Baş belası adet ağrılarına MN8

Kumsl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2011
86
11
Arkadaşlar adet ağrıları için bişeyler araştırırken öneriler yazan biyer buldum burda biri MN8 diye manyetik bi mıknatıs kullanmış ve gayet iyi sonu almış bunu satan sitedeki yorumdada kullanan ilk kullanımda etkisini görmüş.öyle bişey kullanan yada bilgisi olan var mı?
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar adet ağrıları için bişeyler araştırırken öneriler yazan biyer buldum burda biri MN8 diye manyetik bi mıknatıs kullanmış ve gayet iyi sonu almış bunu satan sitedeki yorumdada kullanan ilk kullanımda etkisini görmüş.öyle bişey kullanan yada bilgisi olan var mı?

nasıl bişeymiş o
 
Hic duymadimm ama benim evlendikten sonra agrili olmadi birde tabi ilacim var doktorum tavsiye etmisti ben ama kullanmyrm bebek dusundugum icin
 
Kullandgm hap dexmol suya atlp iciliyor cok super 10dk icinde etksni gstryor bide adeti kesmiyo duzenliyo bile
 
manyetik bi mıknatısmış adet dönemlernde kullanınca ağrıları ve diğer belirtileri hafifletiyomuş.bende evlendikten sonra geçer diye bekledim ama 1,5 yıllk evliym hala ilk günkü gibi ağrım var.
 
Adet Sancısı, Oluşumu, Sınıflandırılması ve Tedavi Yöntemleri
Soru :
Adet Sancısı, Oluşumu, Sınıflandırılması veTedaviYöntemleri


Kadınlarda adet dönemi yaklaşık %60 gibi oranlarda ağrılı olarak seyretmektedir. Buna kısaca adet sancısı diyebiliriz. Genelde genç kızlarda olduğu düşünülür, ancak üreme süresi boyunca karşılaşılan bir durumdur. Adet kanamasında her ay rahim zarı, döllenmiş olan bir embriyonun yerleşmesi için bir ortam hazırlar, eğer gebelik durumu söz konusu değilse bu doku dökülür, bir sonraki ay yeni bir dokunun hazırlanması için, orası ince bir tabaka halinde kalır. Adet kanamasının mekanik olarak işleyişi bu şekildedir.

Bu dökülmenin olabilmesi için rahimin kasılması gerekir. Bazı kişilerde bu rahim kasılmasına yol açan durumlarağrıile sonuçlanabilmektedir. Bu ağrı salgının miktarına bağlı olarak şiddetlenebilmektedir. Bu ağrılar kimi zaman yaşam kalitesinin düşmesine, işten izin alma durumlarına ve hareket zorluklarına neden olabilmektedir. Şiddetli ağrıların tedavisi önem arz etmektedir. Bu durum adet sancılarının kategorilendirilmesine neden olmuştur. Primer (Birincil) ve Seconder (İkincil) adet sancıları bulunmaktadır. Primer sebepler, şiddetli ağrıların altında başka bir nedenin bulunmadığı, sadece mekanizmanın bu döngüsel süreçte meydana getirdiği ağrıların geneline verilen bir isimdir. Seconder dediğimiz durum ise, ağrının şiddetlenmesine farklı bir rahatsızlığın sebebiyet verme durumudur. Bu çikolata kistleri denilen rahatsızlıktan, karın içi yapışıklıklardan ve yumurtalıkta bulunan kistlerden meydana gelebilir. Bu yüzden ağrıların normal seyrinin üzerine çıkılması durumunda, mutlaka uzman birdoktorkontrolüne gidilmesi ileride yaşanacak sorunların önlenmesi adına önem taşımaktadır.

Tedavi Yöntemleri

Adet sancısının tedavisinde önce detaylı bir jinekolojik muayene gerekmektedir. Bunun sebebi ağrının normal seyrinin üstüne çıkmasını sağlayan durumların tanısının konmasıdır. Böyle bir durum varsa tamamen buna yönelmek ve bu duruma yönelik bir tedavi süreci uygulanması gerekir. Tedavi, adet sancısının sonlanmasına neden olacaktır.

Eğer sadeceprimer adet sancısısöz konusu ise, basamak tedavi uygulanması söz konusu olabilir. Basamaktedavisi, ağrı kesicilerin ağrıya sebep olan salgının önlenmesine yönelik kullanılmadır.Dikkatedilmesi gereken konu ise adet esnasında değil, adet öncesinde alınmasıdır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise alınacak ilaçların doktor kontrolünde olmasıdır.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
X