Bana üslup öğretir misiniz?

Schizophrenia

~
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2011
1.533
395
123
İnsanlarla hem samimi hem de sıcak nasıl olunur? Mesafe nasıl ayarlanır? Haddini aşan bir sey denmesi nasıl engellenir?

En önemlisi insanlara duracağı yer nasıl saygılı bir sekilde ogretilir? Hangi üslupla?

Bayılıyorum bunu beceren insanlara. Etrafımda bir kaç örnek var mesela mesafeli olmak istedikleri insanlarla gerekmedikce konusmaz, sohbete cok dalmaz 32 dis gezmezler. Ama samimi oldukları insanlar da yerini bilir. Bunu nasıl beceriyorsunuz? Ornegin yeni tanıştığım insanlara üslubum nasıl olmalı? Onceki işyerimde sınırımı cizemedim yuzgoz oldum bazı insanciklarla ve ayrılmak zorunda kalmıştım bu naifligim yüzünden hala kin doluyum coguna. O an diyeceğimi deseydim ya da sinirlarimi en basta cizseydim ayrilali 1 yil olmasina ragmen düşünüp uzulmeyecektim mesela..

Valla mütevazi olamıcam tamda böle biriyim.ama buyüzden insanlar burnu havada die nitelendiriyor beni(yeni gören ,önyargılı insanlar)...nasıl yapıyorum bilmiyorum sanırım yapı meselesi.etrafımda sadece sevdiğim ve beni seven insnalar var.evime sadece o kişiler gelir gider.kim bana nasıl yaklaşacağını bilir.bu laf delihaya söylenmez derler ,yada deliha bu konuya katılmaz derler.gibi gibi...bende öyleyim çnkü,biri beni sevmediyse hemen anlarım ve uzaklaşırım ,akrabam bile olsa.

Benim iş yerinde yakın olduğum dostum diyebileceğim kimse yok zaten 5 senedir çalışıyorum 5 kere yer değiştirdim kimse ile yakın olmaya da pek fırsat kalmadı ama olsa idi de istemezdim galiba. Biraz samimiyet sonrası en büyük düşmanlar oluyor insanlar , gözlemlediğim bu. Kimseye sır vermiyorum birşey anlatırsam birine kimsenin duymasından çekinmeyeceğim şeyler anlatıyorum. Konuşurken de hanım bey diye hitap ediyorum genelde.
Konularım genelde kakarakikiri yada iş oluyor. Gerçek dostum diyeceğim insanlarla ilişkim en az 10 yıllık.
İş yerinde seviyeyi hep koruma taraftarıyım

Konu sahibine yardımcı olamayacağım ben öyle biri değilim ama bnm eşim tam sa sizin gibi yani ben Eşimi anlatsam bu kadar yazardım. Bu tavır sizin bilerek yaptığınız birşey değil de mi kişiliğiniz karakteriniz bu. Bunu eşime Bi türlü söyletemiyorım.

Burnu havada gibi gorunmeyle herkesle yüz göz olan cinsten gibi gorunmek arasında ince bir çizgi var..bu üslup arti beden dili bir bütün olarak düşünün.Kişisine göre muamele yapsanız olayı cozersiniz

Yok kesinlikle karakterim bu.pek hoşlanmam bu halimden ama değiştiremedimde.ama mutluyum çnkü insanlar tarafından asla üzülmüyorum bu sayede ama üzüyorum işte bazen.eşimiz başak burcumu :) genelde başaklar böle oluyo illa istisnalar vardırda..ama özümde hiç ukala burnu havada değilimdir sadece ilk yeni ilişkilerde soğuk olurum geride durur karşıdakini süzerim.baktım benim ayarımda deil , bidaha hiiçç ne arar ne sorarım :)

cool takılmak, olası sorunları önler. iş arkadaşım, işte kalır. hanımlı, beyli konuşurum. çok çok özel günler dışında gidip gelmem. ancak evlenecek, bebeği falan olacak o kadar. aman dost olayım diye hiç çabam olmaz. yanımda özel bir şey konuşsalar bile kulak kabartıp dinlemem, merak edip asla ve asla sormam, yorum isteseler, herkesin özel hayatı bilemem der geçerim. kendim özel hayatımla ilgili hiç bir şey paylaşmam. sadece evlendiğimi bilirler, hepsi bu kadar. iş sorumluluklarımı harfiyen yerine getiririm. hastalık gibi durumlarda yardımcı da olurum. ama bu asla istismara gitmez, izin vermem. temkinli, mesafeli, saygılı bir iletişim gerek canım gerçi ben devlet memuruyum, özel sektör belki biraz daha farklı olabilir.

Duruş, etkili konuşma vs gibi konularda kurs veren yerler var. Birebir çalışacağın hocalar olur.
Karakterinize ve hayatınıza göre onlar bizden daha iyi öğretir bunu size.

Burada herkesin karakteri farklı.
Ben bağırarak konuşurum diğeri sakin.
Ben gülerek isterim bir diğeri sert bir şekilde.
Ben kurnazca cevaplar peşinde koşarım bir diğeri daha masum.

Ben mesafe için tamamen uzaklasirim bir diğeri yavaş yavaş koyar o mesafeyi.

Herkes farkli tepkiler ve etkiler verir.

Buradan bunu ogrenebileceginize inanıyor musunuz?
Kavram kargaşası yaşarsınız eğer burada anlatılanları uygulamaya kalkarsanız.

Hayat öğretiyor, öğretmediyse de öğretecektir.
Ben de senin gibiyim ama ben bunu bile bile yapıyorum yani bile bile derken başıma bela olacağını bilerek yapıyorum ve sonu kaçınılmaz...Ben direkt bi insanım laf sokmayı bilmem, susarım susarım ve sonunda da patlarım o noktadan sonra da ipler kopar çünkü sivri dilliyimdir.Ben de yüzüne gülerek laf geçiren insanlara hayranım hem tacizkar hem sinsiler iş yerinde en iyisi böyle olmak bence.

