Bana neler oluyor 😔

Belki troid bezlerinizde bir sorun vardır, bir baktırın derim çünkü insanı çok etkiliyor bende hipotroid var doktora gitmeden önce uyanamıyordum bile şimdi çok şükür ilaçlarla iyiyim, birde b12 eksikliği olabilir bir baktırın derim, sağlıcakla kalın.

Kan değerlerine bakıldığın da tsh bakıldı mı?
Bende de bu tür şeyler vardı. Yorgunluk, uyku hali, bitkinlik vs. Sonuç hipotroid mişim. Bakılmadıysa bir baktırın.

Eğer fiziksel bir durum değilse, belki de hayat sizi yormuşdur, bezmişsinizdir. Bazen insanın yaşam enerjisi tükeniyor.
Tam kan değerlerine bakıldı.Sadece hormon tahlilleri yapılmadı.cikan sonuçlar elime geçmedi.is yeri hekimi kanin biraz düşük dedi Bende sadece düşük dediği için kaç diye sordum 11 dedi.Ama hamilelik dışında kanım zaten hiç 12 ye çıkmamıştı.bikc yıl önce damardan serum yoluyla dopingli kan ve vitamin takviyesi bile almıştım.Yani kanımın 8 lere kadar düştüğünü bildiğim için 11 değeride hiç dikkate almadım.

Belki troid bezlerinizde bir sorun vardır, bir baktırın derim çünkü insanı çok etkiliyor bende hipotroid var doktora gitmeden önce uyanamıyordum bile şimdi çok şükür ilaçlarla iyiyim, birde b12 eksikliği olabilir bir baktırın derim, sağlıcakla kalın.
Kayinvalidem de bir konuda konuşurken bence senin triotler çok çalışıyor onun için fazla kilon yok ve hızlı hareket ediyorsun demisti.(Görümcem doktor onda da troitler az çalışıyormuş kilo onun için çok alıyormuş onunla karsilastirmisti)

Kayinvalidem de bir konuda konuşurken bence senin triotler çok çalışıyor onun için fazla kilon yok ve hızlı hareket ediyorsun demisti.(Görümcem doktor onda da troitler az çalışıyormuş kilo onun için çok alıyormuş onunla karsilastirmisti)
Troidlerin yavaş çalışması kilo yapar evet ama mesela bende ilk başta kilo olmamıştı hep yorgun bitkin halsizdim 20 yaşında olmama rağmen 70 yaşında gibi bitkin hissediyordum ilaçları kullanmaya başlayınca düzeldim ama ilaç sonra kilo yaptı doktor ilacı değişti kilo sorununda kayboldu

Karakter olarak çok konuşkan bir bir yapım yoktur.Ama bulunduğum toplulukta şakaya,eğlenceye v.s her yola ayak uydururum.Ev işinden, cocugumla ilgilenmekten,(kolik bir bebekti 2 yasina kadar da huysuz bir bebek olarak buyudu) iş hayatının gerektirdiği işleri yapmaktan,misafir ağırlayıp,gece yarısı cam silmekten bile gocunmayan bitmeyen bir enerjim vardı.

Bu ön bilgilendirmeden sonra Şimdi asıl derdime gelecek olursak, yaklasik 6-7 aydir tam tersi durumdayim.Surekli bir uyku hali,bıkmışlık,bezmislik, eşim ailem de dahil kimse bana birşey sormasinda cümle kurmak zorunda kalmiyim diye resmen kaçar vaziyette yaşıyorum.
Inanılmaz derecede halsizim,dışarı çıkmak dolaşmak hiç istemiyorum,kimse gelmesin,benide kimse davet etmesin diye bakıyorum.
Evi idare edecek kadar temizlik,yemek rutin işleri yapıyorum aksatmıyorum ama çok zorlayarak yapıyorum bunu çünkü çok halsizim.
Kan değerlerime daha geçen hafta bakıldı periyodik muayene sebebiyle onda da öyle ciddi bir değer düşüklüğü yok beni bukadar halsiz bitkin enerjisiz bırakacak değerler değil çünkü önceleri cook cook daha düşük değerlerle enerjim daha yüksekti.
Bugün öğlen arası dışarı çıkmam gerekiyordu hadi bi hışımla git işini hallet diye kendimi telkin ettim ve çıktım ama resmen ayaklarım yürüken birbirine dolaştı,yürüken insanin uykusu gelirmi ?
Doktora gitmeyi düşündüm ama havalardan deyip bir iki vitamin önermekten başkada birşey yapamaz sanırım.
Alıp bana enerji,moral, motive, güç kuvvet enjekte edemeyecek diye doktor fikrinide pek sıcak gelmedi.
Uzun lafın kısası;akıla fikire,enerjiye ihtiyacım var.
Öneri ve görüşlerinizi rica ediyorum hanımlar..
Kesinlikle doktora görünün kan degerleri vitamin demeyin iyice baktırın cok büyük sorunlara yol acabilir Allah korusun (p.s : kendimden biliyorum bosuna beklimisim aylarca yerlerde sürünüp parmagımı bile kaldıramazken) ayrıca kan degerleri depresyonla da dogrudan ilgilidir mesela folik asit degerleirnizin düsük olması bile depresyon asırı halsizlik hali yapar ve oldukca önemlidir. Anemiye yol acar :( dikkat edin yani

Çok teşekkür ederim uyarılarınız için.Kan değerlerim normal olduğu için troitler de problem olabilme ihtimali aklıma gelmemişti.Ilk önce yine detayla kan hormon tahlili yaptırıp oradan da pisikiyatira gitmeye karar verdim.
Böyle bezmiş,elini kolunu kıpırdatamadan sürekli yorgun modda yaşamak hayatımı çok zorluyor.biran önce çözüm bulacağım ve güzel bir tatil yapacağım.
Yardımlarınız için teşekkürler 🙏

Back
X