Bana yapılmayan adetler yeni geline yapılıyor

ayrı şehirde olduğunuz için belki bayram ziyareti yapılmamıştır da ben öyle bir adette bilmiyorum şahsen, bayramlarda biz eşimle iki tarafa aynı gün farklı saatlerde gider döneriz, nişanlıyken de böyleydi hiç onlardan gelmesini beklemedim. neden yapılmadı diye düşünüp durmak sadece size zarar verir, gerekli olan bir adet değil sonuçta hele de farklı şehirden gelmek iki taraf içinde fazlaca zahmet. eltinizi sevmişsiniz, kaynınızı da seviyormuşsunuz hiç kendinizi kurmayın, onlara da duygularınız değişebilir.

Merhaba arkadaşlar ben 5 aylık evliyim. şuanda eşimin erkek kardeşi nişanlı evlilik sürecinde. Soru başlığından da anlaşılacağı üzere moral bozukluğu yaşıyorum. Eşim ve ben ayrı şehirlerdeydik. Nişanlılık sürecimde hiçbir örf adet yapılmadı 2 bayram geçti ziyaret edilmedi çeyiz almaya gelinmedi hiç ziyarete gelmediler bunun gibi birsürü şey. O dönem ben be dersem bizde öyle bir adet yok dendi şimdiki gelin kendi şehirlerinde. Bugün konuşuyorlar bayramda geline gidecez diyorlar eee ben zamanında eşime söylediğimde öyle bir adet yokmuş sordum diyordu. Biz farklı şehirdeyiz diye hiçbir şey yapmadılar öyle adetimiz yok deyip sıyrıldılar. Eltimi az çok tanıdım iyi biri seviyorum kaynım kardeşim gibi kötülüklerini asla istemiyorum ama ben kendimi çok kötü hissediyorum kıskanmıyorum diyorum ama kıskançlık mu bilmiyorum ama içim rahat değil. Beni çok üzdüler istediğim hiçbir şey olmadı.
Aynısını ben yaşıyorum.Kurban bayramında yeni nisanlanmistim.Sadece eşim geldi bayramlaşmaya.Kaynanam sadece Nisan'da geldi.Gelmemeye benim gitmemi bahane buluyor.1 Mayıs ta babam çeyiz götürecek.Evde benim başıma kakiliyor.Esimin ailesine söz verdi.Esim ayrı trip çeyiz götürmek zorunda değilsin diyor.Bayramda gelecektik de eee siz gelecekmissiniz.

ayrı şehirde olduğunuz için belki bayram ziyareti yapılmamıştır da ben öyle bir adette bilmiyorum şahsen, bayramlarda biz eşimle iki tarafa aynı gün farklı saatlerde gider döneriz, nişanlıyken de böyleydi hiç onlardan gelmesini beklemedim. neden yapılmadı diye düşünüp durmak sadece size zarar verir, gerekli olan bir adet değil sonuçta hele de farklı şehirden gelmek iki taraf içinde fazlaca zahmet. eltinizi sevmişsiniz, kaynınızı da seviyormuşsunuz hiç kendinizi kurmayın, onlara da duygularınız değişebilir.
Başka şehirden evlenmeyi biliyorsa ziyaret etmeli.2 bayram diyor en az bir bayram.

