• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bankacı yada avukatlar lütfen yardım edin =(

Bilirkişi eğer ki kartın kopyalandığına hükmederse banka parayı size ödemekle mükellef. Çünkü atm bankanın malı ve güvenliğini sağlamak bankanın yükümlülüğü oluyor. Atm'de o günkü işlemlere ait kayıtlar ve kamera görüntüleri mahkemece istenir. O gün sizin işlem yaptığınız atm'lere ilişkin başka kopyalama işlemleri var mı bilirkişi bankadan bu bilgiyi ister. Banka bir savunma yazısı yazıp sorumluluğun kendisine ait olmadığını, kendisinin her türlü güvenlik tedbirini aldığını vs.yazacaktır. Ancak, genelde bu tip davalarda bilirkişi ve mahkeme tüketici lehine karar verir. Eğer bu atm kartını para çekmek dışında herhang bir mağazanın P.O.S cihazında kullandıysanız mutlaka o mağazaların cihazları da incelenmeli, çünkü P.O.S cihazına da kopyalama cihazı yerleştirilebiliyor. O yüzden limiti yüksek kredi kartınızla her Pos'um var diyenden alışveriş yapmayın.

cnm aynısa üni.ark.mın babasının başına geldi ispatlandı parayı iade ettiler... işin peşini hemen bırakmayın yane haber gelsin diye beklemeyin 2 günde bir polisi yada bankayı arayın tam hatıramıyorum onların ne yaptıklarını da sadece yurt dışına gitmediğini ispatladık aldık paraları demişti

cnm aynısa üni.ark.mın babasının başına geldi ispatlandı parayı iade ettiler... işin peşini hemen bırakmayın yane haber gelsin diye beklemeyin 2 günde bir polisi yada bankayı arayın tam hatıramıyorum onların ne yaptıklarını da sadece yurt dışına gitmediğini ispatladık aldık paraları demişti

Çok teşekkür ederim canım içim rahatladı.. Umarım bizde ispat edebiliriz..

geçen senede benim başıma gelmişti aynı şey, eşimin kredi kartıyla kontör almıştım (20 tl ) kartı kopyalamışlar nasıl oladuysa hiç anlamadım ve çok yüklü alışverişler yapmışlar hatta beğışbile yapmışlar bizim kartla :1::1: sonra eşim itiraz etti bankayla görüştü banka araştırmış gerçek ortaya çıktı parayı iade ettiler .

arkadaşlar benim erkek arkadaşımın maaş hesabı boşaltılmış, dün akşam atm den para çekerken bir bakıyor ki hesap sıfırlanmış.. Hemen polisi ve bankayı aramış kartı ve hesabı bloke ettirmiş.. Bugünde bankaya gidip konuşmuş dilekçe yazmış, savcılığa da suç duyurusunda bulunmuş.. Bankanın söylediğine göre internet üzerinden yurtdışından 3 defa alışveriş yapılmış.. Ama bildiğimiz banka kartı, hiç bir şekilde internet üzerinden kullanılmadı ayrıca yurtdışına falan da hiç çıkış olmadı. Banka kanıtlanırsa paranın iade edileceğini söylemiş, ama nasıl kanıtlanacak? başka birşey yapması gerekiyor mu? bu para geri gelmezse çok büyük sıkıntı olacak, napacağız şimdi ? :43::43:

maaş hespları aynı zamanda birer mevduat hesabıdır. ve mevduat hesaplarında bulunan paralar 50.000 tl ye kdr güvence altındadır. (çalınması boşaltılması yada vb durumalrda) ancak ispat edildiği takdirde bu durum geçerli olur ispatınn çk da zor olduğunu düşünmüyorum şöyle ki :) debit karttan alışverişin yapıldığı tarihi ve saati tam olarak öğrenebilirseniz o anda kişinin nerede olduğunu da ispatlayabilirseniz bu ck zor olmayacaktır örne= telefn sinyalleri gbi... çnkü telefon sinyalleri artk bir çok sorunu aydınltmkta o alışverişin yapıldığı sırada kişinn kendi şahsi telefonun hngi baz istasyonndan sinyal verdiğine bakılarak ipucu elde edilip bnkyla yada gerekli merciilerle paylaşılabilir.. erkek arkdaşınız internet üzerinden alışveriş yapıyor muydu acaba??? eğer yapıyorsa bilgisayarında keyloger programı vr olabilir yni bu bir casus progrm snçta hbernz olmadan kendiliğinden kuruluyor blgisayara ve internet üzerinden yaptığınz alışverşlerde kart bilgilernizi kopyalıyor ..

o zaman herkes birbirinin hesabını ele geçirmeye çalışsın kim başarırsa yanına kar kalır? böyle bi şey olabilir mi allah aşkına. ki kredi kartı hesabı değil maaş hesabı. maaş karıtyla alışveriş yapmak nerdeyse imkansız. o konuda bi anlaşılmazlık var zaten bankayla iyice görüşmesi gerekiyor kart sahibinin.

ip adresiyle insanlar kapıdan alınıp savcılığa emniyete götürülüyor. hukuki olarak geçerli bir kanıttır ip adresi sizin için bir anlam ifade etse de etmese. internet siteleri de giriş yapan üyelerin ip adreslerini saklamak zorundadır ve savcı isterse vermek zorundadır.

kızlar maaş kartları debit karttır ve alışveriş yapılabilir hesaba anında erişim ve eş zamanlı hesaptan çekim yapar.tbi eğer altyapı sistem sağlayıcısıyla uygun sistemlerden...

