Banada Yardımm

Yaso57

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2010
2
0
36
İstanbul
Herkese selam.
Yeni üye sayılmam.
Daha öncede kayıtlıydım fakat bi süre giremeyince şifremi unuttum.
Her neyse.Benim sorunum benim için o kadar büyük bir sorun ki size tarif edemem.Kaça senedir bu dert yüzünden çekmediğim acı üzüntü kalmadı.Neler yapmadım unutmak için ama unutamadım.
Babam ve amcamın arası açılmıştı.Sorun büyüktü fakat hep onların arasındaydı.Bizi hiç etkilememişti.Aralarındaki kavga tartışma hiç bitmezdi.Sorun üstüne sorun.Bıkmıştık.Derken 2-3 sene böyle sürdü.Ama bu 2-3 sene içinde sorun bizi de etkilemeye başlamıştı.En son benim de bu tartışmadan ağzım yandı.
Belki hayatımda bi daha hiç uğrayamayacağım bi iftiraya uğradım.İfriranın en büyüğüydü benim için.
Hırsızlık !!!senağlama
O zaman 15 yaşımdaydım.Amcam babamla bir tartışma esnasındayken ağzından önce kendi kızına bak hırsızlık yapıyor demişti.Babam başta inanmamış fakat daha sonra söylenenler ona inandırıcı gelmişti ve inanmıştı.
Ailem akrabalarım herkes hırsız olduğumu düşünüyordu.O kadar çok ölmek istedim ki allaha hergün canımı al diye yalvardım.
Derken seneler geçti.Babam amcam barıştı.Herşey unutuldu.Fakat yediğim iftira ile kaldım.
Amcam yengem kuzenlerim bana karşı çok iyi.Bi akrabamız artık açma o konuyu boşver unut gitsin diyor.
Şimdi evlenmek üzere nişanlı bir kızım.İleride ki hayatımda bu iftiranın bütün yaşamamı mahvetmesinden korkuyorum.
Nişanlıma anlatmak istiyorum bunu fakat bana inanmaz diye korkuyorum.Ne yapsam nasıl etsem bilmiyorum.
Sizce ne yapabilirim?Nişanlıma nasıl anlatabilirim ?

O zaman bunu ispat etsemesini söyleseydin niye sustun yada baban nasıl inanır ya o deseydi ne biliyon bişeyinimi çaldı yani ne bilim çok tuhafff

keske zamaninda kendinizi sonuna kadar savunsaydiniz
gidin amcanizin yanina bana böyle böyyle dedin ozamanlar
ben bunu kendime hala yediremiyorum deyin
en azindan onun agzindan cikacak olumlu bir cümle sizin icinizi rahatlatir

Anlatmanı gerektirecek bir durum yok bence sonuçta o dönemde hem yaşın küçükmüş hemde birilerinin çıkıp kanıtlayamayacağı şey hakkında nişanlına bişey söyleyeceğini sanmıyorum.Ona kalırsan herkes birbirinin arkasından neler söylüyor.Olay olursa da açıklarsın inanıp inanmamak ona kalmış bişey.

insanlar birbirlerini alt etmek icin böyle suclamalarda bulunuyorlar
ama cocuklarin piskolojisini düsünmüyorlar
cok kiziyorum böyle seylere nasil yetiskin bunlar anlamiyorum

bencede anlatmanı gerektiricek bi konu değil...büyütülücek de bişi yok bence...onların seviyesizliğine ver...mesafeni koru..15 yaşındaki olay evliliğini etkilemez merak etme

Nişanlın sana tabiki inanır. ama nişanlına anlatırsan nişanlın amcanlara karşı bir önyargı ve tutum geliştirir. amcanlar kuzenlerin ilerde size geldiğinde rahatsızlık duyabilir. sen affetsen de nişanlın / eşin affetmeyebilir...

Durup dururken ortalığı karıştırma bence. Keşke zamanında onlara gerekeni yapsaymıştım. Şu saatten sonra eski defterleri açmak anca senin canını acıtır. Haaa halen içinde ise bişeyler kimselerin olmadığı bir yerde amcana içindeki öfkeni kusarsın. Fakat bunun nışanlının şuan için öğrenmesine bir manası yok bence..

Amcanızdan çok babanıza kızdım..
Nasıl kıyabilir size?
Yazık daha da 15 yaşındaymışsınız...
Sanırım sağdan soldan duyarsa diye nişanlınınıza anlatmak istiyorsunuz..
Ama benim anlamadığım size bu iftirayı atan kişilerle nasıl hala görüşüyorsunuz?
Ben olsaydım tamamen keserdim ilişkiyi,gerekirse de tüm soranlara anlatırdım yaptıklarını..

anlatmak zorundamısın ya olmuş bitmiş birşey herşeyi illaki bilmek zorundamı millet neleri saklıyorda gidip evleniyo adı üstünde iftira atılmış herhaltı bilmesi gerekmiyor akıllı olun ..

ya o senin eşin olucak sevdiğin güvendiğin bi insan dertleşmek amaçlı anlatabilirsin nişanlına aynı buraya yazdığın gibi anlat onada hala gururuna yediremediğini de ekle gerekirse amcanlada herkesin önünde yüzleş madem senin korkucakbişeyin yok ozaman yüzleş
ayrıca meraketme nişanlın senden şüphe duymaz sen anlatıcan için sana hakvericektir aksini düşünmebile

Ailen hangi gerekçeyle onlara inandı ki, ispatlayabildiler mi böyle bir şeyi?
Nişanlına anlatmak durumunda hissediyorsan kendini, hiç birşeyi değiştirmeden aynen aktar.
Buna olumsuz yaklaşabilir mi ki, sizin masumluğunuza inanmayacağını mı düşünüyorsunuz?

