Bana lütfen yol gösterin

Sevgilin hem karnim doysun hem pastam dursun istiyor.
Seni ailesine karsi savunmuyor dimdik dursa ayrilma derdim ama pasif adamla olmaz .
Ayril kesinlikle

arkana bakmadan kaç canım benim
eski eşimi hatırlattın yeminlen. bizde aynı şekildeydik. doğulu biriyle ya pa maz sın

ben eski eşime
Allah aşkına bi daha evlenecek olursan git köyünden al. gelip istanbulun göbeğinden alma dediydim.

ne demek ayrılıcam bırakmıyor
göbek bağıyla mı bağlısınız. size hiç yakıştıramadım bu sözleri mühendis hanım.

Sevgilin hem karnim doysun hem pastam dursun istiyor.
Seni ailesine karsi savunmuyor dimdik dursa ayrilma derdim ama pasif adamla olmaz .
Ayril kesinlikle
Zaten beni bu pasifliği öldürüyor. Benim ilk aşkım ben her konuda onun arkasında dağ gibi durdum keşke o da benim yarım kadar bana destek olsaydı.

arkana bakmadan kaç canım benim
eski eşimi hatırlattın yeminlen. bizde aynı şekildeydik. doğulu biriyle ya pa maz sın

ben eski eşime
Allah aşkına bi daha evlenecek olursan git köyünden al. gelip istanbulun göbeğinden alma dediydim.

ne demek ayrılıcam bırakmıyor
göbek bağıyla mı bağlısınız. size hiç yakıştıramadım bu sözleri mühendis hanım.
Bende beni asimile etmeye çalıştığında öyle diyordum sevgilimle başka şehirde o kadar iyiyiz ki hiç Doğulu gibi değil oralarda. Ama buraya geldiğimiz ilk odun haline geliyor. Kavgalarımızın çoğu ailesi ve onların bana davranışları yüzünden oluyor. Ama ona sorsam ben saçmalıyorum ailesi beni istemese rest çekermiş ya rest çekme ben bunu falan istemiyorum sadece benim sevgilime evleneceğim insana saygılı olun sevmeyin dese yetecek ama bunu bile yapmıyor. Ancak bana takma diyor

Bence Allah ın sevgili kuluymuşsun gösterilmiş sana herkesin gerçek yüzü ayrılman taraftarıyım

Daha yolun başında böyle yapan ileride iyice mağdur eder seni..

Bilmiyorum ki başkasının böyle bir sorunu olsa bende ayrıl derim. Ama aklıma yapılan fedakarlıklar geliyor. Sevgilim alkol kullanan biriydi benim için bıraktı. Hergün arkadaşlarıyla gece yarılarına kadar dışarda olurdu. Şimdi onlarla arasına mesafe koydu iş okul ben ve ailesinde mekik dokumaya başladı. Ki ilk başta beni çok güzel sevdi canım acıdığında canın acıyor elinden birşey gelmiyor diye ağlardı. 4 yıldır aldatmayı bırak başka kızlarla arkadaşlık bile etmedi. Ki bende aynı şekilde bir çok fedakarlık yaptım. Şimdi bu hale gelmesine çok şaşıyorum. Bunu ilişkimizi bilen biri olsa sevgilin asla bunu yapmaz o seni çok seviyor der. Çevremde millet o seni çok seviyor diyor. Sanki ben seviyormuşum gibi. Yolda geçen teyzeler bile kızım ne çok kıymet veriyor sana bunu üzme diyor. Çünkü yol ortasında ayakkabımı bile bağlardı. Milletin olup olmadığını umursamadan ki onun yaşadığı yerde bu davranışlar onu kılıbık gösteriyor
Geçmişte kalmış ama bütün bunlar. Bağırıyormus mutsuz olmaya baslamissiniz. Tabi yine de siz bilirsiniz.

Her dediğinde haklısın bende öyle düşünüyorum ama maddiyat yönünden öyle bir şey düşünmez çünkü o da bana çok destek oluyor. Zamanında beraber ortak işler de yaptığımızda hep benim üzerime yaptı bensiz bir lokma bile yemeyecek kadar düşünürdü beni. Birde aklımı karıştıran ailesine ayrıldım dediyse benimle her gün el ele sokaklarda akrabaları görüp söylüyorlardır. Ee ayrıldım demesiyle niye böyle yapıyor çıkamıyorum işin içinden.
işin rengi daha da farklı olabilir,öylesine takılıyorum gibi de yansıtıyor olabilir,kurtulmaya çalıştığını da söyleyebilir yani size takma hallolcak derken aynı tutumu onlara da sergiliyor,göz yumduruyor olabilir..

Içinde bambaşka olmak istediği bir insan özenç varken,ailesi-kültürü arasında kalıp bu dengesiz hale bürünmüş olabilir..

Senin burada önemsemen gereken nokta neyin ne olduğu değil,yıllar geçtikce onun o -bu sebep yüzünden ne kadar değiştiği..

Bugün sorunu için sana-ilişkinize bu denli değişen biri evlenince ne kadar daha değişir,seni ne kadar değiştirmeye çalışabilir?

Geçmişe değil bugüne bakıp karar alınır,herkes bir ilişkiye toz pembe başlıyor,aklı başında hiçbir kadın ihanete,değişime,dengesizlige,aile çekişmesine maruz kalırken ah eski günlerin hatrına diye çekmiyor,kesip atıyor..

Daha sevgili iken aranızda resmî bir şey yokken annesiyle halasıyla görüşmen yüzgöz olman doğru olmamış. Sevgilin belli ki ailesinin etkisi altında kalan birisi. Ailenin manipüle ettiği bir ilişkinin geleceğinin pek olmayacağını düşünüyorum.

