- 22 Temmuz 2024
- 654
- 552
- 23
Yabancı dil öğrenmeye başlamıştım kendimi epey de geliştirdim, örgü öğrendim bütün yeğenlerimize hediyeler yaptımAnladım. Evde de oyalanabileceğiniz değişik şeyler olabilir demek istemiştim.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yabancı dil öğrenmeye başlamıştım kendimi epey de geliştirdim, örgü öğrendim bütün yeğenlerimize hediyeler yaptımAnladım. Evde de oyalanabileceğiniz değişik şeyler olabilir demek istemiştim.
Eğer başka bir sorun yoksa o zaman belki de biraz kendinize kalmaya, içinize dönmeye ihtiyacınız vardır. Bazen sadece durmak isteriz. Yeniden, daha güzel koşmak için.Yabancı dil öğrenmeye başlamıştım kendimi epey de geliştirdim, örgü öğrendim bütün yeğenlerimize hediyeler yaptımDeneme yazarım hobi olarak da aslında bir sürü şey vardı. Ama diyorum da son zamanlarda hiçbirini yapacak enerjim yok tiksindim artık
![]()
Haklısınız sanırım. Her anın kıymetini bilmek gerekiyor, şimdi içime dönme vaktidir belki de.Eğer başka bir sorun yoksa o zaman belki de biraz kendinize kalmaya, içinize dönmeye ihtiyacınız vardır. Bazen sadece durmak isteriz. Yeniden, daha güzel koşmak için.![]()
Teşekkür ederim. Otoimmunun ataklarda 2. atak gerçek atak mı? hiç anlaşılmıyor çünkü kortizon veriliyor ve o da ince damarlı organları tetikliyor. 2. Atak durumu karıştırmıştı ortalığı. Neyse bununla geçmiş olsun. Diyeceğim o sizde hafife almayın. Kan testinde referans dışı çıkan hiçbir değeri. O değer düzelene kadar 2 hafta arayla test yaptırın.Yok artık. 3 sene ne demek ya peki tek doktora mı göründünüz? Birkaç doktor mu aynı şeyi söyledi?
Çok geçmiş olsun
Teşekkür ederim bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum maalesef, yarın sabah ilk işim baktıracağımYukarıda bir arkadaş yazmış, gerçekten b12 ve d vit eksikliğinde depresyon benzeri belirtiler ortaya çıkıyor. Öncelikli olarak bir kan tahlili yaptırmakta fayda var. :)
Tekrarı olmasın inşallah dediğiniz gibi bununla geçmiş olsunTeşekkür ederim. Otoimmunun ataklarda 2. atak gerçek atak mı? hiç anlaşılmıyor çünkü kortizon veriliyor ve o da ince damarlı organları tetikliyor. 2. Atak durumu karıştırmıştı ortalığı. Neyse bununla geçmiş olsun. Diyeceğim o sizde hafife almayın. Kan testinde referans dışı çıkan hiçbir değeri. O değer düzelene kadar 2 hafta arayla test yaptırın.
Ben de bir dönem bahsettiğiniz gibi neden geldik dünyaya moduna girmiştim, ki normalde genel anlamda pozitif, neşeli bir insanımdır. Hatta eşim istersen bir psikoloğa git vs demişti. Sonra ne üzerine gittim hatırlamıyorum ama değerlerime baktırdığımda d ve b12 düşüktü, internetten araştırdığımda da vücut ağrısı, yorgunluk, işte mutsuzluk yapabileceğini gördüm. Nitekim doktorun verdiği vitaminleri kullanmaya başladıktan bir süre sonra düzelmeye başladı durum. Hatta sonrasında yine böyle uzun süreli mod düşüklüğü yaşadığım bir dönemde de aynı şekilde aa dedim kesin vitaminler yerlerde ki hakkaten de kan tahlili yaptırınca gördüm ki öyleymiş. :)) İhmal etmemek gerek aslında imkan varsa en azından 6 ayda bir baktırmak lazım. Ülkedeki insanların yarısı bence vitamin eksikliğinden mutsuz ve depresifTeşekkür ederim bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum maalesef, yarın sabah ilk işim baktıracağım![]()
Düzelmenize çok sevindim, ya normalde de öyle cıvıl cıvıl biri değilim hani mutsuz da değilim ama şimdi dediğim gibi hiiiiçççbir şeye kafam kalkmıyor. Eğer benim de kan değerlerim referans dışı çıkarsa bundan sonra her sorunda aklıma o gelecekBen de bir dönem bahsettiğiniz gibi neden geldik dünyaya moduna girmiştim, ki normalde genel anlamda pozitif, neşeli bir insanımdır. Hatta eşim istersen bir psikoloğa git vs demişti. Sonra ne üzerine gittim hatırlamıyorum ama değerlerime baktırdığımda d ve b12 düşüktü, internetten araştırdığımda da vücut ağrısı, yorgunluk, işte mutsuzluk yapabileceğini gördüm. Nitekim doktorun verdiği vitaminleri kullanmaya başladıktan bir süre sonra düzelmeye başladı durum. Hatta sonrasında yine böyle uzun süreli mod düşüklüğü yaşadığım bir dönemde de aynı şekilde aa dedim kesin vitaminler yerlerde ki hakkaten de kan tahlili yaptırınca gördüm ki öyleymiş. :)) İhmal etmemek gerek aslında imkan varsa en azından 6 ayda bir baktırmak lazım. Ülkedeki insanların yarısı bence vitamin eksikliğinden mutsuz ve depresif
Yani sebepsiz bir şey olmasındansa en azından çözümlenebilecek bir şeyden kaynaklanmasını tercih ederiz herhaldeDüzelmenize çok sevindim, ya normalde de öyle cıvıl cıvıl biri değilim hani mutsuz da değilim ama şimdi dediğim gibi hiiiiçççbir şeye kafam kalkmıyor. Eğer benim de kan değerlerim referans dışı çıkarsa bundan sonra her sorunda aklıma o gelecek![]()
Kesinlikle eğer öyleyse çok mutlu olurum çünkü bu halimde kendimden nefret ediyorum. Umarım güzel haberler veririm çok teşekkür ederimYani sebepsiz bir şey olmasındansa en azından çözümlenebilecek bir şeyden kaynaklanmasını tercih ederiz herhaldeGüzel haberlerinizi bekliyoruz. :))
Mineral/vitamin düşüklüğü ve tiroid sorunları depresyon belirtileriyle birebirdir. Özellikle magnezyum eksikliği çok etkiliyor uykuyu da pozitif enerjiyi de.Baktırmadım yakın zamanda ama, ne olabilir ki?
