• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bana resmen çirkin dedi :(

İyide annen sana çirkin dememiş ki.
Her anne gibi o da seni çirkin bulamayacağı için öyle bi cevap vermiş.
Benim annemde bana der hiç bir evlat annesine çirkin görünmez diye.
Bu güzellik-çirkinlik konusuna çok taktığın için annene patlamışsın.

size çirkin diyen anneniz değil,sizsiniz..kuzguna yavrusu güzel görünürmüş diye bir özdeyiş vardır..anneniz size bunu anlatmaya çalışmış.sizi çirkin görmesine imkan yok çünkü anneniz... eğer dış görünüşünüz konusunda kendinizi kötü hissediyorsanız birkaç değişiklik yapın.saçlarınızı yüz tipinize uygun kestirin,eliniize yüzünüze bakım yapın,tırnaklarınıza bakın en önemlisi kendinize özgüveniniz olsun..insanları çirkin yapan insanların kendisidir,nasıl olsa çirkinim diye kendinizi bırakmayın asıl sizde ne güzellikler vardırda farkedememişsinizdir.güzelliklerinizi ortaya çıkarın..

Güzelliği bir meziyet sanmaktan vazgeçtiğin gün olgunlaştığın gündür...
Ben de dışarıda veya sevdiklerimden birini görüp güzel dediğim olmuştur. İlla ki Miss Model olmaları gerekmez, bir bakış bir gülüş onu güzel yapar gözümde.
Sevdiğimden dolayı güzel görünür... Sen zaten evladısın seni güzel ya da çirkin gözle görmez ki, sen en değerlisisindir zaten. :34:
Unutma atalarımız bile demiş, 'Kargaya yavrusu şahin görünür.'
Sen ister çok güzel ol ister çok çirkin, ailenin gözünde gene de en değerli olursun.
Kendini başkaları ile kıyaslamamalısın.

ALLAH kimseye çirkin denilmesini sevmezmiş.
kedim yarattım severk kimse çirkin diyemez diyor...
benim annemde bana çok güzel bi kız degilsin ama zehir gibi zekan var demişti ne var yani idare edecek kadar var şükür bakarım ederim kendime...
bence sadece ruhunun okşanmasını annenin senide övmesini istemişsin...
ama annende gereksiz yere kızlarını alıp göklere cıkaran kadınlardan olmamamk için annece duygusal bir yaklaşım yapmış...
onun gözünde sevden güzeli degerlisi yoktur üzülme...
hayatta öyle şeyler oluyorki sırf cok güzelsinn diye başına dertler acılıyor rahat ol kendinle bütününle mutlu ol kendini sev...
kimseden cirkin falan degilsin aynaya daa dikkali bak...

anne sana cirkin dememis sakin anneni üzme
sende eger kendini cirkin hissediyorsan kendine bak birseyler yap
inan o sokakta gördügün fistik gibi kizlar yataktan öyle kalkmiyorlar bakim cok önemli cok ama coook önemli

14-15 yaşalarındaydım.kızkardeşlerim benden cok güzeller ben zayıf çelimsiz,gözlüklü sivilceli bir tiptim kim görse "sen çirkinsin onlar güzel "diyorlardı.bu söz için odama gidip gidip ağladıgımı bilirim.kendi anne babam bile ima ettiler bunu.babam bi gün mavi bir kazak almış resmen dedilerki ikisi birden bu sana yakışmaz kardeşin giysin.o sıralar ergenlik doruklarda tabi şimdi düşününce kahkahalarla gülüyorum.o kazağı kimse görmeden kesmiştim.:) ah ah gençlik işte:)bu dönemler böyle durumlara tepki gösteriyor insanlar kalbin güzelse ve iyi niyetliysen çalışkansan herşeyini kapatıyor..şimdi bence çok alımlı ve hoş bir kadınım haa birde şu var herkesin hülya avşara benzettiği bir bakanın bir kez daha dönüp baktığı dünya üzeli bir kızım var(maşallah) allah onla yaşatıyor bana güzellik duygusunu çok şükür.geçici şeyler ama seni çok iyi anlıyorum bazen çevre ve aile saçmalıyor.sende benim gibi olacaksın çok güzel bir kızın olacak kimsenin gözlerini alamadığı:)))))))

14-15 yaşalarındaydım.kızkardeşlerim benden cok güzeller ben zayıf çelimsiz,gözlüklü sivilceli bir tiptim kim görse "sen çirkinsin onlar güzel "diyorlardı.bu söz için odama gidip gidip ağladıgımı bilirim.kendi anne babam bile ima ettiler bunu.babam bi gün mavi bir kazak almış resmen dedilerki ikisi birden bu sana yakışmaz kardeşin giysin.o sıralar ergenlik doruklarda tabi şimdi düşününce kahkahalarla gülüyorum.o kazağı kimse görmeden kesmiştim.:) ah ah gençlik işte:)bu dönemler böyle durumlara tepki gösteriyor insanlar kalbin güzelse ve iyi niyetliysen çalışkansan herşeyini kapatıyor..şimdi bence çok alımlı ve hoş bir kadınım haa birde şu var herkesin hülya avşara benzettiği bir bakanın bir kez daha dönüp baktığı dünya üzeli bir kızım var(maşallah) allah onla yaşatıyor bana güzellik duygusunu çok şükür.geçici şeyler ama seni çok iyi anlıyorum bazen çevre ve aile saçmalıyor.sende benim gibi olacaksın çok güzel bir kızın olacak kimsenin gözlerini alamadığı:)))))))

Merak etme bana da diyorlar. Kardeşin daha güzel diye.
Kızım olacağını filan hiç zannetmiyorum. Bu tiple kimse bana bakmayacak, bakmaz zaten.
Aman dogruyu söyleyeyim derken beni daha da mahvediyorlar haberleri yok.

