canım seni bilgilendirecek arkadaşlar olacağına inanıyorum.geçmiş olsun.hakkında hayırlısı olsun .umarım kış günü dışarıda kalmazsınız.
tek taraflı düşünmek istemiyorum
hemen aklıma şu soru geldi
neden kiranızı ödemediniz?
yani ev sahibi de ne zorluklarla o eve sahip oluyor,bu zamanda kimse kimseyi evinde hayrına oturtmaz tabi
arkadaşlar benim bu konuyu hukuk bşlığına açmam gerekiyodu biliyorum ama durumum acil olduğu için burdan hemen bilgi almak için
buraya açtım.
ben yaklaşık 5 aydır kira ödeyemediğim için ev sahibim mahkemeye vermiş.sizden öğrenmek istediğim bilgi şu an için
beni nasıl bi süreç bekliyo.
yani evsahibim bana dediki "mahkemeye verdim sizi 1 hafta içinde evi boşaltmazsanız,icra yoluyla tahliye ediliceksiniz.
rezil olmak istemiyosanız hemen çıkın" dedi
yeni kanuna göre gerçektende 1 hafta içinde çıkamazsam eşyalarımı kapıya atabilecekmi ev sahibim?
bu arada evden çıkmayı istiyorum ama en azından bi kaç ay sonra yaza doğru çıkmak istiyodum bilemiyorum sizce bi an önce çıkmayamı çalışıyım.
fikirlerinizi bekliyoruma.s.
meslektaşımın beyanına katılmakla birlikte,
''kira bedelini zamanında ödememelerinden dolayı haklı olarak bir kira dönemi içinde kendilerine iki defa yazılı ihtar yapılan kiracılar için tahliye mümkündür.''
aynı kira dönemi içinde iki haklı ihtar gerekmektedir bunun için.
daha evvel ihtar çekilmedi ise, ki sanıyorum durumunuz böyle,
örnek 13 olarak icra takibi yapılacak.
eğer birinci ihtar sonrasında birikmiş kira borcunu 30 gün içinde kapatmazsanız, o da tahliye sebebidir.
hakkınızda hayırlısı olsun.
canım kıra kontratı yaptınızmı....
bıldıgım kadarıyla 30 gunluk bır sure verılıyor....
bu sure sonunda...tahlıye yapıla bılıyor....
bunu bılıyorum....
ama fırtınanınkızı avukattır....tam onluk bır konu ....uyandıysa bırazdan gelır senle ılgılenır canım....:teselli:
çok teşekkür ederim cnma.s.evet kira kontratı yapmıştık.zaten eğer kontrat olmazsa mahkeme açamıyodu.benim bildiğim kadarıyla kontrat olduğu için mahkemeye verebilmiş bizi.
katılıyorum
5 ay kıra ödememek ne demek?
hata ileri gidip kış günü taşınmak zor olur gibi laflar etmekde hiç etik değil
mutlaka bazı zorluklar olmuşturki kıra ödeyememiştir arkadaş ama üstüne üstelik birde kış günü taşınmak çok zor olacaktı demek bana tuhaf geldi....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?