banka kara listesine girmek :(((

Suna2222

sensizliğim bir çığlıktı hepiniz mi sağırdınız.
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2014
3.145
2.436
83
40
Unuttugum bir borç yüzünden kara listeye girdim. şimdi 5 yıl ev kredisi çekemiyeceğimbankacı arkadaşlar bu karalisteden kurtulmanın bir yolu yok mu ?

Banka borcu nasıl unutulur? Biz yarım gün geciksek sekiz kez arayıp mesaj atıyorlar.

Konuya çok hakim değilim ama tek borçtan kara listeye gireni görmedim şimdiye kadar.

Ödemelerinizi düzenli yapın, kredi puanınızı yükseltmeye çalışın. Ama gecikmeli borçlar beş sene görünür ne yaparsanız yapın.

Unuttugum bir borç yüzünden kara listeye girdim. şimdi 5 yıl ev kredisi çekemiyeceğimbankacı arkadaşlar bu karalisteden kurtulmanın bir yolu yok mu ?
5yılda kredi kayıt bürosundan silinir ancak bu süre içerisinde kesinlikle çekemezsniz diye birşey yok..tamamen zaman içerisinde oluşturacağınız ödeme ahlakınıza bağlı ..ayrıca kara listeye girmeniz için üç dönem ödememiş ve bankanın size ulaşamamış olması lazım.

Kara listeye girmeden önce avukatlar vs sizi aramış olması lazım?
Aramadılar mı?

2 ay üstüste ödemeyince kara listeye giriliyor benim bildiğim
eğer durum buysa üzgünüm yapacak bişe yok
en azından ben yapamadım
taaa 4 sene önce kart borcumu ödeyemediğim için kredimi erken kapatmama rağmen hala kredi vermiyorlar

Bu borc icin gecen zaman suresince 816272 kere aramalari, mesaj atmalari, evinize ya da isyerinize bildiri gondermeleri lazim. Kara listeye girmek kolay bir olay degil bildigim kadariyla. Borcumun ustuste alti yedi donem asgari ucretini bile odemedigim olmustur. Buna ragmen boyle bir durum soz konusu olmadi.
Emin misiniz siz kara listede oldugunuzdan?

Sana yardımcı olmaya çalışayım bankacıyım.

Gecikmeniz yani unuttuğunuz borcun niteliği de önemli.Kredi kartı ise genel müdürlük bağlantılıdır ve bilgileriniz güncel ise aranırsınız.Eğer kredi veya ek hesap ise şube ve genel müdürlük ayrı zamanlarda hatırlatma niteliğinde arar.Ve yahut iadeli taahhütlü şekilde ihbarname hem kredi kartı hem kredi için gönderilir tabi dediğim gibi bilgileriniz güncel ise.90.güne gelene kadar kesinlikle aranırsınız veya adresten ihbarname alırsınız.Kendi bankamın çalışma şekli yıllardr bu şekilde.Diğer bankalarında çok farklı olduğunu sanmıyorum.

5 Yıl kredi çekememe konusu ne yazık ki doğru.Kanuni takibe intikal eden bir borç tüm bankalarda görünür ve kredi çekmenizi engeller.5 yıl sonra da şu şartlarda kredi çekebilirsiniz avukata ödemelerinizi düzenli yapıp borcu kapatıp 5 yıl geçmesini bekleyip merkez bankasından borcunuzun silinmesi dilekçesini verdikten sonra artık hiç bir bankada görünmez.Çoğu müşteri borcu ödüyor fakat merkez bankasından sildirmediği için ben borcumu ödedim nasıl kredim hala takipte görünüyor diyor.O yüzden bu hususta önemli.

şimdeden geçmiş olsun başka dert vermesin.

beni 30 kere aramışlardı. kadınla kanki olmuştuk artık. belki ikna edilebilen biridir ve taksite falan bağlar

m

teşşekür ederim cnm maalesef olan oldu.

4.taksit günü gecikmiş kredinizi ödemezseniz takibe girersiniz. Genelde özel bankalar çok acımasız olur hemen avukata verirler. Avukat ücreti ve ihtarname ücreti çıkar 1000 tl civarı. Devlet bankaları yapılandırma yapar avukata vermeden önce tabi müşteri yapılandırma yapmak isterse önden 200-300 tl ödeyip kalanı taksite bölebilirler.Borcu kapatırsanız 6 ay sonra tekrar kredi için başvurabilirsiniz yalnız banka çalışanları ödeme düzensizliğinden kredinizi vermek istemeyebilirler ya da sağlam bir kefille kredi kullandırtabilirler.Kredi kayıt bürosu (kkb kaydı dediğimiz) evraklarda 5 yıl takibe düşmüş olmanız gözükür.Takipten kapatıldığı gün tarih yazar.5yılın sonunda kkb'den silinir.Eğer kredinizi takibe düşürmek istemiyorsanız 4 taksite kadar gecikme yapmayacaksınız en güzeli düzgün ödeme yapmak ama yapamıyorsanız en azından 1 taksit 2 taksit geriden ödeme yaparak takibi engellemiş olursunuz bu durumda yakın izlemede kalırsınız gene kredi çekemez kredi kartı başvurusunda bulunamazsınız. Varsa kredi kartınıza bankaca bloke konur kullanım yapamazsınız. Bankayla gidip görüşün avukata vermemişlerse ya yapılandırma yapın ya da borç azsa peşin kapatmayı deneyin.Avukat masrafından kurtulursunuz.

benimde üniv. zamanında kartlarımın hepsi patlamıştı bir kaç banka ile takibe düşüp sıkıntı yaşamıştım. sonrasında ödedim tabi ama kara listedeydim. beni her gün arıyorlardı hemde çılgınlar gibi unutmak imkansızdı yani. sonra işe başlayınca mevduat oluşturdum kart geldi bunun üzerine düzenli ödeme falanda yapınca şimdi onlar sürekli kredi gönderiyor beş yıl geçmedende düzene giriyor yani.
ayrıca borcunu kapadıysan bir sicil affı onaylanmayı bekliyor.

Bir an önce öde borcunu af çıkıyor tatlım

Bankacı değilim de bu konulardan az buçuk anlarım. Önce çok geçmiş olsun, o kara listeye girmek gerçekten kötü bir durum. Özetlersek kredi puanın düşmüş, bir haylı hemde. Kredi vermezler, kredi kartı kullanımını da kısıtlarlar. Çözüm ise düzenli ödeme yapacaksın. Tam ödeme yapacaksın. Yani asgari ücreti ödemeyecek hepsini ödeyeceksin. Tabi kredi kartın varsa. Sadece onlara da değil diğer ödemeleri de inceleyenler var, internet, doğalgaz faturası gibi. Bankalarla haşır neşir olacaksın, o zaten zamanla şöyle iki yıla falan biraz düzelir.

interneti doğalgaza bakmıyor kimse

interneti doğalgaza bakmıyor kimse
Bankalar bakmıyor, ama senin ödeme geçmişini KKB takip eder, kredi notunu da o verir ve banka o nota göre sana kredi vs verir. Benim bilgim bu doğrultuda, tabi değişmediyse. Çünkü bildiğim otomatik ödeme talimatları inceleme alanına giriyor.

Kkb de öyle bir kriter Yok otomatik ödeme hedefi olan bankacı sizi yanlış yönlendirmiş benim de bilgim bu şekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…