Canım seni çok çok iyi anlıyorum. Ben de o yaşlarda amcam tarafından iftiraya uğradım. Amcamın kızının bir hatası herkes tarafından öğrenildi. Babamla konuşma esnasında amcam kendi kızının hatasını örtbas etmek için biz yanında yokken bana bir iftira atmış. Babam çağırdı beni yanına kesinlikle doğru olmadığını anlattım. Hatta olayı gören diğer kuzenim de yanımdaydı ve babama asla böyle bişey olmadı ben şahitim dedi. Ama babam gururuna yediremedi. Bir tane kalın plastikten bir sopa vardı ve onu istedi. Annem yapma etme yalan söylemez o diyene kadar babam elini aç dedi ve vurdu. İnanır mısın o koca kalın sopa elimde kırıldı. Elimin içindeki yara belki bir ay geçmedi kan oturdu. Sonra babam seneler sonra diğer amcama bu olayı anlatırken duydum. Yalancı dedi onun için. Eline kan oturmuş o kadar şiddetli vurdum hiçbir suçu yokken diyordu. Olayın aslını da amcam itiraf ettiğinden değil, annem kesin anlatmıştır öyle birşey yapmayacağımı ve kuzenimin dediğine de demek ki o zaman da inandı ama gururundan dönemedi. Şimdi yine aklıma gelince çok kötü oldum. Babamın bana ilk defa vurmasıydı. Üstelik hiçbir suçum yokken.

Bu olay beni çok üzse de eşime anlatmadım. Amcamı sevmediğimi bilir ama nedenini bilmez. Sende bence anlatmamalısın canım, ileride eşin olacak belki ama herşeyi bilmesine gerek yok. Ailen hakkında kötü izlenim edinirse yine senin açından ileride sorun yaratabilir. Allah görüyor zaten suçluyu suçsuzu sen de bu olayı kafandan çıkarmaya bak, asla unutamazsın biliyorum ama en azından sürekli düşünüp olayı canlı tutmamaya gayret edebilirsin. Sevgiler..

SAKIN ANLATMA SAKIN!

bir anlık sinirle ağızdan çıkmış kötü bir iftira zaten yıllarca üzülmüşsünüz. şimdi bunu nişanlınıza anlatarak kendi üzerinizde ''acaba?'' düşüncesi oluşturacaksınız. adam elbette diyecek ki olsun hayatım aşkım geçti gitti.. ama herhangi bir tartışmada sorunda.. yada arayıpta bulamadığı sinirli bir anında size karşı bir laf edecek sizinde aklınıza hemen o sorun gelecek. kendi başınıza iş açmaktan başka birşey olmaz.
tartışma sırasında çok küfürler argo kelimeler çıktı bana da hırsız dedi bitti gitti gibi bir açıklama duyulduğu zaman yaparsın. ama asla durduk yere söyleme.
ayrıca ne biçim aile düşücesi oluşturacaksınız. herkesizhayatında olan sıradan birşey. bu kadar şeffaf olmanıza gerek yok.
millet kavgada anasına bacısına sövüyor kimseye bişiy olmuyor. bu da öyle birşey diye kabul et basite al biraz.
elbbet çok kırıcı üzücü ama uzatırsan tüm hayatını bu yalanın gövdesine sokarsın.
konuyu kapatın bence.

Herkese teşekkür ederim okuyup yorum yaptığı için.:)
Sindiremiyorum.
Ama yüzleşmeyide düşünmüyorum.Çünkü elime bişey geçmez.Evet ben sana iftira attım demez.
En iyisi unutmak ama nasıl becercemm bilmiyorum.

Herkese teşekkür ederim okuyup yorum yaptığı için.:)
Sindiremiyorum.
Ama yüzleşmeyide düşünmüyorum.Çünkü elime bişey geçmez.Evet ben sana iftira attım demez.
En iyisi unutmak ama nasıl becercemm bilmiyorum.

neden böyle düşünüyorsun?
belki de özür diler.

iftira attım demezse bu kanıya nereden vardığını sorarsın.

Bencede evet ben böyle bir iftira attım demez.
Ama belki için rahatlar.en azından nişanlının tepkisini öğrenirsin.
Konuşmak istemiyorsanda unut bu meseleyi.
Bi çok arkadaş gibi bende 15 yaşında olmuş bir olayın evliliğini etkilemeyeceğini düşünüyorum.
En kısa zamanda ya konuş yada unut!!

Back
X