Merhaba arkadaşlar ben 5 aylık evliyim. şuanda eşimin erkek kardeşi nişanlı evlilik sürecinde. Soru başlığından da anlaşılacağı üzere moral bozukluğu yaşıyorum. Eşim ve ben ayrı şehirlerdeydik. Nişanlılık sürecimde hiçbir örf adet yapılmadı 2 bayram geçti ziyaret edilmedi çeyiz almaya gelinmedi hiç ziyarete gelmediler bunun gibi birsürü şey. O dönem ben be dersem bizde öyle bir adet yok dendi şimdiki gelin kendi şehirlerinde. Bugün konuşuyorlar bayramda geline gidecez diyorlar eee ben zamanında eşime söylediğimde öyle bir adet yokmuş sordum diyordu. Biz farklı şehirdeyiz diye hiçbir şey yapmadılar öyle adetimiz yok deyip sıyrıldılar. Eltimi az çok tanıdım iyi biri seviyorum kaynım kardeşim gibi kötülüklerini asla istemiyorum ama ben kendimi çok kötü hissediyorum kıskanmıyorum diyorum ama kıskançlık mu bilmiyorum ama içim rahat değil. Beni çok üzdüler istediğim hiçbir şey olmadı.
bunu esinin ailesine söylesen hemen kıskančlık olarak algılarlar ne demek istediğini ne düşündüğünü anlamazlar. bende de oldu o eltim evlendiğinde ona herşeyi aldılar banada sunu yapacaz bunu yapacaz dediler 2 buçuk yıldır evliyim bir çöp yapmadılar almadılarda. bende oğlunun eşiyim eşitlik istiyordum, halbüki eltimin hiç bir faydası yok onlara ben birlik oturuyordum hizmetlerinde kusur bile etmedim saygısızlık dahi etmedim, ama hep el altında tutuldum sonra esim farkina vardi herseyin beni ezdirmek istemedi ayrı eve çıktık farklı şehire. şimdide bizim peşimize düşmüşler güya melekler ama ben kendimi geri verdim hiç muhattap dahi olmuyorum gerekte duymuyorum keza eşimde aynı şekilde meersem kimseye haddinden fazla değer verip alttan almamak gerekiyormuş değer görmek için. ama benim ičin bitti onlar hiç umrumda dahi değiller eşim bana yetiyor yuvamı huzurla mutlulukla sürdürebiliyorum. o yüzden tecrübelerime dayanaraktan kendi kıymetimizi bilmeliyiz kimseyi alttan almak zorunda değiliz değersizlik hissettiğinizde herzaman geri adım atmalıyız . simdi senin ne demek istediğini emin ol kendim gibi anladım o yüzden takma zamanını bekle herşey bittikten sonra yüzlerine vur çekinme sonra geri adım at eksik kalsınlr boş ver

Farklı ve uzak şehirlerde gelip gitmek zor oluyor. Adet uygulamasi da zor oluyor.

Hayır, saygı duyuyorum ama hakikaten böyle seylerden hoşnut oluyor musunuz?
Kız kardeşim sırf nişan videosu için adamları kapıya götürdü utancımdan yerin dibine girdim. Onun adına ben utandım valla. Neymiş kapı çalıp çiçek vereceklermiş bunun videosu olacakmış 🤣🤣
O yeni akim

İyi de aynı şehirdelermiş yani adet yok diye bayramlaşmaya gitmesin mi insanlar ayıp değil mi?

Dümdüz bayramlaşmaya gidiyorlardır dur adettendir geline gidelim dememişlerdir yani.

Hem farklı şehirlere sırf erkek ailesi diye niye kalkıp gelsin insanlar bayramlaşmaya?

Böyle şeyleri dert ederseniz kendinize yazık edersiniz.

E soyleyin acik acik hayirdir bu adetler bitek banami yoktu yaptiginiz haksizlik diyin laf sokun rahatlarsiniz onlar dusunsun ondan sonra

Aynısını bende yaşadım. Hala yaşıyorum burda ki geline bayramlaşmaya gidilir bizimkiler aranmaz bile. He önemlimi değil ailemin onların içine girmesini hiç istemiyorum.Aksine hayatım için uzak olmalarını artı görüyorum. Bence böyle düşünün onlara karşı bir gebeliğiniz yok.Yakın olmak her zaman sıkıntı doğurur.

Mesele gelenek, görenekten ziyade önemsenmemekten şikayetçisiniz anladığım kadarıyla.
Kendinize bu duyguyu yük etmeyin.
Hayat böyle kimse kimseye denk davranmıyor.
Kötü olmanıza gerek yok bunun için. Kendinizi rahatlatmanın tek yolu kendiniz için önemli olmayan ama onlar için önemli konularda kendinizi hırpalamamanız yeterli olacaktır.

Eltimi az çok tanıdım iyi biri seviyoru
Bende eltimi sevip abla yerine koymuştum
Sen öyle bi hata yapma ne olursa olsun kimseye çok güvenme kocan bile olsa
Hatta yeni bi söz öğrendim buralarda çok kullanılıyor
Elti eltiye eş olmaz köpek b.kundan keş olmaz yani şair demek istemiş ki Elti eltiyi çekemez kopek pisliğini ne kadar yıkarsın yıka peynir olmazmış anlami

Yani isteklerinize anlam veremedim ben kendi adima ama kvnin ziyarete gelmemesi bu derece dert edinilcek bir seyse bile geçmiş zaman geri gelmez. Bunun için ofke veya kiskanclik duymak sadece size zarar verir kimsenin umrunda olmayacagi gibi bir şey de degistirmez.

