- 12 Temmuz 2006
- 1.155
- 19
- 683
- 49
evet gayet normal.Malesef
bunun adıda Ticaret
Dediğim gibi bankalar hayır kurumları değiler, çoğu zaman kendilerini böyle gösteriyor olabilirler ama değiller.
kimse kimseye zorlan kart veremez. Ben istemezem banka bana nasil kart verebiliyor ya? istemeden yolasalar bile geri yolarim. Kullanmak istemedikten sonra kimse kart kulanmak mecbur değil. Stand kurmalarida gayet normal. İsteyen standın önünden durmadan geçebilir kimse kolumuzdan tutup gel bizi dinle şu kartımız al kullan demiyor.
Maaşi düşük insanlara yüksek limit vermeleride gayet normal. Bankalar ticari kurumlardır, ve para kazanmak zorundalar. Normal bi şirket nasil ciro peşindeyse bankalarda öyle. Kimse kimseye durup dururken para vermez helede kredi karti hiç vermez.
Eğer kartı almayi kabul etmisem ozaman kart ücretinide ödemeyide kabul etmek zorundayım bukadar basıt.Bu hoşuma gider gitmez o ayri
bunun çok para kazanmak ile yada kolay para kazanmak ile hiç bir ilgisi yok
Ben bunun adına ticaret diyemiyorum maalesef. Bu dolandırıcılık, sömürüdür. Ticaretin de bir ahlakı vardır. Benim ablam devlet memuru. Neredeyse her yıl özellikle söylüyorum ASLA TALEP ETMEDİĞİ HALDE her bankadan limiti oldukça yüksek kredi kartı gelir o da iade eder. Bunun mantığı nedir? 'Eni sonu bulaşacak ve bizim ağımıza düşecek' Ben bu mantığı, okulun önünde uyuşturucu satanlardan, çocuklarımıza kötü alışkanlık kazandıranlardan farklı görmüyorum maalesef. Sizin geliriniz kısıtlı ama cebinize bi şekilde sokmuşlar kredi kartını. Sokakta, orda burda dağıtarak. Bir de sizi fazlası ile aşan bir limit koymuşlar. Başınız sıkıştığında başvuruyorsunuz mecburen birilerinden borç istemek yerine. Sonra da katlanarak çoğalan faiz. Bunun neresi ticaret?
Hangi vicdana sığar?
Kimse hayır kurumu olmasını beklemiyor ama bu işin de bir ahlakı vardır. Kredi kartı belirli kıstaslara göre verilse, limit de gelirle doğru orantılı olsa faizi de akıllara zarar olmasa o zaman söylediklerinizi kabul ederim. Bu ticarettir bulaşılmasaydı derim. Ama bu ticaret değildir. Düpedüz dolandırıcılıktır. Sistemi artık öyle kurmuşlar yavaş yavaş ne olduğunu anlamadan düşüyorsnuuz bunun içine.Mesela bol taksit olayı. +6 taksit veriyor ne demek bu? İstemeden uzun taksitlere giriyorsunuz küçük küçük ama ekstrede birleşince devasa olan taksitlerle boğuluyorsunuz. Geçen gün 200 ytl'lik alışverişi ikiye bölmeye çalıştım iki olmaz en az 3. Ama 3 olunca banka size +6 verecek. Nasıl ya:uhm:
Ben istemiyorum kardeşim.
O zaman tek çekim çaresizsiniz. Ya benim istediğim şartlarda alışveriş yaparsın ya da tek çekim.
Geçen bir banka aramış bizim kartımızı kullanın. Hayır istemiyorum dedikce telefonda kavga edecektik nerdeyse?
Neden çünkü hesabım var ve müşterisiyim eminler ki bi kredi kartım var niye onların kartı değil?
Böyle dayatma mı olur böyle ticaret ahlakı mı olur
Lütfen arkadaşlar neyi savunduğumuzu bilelim.