Bana fikrinizi soyleyin lutfen.

cemre76

Guru
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2011
865
574
323
48
Hayirli geceler
Benim eski konularimi belki bilir hatirlarsiniz.kisaca anlatayim.esimle 25 yillik evliyiz.bu evlilikte olduresiye dovuldum.kac kere bosanmakla tehdit edildim.arada nikah bozuldu tekrar tazeledik.hic bir konuda bagdasamiyoruz.ve ona karsi icimde sevginin bittigine kani oldum.

Periyodik araliklarla dovuyor.ve bunu benim ona yaptirdigimi iddia ediyor.her seferinde def edemedim seni basimdan kurtulamadim diyor.
Artik bi arada yasamaya tahammulum kalmadi.cocuklar ve annesi ondan kaciyor.kimse onunla yasamak istemiyor.ailem zaten yok.uvey anne var.babam sahip cikmiyor.
Ben bosanmayi kafama koydum.artik hakaret ve asagilanma dayak olmadan yasak istiyorum.insan muamelesi gormek istiyorum.evimde esyam yok.bana hic deger vermiyor.para icinde yillarca yokluk cektim.bi bogazim doydu.
O da hep dayak ve asagilamayla.bi huzur bilmiyorum.yasamadim.hasta ofke kontrolu yok.ilaclarini almak istemiyor.
Biktim yildim artik.kizim bu yil uniye insallah yerlecek.guc bela kavga dovus okumasina ikna ettim.onunla kucuk bi hayat kurmayi planliyorum.

Oglumun unide seneye son yili.mecbur onun oldugu yerde okuyacak.sonra yanimiza gelmesi gerekecek.bosanmak icin gucumun olduguna inaniyorum artik.yapabilirim basarabilirim.ayaklarimin ustunde durabilirim diyorum.

Bana fikir verin bu evliligin tutar dali varmi siz ne dersiniz.lutfen iki kelimede olsa yazin olurmu.Allah razi olsun.

Bu evliliğin tutar yanı yok malesef. Çünkü yirmibeş sene değişmeyen adam hiç değişmez. En azındn bundan sonraki hayatına bakarsn özgürlüğü görünce bunca yılına kızarsn. Çocuklarnda kocamn işte onlar sana bakar. Kız üniye yerleşse onun masrafını boşansanda verir herhalde değilmi

Boşanın kurtulun. Allah güç kuvvet versin. Ben yalnız neye üzülüyorum biliyor musunuz. En kısa zamanda yeni birini bulur. Düzeni hiç bozulmaz. Çamaşırını yıkayan, işini yapan olur. Kadınlarımız maalesef hiç seçici davranmıyor.

Evlilik göremedim ki tutar yanı olsun ablacım...
Bugüne kadar boğaz tokluğuna çektiğin her türlü insanlık dışı muamele, cehennemde o adama ateş olarak dönecek elbet ama...
Hala yaşıyorken, tabi ki hayatınızı elinize alın ve sizi kemiren bir kurdu def edin yanınızdan.
Çok üzüldüm ya...

Allah razi olsun sizden.evet tek basina kalmali haketmiyor beni ve cocuklarini.canimi o kadar cok yakiyor ki.ruhumda hssettigim yanlizlik ve caresizligi tarif edemem.hep nefret etti benden.hic sevmedi.

Şimdiye kadar durmanız hataymış.
Bundan sonra kızınızla ev tutun okulunun olduğu şehirden beraber yaşayın, mesleğiniz var mı bi işe girin çalışın hem kafanız dağılır.
Dilerim ki hayatınızda bundan sonra sadece mutluluk olsun.

Sonunda bu kararı verebildiğiniz için sizi tebrik ediyorum.
Ne tutar yanı olabilir bu evliliğin? Elbette çok doğru yapıyorsunuz, gecikmiş bir karar aksine. Hiç şüphe etmeyin.
Dayak sürüyorsa lütfen bir darp raporu alın. Boşanma davanızda işe yarar sanıyorum, nafaka ya da tazminat meseleleri ve süreci de vakit kaybetmeden bir avukata danışın derim. Ya da burada avukat arkadaşlar belki yönlendirir bu hususlarda.
Umarım bir an önce o zorbadan kurtulursunuz. Hiçbir zaman geç değil. Evlatlarınızla çok güzel bir hayatınızın olmasını canı gönülden dilerim. Ömrünüzü daha fazla çürütmeyin o evde.. Sakın sakın vazgeçmeyin.

