Banada yardım =)

muratoslem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2009
179
12
118
36
Eskişehir
arkadaşlar aranıza yeni katıldım...size bi kaç sorum olucak :s babam ve annemle sevgilimi tanıştırdım geçen gün..herşey güseldi ikiside olumlu baktı.ve damatlarını çok sevdiler.yakın zamanda söz olucak ve şuan için ortada pek bi hazırlık yok..söz bittikten sonra gelen misafrilere(erkeklere havlu,bayanlara çember) verilirmi..annem ellrini öpüp herkese hediyelerini vermen gerek diyo..anasına babasına ablasına falan..bence gereksiz..siz ne diyosunuz zaten bohça yapılcak hepsine ayrı ayrı..şimdiden bunlar benim kafamı yormaya başladı yardım ederseniz se3vinirim.şiimdiden teşekürler

Tatlım bence gereksiz hemen sözde bunları yapmaya başlarsan işin var demektir :roflol: Bana kalırsa yani fikir sormuşsun ya bende fikrimi söyleyeyim ( ki bende böyle yaptım.) Sözden sonra kayınvalidene oturmaya gittiğinde bu hediyeleri götürürsün.

Bencede çok gereksiz ,elini verirsin kolunu kaptırırsın arkadaşım.Bir arkadaşımız yazmıştı kayınvalide 17 bohçadan söz etmiş.Sonun böyle olur vallahi yapmayın kesinlikle derim

Bende gereksiz görüyorum,şahsen ben nişanımda vermedim.Söylediğin gibi damat bohçası hazırlanacak gereken hediyelerinide damat evine gittiğinde bohçayla birlikte götürürsün...Çok panik yapma bence rahat ol...o telaşede bir de hediyeleri düşünme:lepi:

Canım dediğin gibi bence de cok gereksiz ama herkezin farklı adetleri var tabiki yapmak isteyen yapıyor.. Bence yapma derim boşa masraf yaa yazık günah... ben anlaşıp sadece nişanlıma yapmıştım onlarda bana... başkalarına boşa masraf edicenize birbirinize herşeyin en iyisini alın daha iyi :D
hadi Hayırlısı canım Allah yardım ediyor merak etme takma kafana sakin ol ;)

çok gereksiz canim ya...
Inan ki ama tabi annenin hevesi varsa kirmamaya çalis ama bence çok gereksiz birsey
Ustelik o kadar kisiye, çember, havlu...yazik yaa

arkadaşlar aranıza yeni katıldım...size bi kaç sorum olucak :s babam ve annemle sevgilimi tanıştırdım geçen gün..herşey güseldi ikiside olumlu baktı.ve damatlarını çok sevdiler.yakın zamanda söz olucak ve şuan için ortada pek bi hazırlık yok..söz bittikten sonra gelen misafrilere(erkeklere havlu,bayanlara çember) verilirmi..annem ellrini öpüp herkese hediyelerini vermen gerek diyo..anasına babasına ablasına falan..bence gereksiz..siz ne diyosunuz zaten bohça yapılcak hepsine ayrı ayrı..şimdiden bunlar benim kafamı yormaya başladı yardım ederseniz se3vinirim.şiimdiden teşekürler

AMANIN BEN HİÇ HEDİYE FELAN GETİRMEDIM Kİsenağlama
NİŞANNYAPMADIM SÖZDEDE HEDIYE FELAN OLMADI
AYIPMI ETTIİKKİ :oklava:

ayyyyyyy yok yaaa abartmayın sizde bohca verin yeter ne o bide tek tek el öp verrrrr
yapma bence cok gereksiz bişiii
ikna et annenide tatlılıkla

daha sözden böle başlarsanız
devamı nasıl olacak yaw ben anlamadımm
paranız mı çok boşver ya
bence gereksız
ona vereceın parayla sölee daha süper bı sofra hazırlayınnnn :)
allah mesut bahtiyar etsınnn
:)

hepinise çok teşekür ederim..banada çok gereksiz gelio ve şuna hiç bişi bilmiyorum ne nasıl olur..kız tarafı erkek tarafı neler alır..ıvır zıvırlar..evlenicek erkeği bulmak zor..onu bulduk şimdi bide bunlar çıktı...işim çok benimm dahaa =)

hepinise çok teşekür ederim..banada çok gereksiz gelio ve şuna hiç bişi bilmiyorum ne nasıl olur..kız tarafı erkek tarafı neler alır..ıvır zıvırlar..evlenicek erkeği bulmak zor..onu bulduk şimdi bide bunlar çıktı...işim çok benimm dahaa =)

yok bitanem çok gereksizzz... hiç geregi yok
söz akşamı gelsinler istesinler söz yüzügü takacaklar siz ikramda bulunursunuz tatlı pasta filan..
oakdar... fazlası yok..
hediye nişana yakın verilir ve bohça hazırlıycaksınız.. kayınvalideye bizde pike takımı hazırlanır.. damada gömlek kıravat bluz iççamaşır parfüm filan.. bunlar..
amaa sen diyelim babannene annaneye hediye götürmek istersiz dediğin gibi şeyleri evine giderken büyük diye ilk gittiginde götürebilirsin..

CANIM ilerde nişan yapmayı düşünmüyosanız bu dediklerinin hepsi olması gerekiyor ama normalde nşanda yapılır bence sadece ev içi yap akrabalara kadar vermeyin derim ben altından çıkamazsınız:)hayırlısı olsun ne güzel mutlulukLAR DİLİYORUZ

sözde degilde nisanimda (nisan evde oldu) bayanlara cember, erkeklere havlu dagittim. Damatdin, Kayinbabay ve Kayinvalideye verilender daha satafatliydi. Gerek varmi tatisilir. Bir jest olarak bakarsak güzel. Baya maliyetli ben annam cemberler gitti sayisini hatirlamiyorum ama en az 20 tane di belki de 30 onlarin bide dantellerini ütülemek vardi bide süslemesi kurdalesi bi okadarda havlu.
Canim adetinize bagli bizde adetti yaptik, ama erkek taraf böyle bir sey bilmiyormus sasirdilar tabi :-).
Datiyorsun davetlilerde basis birakmasi gerek böylelikle yaptigin masraf cikmis oluyor :-)) eeee bizim erkek taraf böyle bir adeti yokmus saskin saskin baktilar ve para marada vermediler :oklava:. Secim senin canim.

biz söz ve nişan ikisinide düşünmüyoruz ikisi bir kerede olsun diyoruz bohçaları onlar giderken verelim diye düşündük..sizce nasıl olur..zaten ablasına abisini anasına babasına.bohça yapıcas tek tek bide orda el öperken hediye vermek gerkesiz dimi yaa ay karar veremedim napsasss

biz söz ve nişan ikisinide düşünmüyoruz ikisi bir kerede olsun diyoruz bohçaları onlar giderken verelim diye düşündük..sizce nasıl olur..zaten ablasına abisini anasına babasına.bohça yapıcas tek tek bide orda el öperken hediye vermek gerkesiz dimi yaa ay karar veremedim napsasss

söyle de yapa bilirsin, bohca yapilanlara bohcayi verirsiniz. Diyer bohcasi olmayan insanlara da cember/havlu verirsin böylelikle sayisini azaltmis olursun kimsede eli bos cikmis olmaz evinizden. Hem bohca hem cember/ havlu tabikide gereksiz!

onlar kız alıyorlar bence hedıyelerı onlar getrmelıler bende hıc hedıye goturmedım kı yakısanı da budur
her defasında kaynanam getrdı bırseyler getırsınde kaydirigubbakcemile5

Back
X