.. hiçte güzel degiller bence dedim. Aaa niye güzeller işte. Neyleri var gibisinden dedi....
Canım beni yanlış anlama ama annenin bu cümlesinden sonra sinirlenmeye başlamanı anlamıyorum..Benim annemde başka kızlar hakkında güzel-hoş gibi yorumlar yapar...Ben buna sinirlenecek üzülecek bişey bulamıyorum..Bence Allahın yarattığı her kul güzeldir...Böyle bişey için sakın anneni üzme..Seni sanırım işler güçler biraz sıkmış tatlım,,hayat herşeye rağmen güzel bunu unutma...

Yazdiklarindan sonra benim tahminimce seninkisi ergenlik bunalimi, ya da karakter veya ozguven sorunu olabilir.

Oncelikle su kiskancligi, fesatligi birak. Etrafindaki insanlara nasil baktigini, insan icinde surat ifadenin nasil oldugunu tahmin edebiliyorum. Fesat bakiyorsundur insanlara, ozellikle guzel bulunan kizlara. Yuz guzelligini bilmem ama, insanin icinin cirkinligi yuzune yansir. Seninki de o misal. Senin gibi negatif birini kim niye guzel bulsun ki arkadasim? Insanlara neseli, guler yuzle mi yaklasiyorsun? Etrafindakilere mutluluk mu veriyorsun, keyif mi veriyorsun? Butun bunlar sana uzaksa, kimsenin seni guzel bulmasini bekleme. Isterse kasin gozun guzel olsun, dedigim gibi icin disina yansimasidir o begenilmemek. Annene bile cok masum bir lafindan sonra bu kadar kizabiliyorsan, ilerde dedigini yapmam bilmemne diye isi planlara dokuyorsan, senin halin icler acisi. Akrabalara karsi savunmuyormus filan. Akrabalar tarafindan hakarete, ezilmeye mahrum kaliyorsun da orda mi savunmuyor? Yoksa guzellik konusunda mi? Mesela ne demeli? "Olmazz, benim kiz en guzeli", ya da "kizim kuzeninin de nesi guzel, surati delik desik, oteki yamuk yuruyor, en guzel sensin" filan diyerek mi savunacakmis? Neyin savunmasi bu?

Her neyse, yukarida yazdigim gibi karakter bozuklugu da olabilir. Ergenlik bunalimi da olabilir. Kendin ustesinden gelemiyorsan bir doktora gorun.

anneniz size çirkinsin dememiş lakin sizin bu konuda bir kompleksiniz var sanırım.
insanlarla neden kendinizi karşılaştırıyorsunuz onlar güzel ben çirkinim diye herkesin bir güzelliği vardır mutlaka.
annenize kızmışsınız bunu mu hakettim demişsiniz ona yardım ettiğinizden bahsetmişsiniz anneniz sizi büyütürken nelere katlandı ne zorluklar yaşadı bunu hiç düşünmüyorsunuz sanırım.kusura bakmayın pek empati kuramadım arkadaşım.

gerçekten abartmışsınız ergenlik bunalımı bu kesinlikle annenizin söylediğinde hiç kötü alınacak bişi yok siz kendi kendinize komplekse girmişsiniz sürekli hala amca teyze komşu kızı ile kendinizi kıyaslıyorsunuz bende sizi kıskanç ve alıngan buldum yukarıda yazan arkadaşa katılıyorum siz annenize yaptıklarınızı anlatacağınıza size verilen emekleri bir düşünün önce:34:

Bir kadın kendi güzelliğinden emınse . Baska kadınların güzelliğini rahatlıkla dile getirebılır.

Bu söz cuk dıye sıze oturmus oldu .

Öncelıkle tavrınız cok yanlıs o kızların hepsınde kusur aramak için buyuk çaba sarfedıosunuz kusursuz ınsan olmaz.
Anneniz size çirkinsin dememiş kesınlıkle bence orda bı yanlış anlasılma var.

Ve size tavsiyem önce kompleksınızden kurtulun . Ve bilinki sizde çok guzel bı kızsınız .Çunku çirkin kadın yoktur./COLOR]

Cevapların bir kısmını okuyabildim ama bazı hanımlar çok ayıp etmiş, Bukızcağız belliki 15-16 yaşında
en beğenilmek sevilmeikistediği yaşta! bir yarası var siz birdekıskançsın fesatsın yazmşsınız onu rahatlatmak
yerine...