Artık baktırmak farz oldu bana. Aç karınla mı gitmeliyim?Mineral/vitamin düşüklüğü ve tiroid sorunları depresyon belirtileriyle birebirdir. Özellikle magnezyum eksikliği çok etkiliyor uykuyu da pozitif enerjiyi de.
Canınız sıkılıyor olabilir mi? Tv izlemek ve yemek yapmaktan başka bir aktivite yoksa bunalıyor olabilirsiniz, çok insani.Böyle hiçbir şey yapasım yok. Hayattan bıkmış gibi hissediyorum. Eşimi çok seviyorum ve yanımda olmayınca özlüyorum. Ama eve geldiğinde bir iki saat geçince (herhalde sürekli aynı şeyleri yapmaktan) duruluyorum. Basit bir durgunluk sessizlik anı değil bayağı bildiğiniz duvar gibi oluyormuşum. Gece beraber uyumaya geçiyoruz normalde içim kıpır kıpır olur sarılırdım eşime uykuya dalardım huzurla. Ama şimdi uyuyamıyorum bile. Sürekli bir iç sıkıntısı var. Kalkıp kendimi biraz oyalıyorum sonra yatağa geçince zar zor uyuyorum.
Zaten tv izlemek, beraber yemek yapmak dışında kapı önüne bile çıkabildiğimiz yok. Suratıma yansıyormuş ister istemez, eşim soruyor neyin var diye ama verecek bir cevabım yok esasen. Ne olduğunu bilmiyorum. Şu ara işe gitmiyorum 1 hafta tatil, bir sürü ev işi birikmişti ama kafamı kaldırıp hiçbir şey yapamıyorum. Memlekete gidecektim biraz kafam dağılsın diye ama annemle babam annemin memleketine gittiler cenaze oldu. Öyle olunca başka yere yalnız gitmemi de eşim istemedi. Bana ne oluyor sizce? Eşime yansıtmadan bu durumu kendi içimde nasıl çözebilirim?
Neden istemedi? Evli olunca kişisel alan ortadan kalkıyor ve bu normalleştiriliyor, hepimizin yalnız kalmaya ve kendi alanında nefes almaya ihtiyacımız var.Memlekete gidemedim yakın yerlere gideyim dedim onu da eşim istemedi tek gideceğim için, ama bir haftasonu tur gibi bir şeye katılmak istiyorum açıkcası. Ya da yarın kan vermeye gitmişken merkeze geçsem iyi olabilir. Bunun için de kendimi zorlayacağım herhalde çünkü o kadar kafam kalkmıyor.
Evet su bile içmeyin.Artık baktırmak farz oldu bana. Aç karınla mı gitmeliyim?
Canım çok sıkılıyor ama buna alışmıştım uzun süredir böyle bir hayatın içindeyiz, çalıştığımız yer dolayısıyla zerre kadar sosyal aktivitemiz yok anca iki ayda bir market alışverişi yapmaya gidebiliyoruzCanınız sıkılıyor olabilir mi? Tv izlemek ve yemek yapmaktan başka bir aktivite yoksa bunalıyor olabilirsiniz, çok insani.
Psikolojik analizlere girmeden önce gayet düz bir şekilde düşünmek lazım.
Yürüyüş yapın ya da spora gidin kafayı çok dağıtıyor ve o yorgunlukla duş alıp mis gibi uyursunuz..
Aktiviteden enerjik bir şekilde dönünce eşinize de daha neşeli daha hareketli olursunuz siz de iyi hissederseniz..
Benim aklıma bunlar geldi :)
İşte sıkıntınızın sebebi buHiçbir şey çıkmadı henüz mermad. Mesajlaşmaları olmuş yine ama hep resmiyet çerçevesinde. (Bu da tuhaf geldi bana o samimiyetten bu mesajlara geri dönüş? )Ben yine de bakmaya çalışıyorum eşime asla hissettirmeden.
Aslında eşim kısıtlayıcı değildir sadece civar yerleri bilmiyoruz ve arkadaşım olmadan tek başıma gideceğim için (kalmalı olarak) istemedi. Yani normalde açık görüşlü biridir ben ona göre daha kısıtlayıcıyımNeden istemedi? Evli olunca kişisel alan ortadan kalkıyor ve bu normalleştiriliyor, hepimizin yalnız kalmaya ve kendi alanında nefes almaya ihtiyacımız var.
Biriyle birlikteyiz diye yapışık yaşayamayız, aileniz başka şehirde diye oraya bile izin(!) vermemiş. Bence sizin nefes alacak bir alana ihtiyacınız var, eşiniz enerji üretsin birazda o sizi motive etsin bir yere yollamıyorsa.