Ben de en çok buna kızıyorum. Çöpe gitmesi gereken adamları bike alanlar çıkıyor kadınlarımız çok evlilik meraklısı. 2 kere 3 kere boşanmış dikiş tutturamamış herifleri bie alanlar var, bazı kadınlar evlensin de adamlar taştan çamurdan umurlarında değil.

Allah yardımcın olsun ablacım.

Ablacm çak şuna tekmeyi hayatının tadını çıkar. İnsan gibi yaşa hiç olmazsa. Allah.ın öküüzünü çekince ne geçti eline, senin hayatın onun eline oyuncak olsun diye mi var. Boyun eğme abla. Sen mi önemlisin o mu? Cesaretin varken bitir bu işi. Kimse için değmez biliyosun

Sagolun.babamdan hic bir beklentim yok.istesemde vermez.izmirde iki daire ve dukkan var.6 sene once siginma evine gitmistim.duramadim ev tuttum yaninda onda bile gelip bakmadi evime.sahip cikmiyor.kaldim ortada o zaman bu gucumde yoktu.geri dondum.istemiyorum hic bisey.zaten yanina gitmicem.kizimin okul masrafina gelince mecbur verecek.ben nafaka hic bir sey istemicem.davayida ben acicam.burodan ucretsiz avukat isticem.insallah basaricam.oglum anne ayrilma babaannemde boyle cekmis sabret diyor.ama o babasiyla iki gun duramiyor.hemen kaciyor.kolesi degilim ben bosanayimda insan oldugumu hatirlayim.bi meslegim yok.15 yasinda babam verdi bu adama nasil olsun.ama calisicam yilmicam.guveniyorum kendime kizim yanimda destek.

Canım, söylediklerin bir yandan çok doğru ama diğer yandan da bazılarımız için salt gerçek.
Haddim değil sosyolojik inceleme yapmak ama, senin benim gibi yetişmiyor maalesef bu ülkenin çoğu kadını.
Çevresinde, mahallesinde ya da baba evinde dayağa, itilmeye ve kadın olarak zaten aşağılanmaya (kız doğumu tebrik bile edilmez bazı yerlerde) doğduğu günden bu yana alışanlar için, erkek demek 'sahip çıkan'la, hayattaki dayanağıyla eş değer.
Dövse de sövse de başında erkek varsa sen kadınsın, eğer yoksa zaten 2. hatta 3.sınıf insanken, canlı kategorisine konmazsın çünkü yanında adam yok, başıboşsun ve her kötülük sendedir.
Reşit olmadan evlendirilmiş bir çoğu, koca seçmek ne demek...

İşte bunu göze alamıyor kadınlar, baba evine dönemez çünkü baba da aynı düşüncelere sahip, koca evi desen cehennem.
Bilmiyor ki sen başlı başına bir insansın ve değerlisin, bu değeri hiç görmemiş, hissetmemiş birine nasıl anlatılabilir ki?

Şimdi buradaki ablamız, senin gibi fikirlerini korkusuzca söyleyerek büyüyebilseydi ya da kendi başına varolmayı bir şekilde görebilseydi çevresinden, 25 yıl çeker miydi?
Gerçekten halimiz acınası ama bu ülkede kadın olmak başlı başına bir acı...

Cocuklarinizi okutmussunuz buyuk cocugunuz icin elinin ekmek tutma zamani gelmis sizde bunca zaman esinizi bu gunleri gormek icin cekmissiniz bence simdi gereken butun destek evlatlarinizda arkaniza bile bakmayin bence cocuklarinizla yeni bi hayat kurabilirsiniz ...tabu esiniz sorun cikarmazsa rahat birakirsa sizi....

Valla cocuklarinizda buyumus artik hala ciddiyseniz bosanma kararinizda simdi zamanidir yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…