bana fikir verin..

vals24

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2012
25
0
0
İstanbul
selamlar arkadaşlar... size bu konuyu açma nedenim şu ben haklımıyım? haksızmıyım?
hiç çekinmeden yazın ve bana yardım edin.
öncelikle ben malatyalıyım eşim ise ordulu.
ben memleketimi ve akrabalarımı çok severim gıdınce o kadar iyi ağırlarlarki tek hayalim eşimle malatyaya gidip
o sıcak insanları göstermek.
ama :( eşimin ailesi kesınlıkle istemiyor.
bi kere gecen kış lafını ettim gitmek istedıgımın gönülleri olmadı.
sonra bu sene ocak ayında kışın. akrabalarım gelmişti
eşim bana söz verdi 'kuran çarpsın' gidecegiz dedi.
bende umutla bekledim.
ağustosun sonunda dedemler beklıyor dedem eşimi cok sevdi
e bende halıyle gıtmek cok ıstıyorum
lakin nerdeyse 40 gun kaldı eşim ailesine daha konuyu açmadı
az önce aradım ne zaman dyeceksın dedim?
bayramdan sonra demezmi?
bayramdan sonra zaten bız gıdecegız o zaman babası dıyecek neden onceden demedın!
bu kadar saf ve masum bir istegım için ne acılar cekıyorum bılemezsınız cok mutsuzum.
memleketime eşimle gidemıyorum valla ağlycam
bu kaynanalar kayınbabalar neden boyle ya vallahi bıktım .
eşim babasıyla calışıyor o yuzden ondan izin alması lazım
nasıl konuyu acalım ne yapalım lütfen akıl verin
şu düştüğüm duruma bakın ya sanki buyuk bırsey ıstıyorum cok mutsuzum

tuhaf valla esım senın memelektıne gıderken aılesınden ıxın almak zorundamı sonucta sen onun esısın onun aılesıne gıdıyorsundur onunda senın tarafına aynı sekılde davranması lazım ve aılesınınde bu konuda soz hakkı oldugunu dusunmuyorum cunku sen onun sevgılısı deıl esısın esının once bunu yenmesı lazım.ben bu kızın memleketıne gıtmezsem esı dostu ne dusunur dıede dusunmesı lazım elalemın azı torba deılkı buzesın bu zamanda bırde.Haklısın bence.

tuhaf valla esım senın memelektıne gıderken aılesınden ıxın almak zorundamı sonucta sen onun esısın onun aılesıne gıdıyorsundur onunda senın tarafına aynı sekılde davranması lazım ve aılesınınde bu konuda soz hakkı oldugunu dusunmuyorum cunku sen onun sevgılısı deıl esısın esının once bunu yenmesı lazım.ben bu kızın memleketıne gıtmezsem esı dostu ne dusunur dıede dusunmesı lazım elalemın azı torba deılkı buzesın bu zamanda bırde.Haklısın bence.

eşime bunu anlatamıyorum işte babası herseye karısıyor ya :(

kayınvalidenler ne için istemiyor cimriliklerinden mi yani hani yol parasıdır masraftır falan diye mi, eşin babsıyla çalışıyormuş izin kullandığı sırada babasının işleri aksar falan diye mi, yoksa tamamen sana karşı otorite kurmak için mi istemiyolar ?

bu arada gitmenize epey var eşin belki de çok önceden söyleyip babasının son anda bi aksilik çıkarmasını önlemek için son zamanlara bırakmıştır ki bi nevi emrivaki olsun babası ses çıkarmasın ya da başka bi iş çıkarmasın eşinin başına diye.

Tabii ki haklisiniz. Ama esiniz babasinin sozunden cikmiyosa isiniz zor. Esinizi karsinizi alip ciddi ciddi konustunuzmu bu konuyu, sizin ne kadar uzuldugunuzun farkindami? Aynisini esim yapsa bende cok uzulurdum. Esim Istanbul'lu ben Sivas, ben istemesem bile esim soyler bu sene ne zaman gidicez annenlere diye. Belki esiniz cekiniyodur, yani farkli bir ortam farkli insanlar.

Son düzenleme:
Beraber çalışıyorlarsa mutlaka haberlerinin olması gerekir, izin almak değil belki ama yani yabancı biryerde çalışırken nasıl yıllık izin hakkı kullanırsın onun gibi..
Tabi aileni akrabalarını görmek istemen en doğal hakkın..
Eşine antipati yapmasını söyle, eğer malatyada yaşasaydınız ve eşin bayramda gitmek istese sen de böyle erteleyip dursaydın hoş olur muydu?
Eğer bunu sağlarsan bence anlayacaktır..

