Geçmiş olsun canım. İnşallah doktor tavsiyeleriyle kolayca aşarsın.
Bir de ne olur öyle kilo almış olsan da kendini ve bedenini sakın aşağılama

O zaman kilo verilmiyor. Bedenini sev, bu haliyle de sev, sevdiğin için ona sağlık ve zindelik kazandırmayı hedefle. Ne olur kötü söz söyleme bedenine, beynine işleniyor, sonra beyin o söylediklerini benimsiyor, kabul ediyor ve bu o durumu sürdürmek için gerekeni yapıyor, bunun için metabolizmayı bile yavaşlatıyor inan.. Hep güzel telkinlerde bulun kendine. "Hiç zorlanmadan kilo veriyorum" de, mesela, şuana kadar öyle olmamış olsa bile hep gün içinde sık sık de. "Zaten ben çok kolay kilo veririm, şimdi de kolaylıkla kilo veriyorum," de, mesela.
Su içsem yarar, iştahım çok, istesem de zayıflayamıyorum, bu kaçıncı denemem gibi cümleleri sözlüğünden çıkar tamamen, olumsuz telkin yaparsın. Ama kendisiyle olumlu konuşa konuşa beynindeki engelleri de aşıyor insan. Geç aynanın karşısına, soyun hatta, güzel yanlarına bak, utanma bedeninden. Eleştirel bakmayınca mutlaka beğeniyor insan kaç kiloda olursa olsun. Mesela "aslında belim ince, kalçalarım güzel, ya da kıvrımlarım çok güzel," gibi, beğeneceğin yönlerin mutlaka vardır ama sen bedenine haksızlık ediyorsunudur. Vücudundaki olumlu şeylere odaklan, ama bunun için önce kendine olumlu bakmayı öğren. Unutma senden bir tane daha yok yeryüzünde, eşsizsin, bedenin de aslında muazzam bir mekanizmaya sahip. Doğru kullanırsan, ona doğru ve olumlu yaklaşırsan, ona kızıp onu aşağılamazsan sana mutlaka istediklerini verir.
Ben de sigara sonrası kilo aldım, vücudumla kavga ettim durdum, ama ne zaman bedenimle kavga etmeyi, kendim için kötü sıfatlar kullanmayı bıraktım, olumlu telkinler yaptım, o zaman aldığım kiloları kolayca verdim. Sonra da ne zaman biraz kilo alsam hemen bu şekilde yaklaştım olaya, bu şekilde hep kolaylıkla verebiliyorum. O vücuduna söylediğin her kötü söz ve sıfat, stres ve kilo olarak dönüyor. Kaç kilo olursan ol fark etmez, her kadın eşsizdir ve güzeldir, bunu laf olsun diye demiyorum, buna inanıyorum gerçekten, sen de umarım kendi güzelliklerini yeniden keşfedebilirsin. Biraz olumlu bakarsan bunun olacağından da ben eminim