İyi de aynı şehirdelermiş yani adet yok diye bayramlaşmaya gitmesin mi insanlar ayıp değil mi?

Dümdüz bayramlaşmaya gidiyorlardır dur adettendir geline gidelim dememişlerdir yani.

Hem farklı şehirlere sırf erkek ailesi diye niye kalkıp gelsin insanlar bayramlaşmaya?

Böyle şeyleri dert ederseniz kendinize yazık edersiniz.
Bayram deyince herkes yanlış anlamış bu sadece örnekti bayram yaklaştığı için tek sofun bayram ziyareti değil düğün sürecinde eşya yapılmayan bizde böyle değil bizim adetimiz değil denen şeyler şimdi nedense yapılıyor adetleri 1 senede değişmedi herhalde

Daha önemli şeyler yok mu hayatınız da? Oturdunuz bunları dert ediyorsunuz?

Sizin değerinizi onların yaptığı şeyler mi belirliyor? Neden tetikleniyorsunuz?

Evlenirken birşey yapmamışlar, bunu kabul edip evlenmişsiniz. Şimdi neden dert arıyorsunuz kendinize.

Yapmamışlar bunu tercih etmemişler, şimdi ediyorlar. Sorun nedir?

Sizde ona göre davranırsınız. Birşey olduğunda koşturmazsınız. Olduğu kadar dersiniz geçersiniz. Aile huzurunuzu bozmaya değer mi?

Bence takmayın.

Mesele gelenek, görenekten ziyade önemsenmemekten şikayetçisiniz anladığım kadarıyla.
Kendinize bu duyguyu yük etmeyin.
Hayat böyle kimse kimseye denk davranmıyor.
Kötü olmanıza gerek yok bunun için. Kendinizi rahatlatmanın tek yolu kendiniz için önemli olmayan ama onlar için önemli konularda kendinizi hırpalamamanız yeterli olacaktır.
Evet kesinlikle öyle bayram sadece şuanki örnek bizde yapılmayan bizim böyle adetimiz yok denen şeyler şimdi gün yüzüne çıkıyor biz farklı şehirden olduğumuz için istemeyip kestirip attılar beni kıran bu

Daha önemli şeyler yok mu hayatınız da? Oturdunuz bunları dert ediyorsunuz?

Sizin değerinizi onların yaptığı şeyler mi belirliyor? Neden tetikleniyorsunuz?

Evlenirken birşey yapmamışlar, bunu kabul edip evlenmişsiniz. Şimdi neden dert arıyorsunuz kendinize.

Yapmamışlar bunu tercih etmemişler, şimdi ediyorlar. Sorun nedir?

Sizde ona göre davranırsınız. Birşey olduğunda koşturmazsınız. Olduğu kadar dersiniz geçersiniz. Aile huzurunuzu bozmaya değer mi?
Düğün sürecinde çok yıprandım psikolojik olarak da iyi değildim böyle sorunlardan ötürü. Ozaman çok takıyordum. Değer vermediler önemsemediler demekki kültür farklı dedim ama değilmiş insan kendini enayi yerine konmuş gibi hissediyor. Bınlar nasılsa bilmiyor diye yok bizde denip geçti.

Düğün sürecinde çok yıprandım psikolojik olarak da iyi değildim böyle sorunlardan ötürü. Ozaman çok takıyordum. Değer vermediler önemsemediler demekki kültür farklı dedim ama değilmiş insan kendini enayi yerine konmuş gibi hissediyor. Bınlar nasılsa bilmiyor diye yok bizde denip geçti.
Önemli olan eşinin sana nasıl davrandığı. Maddi beklentin vardıysa ve karşılanmasıysa bu eşinle senin hatan. Demek ki maddi olarak hazır değilken evlenmişsiniz.

Maneviyata gelince de onlar kim allah aşkına? Unutmaki herkes kendi değerini kendi belirler. Sana böyle yapmış olmaları senin değerini düşürmez aksine onların sende ki yerini düşürür. Yaşlanınca ona göre muamele edersin.

Şimdi ne gerek var huzurunu kaçırıyorsun? Buna çok benzer bir konu daha vardı. Ama o yıllar olmuş hala atlatamamış. Yazık değil mi senin yıllarına? Psikolojini etkilemene. Enayi yerine koyulmadın ayrıca sevdiğin adamla evlendin. Biraz fazla anlam yüklüyorsun ailesine.

Back
X