bana yardım edin çıldırmama az kaldıı

bizim de her şeyimiz vardı çocukken. evimiz, arabamız, marka kıyafetlerimiz... ama evimizde huzur yoktu

taa o yaşlarda anladım ki para her şey değil... huzuru çevrende arama, huzur senin içinde

sen okuyup kurtulmaya bak arkadaşım, haklı olduğun yerler elbette var. isyanla olmuyor. çalış ve hayattan istediğini al:34:

Son düzenleme:
Tek odalı bir gecekondumuz vardı, değil böcekler farelerle arkadaş olmuştum. Ciddi söylüyorum fare besliyordum artık. Bir gün Türk bayrağı çizip suluboyayla çizecek ve not alacaktık. Derme çatma suluboyam vardı ama fırçası yoktu. Gizlice babamın traş fırçasının kenarlarından kesip iple bağlamış güya bir fırça yapmıştım ama olmamıştı. Boya berbattı ve ben o resimden zayıf almıştım. Buda yetmezmiş gibi babam anneme "bu fırçayı neden bu hale getirdin" diye kızmış, zavallı annem yıllarca "ben yapmadım" demekten dilinde tüy bitmiş ama annemi inandıramamıştı. Bende işin doğrusunu söyleyememiştim yıllarca.
Neyse eski günlere döndüm bir anda. Benimde annem köyden gelmiş, kapalı, kısa boylu bir kadıncağızdı. Hiç utanmamıştım ailemden. Sanırım zamane gençliğinin sancıları bunlar.
Güzelim, en iyisi sen kendine bir iş bul, unutma ki hayattaki en değerli şey ailedir. Bırak kılık kıyafeti veya diğer arkadaşlarının ne dediğini. Ailenle gurur duy, onları sev ve say. Her ne olursa olsun hayatta en iyi ve en kötü gününde onlara ihtiyacın var. Dediğim gibi bu dünyadaki en değerli şey AİLEDİR.

Her insanın hayatında böyle zor dönemler oluyor. Belli sende çok sıkılmışsın, belki çok klişe bir laf olacak ama annenin babanın kıymetini bil. Kimse zor gününde onlar gibi arkanda olmuyor. İşe gir kendine de annene de güzel kıyafetler alırsın

ailenden utanma demiş bazıları kızcağız zaten ailesinden utanmıyor bakımsızlar diyor üstlerine başlarına dikkat etmiyorlar diyor haklı da bende yıllardır söylerim anneme yahu başına yemeni takıp çıkma otobüsle gideceğin yerlere başörtüsü de vardır ama rahat edemiyorum diye takmaz :32: :)) ondan da saçları falan çıkar pardesü desen biraz daha iyisini al anne derim paraya kıyıp alamaz falan böyle devam eder gider yıllarca utanmayla alakası yok sadece biraz daha düzenli olsalar sorun kalkacak yoksa kimse basma eteklerine ya da başlarına yemeni takyorlar diye utanmıyor sadece düzensiz biraz pasaklı bi görüntü oluşuyor işin doğrusu :36: benim annem geçen gün eminönüde gezerken röportaj falan yapmış komediydi ya bak anne gördün mü düzenli olsaydın biraz dedim neyim varmış benim diye bi başladıı canım annem aslında ben onu her haliyle çokkk seviyorm :16::16:

arkadaşlar kendimi bildim bileli hiçbir şeyim yolunda gitmiyo.baştan anlatayım sizlere..yargılayacaksanız hiç okumayın!!
ufak yaşta bazı sağlık sorunları yaşadım o gündür hiçbir şeyim yolunda gitmiyo..
13 yaşındaydım psikolojik bir sorun yaşadım ve o gündür kafam yerinde hiç değil!!
zaten yaşadığım ev çok kötü.heryerden böcekler fışkırıyor sinir oluyorum
anneme diyorum konuşmalarına,giyime dikkat et ama hiç etmiyo
mesela bir kıyafet giyiyo eteğinin arkası kalkıyo yada alttan taytı çıkıyo hiç bakmıyo üstüne başına
saçlarına bakmıyo türban takıyo ama türban bile yamuk yumuk takıyo
düğünlerde filan dalga geçiyolar annemin bu tavırlarıyla
annenize hiç bakmıyomusunuz kızlar böyle geziyo diyolar
gururum inciniyo
onunla beraber gezmeye bile gidemiyorum bu yüzden
bende annemle gurur duymak isterdim inanın(şimdi diceksiniz kılık kıyafetlemi oluyo ama benimde gururum rencide oluyo)
kardeşimle aynı yatağı paylaşıyorum yıllardır
kendime ait hiçbir şeyim yok
odam bile yok kafamı dinleyebileceğim
maddi durumumuz da pek iyi değil
istediklerimi bile alamıyorum
kendi sağlık sorunlarım var
psikolojik sorunlarım var altından kalkamıyorum:(
babam da bir garip zaten.o da hiç bişeyine dikkat etmez
burada hiç arkadaşım yok ondan dolayı kafayı yicem
zayıfım zaten çok ona kafam takılıyo,giydiklerim olmuyo üstüme
derdimi anlatacak kimse bulamadım sizden başka...
herşeye çabucak sinrleniyorum bu yüzden
kırıp döküyorum
elbiselerimi parçalıyorum anneme saldırıyorum babama bağırıyorum
sevgilimden yeni ayrıldım aldatıldım
söylesenize ben bu dünyaya çile çekmek için mi geldimmm:(((

