Merhaba,Hanımlar ben de 3 4 senedir bartholin kistinden muzdarip biri olarak apseleşme sonucu 9 Şubat'ta marsupializasyon ameliyatı oldum. 2 haftaya tekrar şişti. Doktor da şaşırdı. Şırınga ile boşalttılar. Bir hafta sonra tekrar şişti resmen 3 haftada 3 kez apse beni mahvetti. 3.de artık internete bartholin kisti yazdığınızda çıkan ve bu konuda bilgi birikimine mevcut bir doktordan randevu aldım. Gümüş nitrat kullanarak ameliyatımı 6 martta yaptı. 17gün geçti. Şükürler olsun ki tekrar şişlik olmadı inşaallah olmaz gerçekten çok kötü resmen bartholin kisti yüzünden bilmem kaç defa muayeneye gittim. Muayenesi ayrı ameliyatı ayrı sıkıntılı bir süreç. En hassas yer.İnşaallah benim de bu sıkıntıya yakalanan herkesin de bir daha tekrar etmez hatta olanların da kaybolsun bir an evvel. Anlatılmaz yaşanır. Daha da tekrarı olmasınnnnn
![]()
Ben de bartholin marsupializasyon ameliyatı oldum. Tekrar eder diye çok korkuyorum. Tekrarladı mı kistiniz? Benim doktorum tekniğin çok önemli olduğunu tekrarlama olasılığının düşük olduğunu söyledi. Ameliyattan sonra kaç gün sonra iyileştiniz gerçek anlamda? Ameliyat sonrası hafif bir şişlik oldu mu? Benim olalı bir hafta oldu. Cevap verirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler,