , öbür kardesime geçen yıl esiyle ev baktıklarında, banada bu yıl.Tabi ev alınirken hepimiz katkı yaptık. Digerlerne oturdukları sehirlerde. Bana farkli bir sehirde cünkü benim sehrimden alinmasi mantiksizdi. Neyse ev kiraya verildi. Ama kirasinı ben evlenene kadar alamayacağım ancak o sehre tayinim olursa o evde yasarım (o da imkansız)benim yerime ceyiz yapmayı düsünüyorlar. Cok sacma değil mi ben belki hic evlenmeyeceğim belki de 10 yıl sonra evleneceğim. Yani ortada bir aday bile yok su an hicte oyle sununla evkenicem diye ailemin karsisina birini çıkartmadim. Ve ben gercekten bir anda böyle bir sey cıktıgı icin çok sıkıştım her ay 6-7 bin ödüyorum ev icjn ve ekstra cok fazla borcum var maasimin yarisindan fazlask borclarima gidiyor 5-6 ay daha böyle devam edecek . Ekstra bir sey cikiyor ona gidiyor vs.. Hicbir zaman maddi bir talebim olmadı ama surekli cok para harciyosun cok musrifsin dedikleri icin borclarımdan haberleri yok tabi. Yani hem benim icin ev aliyorlar hemde evlenene kadar kirasının bana verilmeyecegini söyluyorlar cok sacma geliyor. Ama simdi kirasinı bana verin deyip paragoz durumuna dusmekte istemiyorum. Ne desem bilemedim.
Kardeşleriniz oturuyor evlerinde bu sebeple hak kaybı olmaması adina sizin tasarrufunuzda olması gerekir tabi ki de kira vb konuların.Ama öyle olsa diger kardeslerimle boyle sorun olmadı kendi oturacakları evleri aldılar. Ayriyetten kendi kaldiklari evde onlara ait.
Katkı derken gercekren cok cuzi bir miktar 50-60 bin falan yaptım. O yuzden sanki kirssini istersem yuzsüzlük mü olur diyorum . Sadece bir anda hazifliksiz yakalandıgım icin cok zorlanıyorjm.