Gayet sıcak kanlı güler yüzlü davranıyorum insanlara. Ama ortamdaki herkesle içli dışlı konuşayım diye bir çabam olmuyor. Yeni tanıştığım insanlarla sohbet ederken daha çok dinleyici modundayım. Onları tanımaya çalışıyorum. Olaylara karşı verdikleri tepkileri gözlemliyorum. Diğer insanlara karşı nasıllar bakıyorum.
Kendimi fazla anlatmıyorum. Önemli sırları paylaşmıyorum kimseyle.
Sürekli başkalarının dedikodusunu yapan insanları sadece dinliyorum. Lafımı taşıyacakları gayet açık. Aman boş ver kim ne yaparsa kendine gibi klasik cümlelerle geçiştiriyorum. Uzak durmaya çalışıyorum.
Yüzüm yumuşak fedakar bir insanım. Bu yönümü azaltmaya çalışıyorum. İnsanlar kullanmaya başlıyorlar yoksa.
Çok menfaatçi grupların içine ise hiç girmiyorum. Merhaba merhaba o kadar.
Arkadaşlık ilişkilerinde çok yıpranmıyorum o yüzden.

Bunu nasıl sağlıyorsunuz? Oldu ki hadlerini astılar tepkiniz ne oluyor?

Bunu nasıl sağlıyorsunuz? Oldu ki hadlerini astılar tepkiniz ne oluyor?
Bi reklam varya,,,dümdük sölerim die...valla öle yaparım ,haddini aştıysa suratına içimden ne geçiosan yapıştırır ve orda iletişimi keserim.idare etmem kimseyi.bu kişi üst makamda biriyse ,patron gibi...onada aynısını yaparım ama cümleleri biraz daha kibarlaştırarak.

Bey den abi ye geçiş yapmıştım samimiyete inanarak ve yapmamam gerektigini ogrenmis oldum. Takılma sakalasma mevzusu acaba kırılır mi demeden istediklerini deme haddi verdi. Ama abi diyen baska insanlara saygı duyabiliyolardi. Ben ayarlayamadim o çizgiyi.

Eşim değil de ben Başak burcuyum ve söylediğiniz gibi istisnayım, eşim memnun halinden ya Bi insandan hoşlanmasın kim olursa olsun, kimin hatrı olursa olsun asla yakın olmaz, duruşunu bozmaz , bu yoruyo beni bnm akrabalarıma karşı da böyle olunca. Diyom ya hiç demez aman Efshanın hatrına görüşeyim fln, yok.

Yine de helal olsun size ne olursa olsun insanın Bi duruşu olmalı.

Ben de öyleyim, sıcak kanlıyım ama karşımdaki kişiyi gözlemler daha sonra kanımın sıcaklığını o kişiye göre ayarlarım.Samimiyetimi kullanmaya çalışanlarla mesafe koyarım bi süre sonra o yüzden hayatımda gereksiz insana yer yok

Birincisi önce kendine saygini arttirmanla oluyor.Cunku jest mimik oturup kalkma vs.aklina gelebilecek her ince ayrıntıyı insan otomatik yapıyor.en derinde kendinle ilgili düşüncelerin neyse bütün hareketler ona göre sekilleniyor.Bunu planlı olarak yapmak seni çok yorar ayarını tutturamazsin samimi olman gereken yerde programlı gibi kaskati kalirsin buyuzden yapay olma yorulursun.İnsanin kendisine saygısı 10 sa diğerleri 10 duyuyor 5 Se 5 bunun kaçarı yok.Kendisine gerçekten saygı duyan seven bi insana kimse saygısız davranamaz yapamaz bu bilincaltindan yönetilir.Buyuzden insanların sana vermek istediklerini önce sen kendine duy bu yönde kendine yatırımlar yap.(bence ruhsal yönden yap yatırımını gerçekten insanlara haksızlık yapmadigina vs.inan gerçekten iyi insan ol ozaman kendine çok saygı duyuyosun.dis gorunusune yatırım yaparakta saygi uyandirabilirsin ama bu çok kısa vadeli olur.)kendine inancın tam olsun.Sınır çizmeye gelince sınır çizmek agzina geleni söylemek insanları kırmak kaşların havada gezmek demek değil.Sen yine böyle naif kal insanlarla korkmadan güzel diyaloglar kur samimi ol vıcık vıcık değil.ve olurda biri seni kıracak bisey söyledi hafiften içine dert olacağını hissettin amaan boşver deme bilki akşam keske şunu deseydim diyeceksin.sakince,gecmisten kalan öfkelerini o insana yansitmadan,gayet normal bi şekilde ne demek istedin anlayamadim,bana bu şekilde davranmana göz yumamam ve bu sözün beni gerçekten çok üzdü yanlış anlamış olabilir miyim veya yapmak istemedigin biseyde sizi kırmak istemem ama ben bunu yapmayacagim kusura bakmayın demen yeterli.Panikle ya hirlayip gurluyoruz ya susup içimize atıyoruz.karsimizdakide bi insan uzaydan gelen farklı varlıklara davranma kılavuzu hazırlamaya hic gerek yok.Sen kendine ve insanlara saygili davrandigin surece kimse sana kaba olamaz olmak içlerinden gelmez.bence doğal ol kendinede bi maske taşıma eziyeti etme.Bu konuda bende coook zorlanmış biri olarak yazıyorum es gecemedim emin ol kararlı olursan çok güzel basariyosun.insanlar senden korkarak değil severek seviyeli davranıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…