bardak mısır zararlı mıdır?

aysee

Guru
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2007
134
4
316
arkadaşlar 15 haftalık hamileyim ve canım sürekli mısır yemek istiyor. mısırlar henüz çıkmadı. bende bardakta satılan mısırlardan yiyorum. acaba zararlı mıdır? aranızda bilen var mı

nasıl güzel di mi.yağlı yağlı yedim ben de 2 kere.ama bi daha yemem çünkü onlar kışın da vardı.kesni zararlıdır bence.e mısırlar çıktı ya canım al pazardan haşla oh mis gibi ben öyle yapıyorum artık

zabıtada çalışan bir tanıdığımız anlatmıştı, bu mısırların deposuna baskın yapmışlar. son kullanma tarihi geçmiş hepsinin. pazarda satılıyor taze taze al yap bence. kimbilir ne şartlarda kaynatıyorlardır onları.

canım konserve mısırlardan al, biraz kaynar suya at çıkar. sonra tereyağ koy içine sos falan, al sana bardak mısır:56:

gebelikte konserve gıda çok sakıncalı,doktorum kesinlikle tüketmedi dedi çünkü işlem görmüş gıda.dondurulmuşlardan da en güveniliri iglo markaymış. mısırlar macaristan'dan ithalmiş ve macaristan gdo'lu üretim yapmıyormuş. yine de tam mevsmindeyiz nasılsa, pazardan al, kaynat.

faydalı olmadığı kesin, umarım en kısa zamanda canının istemesi geçerde kendiliğinden bırakırsın yemeyi :)

bardak mısır için satılan o mısırların çoğunluğu yurtdışından ithal mısırlar oluşturuyormuş o mısırlarında gdosuyla oynandığı söyleniyor. bana kalırsa yeme bazen benimde çok canım çekiyor ama yemiyorum çok sağlıksız olduğunu düşünüyorum.

annanem memlekette gönderirdi haşlamalık tane mısırı nohut gibi düdüklüde haşlayıp yeriz hele ceviz kırıp üstüne koydukmu ooof off :D araştırmak lazım buralarda da satılıyo olabilir haşlamalık tane mısır. haşlanmış hazırı varsa haşlanmamışıda vardır muhakkak

taze mısırı biz 1 ay önce yedik..bence biraz araştır çok canın çekiyorsa,vardır tazesi..

pazarlarda satılıyor taze taze. biz aldık ama. bi ara bardakta mısırı çok yemiştim. şimdi huylanmışım meğer. geçen kaynattım aynı o tadı verdi.ben daha çok eski mısır seviyorum. böle kaynatınca un gibi olacak mmmmmm nefisss. üstüne de tuz.
mısırlar yeni olduğu için süt mısırı.közleyebilirsin de. haşladığın zaman aynı bardakta mısır tadını veriyor. pazardan al ve dene. kesinlikle bayılacaksın.

mrb arkadaşlar
bir diyetisyen olarak konuya cevap vereyim dedim. mısırdaki en büyük tehlike genetiğinin değiştirilmiş olması. hele ki hamilelikte asla tavsiye etmem. konservelerde çok sakıncalı. hatta mısırözü yağı bile kullanmayın.

arkadaşlar hepinize verdiğiniz cevaplardan dolayı teşekür ederim. ben küçük bi ilçede yaşadığım için herşeyi kolaylıkla bulamıyorum.ama artık mısırlar çıkmaya başladı. geçen hafta pazarda vardı. aldım hemen benim bu mısır isteğim doğuma kadar geçmeyecek heralde

mısırı ben de çok severim ama dışarıdan pişmiş mısır bile alma çünkü bilmiyoruz belki de günlerdir o suyun içinde

Back
X