Bankalardan dosya masrafını geri alma hakkında bilgi

cocuklarimcanlarim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
3.315
3.913
Merhaba arkadaşlar, 9 yıl önce Akbank'tan 15 yıllık konut kredisi çektim, daha sonra yapılandırma yapıldı vade 10 yıla düşürüldü ve bu işlem sonucunda tekrar dosya masrafı kesildi. Şimdi benim dosya masraflarını geri alabilmem için nasıl bir yol izlemem gerikiyor? Bu durumda olup dosya masrafını geri alabilen ya da bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar, 9 yıl önce Akbank'tan 15 yıllık konut kredisi çektim, daha sonra yapılandırma yapıldı vade 10 yıla düşürüldü ve bu işlem sonucunda tekrar dosya masrafı kesildi. Şimdi benim dosya masraflarını geri alabilmem için nasıl bir yol izlemem gerikiyor? Bu durumda olup dosya masrafını geri alabilen ya da bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
İki kredinın dosya masrafı için de başvuru yapacaksınız. Dekontlarınızı bankadan temin edip tüketici hakem heyetine başvuru yapmanız gerekiyor. Sonrası bekleme süreci.

Cevap için çok teşekkür ederim. Bankaya gittiğimizde dekontları sorunsuzca alabiliyor muyuz peki?
Genelde ücret karşılığı veriyorlar dekontları. Bazıları ücretsiz de veriyor. Ama alırken sorun çıkartmazlar. İstediğiniz anda veriyorlar. Ama 9 yıl olmuş ilk krediniz için 10 yıl zaman aşımı süresi. Acele edin. Biz yaklaşık bir yıldır bekliyoruz hala ses seda yok.

Cevap için çok teşekkür ederim. Bankaya gittiğimizde dekontları sorunsuzca alabiliyor muyuz peki?

çoğu banka dekontlar için ücret kesiyor ama aslında bu da yasal değil, ayrı bir başvuruyla o ücreti de geri alabilirsiniz. tüketici kanunu değişikliği ve bddk'nın son düzenlemeleri ile birlikte artık kesilen her türlü masrafı geri alamıyorsunuz yalnız, kalem kalem değerlendiriliyor. tüketici hakem heyetine başvurabilmeniz için ise başvuracağınız tutarın hakem heyeti üst sınırını aşmaması lazım, aşıyorsa dava açmanız gerekir tüketici mahkemesinde.

Genelde ücret karşılığı veriyorlar dekontları. Bazıları ücretsiz de veriyor. Ama alırken sorun çıkartmazlar. İstediğiniz anda veriyorlar. Ama 9 yıl olmuş ilk krediniz için 10 yıl zaman aşımı süresi. Acele edin. Biz yaklaşık bir yıldır bekliyoruz hala ses seda yok.

Haklısınız bugün yarın dekont için bankaya gitmem şart oldu. İnşallah en kısa sürede sonuçlarınır sizin başvurunuzda.

biz geçen hafta bankaya gittik eşimle ayrı kredilerimiz vardı
bize dekont talebimizle ilgili dilekçe yazdırdılar bir hafta sonra gelin dediler

arkadaşım geçen hafta 1300 tl hesabına dosya masrafı yattı. ama bizim banka değil başka banka.
o da 6 ay beklemiş süreci.
bizim bankadan henüz geri ödeme alan olmamış.

bu arada ziraat hiç hakem heyetine gitmeden geri ödeme yapmaya başladı.

biz geçen hafta bankaya gittik eşimle ayrı kredilerimiz vardı
bize dekont talebimizle ilgili dilekçe yazdırdılar bir hafta sonra gelin dediler

arkadaşım geçen hafta 1300 tl hesabına dosya masrafı yattı. ama bizim banka değil başka banka.
o da 6 ay beklemiş süreci.
bizim bankadan henüz geri ödeme alan olmamış.

bu arada ziraat hiç hakem heyetine gitmeden geri ödeme yapmaya başladı.

Ne güzel keşke diğer bankalarda uğraştırmadan ödeme yapsa ama epeyce bir uğraştıracağa benziyorlar. Yarın gidip bankaya dekont talebinde bulunacağım bakalım süreç ne gösterecek, dekontu aldıktan sonra da tutara göre hakem heyetine başvuracağım ya da dava açmak zorunda kalacağım sanırım.

dekontlar için illaki kredi çektiğimiz şubeye mi gitmek lazım ? herhangi bir şubesi vermez mi?

Merhaba ben Tüketici Hakem Heyetinde çalışıyorum. İkamet ettiğininiz yerin Tüketici Hakem Heyetine kimlik fotokopiniz dilekçeniz ve bankadan almış olduğunuz masrafı gösteren dekontla gitmeniz yeterli. Paranın yatma süresi değişebiliyor yoğunluğa göre ama er geç alırsınız.

X