• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşanma konusu açılınca eşimin tepkileri

Benim kalbimde hiç geçmeyecek bir yara açtı eğer boşanma olacaksa hakkımı almak isterim yanına kalmasın
Ev kayınbabanızın üstüne imiş. Altınlarınızı verdiğinizi vs nasıl ispatlarsınız ya da oluyor mu avukatlar bilir sadece. Adamın üstüne olsaydı çok kolaydı işiniz. Bundan sonra ne karar verirseniz verin ama hep mutlu olun . Yaşamak çok güzel . Bilenlere danışın siz . Onlar en iyi yolu gösterirler size. Yolunuz bahtınız açık olsun.

Çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz... Ankarada bildiğiniz iyi biri var mı
İzmir olsa direkt söylerim avukatının kim olacağını, yıllarca onun yanında eğitim gördüm bu konuları o öğretti bana. Ankara için araştırmam gerek, özel mesaj atarım.

İzmir olsa direkt söylerim avukatının kim olacağını, yıllarca onun yanında eğitim gördüm bu konuları o öğretti bana. Ankara için araştırmam gerek, özel mesaj atarım.
Davayı açtı diyelim . Geri çekerse bir daha aynı kusurdan dava açamaz değil mi? Bunu da bilmesi lazım üyenin.

Davayı açtı diyelim . Geri çekerse bir daha aynı kusurdan dava açamaz değil mi? Bunu da bilmesi lazım üyenin.
Açamaz, geri çekme (feragat) öncesinde olan tüm olayları affetmiş sayılır. Vazgeçme yaparsa (affetmiş sayıldığına dair ibareler yoksa) affetmiş sayılmaz, ikisi hukuken ayrı kavramlar. Ama mesela vazgeçti diyelim beraber yaşamaya başladılarsa yine affetmiş sayılabilir. Usul esasten önemlidir hukuk davalarında. Bazen çok haklı olsan da davayı kaybedersin maalesef.

Açamaz, geri çekme (feragat) öncesinde olan tüm olayları affetmiş sayılır. Vazgeçme yaparsa (affetmiş sayıldığına dair ibareler yoksa) affetmiş sayılmaz, ikisi hukuken ayrı kavramlar. Ama mesela vazgeçti diyelim beraber yaşamaya başladılarsa yine affetmiş sayılabilir. Usul esasten önemlidir hukuk davalarında. Bazen çok haklı olsan da davayı kaybedersin maalesef.
İşte bunları bilmeli . Avukatlar daha doğrusunu bilir diye o yüzden yazmıştım

Ben mesela feragat edilmiş bir boşanma davası sonrasında 1,5 ayda dava açtım. Sadece mesajlarla davayı kazandım adamın yazdıklarıyla. Karşı taraf, kadın feragat etmiştir, aynı konu nedeniyle dava açamaz, affetmiş sayılır vs dedi, çok çabaladı ama kaybetti. Boşanma davaları çok farklıdır, hiçbir zaman net cevap yok. Bu konuda uzman avukat gerek her zaman diyorum. Boşanma davaları ayrı bilgi ve deneyim ister. Diğer davalara bakan (alacak, verecek, taşınmaz, iş davaları, icra hukuk gibi) avukatlar eğer boşanma davasında ehil değilse işiniz çok zor.

Ben mesela feragat edilmiş bir boşanma davası sonrasında 1,5 ayda dava açtım. Sadece mesajlarla davayı kazandım adamın yazdıklarıyla. Karşı taraf, kadın feragat etmiştir, aynı konu nedeniyle dava açamaz, affetmiş sayılır vs dedi, çok çabaladı ama kaybetti. Boşanma davaları çok farklıdır, hiçbir zaman net cevap yok. Bu konuda uzman avukat gerek her zaman diyorum. Boşanma davaları ayrı bilgi ve deneyim ister. Diğer davalara bakan (alacak, verecek, taşınmaz, iş davaları, icra hukuk gibi) avukatlar eğer boşanma davasında ehil değilse işiniz çok zor.
Konu sahibine kolaylıklar diliyorum. Hak yiyenler değil hakkı yenenlerin yanındayım daima. Bu olaylarda en suçsuz konu sahibi.

