Banada yardım edermisiniz?

CadiKazani

pure love
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2009
6.796
2.197
373
Selam;

öncelikle 6 yıldır beraberim nişanlımla askerlik,okul v.s derken 6 yıl birden geçip gitti ailelerimizde evliliğimize karşıydı ama sonunda onlarda ayrılamadığımızı görünce pes ettiler normalde çok iyi anlaşan uyumlu bir çifttik ama evlilik stresimi nedir adını bilemiyorum bu aralar çok fazla kavga tartışma içindeyiz ben daha öncesinde çok olaylı bir evlilik yaşadım atlatmak için çok uğraştım ama kafamda hala aynı şeyleri yaşarmıyım düşünceside var ve bu yüzden şuan evlilik tarihi yaklaştıkça korkularım var her tartışmamızda aklım karışıyo nişanlımada bu durumdan çok bahsetmişimdir yaşadıklarımıda birebir biliyor evliykende arkadaşımdı aynı iş yerinde çalışıyoduk bikaç gün öncesinde ilgi alaka sorunu olduğunu söyledim bikaç ufak nedenden tartışmıştık aramızdaki sorunların tamamen düzelmesi unutulması için dün eve gittim onun için güzel bir sofra hazırladım (evi iş yerine uzak olduğu için yeni taşındığımız evde kalıyor nişanlım) işten ondan önce çıktım eve gittim sürpriz yapıp aramızda sorun kalmamasını istedim geldiğinde aa ne güzel sofra falan dedi yemeğe daldı yemek bitti eline sağlık dedi sonra müzik dinleyip sohbet etmeye başladık konu gene ilgi alaka mevzusuna geldi ve çok büyük bir şekilde kavga ettik kadınların hep daha fazlasını istediğini savunuya ben sana çiçek alsam gelsem o gün çok sevinirsin ama bikaç hafta sonra gene çiçek alıp gelsem ilki kadar sevinmezsin diyo ilgi ve alakasızlıgının savunması bu şekilde şuan sorunum şu sürekli aynı tartışmaların içerisindeyiz ben ilgi ve alakaya ihtiyaç duyuyorum henüz evli deiliz ama sanki 15 yıllık evli insanlar gibiyiz aramızda anlamsız uçurumlar oluyo sizce nasıl davranmalıyım nasıl bir yol izlemeliyim? beni anlaması için:14::14:

hayırlı işlere şeytan çok karışırmış aklınızda tutacaksınız bunu hep ikinizde
bi de konuşmadık hiç bişeyi bırakmayacaksınız
içinizde iğne deliği kadar soru işareti söylenmemiş şey kalmayacak
ilgide çok bekleme bence
erkeklere göre yanında oturması bile ilgi

Mrb...boyle olmasi normal gibi sanki ilk evliligin de yasadigin hayal kirikliklari yuzunden bu kadar stres altinda olabilirsin oluruna birak seviyorsan....

hayırlı işlere şeytan çok karışırmış aklınızda tutacaksınız bunu hep ikinizde
bi de konuşmadık hiç bişeyi bırakmayacaksınız
içinizde iğne deliği kadar soru işareti söylenmemiş şey kalmayacak
ilgide çok bekleme bence
erkeklere göre yanında oturması bile ilgi

konuşmaya çalışıyoruz ama sonu hep kavgayla bitiyo suçlamalar başlıyo sadece yanımda oturmasını beklemiyorum zaten ama ayda yılda 1 defada olsa iyi bir kelime bir söz bekliyorum sürekli canım cicim desin demiyorum doğum günümde bile kendi hediyeni sen alırsın dedim bişey almadım dedi kafam çok karışık düğünümüze 1 ay var ama kafamdaki taşlar yerinden oynadı iyice :43:

Mrb...boyle olmasi normal gibi sanki ilk evliligin de yasadigin hayal kirikliklari yuzunden bu kadar stres altinda olabilirsin oluruna birak seviyorsan....

önceden böyle değildi ama şuan ilk evliliğime benziyo sanki giderek o yüzden panik halindeyim sürekli istemedende olsa benzetmeye başlıyorum huylarını, davranışlarını acaba yanlış bir kararmı veriyorum gene aynı sorunlarımı yaşıycam geçiyo aklımdan :((

önceden böyle değildi ama şuan ilk evliliğime benziyo sanki giderek o yüzden panik halindeyim sürekli istemedende olsa benzetmeye başlıyorum huylarını, davranışlarını acaba yanlış bir kararmı veriyorum gene aynı sorunlarımı yaşıycam geçiyo aklımdan :((
Erkeklerin mekanizmasi bizden farkli calisiyor canim onlar duz kontak biz ayrinticiyiz....tabi arada istisnalar var ama geneli odunsu o yuzden cok buyuk seyler bekleme derim ....bu evlilik karpuz secmek gibi bisey
Disardan guzel gorunebilir ama ici curuktur yada tam tesri...ins hersey gonlunce olur

Erkeklerin mekanizmasi bizden farkli calisiyor canim onlar duz kontak biz ayrinticiyiz....tabi arada istisnalar var ama geneli odunsu o yuzden cok buyuk seyler bekleme derim ....bu evlilik karpuz secmek gibi bisey
Disardan guzel gorunebilir ama ici curuktur yada tam tesri...ins hersey gonlunce olur

amin inş. teşkler

hicranım çok güzel anlatmış başka söze gerek yok bence ....... bir evliik kaç yıl olursa olsun yada berabelrlik 4 4lük çözemezsin eşini anlayamazsın bilemezsin ben tanıyorum diyen yalan demiştir bence de akışına bırak durumu alttan al ... kendini kasma yansıtma tartışma yyaşamamak istiyorsan geçmişinden uzak dur canım yoksa nişanlınla hiç huzur bulamazsın bunu yaşayan biri olarak yazıyorum ........ geçmişinn izini bugününe taşıma uzaklaş ...ozaman huzur sizi bulucak ...

Evlilik streside olabilir birde söyle birsey var gelecekte karsısındaki insanın kendisinden beklentisi olmasını istemiyor coğu erkek ben bunu farkettim cünkü kafalarına göre davranmayı seviyorlar o da olabilir yani senin endise etmende cok normal baskası olsa yine endise duyardın sonucta basından bir kere gecmis evlilik canım ondan bence biraz huyuna git yoksa der simdiden huzur yok evlenince ne olur diye sonunda da sen üzülürsün tatlı dil yılanı deliğinden cıkarır derler ya o yüzden isteklerini tatlı dille söyle :)

Bizde çok kavga ediyoruz işin içinden çıkamadığım zaman onun beni anlayabileceği şekilde uzun bir mesaj veya mektup yazıyorum çok işe yarıyor. Evlilik stresi bambaşka... Ev, eşyalar, faturalar, sorumluluk o yüzden birinizden biri alttan almalı canım. Bu kavgalardan ders alıp ilerde nasıl davranmanız gerektiğini öğrenmiş oluyorsunuz. Bence bunu sakin bir zamanda oturup konuşarak en kısa zamanda halletmelisiniz yoksa bu pişmanlığın dönüşü kötü olur...

hicranım çok güzel anlatmış başka söze gerek yok bence ....... bir evliik kaç yıl olursa olsun yada berabelrlik 4 4lük çözemezsin eşini anlayamazsın bilemezsin ben tanıyorum diyen yalan demiştir bence de akışına bırak durumu alttan al ... kendini kasma yansıtma tartışma yyaşamamak istiyorsan geçmişinden uzak dur canım yoksa nişanlınla hiç huzur bulamazsın bunu yaşayan biri olarak yazıyorum ........ geçmişinn izini bugününe taşıma uzaklaş ...ozaman huzur sizi bulucak ...

teşekkür ederim evet geçmişi düşünmeyi bırakmam gerek ama bazen öyle bir an oluyoki ben bunu yaşadım aynı işte diyorum ozman aklımda tek bir düşünce oluyo yanlış yapıyorum vazgeçmeliyim diyorum nasıl atlatırım bu durumu bilmiyorum :5:

Evlilik streside olabilir birde söyle birsey var gelecekte karsısındaki insanın kendisinden beklentisi olmasını istemiyor coğu erkek ben bunu farkettim cünkü kafalarına göre davranmayı seviyorlar o da olabilir yani senin endise etmende cok normal baskası olsa yine endise duyardın sonucta basından bir kere gecmis evlilik canım ondan bence biraz huyuna git yoksa der simdiden huzur yok evlenince ne olur diye sonunda da sen üzülürsün tatlı dil yılanı deliğinden cıkarır derler ya o yüzden isteklerini tatlı dille söyle :)

isteklerimi tatlı dille çok söyledim canım ama anlamıyo çoğu erkek duygusuz burda onu anladım ama benim daha fark atıyo sanki ben çabalıyorum sürprizler yapıyorum hoşuna gidiyo ama o hiç denemedi bile doğum günümde bile msj atmakla yetindi sıradan bir arkadaşımdan farklı davranmıyosada yediremiyorum trip atmaya başlıyorum yapım gereği pek bağıran kavga eden biri değilim susar trip atarım yüzüm asılır :1:

