Arkadaşlar yıllardır buradaki yorumlarınızı okuyorum çare bulan varmı diye, gördüğünüz üzere hala okuyorum, tam 13 senedir bartholin ile mücadele ediyorum. İdrar yolu iltihabi geçirmiştim şiddetli, ondan sonra bu illet beni buldu ve gerçekten illet çünkü geçmiyor. Anlatayım, ilk olduğunda dr a gittim alınması lazım dedi tabi o zaman hiçbişey bilmiyorum bartholinle ilgili, tamam dedim gün verdi ama o güne kadar kendiliğinden patladı,bende sevindiydin saf gibi, sonra hiç geçmedi hep fındık büyüklüğünde oradaydı, yaklaşık her sene yada 2 senede biraz büyüyüp kendi patladı. Fakat son 6 senedir 4 kere şişti abse yaptı kendi patlamadı mecbur dr a boşalttırdım, iğneyle de çeken oldu, canlı canlı kesik atıp boşaltan da. Bu süreçte araştırmadığım yöntem kalmadı, hatta İbrahim Saraçoğluna ilk defa yıllar önce bu hastalık için kür soran ve televizyonda açıklama yapmasını sağlayan kişi de benim. Dut kürü, adaçayı vs kaç kilo içtim bilmiyorum şimdiye kadar, ilkinde bunlardan patladı sandım sonrasında işe yaramadılar. Velhasıl şuan yeniden nüksetti, tam olarak bir mandalina kadar büyük, rahim ağzını tamamen kapadı o kadar büyük, kendi patlar diye dua ediyorum çünkü yapacak hiçbirşeyim kalmadı, yıldım. En sonunda dr dan randevu aldım, son çare nitratı deniycem, çok okudum herşeyi, araştırınca en fazla işe yarayıp nüksetmeyen yöntem bu demişler akademik çalışmalarda. Nitratı kistin içine koyup 2 dikiş atıyorlarmış, orda 2 gün kalınca kistin oluştuğu zarı etrafında biriktirip alıyormuş, bu şekilde tekrarlamıyormuş ve lokal anestezi ile yapılabiliyormuş, bugün gittiğim dr anlattı, yapayım dedi ama ben cesaret edemedim düşüneyim dedim. Çare bulursam burdan yazarım, sizleri çok iyi anlıyorum, hayattaki en nefret ettiğim insanın bile başına gelse vallahi acırım, öyle nalet bişey, yaşayan bilir.