Barınakta gönüllü olarak çalışmak istiyorum fakat!!!

pisican

not tested on animals
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2012
5
0
16
Manisa
Merhaba,
Manisa'da yaşıyorum ve bulunduğum ilde barınak gönüllüsü olarak çalışmak istiyorum. Barınağı gidip gördüm fakat hali beklediğimden daha da kötüydü. Benim sorum, oraya bakım ve temizlik için gideceğim ama orada kullanacağım aletleri, temizlik malzemelerini kendim mi temin etmem gerekiyor. Siz barınakları temizlerken herhangi bir önlem alıyor musunuz? Çünkü hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar var bilinçli bir şekilde orada bulunmak istiyorum. Evli değilim ve özellikle kedilerden kist olur çocugun olmaz gibi tepkiler alıyorum. Etrafımda gönüllü olarak çalışan kimse bulunmadığı için sorularımı size sormanın daha uygun olduğunu düşündüm. Beni konuyla alakalı olarak aydınlatırsanız minnettar olurum.
Sevgi ve saygılarımla...

Son düzenleme:
Merhabalar.. Mesajını görünce çok mutlu oldum o minik patileradına binlerce kez teşekkür..

Temizlik malzemeleri orda mevcut olması gerekli.. Onlardan kullanırsın..

Asıl önemli olan dediğin hastalıklar.. Bende annemde barınaklardayızdır.. Daha hastalık kapmadım.. Şu var ileric derecede uyuzu olan evlat geliyor yakın temasta kapar mısın evet tabiki.. Bundan 11 ay önce bende uyuz olmuştum.. Ama ben ileri derecede uyuzlu evlatlarla 2 gün koyun koyunaydım.. Alman gereken önlemler medikal eldiven kullanıcaksın.. Normal bir hastaneye gidip geldiğinde nasıl eve gelip üstünü değiştirip duşunu alıyorsan aynısı orası içinde geçerli..

Çok teşekkür ederim mesajımı cevaplandırdığın için o kadar mutlu oldum ki... Konuyla ilgili kimsenin bilgisinin olmadıgını düşünmüştüm mesaj yazılmayınca. Yeni doğan biberonu almak istedim fakat veteriner bir tane alsanız yeterli olur kendinizi sıkmayın dedi. Öğrenci oldugumu ve paramın olmadıgını biliyor sanırım ondan :) birde tedavi süresince kalınan kafesler çok bakımsız, küflüydü. Onları boyamak istiyorum. Fakat nasıl yaklaşmam gerektiğini konuyla ilgili veteriner hekimle mi yoksa başka biriylemi muhatap olmam gerektigini bilmiyorum... Veteriner hekim oldukça nazik ve iyi niyetli davranışları var. Ben gönüllü olarak orda rahat rahat istediğim eylemi gerçekleştirmeli miyim? Ayrıca herhangi bir dernek altında faaliyet göstermek istemiyorum. O zaman dabana gönüllü kartı gibi birşey yaparlar mı? Çok uzun uzun soruyorum kusura bakma ama cevaplandırırsan çok sevinirim.

Valla sen böyle sorular sor ben pc başından kalkmam..:)

Kafesleri boyamak için veterinerle konuşsan yeterli olur.. Sonuçta orda çalışan gibide gözükse asıl patron onlar oluyor genelde:)

Tabiki istediğini yapabilirsin.. Onların bakımına yardımcı olursun.. Temizliklerini yaparsın.. Çok fazla ilgiye ihtiyacı var evlatların seversin okşarsın.. Bazen şöyle etrafta gezdirmek için tasmayla o kafesten dışarı çıkartırsın.. Sahip bulabilirsin onlara.. Yada dışarda bulduğun kısırlaştırılması gereken kötü durumda olan tüm canlara orda yardım edebilirsin.. Oraya getirttirip tedavisini yaptırıp yada kısırlaştırılmasını yaptırıp sokağına geri bıraktırabilirsin..

Zaten açıkçası bende bir dernek altında çalışmaktan yana değilim.. Bunca zaman ki deneyimim bana derneklerin pekte bir işe yaramadığını gösterdi.. Gönüllü kartı her barınak aynımıdır bilmiyorum öyle okul kimliği gibi özel bir kart vermiyorlar canım..

