Bana üslup öğretir misiniz?

Aynen katılıyorum.Süper tespitler.Çok faydalı bir yprum .tşkler.

İnsanlarla hem samimi hem sıcak olup da karşı tarafın haddini aşan bir cümle kullanması engellemek diye bir şeye henüz rastlamadım. Ne kadar güler yüzlü, naif olursan o kadar tepene çıkıyorlar, en iyisi soğuk ve mesafeli ol ki karşı taraf seninle ilgili bir cümle kullanırken biraz düşünsün.

Haha hakkaten eşiniz gibiyim bende , benim eşimde çok şikayetci benden ama yapcak bişe yok oda alıştı artık.ve oda bana benzemeye başladı ,dioki en güzelini sen yapıosun aslında dio.hayatıma sadece iyi kalpli,fesat olmayan,içten,iyi zamanda kötü zamanda bizle olcak insanları alıyoruz.hesap kitap yapan görgüsüz insanları evimize dahi sokmuyoruz.bizide öyle gören varsa ,onlarda bize öle yapsın mantığındayız.sizin yükselen farklı ozaman çnkü benim yüksleende başak :)

Beni yazma zahmetinden kurtardiniz. Benmle samimi olan herkes ilk gordgmzde burnun havada bi tipe benziyordun der hep. Kesinlikle bu bir karakter. Cok mutluyum. Kiziyorum bazen kendime cok mesafeliyim ilk iliskilerde. Ama ne kmseyle kus um. Ne kimseyle vicik vicik. Yapi bu. Yeri gelmisken yeni ortamlarda susmadan durmadan kendini anlatanlar, bagira bagira baskin tonda tanimadigi insanlarla paylasimda bulunanlar, yeni tanistigi insanlarin ebesine kadar soru soranlar, veee sevgi pitircigi gibi yeni ortaminda dolasanlar.... COOOK iticisiniz... Bizim burun havalarda da sizin hersey yerlerde be ya

Boşver kim ne sanıyosa sansın bizi.biz özümüzü biliyoruz.

bir yengeç burcu olarak en ıyı bunu ben ayarlayabılıyorum dıyebilirim,çok şükür hiç yanılmadım,işin sırrı karşı tarafın gözlerinde ,bana göre kişilikler gözlere yansıyor ,herkese karşı buzdolabı gıbı olurum ancak ben ıstersem yaklasırım bazıları çok yalaka yapmacık oluyor onları falan atarım olmasada olur onlar ,daha çok gözünde merhamet gördüklerim var onlara yaklaşırım ,çevrem azdır ama özdür ,

sizli bizli konuşmak mesafeyi ayarlamaya en güzel yer bence

ben de dışarıdan kendini beğenmiş,buzdolabı diye tabir edilenlerdenim.kendima ait kurallarım var herkesle muhabbet etmem,hoşuma gitmeyen şeyi de söylerim hemen.
Ama keşke bu huyumu değiştirebilsem.İnsanlar hemen samimi olanları daha çok seviyor sanırım.Daha fazla arkadaşım olsun isterdim açıkçası.

Ben de sanirim tasvir ettiginiz gibiyim. Insanlarla cok fazla icli disli olmamaya calisiyorum. Okul arkadasim mi okulla ilgili konulari vs konusurum didisinin didisini sorup muhabbeti ilerletince samimiyet artiyo samimiyet artinca bazilarinda seviye kalmiyo. Bana da yeni taniyanlar ya da cok yakin olmadiklarim soguk der. Varsin soguk desinler ona gore davransinlar. Gereksiz samimiyetlere lacka espirilere gelemem. Resmiyet seviye her zaman iyidir hicbir zarari olmaz.

Valla ben senli benli konusmam,uzak durmaya calisirim. Iyi gunler ,merhaba,iyi aksamlar der gecerim cogu insana. Lutfen,rica ederim,tesekkurler kelimelerini cok kullanirim. Haddini bilmeyenlere cok sabrederim, patlayinca da tam patlarim
Is yerinde arkadas edinmekten hoslanmam,guler yuzluyumdur. Kimseye emretmem ,sertdille konusmam.insanlara deger verdigimi gosteririm ama mesafen de hep bellidir