canım benım anne baba gıyınmesını bılsede bılmesede bakımsızda olsa hıc onemı yok...sorun etme sahıp cık ana babadan utanılmaz...benım annem de bakımsız ama o benım anam herseyım...her anneyle gurur duyulur senın annenle ben bıle gurur duydum yokluk ıcınde kadın sesını cıkarmıo senı buytmus ıyı evlat yetıstırmıs gerekırse kendıne bıle kıyafet almamıs yemegınızı yapmıs evınızı temızlemıs camasırınızı yıkamıs ınan ben bu anayla daha cok gurur duyarım uzme kendını her zaman ana babanla gurur duy bence

canım benım anne baba gıyınmesını bılsede bılmesede bakımsızda olsa hıc onemı yok...sorun etme sahıp cık ana babadan utanılmaz...benım annem de bakımsız ama o benım anam herseyım...her anneyle gurur duyulur senın annenle ben bıle gurur duydum yokluk ıcınde kadın sesını cıkarmıo senı buytmus ıyı evlat yetıstırmıs gerekırse kendıne bıle kıyafet almamıs yemegınızı yapmıs evınızı temızlemıs camasırınızı yıkamıs ınan ben bu anayla daha cok gurur duyarım uzme kendını her zaman ana babanla gurur duy bence

benım annem dunyanın en cırkın kadını bıle olsa benım ıcın dunyanın en guzel ınsanıdır
fakir olsun köylü olsun giyinmesini bilmesin hiç önemi yok
gurur duyuyorum onunla bana emek verdıgı ıcın,başım agrıo dedıgımde bıle içi acıdığı için,her koşulda yanlışımda doğrumda yanımda olduğu için
nefes alsın saglıklı olsun her saım yeter
sende bole dusuneceksın anneye bagırmak mı yapma ne olur
bazen olumsuzluklar olur para olmaz yokluk olur ama guzel gunlerde elbet gelır fakır olmak ayıp deıl

senin hikayeni okuyunca bende kendimi anlatmak isterim sana bak bakalım hangimizin hayatı daha kötü 7-8 yaşlarında eniştemim (teyzemin kocasının) ve yengemin erkek kardeşinin tacizlerine maruz kaldım ki bunu çok çok sonra anladım .... annem her zaman sorumsuz biriydi 24 yaşındayım 2 sene önce annem ve babam boşandı ben bi yandan okuyodum bi yandan iş bulmaya çalışıyodum ama olmuyodu babam ev tutamıyodu çünkü dava masraflarını ödüyoduk dükkanda yattı 2 sene daha yeni ev tuttuk annem benden 3 yaş büyük adamla evden kaçtı ben bi başıma kaldım ailesi umursamadı bile babama belli etmemek için akla karayı seçtim ... annem geri geldi eve ama görüşmeye devam ediyor durduramıyorum... evlenmeye karar verdim babama ev tuttuk gelip istediler söz yaptık nişan tarihimiz belli oldu ramazanda sözlümü işten çıkardılar 1 ay işsiz kaldı ailesi ne maddi ne manevi destek olmuyor kredi çekmeye çalıştı çekemedi şimdi biz çekip vericez vs vs vs daha bi sürü şey ama ben her zaman şükrediyorum allahıma bugunlerimi aratma diye ha isyan etme durumuna gelmiyomuyum neden işlerim yolunda gitmiyor diye ama allah böyle istiyor demekki...o yüzden annene babana laf söylemekle olmuyor 23 yaşındasın kendine iş bul çalış paranı kazan ailene bak o zaman herşey değişir... elindekilerle yetin şükür et allaha ve ne oılursa olsun ailenden utanma onları başının üstünde taşı

annene alışveriş yaparken giyinirken sen yardımcı olabilirsin....
böylece zamanla oda alışır...
bunun dışında eğer çelışırsan bu kadar bunalmazsın hemde paran olur katkı sağlarsın eve...
sağlık sorunların için allah şifa versin....

