Bana neler oluyor böyle?

Mystickkk

Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
36
0
16
İstanbul
Merhabalar, ben 21 yasinda,evli ve 1 cocuk annesiyim. Esimle ailemi karsima alarak evlendim, o kadar cok sevdim onu. Daha sonra ailemide razi ettim. Esimle cidden büyük bir ask yasayarak evlendik. Flört dönemi nisanlilik dnemlerimiz cok güzeldi fakat evlendikten 2 gün sonra esim gercek yznü gstermeye basladi. Beni 2 gnlük evliyken aglatmaya basladi. kvlerle kalmayi bile kabul etmstm onun icin. Sürekli kendisi konusmak,hep ön planda olmak,benim ona itaat etmemi,sus deyince susmami,yap dedigini harfiyen yapmami istiyor ve acikca bunu bana söylüyor. Annemlere gitmem sorun oluyor. Halbuki bundan 1 sene önceye kadar haftada 3 kez beni anneme götrrdü. Kendisi ben olmadan bile giderdi. Simdi gittigim an evde kavga kiyamet cikiyor. Surat asiyor agresiflesyr. Konuyu o kadar didiklemem ragmen istemyrm nedeni yok diyor. Sigara icmeme karisiyor gizli kacak sigara iciyorum. Kisacasi hayatimda ondan baska grstgm kimsenn olmasni istemyr arkdslrmla annemle komsularmla olan diyalogumu kendisiyle kiyaslayip, herkese ondn cok deger verdgmi sylyr. Halbuki onun hakaretine küfürüne beni heryerde rencide etmesine ragmen ben hala ona es olarak yapmm gerekn hersyi ypyrm. Doymuyor. Bana sinir krizleri gecirtiyor,sonra ben ne yaptim diyor. 1 kere dayagini bile yedim. Utanarak söylyrm bogazimi bile skti mosmor etti. Bogacakti beni nerdeyse. Ona ragmen bosanmadim ondan. Hala yüzsüzce benimle ugrasiyor. Bunlari yüzne syleyncede bagirark beni pistirmaya calisiyor. Hem ondan bu kadar sogumusken, gecenlerde evde muska bulmam buna tuz biber oldu. Evimize giren cikan kimse yok kvlerden baska. Her haliyle yeni oldugu bellli bir muska sikica posete sarilmis ve biri insan biri bebek suretindede iki tane kursun buldum. Elektrik süprgesinin hortmuna takilmisti. Allah kalbmi biliyr annesnden süphelenyrm. Cnkü esimin yengesinede yaptirmislar zamaninda. Esime bunu söyledigimde hic sasirmadi belki korumak icin yapilmistir dedi. Onun sasirmamasi beni cok korkttu acikcasi. Byk ihtml kvde onun beynini ykyrk syledi iyi bisey evinize sokucam diye. Evde duramiyorum pskolojm bozuk hersey üstme üstme geliyor. Kendimi taniyamaz oldumm.. Kendi evimize cikacagiz ona bile heycanlanamyrm cnkü esim ve ailesi btn yasam enerjmi alip tkettler. Btn gnm oturarak gecyr. Hicbrsey yapmak bsy yemek icmek istemyrm. Bana yardm edin ben bu islerin neresinden tutupta yeniden ayaga kalkayim.

ne yazık ki bazı eşler bayanları arkadaş,aile ve sosyal yaşamlarından soyutlayabiliyor. peki eşinle konuştun mu bu durumu ? seni çok sıktığını ,sıkıldığını,soğuduğunu anlattın mı?

adamlar eşlerine baskı uygulayınca,onları çevreden koparınca kendilerine daha çok yaklaşacağını veya daha mutlu olacaklarını zannediyorlar ama malesef tam tersi oluyor,bayanlar bunalıyor,sıkılıyor,geriliyor,sinirli oluyor tartışmalar çıkıyor bu yüzden bu defa da kadın huysuz oluyor!tartışmaları çıkaran kadın oluyor! kadını o hale kendisinin getirdiği hiç aklına gelmiyor

eğer kayınvalidenlerse bunu yapan sorsanız ya neden bizi evlendirdiniz de benim günahıma girdiniz diye ..

