- Konu Sahibi zeytinagaci
-
ben evde hiç bakmadım ama bahçede çok köpek baktım.
sabah ve akşam olmak üzere 1 saat muhakkak ipi salık şekilde gezdir. bu şekilde yaparsan hem gündüz hem de gece rahat durur.
enerjisini boşaltmayınca sürekli hareket halinde bir o başa bu bir bu başa koşuyorlar.
birde aşısını vs. muhakkak yaptır.
daha önce de bahçede bakıldıysa çabuk adapte olur, ama sık sık yoklayın.
bahçede tuvaletini yapmamasına özen gösterin ki öyle alışmasın. hani hep belli yere alıştırın.
hem de şikayet sebebi olmaz bahçeye kakasını yapmazsa.
bu arada köpek acayip bir hayvan ya. bakınca onun vermiş olduğu haz çok başka. resmen bir bireyden farkı olmuyor.
bende hem apartmanda şikayet olur diye, hem de evde beslemedim kokusu ve tüy durumu yüzünden cesaret edip alamadım.
ama inş bir gün bahçeli evim olursa yine, ahtım alacağım bir köpekçik bende.
Bununla ilgili bir belgesel izlemiştim
Pitbul cinsi bir köpeğe eski sahibi resmen eziyet etmişti. Köpeğin her yeri yaraydı. Gözleri kıpkırmızıydı
Yeni sahibi onu o kadar iyi hale getrmiştiki. Köpek en az 10 kilo almıştı. Çok mutluydu
Köpek yaşamaz demişler fakat iyi bakılınca birçok köpekten daha sağlıklı hale gelmişti
İnşallah o da öyle olur
lütfen sahiplenin onu lütfen.sokağa salınmasına izin vermeyin.
umarım aksilik çıkmaz.komşularınız falan sorun çıkarmazlar inşallah.
sokak köeklerine karşı çok hassasım.onları sahipsiz,aç görünce dayanamıyorum çok kötü oluyorum.
köpek insanın en sadık dostu diyebilirim.benimde dünyalar güzeli köpeğim var.bazı insanlardan bile akıllı.
Dün işyerinin bahçesinde Golden cinsine çok benzer bir köpek bulduk.
Kulağı küpeliydi, ayağına basamıyordu. Bizimle göz teması da kurmuyordu.
Bütün gün yattı ve kalkmadı yerinden.
Arkadaşım barınağı aradı, köpeği birisine sahiplendirmişler aslında.
Sahibine telefon edilmiş ama kimse gelip almadı.
Tekrar barınağı aradık geldiler ve tedavisini yapmak üzere aldılar.
Bugün yine aradık, sahibi aramamış da gelmemiş de.
Ben bu köpeğe talip oldum.
Apartmanda yaşıyorum ama evimin bahçesi var, bahçede de büyükçe bir kömürlük var.
İçi kulübe olarak kullanmaya çok müsait.
Halı falan da serebilirim mesela.
Ben bu köpeği alsam, gündüzleri babam ya da ben gezdirsek (bazen iş yerine bahçeye de getirebilirim), akşamları da o kömürlüğe bıraksam (ışık falan da var) bir süre böyle idare etsek, daha sonrasında apartman kabul ederse eve de alabilirim. (eşim askerden dönüp ailem kendi evlerine gidince) Apartman kabul etmezse taşınabiliriz de. (kiracıyız)
evde tavşanım da var, onunla bir sorun yaşamıyorum.
Bu köpek de 2 yaşlarında falan sanırım.
Köpek hayata küsmüş gibi.
Sizce bahçede yaşar mı? Geceleri yalnız kalacağı için üzülür mü?
Yani sizce ben bu köpeği alayım mı?