Kamu spotu yapılsın madem burası kadınlar kulübü, kadınlar sorunlarını, mutluluğunu paylaşıyor madem. Kamu spotu kısmı yapılsın, eş ailesi veya başka kişiler üzerine mal almayın, zararlı çıkarsınız diye. Artık erkekler uyandı, yaşayacaklarını biliyorlar. Bin türlü bahane ile kardeş, ana, baba üzerine yapıyorlar malları. Bunu kim yaparsa asla güvenmeyin o kişiye. Gelecekte boşanma durumunda mal kaçırmayı planlıyordur bunu unutmayın.
Aynısını yaşayacaktım.

Eski eşim babamın evini satarız üstüne de benim birikmişim var onu koyarım ev alırız ama ev babamın üzerine olur dedi. Güya babası tapu olmadan evi vermezmiş. Yersen tabi..

Kendi paramı katariz sende katkı yaparsın bizim üzerimize bir ev alınır demedi. Maksat çünkü mal kaçırmaktı. Kendi üzerine olursa çünkü benimde hakkım olacaktı.

Araba aldık. Altin satıp para verdim. Boşanma aşamasında o verdiğim paraları bile hibe etti dediler. Öyle bir açgözlülük.. ama araba eski eşimin üstüne. İlla ki o parayı alacağım tedbir koydurdum. Malı devretseydi tapu iptal davası acacaktim. Madem mal kaçırma peşinde olacaktı bende ugrasacaktim.

Kaç tane kuzenim evlendi, gerçekten eşini düşünen kuzenlerim hep malları eşlerinin üzerine yaptılar. Ki hepsinin önceden kazanılmış paraları idi. Hiç böyle kata kulli cevirmediler.

İyi ki yazdınız uyanık olun hanımlar. Bir erkek evlilik birliğinde mali Kendi ailesinin üzerine yapmak istiyorsa asla onay vermeyin. Sadece sizden mal kaçırmak istiyordur ondan ailesinin üzerine yapacaktır, kötü niyetlidir. Gerekirse o fırsat kaçsın. Ama ailesi üzerine olmasın. Sonra hakkınızı alamazsınız. Çoğu erkek açgözlü olmuş çok yazık..hepsi sırtlan paragöz olmuş.

Son düzenleme:
Aynısını yaşayacaktım.

Eski eşim babamın evini satarız üstüne de benim birikmişim var onu koyarım ev alırız ama ev babamın üzerine olur dedi. Güya babası tapu olmadan evi vermezmiş. Ki vermeyebilir.

Kendi paramı katariz sende katkı yaparsın bizim üzerimize olur demedi. Maksat mal kaçırmak. Kendi üzerine olursa çünkü benimde hakkım olacaktı.

Araba aldık. Altin satıp para verdim. Boşanma aşamasında o verdiğim paraları bile hibe etti dediler. Öyle bir açgözlülük.. ama araba eski eşimin üstüne. İlla ki o parayı alacağım tedbir koydurdum. Malı devretseydi tapu iptal davası acacaktim.

Kaç tane kuzenim evlendi, gerçekten eşini düşünen kuzenlerim hep malları eşlerinin üzerine yaptılar. Ki hepsinin önceden kazanılmış paraları idi. Hiç böyle kata kulli cevirmediler.

İyi ki yazdınız uyanık olun hanımlar. Bir erkek evlilik birliğinde mali Kendi ailesinin üzerine yapmak istiyorsa hiçbir şey almayın. Gerekirse o fırsat kaçsın. Sonra hakkınızı alamazsınız. Çoğu erkek açgözlü olmuş çok yazık..hepsi sırtlan paragöz olmuş.
Çok güzel yazmışsınız. Erkekleri bırakın , ayağı kaysa da kadının, bir sevinsek diyen hemcinslerimizi bile gördükçe, kadınlar haklarını sonuna dek arasın diyorum.

