Bari ailem mağdur olmasın,hukukçu arkadaşlar yardım edin!

marselya

Guru
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
174
69
318
Arkadaş hukukçu arkadaşlardan acil bir yardıma ihtiyacım var.konu şu;
Boşanma kararı aldık eşimle.Fakat eşim protokol yapmıyor anlaşamıyoruz.Bana sadece 15 milyar zamanında benim tarafımdan takılmış altın parasını ve babamdan şuan oturduğumuz evi satın almak için faiziyle ödemek üzere aldığımız 22 milyarla (ki onu bile 24 milyar olarak ödemeyi ancak kabul ediyor) totalde 39 milyar vererek anlaşacağını söylüyor.
Normalde hiçbirşeye tenezzül etmezdim ama onun çirkin konuşmalarından anlıyorum ki onda gr hakkımı bulundurmamalıyım.
Edinilmiş mallarda yüzde elli hakkımın olduğunu biliyorum fakat ev krediyle alındı 50tl kredi geriye kalan kısmı peşinattı.Ve ben evin yarısını talep edicem dava açarak fakat merak ettiğim şey şu;
Evin satışı işlemleri nasıl gerçekleşiyor krediyse,evin değeri kuşa döner mi..keza dönerse yarısını talep ettiğimde bu eve kattıklarımın çok azını almış olurum.Diğer konu ev konusunda dava açarsam eşim babama olan borcunu ödemeyeceğini söylüyor.Babam bu borcu verirken bankadan yollamıştı ve kira yazmış..ıspat olunabilir mi o da ayrı bir dava açacak olursa?Bankada hala kaydı var.Benim mağduriyetim neyse ama o para emekli anne babacığımın son parası...
Eğer bunları talep ettiğimde hakkımı alamayacaksam,39 milyara razı olurum Allahından bulsun derim..
Hukukçu arkadaşlardan yardım istiyorum.

Bosanma davasından ayrı olarak mal rejiminin tasfiyesi davasi açılır. Bu davada babanızın gönderdiği para dekor ve tanıklarda ispat edilir.evin ödenen kısmının yarısından o meblağ bugünkü degeri ile (yasal faiz ile) düşülür. Diyelim 25bin, evde 125bin. 100bin ikiye bölünür, 50 eşinizin olur, 75 bini de size ödemesine karar verilir. Babanızın ayrı dava açmasına gerek yok. Altınları da bu davada isteyebilirsiniz.

Eğer ayrılmakta kararlıysan, sakın gurur yapıp haklarından vazgeçme. Evdeki eşyalar da dahil hepsini paylaş. İlerde çok pişman olursun. Şu an muhtemelen seni zora düşürmeye çalışıyor vazgeçersin veya pesedersin diye. Belli ki birileri de ona tavsiye vermiş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…