33 haftalık hamileyim ve 2,5 yaşında bir oğlum var.ama benim psikojim çok bozuk.beklenmedik bi hamilelik ikisine nasıl yeticem.sinirlerim harap olmuş bi durumda.bir haftadır oğluma tuvalet eğitimi veriyorum bir taraftan onun stresi.bir taradtan doğumdan sonra ikisinle nasıl baş edicem ya oğlumun psikojiside bozulursa diye.eşim çok vurdum duymaz,benim bu durumumu görmezden geliyor.bilmiyorum ne yapıcaz bana yardım edin ben gibi çocuklarının arası az olanlar mutlaka vardır.allahım başka dertler vermesin ama ben çok takıyorum iyi bi anne olamazsam diye yetemezsem diye.
evet işte bu olay insanı gerçekten çileden çıkarıyor kim olursa olsun yanındaki senin çocuk yetiştirmene karışmamalı ama öyle olmuyor malesef.eşinle açık açık konuşman lazım gerçi konuşmuşsundur ama.benim kayınvalidem de ben çocuklara kızınca kahkaha atardı kaç kere eşime söyledim söyle gülmesin diye ama söyleyemedi.artık ben söyledim uygun bir dille.bebeğini al git emzireceğin zaman ben uyutacam de.ah işte eşler olayları organize etmezse olmaz.sen artık deneyimli bir annesin öyle söyle ilk çocuğumda yaşadıklarımı bunda yaşamıycam diye çaktırmadan söyle.yani bunlar sadece fikir artık sen nasıl yaparsan.hiç üzülme onlar senin çocuğun ve eğer çift terbiye alırsa inan işin çok zor ben de yaşadım iyi kötü çünküseninkiler ikiz allahım yardım etsin inşallah.ben kayınvalidemle aynı yerdeyim apartmanda iyi tarafları var yardımcı oluyor ama kötü taraflarıda var herşeye maydonoz olmak gibi.kendi sözün geçmiyor çocuklarına birde ilk doğumda sayelerinde loğusa bunalımına girdim tekrar yaşamak tan korkuyorum.çok zor atlattım oğlumda çok zor bir bebekti 6 ay hiç susmadan ağladı ve uyku sorunu yaşadık.
evet işte bu olay insanı gerçekten çileden çıkarıyor kim olursa olsun yanındaki senin çocuk yetiştirmene karışmamalı ama öyle olmuyor malesef.eşinle açık açık konuşman lazım gerçi konuşmuşsundur ama.benim kayınvalidem de ben çocuklara kızınca kahkaha atardı kaç kere eşime söyledim söyle gülmesin diye ama söyleyemedi.artık ben söyledim uygun bir dille.bebeğini al git emzireceğin zaman ben uyutacam de.ah işte eşler olayları organize etmezse olmaz.sen artık deneyimli bir annesin öyle söyle ilk çocuğumda yaşadıklarımı bunda yaşamıycam diye çaktırmadan söyle.yani bunlar sadece fikir artık sen nasıl yaparsan.hiç üzülme onlar senin çocuğun ve eğer çift terbiye alırsa inan işin çok zor ben de yaşadım iyi kötü çünkü
sağol canım içimi aydınlattın.senin bebişlerin arası daha az ama ne güzel alıştırmışsın kendini.bende ilk zamanlar çok ağladım sonra alıştım bu fikre ama yenden girdim bu bunalıma son zamanların vermiş olduğu sıkıntıyla.inşallah ben üzüldüğüme yanarım bebek olunca herşey yolunda gider.allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah.Güzelim bence ilk bebğinde yaşadıklarından dolayı tereddütlüsün,ve aynıları olur sanıyorsun..ama her bir bebek bir olmaz,belki bu uysal olur farklı bir bebek olur..benimde 9,5 aylık bir oğlum ve 16 haftalıkta içimde bir miniğim var,bende ilk farkettiğimde oturdum gnlerce ağladım,hele ki bana doktorlar emzirmeyi keseceksin dediklerinde..bak senin çocuğun 2,5 yaşında benimse doğum yaptığımda oğlum 1 yaşını 2 ay geçmiş olacak..Allah dağına göre kar verirmiş derler,herşeyin hayırlısını iste,ne yaparım ederim diye düşünme,zaman herşeyi gösterir,evet biraz sıkıntı çekeceksin ama ne kolayki? 10 sene sonrada bir bebeğin olsa yine aynı sıkıntılar oluşabilir..kendini olumlu şeyler düşünerek motive et..
Kayınvalidene gelince hiç takma,konuşsun dursun,şakayla karışık laf söyle,eşinle paylaş durumunu,yanında olmasını iste,eşim vurdum duymaz deyip geçme,onların etkin iletişim içerisinde olmalarını sağlamak bizim elimizde,ona işten geldiğinde biraz dinlenmesine izin ver ve sal büyük oğlanı başına,mesela günler uzadı havalarda güzel olunca hadi parka götürelim de,3-5 gün sonra hadi sen götür de,diğer çocuk olduğunda sadece benden istekleri olmasın sanada isteklerini rahat rahat anlatsın de..sonuçta 2. bebeği tek başına yapmadın ki..
Hiç korkma arkadaşım..yalnız değilsin,bak hemde benim yaş araları 14 ay olacak
kıyamamm.çok duygluandırdın beni.ben de ikizlerden sonra hamile kalınca çok ağlamıştım.daha erken ne yapacam ben diyordum ama şimdi bir an önce doğsa diye bekliyorum 18 haftalık tabi daha çok minikkeşke canımın canının kalbi durmasaydı yaşasaydıda isterse 5'iz olsalardı hiç üf demeden bakardım
allahım yavrunun acısını göstermesin ne sana nede kimseye
arattırmadan 2. yavrunu yollamış sana
kucağına alıp mis kokusunu içine çekince herşeyi unutacağına eminim
keşke canımın canının kalbi durmasaydı yaşasaydıda isterse 5'iz olsalardı hiç üf demeden bakardım
kıyamamm.çok duygluandırdın beni.ben de ikizlerden sonra hamile kalınca çok ağlamıştım.daha erken ne yapacam ben diyordum ama şimdi bir an önce doğsa diye bekliyorum 18 haftalık tabi daha çok minikAllah sana da verir inşallah sağlıklı sıhhatli.
keşke canımın canının kalbi durmasaydı yaşasaydıda isterse 5'iz olsalardı hiç üf demeden bakardım
allah sana sabır versin canım.allahım öyle bir acıyla sınamasın kimseyi.senin bu mesajın beni öyle bir kendime getirdiki ben napıyorum dedim.allahım sağlık sıhhat versin hepsi olur tabi.çok üzüldüm allahım sana da inşallah tez zamanda hayırlı evlat nasip eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?