(Bu arada ben de Malatyalıyım söylemeden edemedim :)

eşin belkide babası bir aksilik çıkarmasın diye söyleme işini en sona bırakmış olabilir.senin isteğin çok normal eşinin ailesinin anlayış göstermesi gerek:31:

birisi maddi durumdan dolayımı demiş hayır keşke maddi durum olsa maddi sorun yok tek sorun onların hemen eşime yüklenmesi abartıp kavga cıkartıp bize engel olması

Haklısın gayet güzel bir şey istiyosun. Sen evlisin sonuçta her zaman neden tek gidesin memleketine arada bir onunda gelmesi lazım.
Ayrıca insan tabi ki ailesini, memleketini özler eşinin bunu anlaması lazım.
O kadar bağlı kalmamalı ailesine evli barklı adam neden izin alacak ki.
İş konusunda tamam izin almalı ama onun dışında art niyet yapıp engel olmaları çok ayıp.
Eşin tabi bunu göremiyo kendi ailesi sonuçta.
Senin bunu göstermen lazım ve memleketine eşinle gitmeni ne kadar çok istediğini söyle.. Üzüldüğünü ve kırıldığınıda belli etmelisin bence.

Haklısın gayet güzel bir şey istiyosun. Sen evlisin sonuçta her zaman neden tek gidesin memleketine arada bir onunda gelmesi lazım.
Ayrıca insan tabi ki ailesini, memleketini özler eşinin bunu anlaması lazım.
O kadar bağlı kalmamalı ailesine evli barklı adam neden izin alacak ki.
İş konusunda tamam izin almalı ama onun dışında art niyet yapıp engel olmaları çok ayıp.
Eşin tabi bunu göremiyo kendi ailesi sonuçta.
Senin bunu göstermen lazım ve memleketine eşinle gitmeni ne kadar çok istediğini söyle.. Üzüldüğünü ve kırıldığınıda belli etmelisin bence.

üzülmüşüm kırılmışım onun umrunda bıle değilki tek umrunda olan kendı ailesi guya severek evlendık 6 yıl cıktık

Ayy sanki siz nişanlısınız da sen erkek eşin bayan,,,annesinden izin istiyor nişanlısının akrabalarıyla tanışmak için,,Sonuna kadar haklısınız diretin ailesiyle gerekirse kendiniz konuşun,,,

kac yıllık evlisiniz?daha önce hiç beraber gitmediniz mi yada gitmek istediniz de engel mi oldular?tabiki haklı olan sizsiniz eşinizle beraber ailenizin yanına gitmekten daha dogal bir istek olabilir mi..onlar anne babasıysa sen de eşisin..aradaki dengeyi kurmayı ögrenmeli..sıkmayın canınızı ne kdr istediğinizi ve olmazsa çok kırılıcağınızı belirtin sakin olun insallah gidersiniz beraberce

ah canım tabiki de sen haklısın ama bir çözüm bulmak lazım.senin geri planda kalıp eşinin kafasını işlemen lazım.bu durumda birşeyler yapabilecek tek kişi eşin.evlenmişsiniz ama hala aileye hesap vermek zorundasınız çok kötü bir durum.siz artık karı kocasınız tatillerde nereye gideceğiniz sadece sizi ilgilendirmeli ama anlaşılan büyükler bencil.kendi memleketine bile gidememen ne kadar üzücü.eşinle tartışma gibi değil de tatlı tatlı,gönlünü ederek konuş.çok üzüldüğünü,ailenin akrabalarının onu çok sevdiğini ve görmek istediğini onu onore ederek söyle.erkekler pohpohlanmayı severler.artık sizin evli ve özgür bir çift olduğunuzu,eşinizin babasının yanında çalışmasının herşeylerine karışmalarına hakları olduğunu göstermeyeceğini söyle.inşallah gidebilirsiniz..

sanki hisimlik sadece kizi alana kadar sürüyormus gibi davraniyor bu erkeklerin aileleri, halbuki evlendikten sonra baslar asil hisimlik, akrabalik, gidip gelmeler vs.
sanki kizi aldik o aileyle isimiz bitti gibi davraniyorlar, yazik yaaa...
bir de su erkeklerin "bana hanim köylü dicekler" korkulari yok mu, delirtiyorlar beni !!!

Bence eşin babasından sadece senelik iznini almalı. Eşine böyle söylemeyi dene bi de. İzninizde nereye gideceğiniz kimseyi ilgilendirmez. İster denize gidersin ister kayağa ister memleketine.
Bide bence öyle bi şansınız varsa babasından ayrı iş kurmayı denesin. Aileyle iş ortaksa çok karışıyolar herşeye

slm canım öncelikle hemseriyiz seninle
esinin yaptıgı yanlıs neden mi

1-artık evlenmis biraz bagımsız olmalı

2-esini bu kadar üzen bir konuda duyarsızlık yapmamalı

3-evlilikte sartlar esit olmalı her iki tarafada esit mesafede durulmalı

4- ki bu en önemlisi MALATYA kadar güzel gelismis ve sosyal bir kentten mahrum kalmıs:)

sen ne yapmalısın peki burnundan getir babasından korktugu icin seni üzmekten vazgecsin

sizin gidip gitmeyeceğinizden anasına babasına ne ki....
siz karı kocasınız evlisiniz ister gider ister gitmezsiniz, onlara bağımlı değilsiniz, birbirinizle konuşur gidip gitmeme kararı size aittir, çok saçmalamışlar bence.... eşine gelince bence son günlerde sölesin ben şu kadar izin kullanacam baba vals24 ün ailesine gidecem desin.. gidebilirmiyim kelimesi kesinlikle geçmesin, babasından izin almak zorunda değil, ama işi konusunda şu kadar izin hakkım vardı kullanmak istiyorum desin bitmiştir.

Back
X