- Konu Sahibi justtmarried
mrb
Son düzenleme:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Kocanın sicili kötü senin gelirin düşük.
Size konut kredi kullandırmazlar.
daha dün evini almış taze bir ev sahibi olarak şöyle söyleyeyim.
bankalar evin % 75 lik kısmını kredi olarak veriyorlar.o yüzden gelen experin iyi bir rakam yazması gerekiyor öncelikle..orda biraz sıkıntı oluyor işte
kredi benim adıma çekildi ssk asgari ücretten yatıyor,şirketten maaş yazısı aldım bin liralık,
eşim aylık 4 bin lira gelir beyan etti,emekli döküm aylığı ve şirketten aldığı yazı ile..
eş geliri olduğu için kefil istenmedi,yanlız eşimin kredi kartı sıkıntıları ve babasına yüklü bir kefilliği olduğu için çok sıkıntı çıktı.patronum aradı banka müdürünüde öyle halletti..bu gelirimize rağmen eşimin durumundan ötürü 100 bin lira çıkardılar bize.
bu arada sen istesende,istemesende kredi çektiğin için evine ipotek koyuyorlar.
yazdığım tablo pek aydınlık deil ama araştır sen,
ablam 2 ay önce ev aldı.ssk sı asgari yatıyor iş yerinden bin liralık yazı aldı.enişten gelir beyan etmedi,ssk sıda yok
2 devlet bankası geri çevirdi kredi talebini,en son denizbanktan 60 lira çıktı..
kalbini ferah tut özel bankalar bu konuda daha kolaylık sağlıyor.
Ablanının durumu bana örnek teşkil edebilir. Birde kayınvalidemlerin evini de gösterebiliriz ozaman daha kolay çıkar heralde diye düşünüyorum tabi kabul ederlerse. Sizce ozaman 80-100.000 arası verirlermi yer ipotek ettirirsek?
memur kefil + kayınpederin kefil olur evini ipotek ettirirse çıkar büyük ihtimalle.ama dediğim gibi devlet bankaları biraz sıkıntılı özeller daha rahat kredi veriyor.bide iş yerinin çalıştığı banka varsa orayla bi görüş belki patronun aracı olursa daha kolay hallolur işin.çok zorlu bir süreç allah yardımcınız olsun.tapuyu alana kadar nelere çektik anlatamam.
experi artık bankalar deil expertiz firmalar yolluyor.banka müdahele edemiyor.gelen exper binadaki diğer bi kaç evin fiyatına bakıyor.o muhitte evlerin fiyatını araştırıyor.ortalama fiyat veriyor.o yüzden sen istediğin kadar şu fiyata aldım diye yırtın onlar bildiğini okuyor.
öncelikle bankaları gez,kredi oranı al,şunuda unutma reddedildiğin her bankadan sonra gideceğin banka puanını düşürüyor.faiz oranını yüksek veriyor.
Kredi başvurusunda bulunmadan önce bikaç bankacı arkadaşımlada durumu yüzyüze konuşmayı düşünüorum bende. Çünkü vaziyetimize bakılırsa kayınpederim yerini ipotek ettirmezse kredi çıkmicak gibi bişey. Yada bi ihtimal ablanıza çıktığı kadar. O bile zor bi ihtimal. Ev kiraları çok yüksek, kötü bi evede geçmek istemiyorum. 600 lira kira ödeyene kadar ev ödeyeyim itiyorum. Bi kredi çıksa ahh ahh.
öncelıkle Allah kolaylık versın umarım çıkar..
bızde yenı aldık evımızı hemde hiiiçç peşinatsız ılk 4 yıl cok zorlu olacak odemelerımız cok yuksek cıktı ama sıkıcaz artık bır sekılde..önemlı olan ilk adımı atmak bencede..
bizim durumumuzu anlatayım size belkı fıkır olur ıkımızde calısıyoruz borçla evlendıgımız için ve eşimin aılesı cok mınık oldguu için düğünde cok az takı geldı altınlar para bırlesınce 12 bın ancak yaptı ve hepsı borclara gıttı elımızde kaldı sıfır :)) bır yılda bırıktırmeye cabaladık ama olmadı..araba borcuna gırelım dedık gırdık bıtınce onu peşinat yapacaktık kayınpederım rahatsızlandı Allah korusun ölecektı..onun için sattık arabamızı (helali hoş olsun) o çalışamaz raporu alınca bız bır mıktar borçlarını kpattık elde kaldı 10 bın onada eskı bır araba aldık...gecen ayda eve heveslendık şehire uzakca ama ulaşımı kolay eskı bır ev bulduk fıyatı uygun (mınık cunku)118 bın tapu masrafı ıle 122 bın oldu ev..ilk işimiz arabayı satıp sure gelen bır kredımızı kapatmak oldu ordan elımıze 3 bın kaldı onuda tapuda verdık zaten...ıkımızde calsıyoruz eşim maaşını 1250 olarak gosterebıldı bende 2200olarak..peşinat olmayınca peşinat yerıne gececek tuketıcı kredısıne basvurduk once malesef eşime cıkmadı bana cıktı (28 bın) ardındna ev kredısı ıcın garantıye basvurudk (tuketıcı cekmedık ama) benım tc numaramdan ön elemede 105bın verebılcekelrını beyan ettıler bu durumda o ev olacaktı apar topar expertiz çağırdık gelen adam saolsun evımıze 105 bın deger bıctı hayallerımız suya düştü..ne kadar ağladıgımı allah bılıyor..tam bu iş olmadı derken halamın arkadası borç verdı (15 bın ayda 500 olarak odeyecez) ozaman harekete gectık hemen ılk once tuketıcı kredını çektım(benım üstümden) jett hızıyla cektıgım kredı henuz sısteme düşmemişken ev kredısı ıcın gıttım onuda halettım..ıkı bankasının arasında hızlı olunması gerektıgı bunalrı onceden ayarlamamız gerektıgı yoksa zaman gecer sısteme düşer ıse aynı kişi iki kredi alamayacagı için işin yatacagı solendı bızde elımızı hızlı tuttuk..bu şekilde aldık evımızı ıkı haftayada tasınıyorum..dıyecegım moralını bozma ıyı araştır bankalar vermeye cok heveslı buyuzdne bır olurunu buluyorlar en kotu bızım gibi ıkı kredı yaparsınız..tanıdık bankacıların olması iyi bır fırsat onları degerlendırın mutlaka.birde bu işi bilen ıyı bır emlakcı lazım size en azından on ayak olacak çözüm üretecek o zaman herrseyy yoluna gırer..