Evet bunu anlamiyor. Beni bunalttigini kendisinden sogudugumu bu hareketlerinden dolayi bunaldigimi ona defalarca anlattiim. Ama yok anlamiyor. Iyi de konssam kötüde konussam onun bir hayal dnyasi var orada yasyr hersyi.

ne insanlar var ya!sana sabır diliyorum iyice düşün taşın sonuçta çocuğun var.kayınvalidenin sana karşı davranışları nasıl peki?

bence eşin kendini sevmiyor..senin sevginide o yüzden kendine yakıştıramadığı için agresiflik yapıyor..önce onu yola getirirsen kv çok sorun olmaz.

Buldugum muskalari bir hocaya gösterdim hastalik ölüm ve ayrilk gibi nedenler icin yapilmis. Ben zaten hep saglik sorunlari yasayan biriyimm. Evlendim evleneli bi ayagim hep hastanede. Karpal tunel,bagirsak iltihabi,migren,tansiyon gbi sikayetlerim olusmaya basladi. Iligimi kemgmi kuruttular.

ne insanlar var ya!sana sabır diliyorum iyice düşün taşın sonuçta çocuğun var.kayınvalidenin sana karşı davranışları nasıl peki?

Kayinvalidem calisiyor o yüzden bana en ufak bir yardimi olmuyor. Istese hertürlü imkan yaratir ama isine gelmiyor, bu büyülerle ugrasann o oldugundn cok eminim cnkü taslari yeni yeni yerine otrttm. Benimle cok ugrasyr. Laf sokmalar el kol sakalari bana cocuk muamelesi yapmasi vs, cocugumu kendi cocugum dye benimsememm icin elinden geleni yapyr. Cocugu oyunlrna alet edyr. Kayinpederm evde oldugunca ceknp yapamyr. Felaket dedikoducu ve formalitelerle dolu bir insan kendisi.. Bukadar acizlesstigi icin ona aciyorum. Ben ne kadar temiz titiz ve tertipliysem o okadar pis pasakli ve düzensiz. Aksamm gec yattgi halde yedigi tabagi tencereleri dahi mutfak tezgahnda brkr ben sabah pasa pasa temzlerm hepsni.

keşke 21 yaşında her genç kız üniversite öğrencisi olsa...
Allah sabır versin ne diyelim

tesekkür ederim canim. Bu araada ben hala okuyorum. Esim bu konuda bile benimle urasiyor. Kendisi 5 yildir aöl mezun olmaya calisiyor. Ben iki dnemde mezun oldum. Ev temizlik su bu cocuk derken ona bile yetistm. Ona ragmen bana hala, cahilmisim bilgisizmisim gibi ezik davranyr ve bndan keyif aliyor. Gercktn hatrlyp yazdkca dhi cok soguyrm ondan.

Ailen bu duruma ne diyor peki? Eger arkandalarsa birak bu adami git ailene.. ayril demiyorum ama esin de burnunu surter en azindan hemde sen kafa dinlersin.. kv ile yasiyorsun sanirsam hem ayrii ev de iste.. yazik bu yasta harcatma kendini..

21 yasinda genc bir kiz
annesinin babasinin yaninda sicak yuvasinda
flörtler yasayan
arkadslari olan
tek derdi ders calismak olan olmali

ama siz biraz erken büyümek istemissiniz
ve bence herseyin zamani var

o buldugunuz muska mi esinizi bu hale getiriyor yada evliliginizi
buna gercekten inaniyor musunuz?
belliki normal olamyan bir adamla evlenmissiniz
bunun tek aciklamasi bu
yada sizin gibi gencse muhtemelen daha ergen kafasidir

canım çok zor bunlara katlanmak. kpden çekiniyorlar madem üzüldüğün konulardan biraz çıtlatsan arkanda durur mu acaba? ya da ailen arkandaysa bi müddet eşinin burnu sürtülsün anlasın yaptıklarını tavrını koy seni seviyorum ama böyle yaparsan ne ben mutlu olurum ne seni mutlu ederim biraz düşün de ailenin yanında dur bi müddet.... aile büyüklerinden sözü geçen biri varsa eşinin dinleyeceği onunlada konuşabilirsin ama hiç çözümü yoksa nasıl katlanacaksın ne kadar gençsin Allah yardım etsin.

keşke 21 yaşında her genç kız üniversite öğrencisi olsa...
Allah sabır versin ne diyelim

Olur mu çok büyük bir aşk, mazallah zaman aşımına uğrar, yıllarca flört etmek heyecanı yok eder nemesiscim..
Bu arada yorumum sana değil konu sahibi ama gerçekten aile sözü dinlemekte ve acele etmemekte büyük fayda var.
Umarım kızlarımıza ders olur bunlar.
Daha hayatının baharındasın, aşk aşk diye ne kadar katlanabilirsin bu adama, sana bu yaşattıklarına?
Kusura bakma ama ben otur çek, çocuğun için dayan, belki düzelir diyemeyeceğim..

