baş belası ev sahibim!

CakilTasi_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2011
746
5
68
Manisa
merhaba hanımlar, ev sahibimle başım dertte.. bu konudan muzdarip arkadaşlardan tavsiye istiyorum... ben 2012 martta evimi tuttum.. mayısta da evlendim. evi tutarken ev sahibi bizden 500 istedi.. biz 450 yapalım diyoruz..araya tanıdıklar girdi, yok olmaz diyor başka birşey demiyor.. annem en sonunda " bir yalvarmadığımız kaldı, zorla güzellik olmaz demekki senin bize bu evi vermeye niyetin yok" dedi. hadi kızım gidelim dedi çıktık gittik.. tam apartmandan çıktık arkamızdan seslendi.. " hadi tamam olsun" dedi.. el sıkıştık. o anda depozit istedi hazırlıklıydım 300 euro verdim gittikkk... neyse bu sene zam zamanı geldi çattı. aradı eşimi, yok böyle evler heryerde 600 müş. yok işte o çok ucuza vermiş evi bize.. yok efendim 550 istiyormuş.. bir senede 100 tl zam! ben zaten delirdim, dedim hayatta olmaz. eşim demiş yüzyüze konuşalım. yok demiş 550 istiyorum ben. kapatmışlar telefonu. bi kaç kişiye danıştık dediler yasal zamdan fazlasını yapmayın hiçbişey yapamaz. neyse ben dedim yine laf etmesin 500 yaptık kirayı yatırdık. bu arada hiçbir konuşmamız olmadı 2013 marttan bugüne kadar.. eşim esnaf,bugün yanına gelmiş ev sahibi. demiş ben seneye 600 istiyorum kirayı. la havleee ölürmüsün öldürürmüsün! daha zammıma kaç ay var be vicdansız adam. o zamana kadar kim öle kim kala. aç gözlülüğün bu kadarı.. çok sinirlerim bozuldu kızlar, ne yapabilir ev sahibim. eşim inada bindirdi çıkmayacam evden yasal zammımı yapıcam çıkarsın beni sıkıyosa diyo. ben kötü olmayalım dedikçe adam üstümüze üstümüze geliyo :( başına böyle bir olay gelen sonuç alan arkadaşlar, beni evden çıkarabilirmi?

Eve girerken kontrat yapmadınız mı? Genelde kontratta zam oranı belirlenir onun üstünde zam yapamaz.

Ayrıca yine kontratınız bitmeden sizi kesinlikle evden çıkaramaz.

Birde neden inat yaptı ki eşiniz? Sizin yerinizde olsam öyle bi ev sahibine kuruşum dahi gitsin istemem gider başka ev tutup huzurla
otururdum.

Tahliye taahütnamesi nedir bilmiyorum.. tek imzaladığımız geçen seneki sözleşme :)

Tahliye taahhütnamesi evi boşaltacağınıza dair tarih belirten ya da belirtmeyen herhangi bir belgedir. Siz imzalamadığınız sürece, ev sahibi böyle zam için,almanyadan oğlum gelecek gibi sudan bahaneler için çıkaramaz sizi evden.

Bu arada tahliye taahhütnamesi de öyle kira sözleşmesinden hemen sonra imzalanınca baskı altında olduğu için geçersiz oluyor.

Kira artışı da Üfe-Tüfe'ye göre yapılıyor. Eğer çok ısrarcıysa, biz çıkmıyoruz git dava aç hakim hesaplasın zammı dersiniz. 15-20 lira zam alacağını öğrenirse 50 liraya şükreder,usup oturur diye tahmin ediyorum :)

Tahliye taahhütnamesi evi boşaltacağınıza dair tarih belirten ya da belirtmeyen herhangi bir belgedir. Siz imzalamadığınız sürece, ev sahibi böyle zam için,almanyadan oğlum gelecek gibi sudan bahaneler için çıkaramaz sizi evden.

Bu arada tahliye taahhütnamesi de öyle kira sözleşmesinden hemen sonra imzalanınca baskı altında olduğu için geçersiz oluyor.

Kira artışı da Üfe-Tüfe'ye göre yapılıyor. Eğer çok ısrarcıysa, biz çıkmıyoruz git dava aç hakim hesaplasın zammı dersiniz. 15-20 lira zam alacağını öğrenirse 50 liraya şükreder,usup oturur diye tahmin ediyorum :)

adama söylüyoruz zaten yasal zammımız şu kadar diye.. anlamıyor ki! tabi yaa 28 tlydi yasal zam ben 50 yaptım hadi susar diye.. hay yapmaz olaydım.

Eve girerken kontrat yapmadınız mı? Genelde kontratta zam oranı belirlenir onun üstünde zam yapamaz.

Ayrıca yine kontratınız bitmeden sizi kesinlikle evden çıkaramaz.

Birde neden inat yaptı ki eşiniz? Sizin yerinizde olsam öyle bi ev sahibine kuruşum dahi gitsin istemem gider başka ev tutup huzurla
otururdum.

kontratın zamanı doldu, yenisini de yapmadı. ama bildiğim kadarıyla yasal zammımı uyguladığım sürece kontrat yok diye birşey yapamaz.. ben bu evde çok huzurluydum zaten.. evimden de memnunum hiçbir sorunum yok.. yıl içinde bütün musluklarda sorun çıktı değiştim hiçbişey demedim.. ben evlendiğim sene ev çoktu ama bu sene yaşadığım şehirde ev kıtlığı var ve kiralar uçmuş durumda. benim bir taşınmam 1000 tl para demek.. ha deyince nasıl taşınayım?

kontratın zamanı doldu, yenisini de yapmadı. ama bildiğim kadarıyla yasal zammımı uyguladığım sürece kontrat yok diye birşey yapamaz.. ben bu evde çok huzurluydum zaten.. evimden de memnunum hiçbir sorunum yok.. yıl içinde bütün musluklarda sorun çıktı değiştim hiçbişey demedim.. ben evlendiğim sene ev çoktu ama bu sene yaşadığım şehirde ev kıtlığı var ve kiralar uçmuş durumda. benim bir taşınmam 1000 tl para demek.. ha deyince nasıl taşınayım?

Kontratın zamanı dolmaz, fesh edilmedikçe yenilenmiş sayılır, taahütname de imzalamamışsın, için rahat olsun, dava da açsa bir şey yapamaz. Kanunlar zaten kiracıdan yana, ben 10 aylık kiramı alamadan tahliye ettim kiracımı, onca ay kira ödememiş yine de hakim tahliye talebimi üç celse sürdürdü, resmen bedavadan 15 ay oturdular evimde. Ev sahibinize bunu anlatın, öpsün başına koysun sizi

Kontratın zamanı dolmaz, fesh edilmedikçe yenilenmiş sayılır, taahütname de imzalamamışsın, için rahat olsun, dava da açsa bir şey yapamaz. Kanunlar zaten kiracıdan yana, ben 10 aylık kiramı alamadan tahliye ettim kiracımı, onca ay kira ödememiş yine de hakim tahliye talebimi üç celse sürdürdü, resmen bedavadan 15 ay oturdular evimde. Ev sahibinize bunu anlatın, öpsün başına koysun sizi

kiramı günümde yatırırım.. evine kendi evim gibi bakarım.. gelin evim burası benim herşeyimi buraya göre aldım.. ben ev alana kadar oturmak isterken,adamın yaptığına bak.. allahtan belasını arıyor yemin ederim! size de geçmiş olsun. madem öyle bende çıkmıyorum o zaman evinden, hadi çıkarsın beni bakalım.

Back
X