Merhaba biraz uzun oldu. Okuyup yorum yapan herkese teşekkürler.
Benim 4 yıllık bir ilişkim var. Ben mühendisim sevgilim de öğrenci. Ben batılı o doğulu. Onun yaşadığı şehirde çalışırken tanıştım ve sonra da burda çalışmaya devam ettim.
İlk başlarda mükemmel denilecek kadar güzel bir ilişkim vardı. Kaynana adayım da dahil olmak üzere bütün akrabaları herkes çok sevdi. Ben ne kadar şimdiden tanışmak, samimi olmak istemesemde bazı şeylere engel olamadım. Ve sonra hiçbirşeyin bu kadar güzel gitmeyeceğini anladım.
İlk başta kaynana adayının sevgilime attığı iki yüzlüce mesajları gördüm. Oğlum ilerde çapkınlık yaparsan da akıllı ol belli etme gibi yada bana ay bu kıyafetin çok güzel deyip sevgilime o kıyafet açık senin başını derde sokar gibi sözlerini duydum. Daha sonra benim görüştüğüm halasının arayıp görüşme falan gibi laflar ettiğini de duydum.Sevgilime sorduğumda hep bi inkar yada benim yanlış anladığımı söyleme gibi sözlerle beni geçiştirmeye çalıştı . Anlayacağınız herşeyi abartan benmişim.
Neyse kaynana adayı ile görüşmeyi kestim 1 yıldır. Ama bu sefer de sevgilim değişmeye başladı. Tartıştığımız da bana hiç sesini yükseltmeyen insan bağırmaya başladı. Ben ağlarken umursamıyor bile. Benden ailesi ile ilgili şeyleri gizliyor.Benimleyken ailesi aradığında arkadaşlarımlayım demeler. Ben sorduğumda rahatsız etmesin diye öyle dedim diyordu. Ve şimdi WhatsAppta ailesini engellemiş ki benle durum attığında dedikodu olmasın diye..
Ayrılmak istiyorum ama bırakmıyor. Kalmak istesem beni ailesine başta göğsünü gere gere gösteren insan şimdi görmesinler diye uğraşıyor.. Ben ne yapayım nolur fikir verin.

ayrıl cnm hep pastam dursun hem karnım doysun diye bir olay yok . uymuyorsunuz işerde daha büyük sornlar yasarsın .

Bende beni asimile etmeye çalıştığında öyle diyordum sevgilimle başka şehirde o kadar iyiyiz ki hiç Doğulu gibi değil oralarda. Ama buraya geldiğimiz ilk odun haline geliyor. Kavgalarımızın çoğu ailesi ve onların bana davranışları yüzünden oluyor. Ama ona sorsam ben saçmalıyorum ailesi beni istemese rest çekermiş ya rest çekme ben bunu falan istemiyorum sadece benim sevgilime evleneceğim insana saygılı olun sevmeyin dese yetecek ama bunu bile yapmıyor. Ancak bana takma diyor

farklı şehir uzak muzak hiç farketmez canım onlarda.
sen istersen sevdiğinle yurt dışında yaşa. gene evinin içinde gibi olacaklar. tecrubeyle sabit.

Ailesi sizi istemiyor, ayril demisler kesin, o da kabil etmis, oyuzden onlar aradiklarinda arkadaslarlayim diyo.
Ayrilin, ondan size ne sevgili ne de koca olur. Zamaniniza yazik ...

Merhaba biraz uzun oldu. Okuyup yorum yapan herkese teşekkürler.
Benim 4 yıllık bir ilişkim var. Ben mühendisim sevgilim de öğrenci. Ben batılı o doğulu. Onun yaşadığı şehirde çalışırken tanıştım ve sonra da burda çalışmaya devam ettim.
İlk başlarda mükemmel denilecek kadar güzel bir ilişkim vardı. Kaynana adayım da dahil olmak üzere bütün akrabaları herkes çok sevdi. Ben ne kadar şimdiden tanışmak, samimi olmak istemesemde bazı şeylere engel olamadım. Ve sonra hiçbirşeyin bu kadar güzel gitmeyeceğini anladım.
İlk başta kaynana adayının sevgilime attığı iki yüzlüce mesajları gördüm. Oğlum ilerde çapkınlık yaparsan da akıllı ol belli etme gibi yada bana ay bu kıyafetin çok güzel deyip sevgilime o kıyafet açık senin başını derde sokar gibi sözlerini duydum. Daha sonra benim görüştüğüm halasının arayıp görüşme falan gibi laflar ettiğini de duydum.Sevgilime sorduğumda hep bi inkar yada benim yanlış anladığımı söyleme gibi sözlerle beni geçiştirmeye çalıştı . Anlayacağınız herşeyi abartan benmişim.
Neyse kaynana adayı ile görüşmeyi kestim 1 yıldır. Ama bu sefer de sevgilim değişmeye başladı. Tartıştığımız da bana hiç sesini yükseltmeyen insan bağırmaya başladı. Ben ağlarken umursamıyor bile. Benden ailesi ile ilgili şeyleri gizliyor.Benimleyken ailesi aradığında arkadaşlarımlayım demeler. Ben sorduğumda rahatsız etmesin diye öyle dedim diyordu. Ve şimdi WhatsAppta ailesini engellemiş ki benle durum attığında dedikodu olmasın diye..
Ayrılmak istiyorum ama bırakmıyor. Kalmak istesem beni ailesine başta göğsünü gere gere gösteren insan şimdi görmesinler diye uğraşıyor.. Ben ne yapayım nolur fikir verin.
Ayrılmak için daha ne bekliyorsun?

Back
X