Bankacı arkadaşlar yardımcı olur musunuz?

Sizden harclik almaya kendinden gonullu bir adam sizden habersiz kredi cekicek diye neden tedirgin oluyorsunuz ki..
Cok celiskili degil mi?

En guzeli adamlari bir notere götürüp ''karimdan habersiz borc yapmayacagima söz veriyorum aksi ispat edildigi taktirde karim beni boşama hakkina sahiptir''diye yazili imzali belge mi alsak?

Sizden harclik almaya kendinden gonullu bir adam sizden habersiz kredi cekicek diye neden tedirgin oluyorsunuz ki..
Cok celiskili degil mi?

Belki bu roldür diye düşünmeye başladım. Buradaki yorumlar beni paranoyak yaptı da :)

Hani bak ellerimle maasimi sana verdim harçlık ver dedim iyi adam oldum havası, sonra şeytan dürtüp benden gizli kredi kartı çıkarıp oynamaya devam ederse diye düşündüm.

Fazla mi şupheciyim?

Canım zaten maaşı sende hiçbişey yapamaz hangi parayla yapıcak için rahat olsun

Kredi kartı çıkarıp onunla oynayıp yeni borç yaparsa diye endiseliyim. Aptal olmak istemiyorum artık.

En guzeli adamlari bir notere götürüp ''karimdan habersiz borc yapmayacagima söz veriyorum aksi ispat edildigi taktirde karim beni boşama hakkina sahiptir''diye yazili imzali belge mi alsak?

Boşama hakkına her türlü sahibiz ki :)
Noter onayına gerek yok.

Benim esim de bu konuda bilgi sahibi ucununde olumsuz oldugunu soyluyor..

Bi de su cakalligi onerdi esiniz takibe duser sicili bozulursa ancak ozaman banka kredi kredikarti vs veremez diyor..

Ancak bunun da soyle bir handikapi var 3. bir sahsa kredi cektirir bunu ustlenirse yapacak birsey yok maalesef..

En guzeli Allah esinize akil fikir versin..

Aminnnn.

Ama bence eşler arasında gizlilik olmasa keşke. Her işlem için es onayı istense süper olurdu

Bildiğim kadarıyla isteklerinin gerçekleşmesi mümkün değil. Sen kendi açından düşününce kendine göre haklı olabilirsin, ona bir lafım yok ama eş de olsanız siz birer bireysiniz ve gizlilik diye birşey var. Kötüye kullanacak olan insan senin attığı her adımdan haberdar olma imkanın olsa bile kullanır, biraz akıl kullanmaya bakar yani, hepsi bu. Başka bir şahsa kredi çektirebilir, bankayla yapamazsa tefeciyle yapar, eş dostla yapar, kumarla yapar, yapar yani. Başına borç açacak olan adam her türlü açar, bankada yaptığı her şeyi bilsen ne olacak?

Bu gizlilik yarın öbür gün sana lazım olursa o zaman "iyi ki eşler arasında gizlilik varmış, işlemlerin gerçekleşmesi için eş onayına ihtiyaç yokmuş" dersin. :) Dediğim gibi yani, yapacak olan her şekilde yapar.

Sen de haklısın aslında. .
En iyisi ben bu sevdadan vazgeçeyim:)

Maalesef hiçbiri mümkün değil. Yeni borçlar kanununa göre artık eşler birine kefil olacaksa diğer eşinden rızası gerekiyor. Bir de oturduğunuz ev sizinse ve üzerinde aile konutu şerhi varsa sizden habersiz konutla ilgili işlem yapamaz (Satış gibi). Bunlar dışında eşinizin yapacağı kazandırıcı veya borçlandırıcı hiçbir şey eşi olarak sizin izninize veya onayınıza tabi değil.

Oynamaya derken, esiniz kumar oynuyor sanirim, ben bilmiyordum..
O zaman ne yapsaniz yeridir.

Ben bu mesleği bırakırdım o zaman
Gelen her kredide karı koca kavgası çekilmez olurdu
Aslında es rızası aransa bütün kredi türlerinde ne güzel olurdu en azından bu tür durumlar yaşanmazdi. Bankacisin galiba.Kefillikte Rıza kalktimi kalktı diye duydum ama ticari işlerde.

Ticarilerde kalktı evet ve inanın çok rahatladık.
O imzalarda beyler eşlerinin gerçekte kim olduklarını fena şekilde anlıyorlardı
Ne kavgalar ne gürültüler gördük.
Eşler arasında ne pazarlıklar yaşandı bir eş imzası için inanamazsınız.

Kadinlar kefil olmak mi istemiyordu?

Valla şu yediğim kazıktan sonra ben o kadınları çok çok iyi anlarım. Akillilarmiş.
Erkek milletine güven olmazmiş gerçekten.

Ben size özel mesaj atmak istedim ama gizlilik ayarlarından dolayı atamıyorum. Neyse o zaman buradan sormak zorundayım, konu sahibinin konusunu işgal etmek istemezdim ama... Konu sahibi izninizle ben April'e bir soru sormak istiyorum sizin konunuzla direkt olarak alakalı değil.

Sanırım İzmir'de yaşıyorsunuz. Bankacısınız. Bankacılık sektörünü tavsiye eder misiniz? Ben İktisat son sınıf öğrencisiyim, İzmir'de yaşıyorum. Siz bankacılık sektöründe kariyer hedeflememizi tavsiye eder misiniz mesela bu işin içinde olan biri olarak? Birçok insan uzak dur, hiç bulaşma falan gibi söylemlerde bulunuyor bankacılık için. Siz tavsiye eder misiniz?

Kadinlar kefil olmak mi istemiyordu?

Şöyle söyleyeyim ve abartım yok;
genelde kocalarının gelir durumuna göre maddi hediye veya para isteyenler çok olurdu.
Eğer kadın aldıtıldığını bilen bir kadın ise evet imzalamayı red ediyorlardı, bizde ister istemez o kavgalara çok şahit olduk.
Sinirden güldüğümüz zamanlar çoktu.
En acısı çok az sayıda kadın muvaffakatini sorunsuz verirdi.
Anlayacağınız intikam zamanı olarak görülüyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…