(Almazsam ve başkası da almazsa 10 gün sonunda sokağa salınacak)
Tavsani mi şikayet ettilerteşekkürler günes, ben daha önce köpek bakmadım.
tavşanım var, ama o ses çıkarmıyor.
ama daha önceki evimden oyuncaklarını yere atıp ses çıkardığı için şikayet etmişlerdi ben de o evden taşındım
köpekciği eve almayı çok isterim ama evde şu anda annem babam var, sağlık sorunları yüzünden yaza kadar eve sokamam bu sebeple.
bana bakımı hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.
bahçemdeki kullanmadığım büyük kömürlüğü evi yapmak istiyorum, halı, minder, ışık, oyuncak vs. bunları sağlarım. gündüzleri de sürekli dışarıda olur ilgilenirim diye düşünüyorum. iş yerimin bahçesi müsait ya da babam onu gün içinde gezdirebilir kendi çarşıya gezmeye giderken.
bilmiyorum ki işte, tavşan da ilgi istiyor ama günde 3-4 saat ilgilenmem yetiyor. köpekler böyle değildir sanırım.
Tavsani mi şikayet ettiler
Ben de 4 senedir tavşan besliyorum ne sesi olacak Allah askina .
Tavsanla köpeğiyalniz birakmamak iyi olur .
Kopek ssaldırabilir .
Ayri odalarda bezlerden silinti olmaz.
Siz ne kadar gönlü güzel bir bayansınızzzböyle yazıları okuyunca çok duygulanıyorumm
Benim kardeşimde istanbulda hergünn hayvanları ziyarete gider birtane gözü kör kediye bakıcı aile olaraktan evine aldı
Bugün adanaya geldi istanbuldan parkta geziyoruzz hemen markete gidip onlara sosis almış gelmiş hepsine tek tek attı
tavşanım boş bi odamız vardı orada duruyordu, gece koşuyormuş da, yem kabını kaldırıp yere atıyormuş da falan filan. odadaki her şeyi kaldırdık bu defa da zıplıyor dedi :)
üstelik üst komşumuzdu
Vay vay tavsanin ne maharetliymis
Tavsan besliyorsan kopek hayli hayli beslersin rahat ol .
Ama sakin ha yalniz birakma kopwgi tavsancikla yoksa :18:
Apartmanda yaşıyorum ama evimin bahçesi var, bahçede de büyükçe bir kömürlük var.
Ben bu köpeği alsam, gündüzleri babam ya da ben gezdirsek (bazen iş yerine bahçeye de getirebilirim), akşamları da o kömürlüğe bıraksam (ışık falan da var) bir süre böyle idare etsek, daha sonrasında apartman kabul ederse eve de alabilirim. (eşim askerden dönüp ailem kendi evlerine gidince) Apartman kabul etmezse taşınabiliriz de. (kiracıyız)
Ay benim de kopegim var. Adi rambo. Ben yavruyken aldim. Cinsi kucuk oldugu icin evimde besliyorum. Yavru kopekler baya bir ilgi ve disiplin istiyor. Ama degiyor vallahi. Evimin nesesi askim o benim. Hem turkce hem hollandaca biliyor. Ama seninkinin yasi buyukse sana daha kolay olur. Kiyamam ona insallah alirsin yanina.. Ben hayvanlari cok seviyorum. Keske maddi durumum olsa da butun kotu durumda olan hayvanlari kurtarabilsem
allah senden razı olsun herkes senin gibi olur inş. aldın mı naptın köpeği bıraz sevgi göster o zmanla alışır sokaktaki insanlar neler yapmıştır km bilir
bencede o köpeği alın. yaza kadar kadar kömürlükte bakın. sonra eve alırsınız. hem çok sevaptır.
Asıl barınaktan sahiplenen neden tekrar attı ben onu anlamıyorum. :-( Yarın arayacağız barınağı. Ayağı için tedavi ediyorlar salı günü gelip alabilirsiniz büyük ihtimalle dediler, yarın belli olur
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Köpeğin ayağı iyileşmiş, durumu iyiymiş. Perşembe günü barınaktan almaya gidiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?