Merhaba,
Manisa'da yaşıyorum ve bulunduğum ilde barınak gönüllüsü olarak çalışmak istiyorum. Barınağı gidip gördüm fakat hali beklediğimden daha da kötüydü. Benim sorum, oraya bakım ve temizlik için gideceğim ama orada kullanacağım aletleri, temizlik malzemelerini kendim mi temin etmem gerekiyor. Siz barınakları temizlerken herhangi bir önlem alıyor musunuz? Çünkü hayvanlardan insanlara geçen hastalıklar var bilinçli bir şekilde orada bulunmak istiyorum. Evli değilim ve özellikle kedilerden kist olur çocugun olmaz gibi tepkiler alıyorum. Etrafımda gönüllü olarak çalışan kimse bulunmadığı için sorularımı size sormanın daha uygun olduğunu düşündüm. Beni konuyla alakalı olarak aydınlatırsanız minnettar olurum.
Sevgi ve saygılarımla...

bende gönüllü olmak istiyorum inşallah bilgisi olan biri bizi aydınlatır:)

Çok teşekkür ederim mesajımı cevaplandırdığın için o kadar mutlu oldum ki... Konuyla ilgili kimsenin bilgisinin olmadıgını düşünmüştüm mesaj yazılmayınca. Yeni doğan biberonu almak istedim fakat veteriner bir tane alsanız yeterli olur kendinizi sıkmayın dedi. Öğrenci oldugumu ve paramın olmadıgını biliyor sanırım ondan :) birde tedavi süresince kalınan kafesler çok bakımsız, küflüydü. Onları boyamak istiyorum. Fakat nasıl yaklaşmam gerektiğini konuyla ilgili veteriner hekimle mi yoksa başka biriylemi muhatap olmam gerektigini bilmiyorum... Veteriner hekim oldukça nazik ve iyi niyetli davranışları var. Ben gönüllü olarak orda rahat rahat istediğim eylemi gerçekleştirmeli miyim? Ayrıca herhangi bir dernek altında faaliyet göstermek istemiyorum. O zaman dabana gönüllü kartı gibi birşey yaparlar mı? Çok uzun uzun soruyorum kusura bakma ama cevaplandırırsan çok sevinirim.

çok sevindim ben de böylesine sevgi dolu bir msj gördüğüme..pisician o barınağın fotolarını çekebiliyorsan çek..sonrasında temizlendikten sonraki hallerini de çek..fikir almak için..hayvancıkları da çek....(izin verirler sanıyorum) ihtiyaç listesi yap.(gerçi 3aşağı 5 yukarı bellidir ama yine de sen yaz) buradan duyuralım..neye ihtiyaçları varsa insanlar evlerinde kullanmadıkları ürünleri gönderirler özellikle manisa ve çevresindekiler..ben de teşekkür ediyorum o canlar adına sana :16: :16: :16: konuyu güncel tutmaya çalışalım... herşey o kimsesiz canlar için...

Son düzenleme:
Keşke ben de yapabilsem oradan çıkmazdım:(( ama burada sadece geçici barınak var durumu pek iyi değilmiş ama belediye bünyesinde olduğu için karışamıyor kimse.... Allahtan mama ihtiyaçları yokmuş...

cigdemm86 .!.:
Valla sen böyle sorular sor ben pc başından kalkmam..:)

Çok teşekkür ederim gerçekten. Cevaplarının benim için önemini anlatamam. Nasipse cumartesi günü gidicem. Çok heyecanlıyım gerçekten :) darısı gönüllü olmak isteyen herekese.

princess7 .!.:
ihtiyaç listesi yap.(gerçi 3aşağı 5 yukarı bellidir ama yine de sen yaz) buradan duyuralım..neye ihtiyaçları varsa insanlar evlerinde kullanmadıkları ürünleri gönderirler özellikle manisa ve çevresindekiler..

Telefonumun fotograf özelliği yok. Arkadaşlarımdan bulabilirsem fotoğraflarını sizinle paylaşırım. İhtiyaç listesi aklımda var gibi. Onuda burdan paylaşırım... Yaşasın yaşasın yaşasın....

Son düzenleme:
Back
X