• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Börekler Banyolu Börek

pamukcuk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Katılım
22 Nisan 2008
Mesajlar
440
Emoji Skoru
0
Puanlar
116
Yaş
48
Yer
Kocaeli
Margarini eritip, soğutun. İlk yufkayı serin ve üzerine yağı gezdirin. Üzerine ikinci yufkayı serin. Aynı işlemleri bütün yufkalar için tekrarlayın. Keskin bir bıçakla, sigara böreği yufkası formunda 16 üçgen parça kesin. Her parçanın geniş kenarına peynirli harçtan koyarak, genişçe sarın.
Geniş bir tencereye soğuk su koyun. Bütün börekleri içine atın. Suyun içinde yarım saat bekletin. Bu sürenin sonunda börekleri tencereden çıkarın. İki elinizin arasında sıkın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Dilerseniz çörekotu ve susam serpin. 180 dereceye ayarlanmış fırında altın sarısı renk alana dek pişirip servis yapın.
 
ben su yerıne sute batırıyorum oda guzel oluyor
 
aynı tarifi arkadaş vermişti ama o yufkaları 2 şer kat yaparak yap demişti denemedim o şekilde nasıl olur acaba?
 
selam

Ben de 2 şer yufkayla bu böreği yapıyorum.
yumurta sarısı sürmek yerine, suya batırdıktan sonra galete ununa batırıyorum
Hem görünüşü hem de tadı harika oluyor.
Denemenizi tavsiye ederim.
 
pamukcuk butarifi ben yaptım çok güzel oluyor ellerine sağlık :kahve:
 
Back
X