Son düzenleme:
Kendinizi kurtarmanızı çok isterdim oradan.
Çünkü ne eşiniz düzelir, kv sizinle uğraşmaktan vazgeçer. İleşke bu kadar çabuk anne olmasaydınız.
Umarım en kısa zamanda kurtulursunuz.

Affınıza sığınarak yazıyorum ama ben bu tip konulara hiç üzülmüyorum.
21 yaşında bu hayatı yaşamayı siz istemişsiniz ailenizi karşınıza almışsınız,2.gün adamın gerçek yüzünü görmüş üstüne çocuk yapmışsınız..
Haketmişinize getirmek değil amacım yanlış da anlaşılmak istemem.
Düşünün bir uçurumdan atlıyorsunuz bilerek isteyerek herkese herşeye rağmen sonra çıkıp "bu uçurumdan nefret ediyorum beni ittiler uçurumdan atlamak aklımda bile yoktu,atladıysam ne oldu ki illa ki kemiklerimin kırılması mı gerekirdi "falan gibi laflar ediyorsunuz.
Uçurumdan atlarsan ölürsün !
Siz uçurumdan atlamışsınız bu genç bir hanımın hür kararı şimdi falla büyüler cinler muskalar falan işin komedi tarafı.
Şurada belki 30 tane genç kıza evlenmeyin gençsiniz vs dedim aldığım cevp hep aynıydı :sen hiç aşık olmamışsın ,aşkımızı kıskanma ,bizim aşkımız bambaşka..
Hep aşklar büyük olur ,kimse aşık olmamıştır vs vs..
Yapacak birşey yok,boşanacaksın yada hergeçen gün adamdan nefret edip muhtemelen doğal olarak genç bir kadın da olduğun için gönlün başkasına kayacak.
İşler karışacak falan hayır senaryo değil bende yazmıyorum bu ülkede trilyon kere yaşanan şey bu.
Bence boşan çünkü az da olsa büyümüşsün gözün açılmış adam sana boş geliyor,haklı da olabilirsin boştur da.
Yolun başındasın ,hayatını boşa harcama.

Hepinizin yorumlarini okudum. Elestirilerinize de saygi duyuyorum. Evet erken yasta büyüdüm büyümek zorunda kaldim. Sagolsun babamiz basimizda hicbir zaman olamadi. Annemle ayrildiktan sonra, ölmedi ama yasamadida. Annem ben ve 2 kardesimi kendi imkanlariyla okuttu. Bakti büyttü. Ve ben hicbir zaman onlrn yznü öne egecek brs yapmadm ve gercktn cok basarili bir ögrencydm. Onun pismanligni cok yasadim. Fakat suandada okulumdayim okuyorum azimle... Esimle aramzda mezhep farki var kendisi alevi. O yüzden istenmedi. Bu yzden karsima aldim ailemi. Onu ne kadar ulaslmaz kildlarsa bana o o kdar cazip vazgecilmz oldu. Icimdeki seyi onlar krklediler tabi bnu bnde istedim. Esim byle bir insan olsa evlenirmydm kanip gidermiydim. Bi anlik heves diyen arkadasle, öyle olsa hala cekermiyim. Bosanmayi bende biliyorum. Ailem hersekilde arkamda. Aptal bir insan degilim. Annelik meselesine gelince,bu dünyada yaptigim en iyi sey melegimi dünyaya getirmekti. O benim herseym ve onun icin hcbrzaman keske demedim. Bana acimanizi veya üzülmenizide istmedim ki. Sadece yardim etmenizi bekledim. Ne yapsam iyi gelir bana. Yada ne yapsam esim düzelir. Bu arada tavsiye veren tüm arkadslra cok tsekkr edyrm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…