Bana yapılmayan adetler yeni geline yapılıyor

Eşinize o an, anne babasının yanında sorun:”.ben nişanlıyken bayram ziyaretine gelip gelmeyeceğinizi sorduğumda bizde öyle adet yok demiştin, gördün mü hayatım sizin köye de yeni adet gelmiş” diye, bakalım ne diyecekler.

Merhaba arkadaşlar ben 5 aylık evliyim. şuanda eşimin erkek kardeşi nişanlı evlilik sürecinde. Soru başlığından da anlaşılacağı üzere moral bozukluğu yaşıyorum. Eşim ve ben ayrı şehirlerdeydik. Nişanlılık sürecimde hiçbir örf adet yapılmadı 2 bayram geçti ziyaret edilmedi çeyiz almaya gelinmedi hiç ziyarete gelmediler bunun gibi birsürü şey. O dönem ben be dersem bizde öyle bir adet yok dendi şimdiki gelin kendi şehirlerinde. Bugün konuşuyorlar bayramda geline gidecez diyorlar eee ben zamanında eşime söylediğimde öyle bir adet yokmuş sordum diyordu. Biz farklı şehirdeyiz diye hiçbir şey yapmadılar öyle adetimiz yok deyip sıyrıldılar. Eltimi az çok tanıdım iyi biri seviyorum kaynım kardeşim gibi kötülüklerini asla istemiyorum ama ben kendimi çok kötü hissediyorum kıskanmıyorum diyorum ama kıskançlık mu bilmiyorum ama içim rahat değil. Beni çok üzdüler istediğim hiçbir şey olmadı.
Boşver girme,duyma hiç ilgilenme.Senden hiçbir şey bekleyemezler.Kimseye minnet etmemek çok güzel.Eger dediklerini yapsalardi bir tartışma vs senin için şunları şunları yaptık derlerdi .

Hayır bayram sadece şuan denk gelen hiçbir adet yapılması düğünde kınada ve saygı yoktu ağzımı açmadan bizim öyle adetimiz yok dediler ama 1 sene önce olmayan adetler şimdi orataya çıkıyor beni üzen bu
Yapacak bir şey yok yol parası benzin parası adet örf sildirmiş e bu pahalılıkta pek de şaşmamak lazım

Boşverin ufak ufak intikam alır içinizi soğutursunuz

Şimdi ağzınızı açsanız önce kıskanç haset olarak yaftalar lar sonra da yeni gelinle yani elti ile aranı bozarlar

Gerek yok boşverin

Merhaba arkadaşlar ben 5 aylık evliyim. şuanda eşimin erkek kardeşi nişanlı evlilik sürecinde. Soru başlığından da anlaşılacağı üzere moral bozukluğu yaşıyorum. Eşim ve ben ayrı şehirlerdeydik. Nişanlılık sürecimde hiçbir örf adet yapılmadı 2 bayram geçti ziyaret edilmedi çeyiz almaya gelinmedi hiç ziyarete gelmediler bunun gibi birsürü şey. O dönem ben be dersem bizde öyle bir adet yok dendi şimdiki gelin kendi şehirlerinde. Bugün konuşuyorlar bayramda geline gidecez diyorlar eee ben zamanında eşime söylediğimde öyle bir adet yokmuş sordum diyordu. Biz farklı şehirdeyiz diye hiçbir şey yapmadılar öyle adetimiz yok deyip sıyrıldılar. Eltimi az çok tanıdım iyi biri seviyorum kaynım kardeşim gibi kötülüklerini asla istemiyorum ama ben kendimi çok kötü hissediyorum kıskanmıyorum diyorum ama kıskançlık mu bilmiyorum ama içim rahat değil. Beni çok üzdüler istediğim hiçbir şey olmadı.
ben olsam bana adetler vs yapılmadı diye memnun olurdum. Ziyaret yok çeyiz almak vs ne güzel işte. Ben saçma buluyorum açıkçası böyle şeyleri. Ne güzel ohh mis gibi kurtulmuşsunuz tüm bunlardan, kendinizi şanslı sayın. Çeyiz almaya gelmek nedir, beraber çaydanlık vs mi almaya çıkıyorsunuz yoksa sizin havlunuza falan mı bakmaya geliyorlar?

Sizde tanımış olursunuz bu şekilde onları ve ona göre davranırsınız. Bence hiç canınızı sıkmayın. Eşinize de anlattığınız zaman ‘ Ay canım evet sen haklısın’ demeyeceğine göre. O yüzden eşinize de bize yapmadılar diyip kendinizi haset etmiş gibi göstermeyin.

Boşverin. Umursamayın. Görüşünce konuşunca merhaba merhaba deyin geçin. Kimse sizden ailenizden evlatlarınızdan kıymetli değil.

Back
X