Çok güzel yazmışsınız. Erkekleri bırakın , ayağı kaysa da kadının, bir sevinsek diyen hemcinslerimizi bile gördükçe, kadınlar haklarını sonuna dek arasın diyorum.
Aynen hak aransın, madem karşıdaki erkek çirkef olmuş. Madem hakkını bile vermemek için kendi parama bile hibe etti diyor. Bende söke söke alacağım. Beni aldattı inşallah ispat edip tazminat da alacağım.

Araba alırken kendi parasını bile babasına, ablasına eft yaptırmış. İleride bosanirsak babası ablasi eft ile destek verdi o benim param değil vs dedirtmek için. Yani kendi payını öne sürmüyor ki az pay alayım. Öyle bir saf kötülük.. bende hakkımı bırakmayacağım..

Hiç öyle yok seviyeli ayrılalım yok kötü olmayalım vs gerek yok. Bir erkek benim malım ailemin üzerine kendi üzerime bir şey yok diyorsa ağır açgözlülük vardır. Hemen uzaklaşacaksın. Kötü insanlara sadece adaletle ders verebilirsin iyilikten anlamazlar. Kendi hakkım için bana hibe etti dedi ya işte orada iyi niyetimi bitirdim ben.. tapuyu devretse ugrasacaktim onun da yolu var. 1 yıl içinde devredilen tapulara tapu iptal davası acabiliyorsun. 1 yılı geçerse olmuyor ama. Artık boşanma konusunda avukat gibi oldum çoğu şeyi biliyorum maalesef:)

Son düzenleme:
Ev üstümüze olmadığı için anlaşarak boşanmayı istedim yıllarca mal davasıyla uğraşmak istemedim. Bence gayet geçerli bir sebep. Ayrıca pişmanım pişmanım diyip duruyordu neler yaşadığımı gördü belki biraz utanırda ben seni üzdüm diyip ılımlı yaklaşır diye düşünmüştüm :D Tabi ki boşanırken hakkımı almak istiyorum en doğal hakkım bunu istiyorum diye mal mülk peşinde mi oluyorum. Aslında onun benim için neler yapabileceğini görmek için bana bir güvence ver dedim çok pişmansa düzeltmek istiyorsa ikiletmezdi diye düşünüyorum
Asıl eşiniz mal mülk peşinde imiş. Nefret ediyorum herseyi hesaplayıp kata kulli çevirip evi kendi ailesinin üstüne yapıp paragozsun diyenlerden..

Sen daha paragozsun sırf benim hakkım olmasın diye babanın üzerine evi geçirmek istiyorsun bu çok belli deseydiniz keşke. İnceldiği yerden kopsaydi. Sizi manipule etmiş. Bence çekişmeli boşanın hakkınızı alın.

Çok teşekkür ederim. Peki beni aldattığını öğrenmemin üzerinden henüz 4 ay geçti. bu süreçte dava açmam yani bana yaşattığı şey bu tür konularda bana kolaylık sağlar mı? Bu süre beni çok sıkıştırıyor ne yapmam gerektiğine karar vermek için bu süreyi dikkate almalı mıyım?
2 ayınız kaldı. 2 ay sonra aldatmadan dava acamazsiniz. 6 ay öğrendikten sonra dava açma süresi.

O zaman boşanırsak her şeyi satarız tatilde harcarız ne sen benim başkasıyla yememe izin vermiş olursun ne de ben" dedi.
Herkes kendi hakkını alıp yoluna gitsin, kim nerde yerse yesin. Ne saçma bir düşünce bu. Bütün kazancimi ne diye sıfırlayayim.

Back
X