Bizde çok kavga ediyoruz işin içinden çıkamadığım zaman onun beni anlayabileceği şekilde uzun bir mesaj veya mektup yazıyorum çok işe yarıyor. Evlilik stresi bambaşka... Ev, eşyalar, faturalar, sorumluluk o yüzden birinizden biri alttan almalı canım. Bu kavgalardan ders alıp ilerde nasıl davranmanız gerektiğini öğrenmiş oluyorsunuz. Bence bunu sakin bir zamanda oturup konuşarak en kısa zamanda halletmelisiniz yoksa bu pişmanlığın dönüşü kötü olur...

haklısın canım bende deniyim mektup yazmayı msj yazdığımda olay kavgaya dönüyo msjla anlaşamayanlardanız bizde en kısa zmanda düzgün şekilde konuşmayı deniycem çünkü 1 ay kala kafamda soru işaretleri ve acabalarla evlenmek istemiyorum ilk evliliğimde çok fazla evli kalmadım düğün v.s flnda yaşamadım evim eşyam bile yoktu şuan ilk kez yapıorum bu hazırlıkları belki banada ağır geldi kendimide eleştiricem biraz

sen ne istiyosun o ne yapmıyo mesela?
isteklerimi söyledim demişsin ama bu söylemeyle olacak şey değil ki
1-bana haftada 2 gün çiçek al
2- yemeğe götür
3-
4-
.
.
.
böyle olmaz ki yani, öğretilmiş bi ilgide seni memnun etmez

sen ne istiyosun o ne yapmıyo mesela?
isteklerimi söyledim demişsin ama bu söylemeyle olacak şey değil ki
1-bana haftada 2 gün çiçek al
2- yemeğe götür
3-
4-
.
.
.
böyle olmaz ki yani, öğretilmiş bi ilgide seni memnun etmez

o şekil olmadı tabiki sen hiçbişeyden mutlu olmuyosun diyo mesela ama bunu derken mutlu edicek birseyde yapmıyo önemli olan 1 çiçek alması yemeğe götürmesi değil anlatmak istediğimde bu değil 1 2 güzel laf söylesin en azından 1 doğum günümde 1 sürpriz yapmayı denesin çok büyük şeyler bekleyen birisi değilim ztn istediklerimden kastımda bana bağarmamasını istedim beni azarlamamasını istedim terslememesini istedim zor şeylermi istemişim bilmiyorumki

o şekil olmadı tabiki sen hiçbişeyden mutlu olmuyosun diyo mesela ama bunu derken mutlu edicek birseyde yapmıyo önemli olan 1 çiçek alması yemeğe götürmesi değil anlatmak istediğimde bu değil 1 2 güzel laf söylesin en azından 1 doğum günümde 1 sürpriz yapmayı denesin çok büyük şeyler bekleyen birisi değilim ztn istediklerimden kastımda bana bağarmamasını istedim beni azarlamamasını istedim terslememesini istedim zor şeylermi istemişim bilmiyorumki

sen ilgiden ziyade saygı istemişsin canım ve sonuna kadarda hakediyosun

isteklerimi tatlı dille çok söyledim canım ama anlamıyo çoğu erkek duygusuz burda onu anladım ama benim daha fark atıyo sanki ben çabalıyorum sürprizler yapıyorum hoşuna gidiyo ama o hiç denemedi bile doğum günümde bile msj atmakla yetindi sıradan bir arkadaşımdan farklı davranmıyosada yediremiyorum trip atmaya başlıyorum yapım gereği pek bağıran kavga eden biri değilim susar trip atarım yüzüm asılır :1:

Valla canım bu huyda cok erkek var ya onu öyle kabul ediceksin ya da bir daha düsünüceksin cünkü evlenmeden daha böyleyse evlenince daha sıkıntı yapabilirsin cünkü evlenince sahipleniyorlar tamam artık benim diyorlar pek üstüne düsmüyorlar bu romantik seylerin :)

Valla canım bu huyda cok erkek var ya onu öyle kabul ediceksin ya da bir daha düsünüceksin cünkü evlenmeden daha böyleyse evlenince daha sıkıntı yapabilirsin cünkü evlenince sahipleniyorlar tamam artık benim diyorlar pek üstüne düsmüyorlar bu romantik seylerin :)

evet haklısın dün konuştuk biraz özür falan diledi bakalım bundan sonrası nasıl olucak erkeklerin özürüne güvenilmiyo pek:52:

Back
X