Bende sen gibiydim çok ağladım çok üzüldüm ama sonra karşımdakini nasıl rezil edebileceğimi yeri geldiğinde nasıl yerin dibine sokup nasıl iyi olmak istediğimle iyi olacağımı öğrendim ama iş işten geçmişti o kişiler için şimdi duruş etkili ve düzgün konuşma mümkünse İstanbul Türkçesinden sakın çıkma ; sonra mimikler çok önemli . Mesela konuşmak istemediğim birine kapı duvar bir ifade takınıp her kelimesinden sonra tek kaşımı kaldırıyorum hadi 3 kelimeden fazlasını kur bana yada o konuşurken yine ne yumurtlayacaksın tebessümü at sen cevap vermeyip tebessüm ettikçe sinir olacaktır . yada seni yerecek bir şey söyleyen birine önce kendini sık sonra tükürük püskürterek gül ve deki gülmemek için kendimi çok sıktım kusura bakma devam et tabi tabi yap mesela ... birde fiziksel özelliklerinin farkında olmalısın .. Birde bir kişi hatasını anlamadıysa onunla hiç bir şekilde konuşmam yan yana oturalım istersek

bana çok burnu çok havada diyorlar ama sen bilirsin uygulamamak sana kalmış

Siz laubalilikten rahatsizsiniz sanirim.bu tip insanlarin yaptigi hic bir espiriye gulmem,sohbetlerine katilmam,sorulan sorulara kisa net cevaplar veririm.
Ilk tanismada olabildigince mesafeli olurum.yapim bu boyle yapayim diye degil..
Bir kez kirilirsam da soguk ruzgarlar eser asla eski beni bulamaz karsimdaki.
Sozel olarak degil tavirlarimla koyarim mesafeyi.

Çok mükemmel tespitler. Cok teşekkür ediyorum. Insanlara fazlasıyla saygılı davranıp fazlasıyla idare etmek ne yazık ki ise yaramıyor. Samimi oluyoruz bi bakmissin garip abuk subuk espriler. Herkesle mi düşman olalım yani nedir?

Ilk intibada soguk ve mesafeliyim. Sonra arkadaş edinmeye, yalnız takilmamaya çalışırken sınırımı cizemiyorum ne yazık ki. Hep yalnız mı takilicaz böyle de. Is ortami mesela yemege beraber gidelim teklifine ne demeli ya da hep yalnız mi yemege gitmeli? Esli arkadaş ortamları mesela nasıl davranmalı?

Son düzenleme:
Biraz taktik verir misiniz? Mesela bikac bayanla oturdugunuz toplumda tavrınız ne oluyor?

Merhamet gorduklerinizle sinirlarinizi nasil belirliyosunuz hadlerini astiklari olmuyor mu hic?

Ben bu yüzden insanlar tarafından "havalı, burnu kaf dağında, o bizi beğenmez" gibi gereksiz laflara maruz kalıyorum...

Bunu başarabilmen için insan sarrafı olman lazım örneğin bir insanın merhaba deyiş tarzından bile nasıl bir insan olduğunu çözebilirim... Bazen de 1-2 cümle kurması yeterli...

O saatten sonra insana yakın yada uzak olma kararımı kendim veririm ve bunu başarırım...

Yakın olmayı tercih ettiğim insanlarla da ilk diyalogta "ya sen çok havalı, çok kasıntı kimseyi beğenmeyen bir tip gibi görünüyorsun ama çok sıcak kanlısın senin muhabbetine doyulmuyor" cümleleri dökülüyor :))

Haa yalnız şu pat diye ağız payı verme bendede yok, kimisi seve seve sokar lafını bayılırım... Ben ağır konuşuyorum sonrada üzülüyorum...

Şunu bi gün bende başarıcam inşallah...

İnsanlara karşı önce mesafeliyimdir,konuşmasından cümlelerinden,hal ve tavirlarindan nasip bir insan olduğunu uç asagi beş yukari anlarim...iiyi biri ise son derece güler yuzluyumdur,hoşlanma diye anda zaten bir daha görüşmek ama kimseyle öyle vicik vicik ilişkiler kuramam,yerimi,söylemem gereken sözü bilirim,kimseyle çok samimi olmam o yuzden kimseyle sorun yaşayan bir insan olmadi,bir tek eşimin ailesi hariç...çünkü sinirlarimizi bilmediler zaten de ne saygi ne sevgi kaldi aramizda

Merhamet gorduklerinizle sinirlarinizi nasil belirliyosunuz hadlerini astiklari olmuyor mu hic?
borç para falan vermem ,sırrımı paylaşmam bu ikisi zor durumda bırakır haddini aşan olmadı,şöyle zamanla insan değişir derler ya o merhametli insanların bazılarıda değişebiliyodu ozaman samımıyetı dırek kesıyorum kapıya gelse açmam,mesajlarına telefonuna cevap vermem gerekli dahi olsa muhattap olmam kendısıde anlar zaten öylelık ondan kurtulurum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…