Anne ve baba bu dünyadaki tek sahip olduğumuz en kıymetli varlıklar.. Benin annem de eşarp takıyor.. bunda gücenecek veya alınacak hiçbirşey yok.. Eğer annen giyiminde yanlışlar yapıyorsa onu güzelce uyarmalısın.. çevrendeki kişiler annen gibi sana değer veremez.. annen gibi hiç kimse olamaz.. bence kimseye laf söyletme.. söyleyenlere tepkini göster.. Anne gibi yar olmaz.. ona birşey olduğunda benim dediklerimi çok iyi anlarsın canım..

Sana kısacıkda olsa çocukluğumu anlatayım.

Biz 2 odalı evde 6 kişi yaşadık, hamam böcekleri, fareler. Bende kızkardeşimle aynı yatağı paylaştım, odamız ne kelime ütü masasında ders yapardık. benimde annem kapalıydı makyajsızdı, diğer annelere özenirdim. Babam içkici ve kumarcıydı döverdi bizi ve annemi hep. İstediğimizi alamaz giyemezdik. şimdi kocaman bir evde yaşıyoruz. Ama kötüde olsa insan o günlerini arıyor, şöyle arıyor. Eskisi gibi hayatın tadı yok neden yok. Annemin elini değil şuan toprağını öpüyoruz....

yüreğim yandı şimdi.Allah sabır versin

yeryuzunde o kdr cok dert varki lutfen bunu kendıne dert edınme.bende zamanında ıyı sartlar altında yasamak ısterdım ıstedıklerımın hepsı bır sene ıcınde oldu sonuc ne bılıyomusun hıc bıseye ısyan etmedıgım halde en deger verdıgım varlık sonsuza kdr bırlıkte olmak ıstedıgım opmeye kıyamadıgım annemı ancak mezarında zıyaret edebılıyorum:43::43: keske evım yansaydıda o hep benle olsydı sacma sapan gıyınseydı bırılerı bısey dıyıp gururumu kırsaydı ama O olsaydı... lutfen elındekılere sukret hayırlısını dıle ınsallah aılenle annenle daha ıyı sartlarda yasarsın..bosver uzulme...

aklınca vur kaç yapmışsın ama eminim buraya misafir olarak gelip yorumları okuyacaksın. arkadaşlarında dediği gibi ne konuların birbirini tutuyo ne dediklerin. 2 ay önce 21 yaşındaydın şimdi 23. şımarıksın ukalasın. hadi dediklerin yazdıkların doğru varsayalım. sana çok bile bunlar. annenin babanın sağ olduğuna şükret. yok eşarbını yamuk bağlamış yok eteği sarkmış bilmem ne senin elin ne tutuyo düzelt. ben 5 yaşında babasız kaldım. annem başıma bişey gelicek diye sokağa çıkarmazdı. sen ailenden birinin eksik olması ne demek biliyonmu he. keşke babam olsada sadece iki gözden ibaret olup oturduğu yerden bana baksa derdim. yoksulluk desen cabası. ayakkabılarımın altı delikti de annem ayağıma poşet giydirip üstüne çorap çekerdi. arkadaşlarım görücek diye ayağımı fazla kaldırmadan yürürdüm. git çalış burda yakınacağına. çalışıp kazandın annene güzel bi penye- kazak herneyse aldında o kadın giymedi mi. buraya gelip elin dilin çalışıp durumundan şikayet edeceğine şükret sağ oldukları için. bak arkadaşlar neler yazmışlar dayak yiyende var öz ve öz ailesinden. şiddet yok ailende takmışın yamukluk sarkıklık hadi ordan. önce ''SAĞ'' olduklarına şükret...

bir konusunda yaşım 20 yazmış,diğerinde 21 şimdi de 23 diyor
acaba 50 yaşında da o günkü hissettiği yaşı mı söylüyor :)

sensiz_olmazki5
UI

Giriş tarihi
Jun 2012
burun estetiği için işyerlerinizden nasıl izin aldınız?

evet arkadaşlar bana bir fikir beyan edermisiniz bende çalışıyorum ve hiç zamanım yok.estetik içinde izin isteyemem vermezler zaten.varmı tecrübeli arkadaşlar

yıllardır kardeşinle aynı yatakta yatıyosun, istediğin hiçbirşeyi alamıyosun ama estetik yaptıracak parayı buluyosun. önce bir yatak alda kardeşin senden kurtulsun.

burnumdan memnun değilim yaptırmak istiyorum fakat hergün çalışıyorum.birgün iznim oluyo.bu şartlar altında nasıl olabilirim? 1 hafta falan dinlenmem lazım değil mi? varsa tecrübeli arkadaşlar bana yardımcı olsunlarr

bu mesajları okuyan arkadaşlarım bak sana nasıl yardım edicekler :))) forumda herkes salak bir sen akıl küpü..

Back
X