Bak canım sana bir şey anlatayım, Bizim aile doğulu ve beyaz kadın çok makbuldür bizde, 2 kuzenim var ikiside
ortalama güzeller amaben,m halamlar ve babannemler beyaz olanı övee övee bitiremezdi esmer olana hep
çirkin muamelesi yapılırdı:( çok üzücü çok ta saçma ama beyaz tenli olan kuzen evde kaldı halamlara göre
esmer olanı ise 21 yaşında evlendi daha okurken eşi master yapıyordu o 3. sınıftayken... ve benim akrabalarım
ayyy bu çirkini nasıl böyle akıllı biri aldı gibi sözler söyledi...

emin ol sen üniye başla hem kendine yakışanı bilecek ve ona göre giyinip süsleneceksin ki en önemlisi
çok güzel bir kızda olsan seni karakteriniçin seven biri çıkacak...

Güzellik 2 gün canım ama güzel huy zeka bir ömür ayrıca eminin ergenlikten böyle diyon
bende 13 14 yaşlarında burrnuma takmıştım halbuki zayıf olduğumdan burnum bana büyük görünüyomuş yüzüm tam oturmamışş ve kemikli bir burnum olmasına rağmen kendimi seviyorum üzülme 2 3 seneye hiççç kalmıcak bu dertlerin:)

Ben küçüklükten beri pek umursamazdım nasıl göründüğümü hala da öyleyim ama tanıdığım herkes beni gördükçe çirkin ördek yavrusuydun kuğu olmuşsun der, önceden yanımda kuzenlerim dünyalar güzeli ilan edilirdi ama üzülmezdim ve üstüme alınmazdım çünkü hepsini çok seviyordum bende onları överdim ama gel gör ki ergenlik vs sonrası artık iltifatlar bana gelmeye başladı, o kuzenlerim de şimdi benim görüntüme hayranlar hatta şakayla karışık ufaktan kıskanıyoruz bile derler ama bence bu hala önemli değil, önemli olan eksikliklerimizin acısını karşıdan çıkarmamak..Küçükken beni çirkin görmelerini ne kadar umursamıyorsam şimdi de güzel görmelerini umursamıyorum önemli olan kendini sevmek çünkü. Küçükken de kendimi severdim, şimdi de seviyorum. Bu yüzden mutlu oldum. Bence ne kadar güzel olsan da bu düşünce biçimiyle mutlu olamazsın, görünüşü bu kadar umursama insanın fikirleri ve kişiliğiyle öne çıkması en evlasıdır bence..Kendini sev ve aynala barış, insanlara daha sevgiyle bakmaya çalış, benim tavsiyelerim bunlar..

klasik ergen psikolojisi.
bikaç yıl sonra kendine gülüp geçeceksin, buna emin ol.
tamam annen biraz abartmış ama her annede bu vardır az çok.
benim ki de başkalarının çocuklarının başarılarından bahsederdi. bana nispet yaparcasına.. ama ne oldu, o söylediği kişiler benden hep çoook gerilerde kaldılar.

Ben annende bir yanlış göremedim açıkcası.
Seni çirkin görmediğini öyle birşeyi sana konduramadığı yargısına vardım.
Şaka mahiyette dese de ne olacak hem o annen sonuçta.
Bence sen bu konuda baya dlomuşsun hassasmıştın anneni de yanlış anlamışsın.

ben annem bana her sinirlendiğinde ayı diye bağırırdı.şuanda olduğum gibi küçükkkende şişmandım küçükken bu laf a üzülürdüm ama çok çabuk unuturdum.onun bu lafları beni evden soğuttu burdan kurtuluyum dedim en kötü yer bu evden iyidir dedim evlendim 17 yaşımda ama ora daha berbattı boşandım.anneme bana ayı dediği için hakkımı asla helal etmiyorum.bi süşün bakalım konuyu açan arkadaşım senn annen sana çirkin mi demiş bence sen abartmışsın ya benim annem gibi deseydi ????

Bazı aileler evlatlarına ettikleri lafların ne kadar üzdüğünün yada onlara olan sevgimizi nasıl gıdım gıdım eksilttiğini anlayamıyor maalesef. Bir insanın dış görünüşü kötü bile olsa bunu ima etmek ayıptır anne bile olsa ayıp. Kaldı ki bir akrabanın veya aile üyesinin sizi güzel bulması veya alıcı gözüyle bakması mümkün değildir çünkü tanıdığı ve sevdiği insan dünya güzeli de olsa ona hep çocuksu gelir güzelliğinden bahsetmez... belki de kızını erkenden evlendirmek istemediğinden özgüveninizi kırmaya çalışıyordur :) üzülmemelisiniz. Siz aynaya baktığınızda mutlu musunuz? yeterli. Adriana lima bile yaşlanacak, kırışacak, güzellik baki değil mühim olan huyun suyun ben ne erkekler görüyorum yanlarında dış görünüş olarak pek de parlak olmayan kızlarla... her insan güzellik vs... önemseseydi ohooo...

Back
X