Arkadaşının başına gelen durum için üzüldüm umarım en kısa zamanda çözüme kavuşur ve mağduriyeti giderilir
Yalnız anlamadığım bir konu var oldu ki internet üzerinden 2 defa alışveriş yapıldı maaş kartıyla ve o şekilde para uçuruldu hesaptan; ben kredi kartımızla intenet üzerinden alışveriş yaparken yada maaş hesabımdan havale eft ne yaparsam yapayım mutlaka işlem hemen müşteri numarasını gireyim şifreyi gireyimle bitmiyor ki bir de cep telefonuna gelen şifre var onları girmeden hiç bir şekilde banka onayı gerçekleştirmiyor. Yani demek istediğim yapılan her işlemde banka mutlaka cep telefonuna bilgilendirme mesajı göndermiyor mu?

maaş hespları aynı zamanda birer mevduat hesabıdır. ve mevduat hesaplarında bulunan paralar 50.000 tl ye kdr güvence altındadır. (çalınması boşaltılması yada vb durumalrda) ancak ispat edildiği takdirde bu durum geçerli olur ispatınn çk da zor olduğunu düşünmüyorum şöyle ki :) debit karttan alışverişin yapıldığı tarihi ve saati tam olarak öğrenebilirseniz o anda kişinin nerede olduğunu da ispatlayabilirseniz bu ck zor olmayacaktır örne= telefn sinyalleri gbi... çnkü telefon sinyalleri artk bir çok sorunu aydınltmkta o alışverişin yapıldığı sırada kişinn kendi şahsi telefonun hngi baz istasyonndan sinyal verdiğine bakılarak ipucu elde edilip bnkyla yada gerekli merciilerle paylaşılabilir.. erkek arkdaşınız internet üzerinden alışveriş yapıyor muydu acaba??? eğer yapıyorsa bilgisayarında keyloger programı vr olabilir yni bu bir casus progrm snçta hbernz olmadan kendiliğinden kuruluyor blgisayara ve internet üzerinden yaptığınz alışverşlerde kart bilgilernizi kopyalıyor ..

bu kart ile internet üzerinden hiç alışveriş yapılmadı canım.. pos ve atm dışı hiç bir işlem yapılmadığı halde başımıza geldi..

Arkadaşının başına gelen durum için üzüldüm umarım en kısa zamanda çözüme kavuşur ve mağduriyeti giderilir
Yalnız anlamadığım bir konu var oldu ki internet üzerinden 2 defa alışveriş yapıldı maaş kartıyla ve o şekilde para uçuruldu hesaptan; ben kredi kartımızla intenet üzerinden alışveriş yaparken yada maaş hesabımdan havale eft ne yaparsam yapayım mutlaka işlem hemen müşteri numarasını gireyim şifreyi gireyimle bitmiyor ki bir de cep telefonuna gelen şifre var onları girmeden hiç bir şekilde banka onayı gerçekleştirmiyor. Yani demek istediğim yapılan her işlemde banka mutlaka cep telefonuna bilgilendirme mesajı göndermiyor mu?

canım senin biz daha önce internet üzerinden hiç alışveriş yapmadık o kartla.. Zaten normal banka kartı.. Bilgilendirme mesajı gibi birşey kesinlikle gelmedi.. Para çekmek için atm'ye gidince fark edildi..

geçen senede benim başıma gelmişti aynı şey, eşimin kredi kartıyla kontör almıştım (20 tl ) kartı kopyalamışlar nasıl oladuysa hiç anlamadım ve çok yüklü alışverişler yapmışlar hatta beğışbile yapmışlar bizim kartla :1::1: sonra eşim itiraz etti bankayla görüştü banka araştırmış gerçek ortaya çıktı parayı iade ettiler .

bağış yapmışlar demek :53::53:
neler dönüyor memlekette.. Çok uyanık olmak lazım neye güveneceğimizi bilmiyoruz artık =(
umarım bizde ispat edebiliriz..

Peki ne kadar sürede ispat edildi ve paranız iade edildi?

bu kart ile internet üzerinden hiç alışveriş yapılmadı canım.. pos ve atm dışı hiç bir işlem yapılmadığı halde başımıza geldi..

iyide telefona msj geliyor arkadaşım gelmeden işlem yapılmazki :( anlamadım..
o zaman telefon numaalarınıda güncelletmişler.

kart kopyalama ençok benzin istasyonlarında ve restorantlarda oluyor.

Allah yardımcınız olsun.

bağış yapmışlar demek :53::53:
neler dönüyor memlekette.. Çok uyanık olmak lazım neye güveneceğimizi bilmiyoruz artık =(
umarım bizde ispat edebiliriz..

Peki ne kadar sürede ispat edildi ve paranız iade edildi?

evt canım bağış yapmışlar bir çocuk esirgemeye çok yardım severler başkasının kesesinden bağış:52::52::52::52:ispat edilmesi çok uzun sürmedi bizim çünkü aynı yer bir çok kişiyi dolandırmış aynı şekilde ve çok şikayet olmuş bu yüzden bizim ispat etmemiz kolay oldu. parada hemen iade edildi ama bende o günden sonra korku oldu artık kartla alış veriş yapmıyorum eşim kullanıyor çünkü ozaman beni suçlamıştı o kadar harcamayı görünce bende kızdım almıyorum artık o kendi kullanıyor:19::19:

O kişinin o anda orada olmaması birşeyi ispatlamaz. Şifre ve kart bilgileri paylaşılabilir bilgilerdir çünkü. Banka sizin bu bilgileri başkasına verdiğinizi, ya da dikkatsizlikle suçlayarak güvensiz sitelerde kullandığınızı iddia edebilir. Yani o anda orada olmamak hiçbir şeyi ispatlamaz. Tek yol kullanılan pos'a ya da atm'e ait işlemlerden birkaç tane daha kopya işlem gerçekleştirilmiş olması.

Back
X